Abban igazad van, hogy a reklám sokszor ugyanilyen zavaró és ugyanilyen galád módon van besuvasztva, de attól még nem kellene mindennel ezt csinálni. A reklámnál egyébként van magyarázat, hogy az nélkülözhetetlen a cég fennmaradásához. De nem véletlenül születtek meg azok az elképzelések, hogy a királyi médiát reklámmentessé tegyék, és én nagyon boldog lennék, ha így lenne.
A reklámnak megvan az általánosan elismert szerepe a médiában, viszont ennek a harangtörténeti baromságnak semmi indoka nincs, hogy pont ott legyen, és a Déli Krónikához kössék hozzá. Legalábbis nincs számomra szalonképes indoka. Ha meg már ott van: nem tudnak ezek a lánglelkű harangászok legalább mindennap új műsort csinálni? Eddig tart a képességük?
Elnézést, azt bírálok, akit akarok.
Pártfeladatot más asztaltársaim kaptak, nem veszik észre magukat?
Megköszönöm, ha fidesz lapot is kapok, én csak azt ismerem, amihez hozzájutok.
semmi off, korrekt volt Bihary Gábor fotós akciója a békásmegyeriek ellen?
Erről elfelejtettek megszólalni.
Tiborc
Van akit zavar, van akit nem. A híreket pedig válogatják, ilyen az élet. Én a reklámok kezdetekor szoktam azonnal kikapcsolni a rádiót. A történelmi lecke - szerintem - még mindig jobb mint a reklám, ami szintén árukapcsolás, ügyesen beteszik a hírek és az időjárásjelentés közé.
Köszönöm a tárgyszerű, korrekt választ.
A 493 kérdése után járjon maga utána, nem vagyok információs hivatal, forduljon oda kérdéseivel.
Hamar utól lehet érni a hazug embert is.
tiborc
Én a Déli Krónikát akarom hallgatni a közszolgálati királyi rádióban. Ami felháborít, az árukapcsolás. Vagy álljak ott stopperral a kezemben, és mérjem, hogy 12 után hány másodperccel kapcsolhatom be a rádiót? Ez a már két éve tartó heti harangosdi akkor is zavarna, ha mindennap újat adnának. De bármitől, BÁRMITŐL a falra mászom, ha mindennap leadják és szerda tájékán lassan már együtt tudnám szavalni a rádióval.
„
egy darabka hidacskát, még tanulmánykészítési szinten sem tudtak elintézni!”
Egyszerűen nem értem, hogyan lehet megszólalni ilyen előzetes adatok nélkül?
Eléggé érthetően elmondta valaki, kinek a feladata, hidat építeni, terveztetni.
Ld itt is: http://www.magyaratv.hu/archivum/003.htm
Kérem Bihary Gábor véleményét, kinrk a feladata ez, kinek a hatásköre.
Tiborc
Szerintem Tarlós Úr és Bihary(?) Úr közül kerül ki a győztes! A parlamenti választások nem= a önkormányzati választásokkal. Persze 59-41% kifejez valamit. Tarlós Úr népszerű. Nos Orbán-Torgyán-Kormány idején és Újpesten Derce Úr is jobboldalon állt, egy darabka hidacskát, még tanulmánykészítési szinten sem tudtak elintézni! Budapest büntetve volt, de sok vidéki jön dolgozni „Pestre”. Büntessük Őket is mi? Pályázatok hiánya! Tarlós Úr mit keresett a MIÉP-es gyűlésen? Rozgonyi Urat látogatta meg?
Ezt kérném elolvasni! Érdemes!
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=70160&DocID=67232#67232
A hozzászólásaidból kiderült számomra sok minden!
Ne felejtsd el: ha olvasol újságot, akkor ne csak NM olvassál. Ellenőrizd a cikket a szoclib sajtóban is, mert előfordulhat, ha az egyik lapban hiányzik, akkor annak oka van! Vagy igaz, vagy nem!
Politikai röplapok esetében: olvasd el és próbáld fejbe tartani a tartalmát! Előfordulhat, hogy a más nézetűn mást találsz. Kinek hiszel? A röplapokat akár te is készítetted!
A média: szerintem ugyan az! Amit egy gazdag ember/csoport elindít és elhatározzák milyen hírek, kommentárok, jegyzetek stb. kerülhetnek a lapba. Végül is az ő pénzük nem közpénz! Az állami pénzből – a mi mindannyiunk adójából – közmédiát kell létre hozni. Igazságtalan a médiatörvény, de EU-s normáknak sem felel meg. Sőt a jobbos, balos, libbes stb. TV hoznák létre az sem. Ha az aktuális Kormány befolyásolja a MTV-t és ez el ér egy szintet, akkor az EU fogja felhívni a „figyelmünket” a durvaságra. EU-ban is szeretnék meg tenni, nem nagyon lehet. 2004-ben az EU-jeles vezetője mondta mindenkép tagjai leszünk az EU-nak (25%, hogy nem) - hivatkozva a politikai helyzet radikálódására.
Ha egy párt – tökmindegy melyik – kizárja egyik képviselőjét, mert hibázott és törvénybe ütközőt tett, akkor az a legjobb, ha elhatárolódik tőle. Példák gyűjtését házi feladatnak adom és mindkét oldalról!
Csípőből utálni a ballibet nem helyes!
Én balos vagyok, de polgármesternek mindig megválasztottam Tarlós Urat. Most négy évre mást választok! Kb. 200m-re lakom tőle, sok gondom van még, és nem sorolom fel! Szoros verseny lesz!
(Senki ne merje szájára venni a nevem! A nagyapám ’56-ban kritizálta a rendszert, el is vitték két évre, Recskre! Csak nem egy Pokorni Apukához hasonló III/III –s jelentette fel? Hány jobbosról derül ki még, hogy újságíróként, állami alkalmazottként, politikusként stb. párttag volt és kiszolgálta a rendszert? Vagy nem volt pártag és besúgott?)
PÁ!
Sajnos egyszer elszállt ez a hozzászólásom, másodjára nem lesz olyan friss és ízes.
Hogy te szakmailag korrekt vagy, az elképzelhető, bár nem tudom, hogy mi a szakmád és hogy jön ez ide az óbudai választáshoz. De az iménti hozzászólásodban olyan szép iskolapéldáját mutattad be az inkorrekt csúsztatásnak, amit tanítani lehetne. Azzal együtt, hogy ez a csúsztatás az első hazudozótól kiindulva hogyan gyűrűzik a háborítatlan hullámterjedés szabályai szerint a fröcsögni vágyók körében, akik nagy energiával csukják be a szemüket és fülüket, mikor a cáfolatok elhangzanak, mert ezáltal korlátozva érzik magukat a szabad gyűlölködés jogában.
Lassan megtanulhatnád leírni Agárdi Péter nevét, ha már szinte minden hozzászólásodban őt emlegeted. Ő a te mumusod, és minden hozzászólásról ő jut az eszedbe.
Nem voltam rest utánakeresni a hírnek, ahol ő maga mondta el, miben hazudtok hétfő óta folyamatosan:
1. Nem javasolt, hanem kérdést tett fel.
2. (És ez a lényeg!) Nem a harangszóval, hanem a harangszó utáni Szabad Harang-félórával kapcsolatban.
http://index.hu/politika/belhirek/?main:2002.09.02&101683
Neki van igaza, csak ő szolíd és moderált volt. Én már legalább egy éve minden alkalommal kínok között görcsölök, amikor a Krónika meghallgatása előtt arra kényszerítenek, hogy egy héten hétszer hallgassam meg ugyanazt a történetet, amelyik már elsőre sem érdekelt. Miért? Ez a ti demokráciátok? Minden állampolgár hallgasson harangtörténetet, vagy ne részesüljön a hírekben sem. Fogadjunk, hogy akit nem érdekel hatodszorra is, hogy hol ásták el a kiskunröcsögei harangot 1944-ben, és hogyan öntötte újjá a közadakozásból begyűjtött lánctalpakból Kötymöty Rezsőke aranyköszörűs főunalmár, annak talán a három gyereke meg a négy kereke sincs ki, és az olyan fuuuúúúj, ugye? A nemiszervem tele van az egésszel. Nem a harangszó a probléma, hanem éppen az, hogy nincs harangszó. Jó lenne, ha a harangszót adnák vissza végre (1 perc 18 másodperc), és ezt a baromságot törölnék el. Miért nem a molylepkék táplálkozását rágják mindenkinek a fülébe ennyi erővel?
Aki ezt kitalálta, aki ezt védi, aki ezt ürügyül használva mocskolódik, az a hét minden napján feszült figyelemmel hallgatja a fejtágítót? Vagy ez csak a kísérlet a minden reggeli kötelező munkahelyi imádság és lelkes politikai bólogatás bevezetésére?
Különben meg látom, hogy nagyon sokat foglalkozol a topicban felmerülő kérdésekkel és bőséges terjedelemben válaszolsz mindenre. Tisztelettel megkérdezlek, hogy tudsz-e egy hozzád illő szakmailag korrekt választ a 493. hozzászólásban feltett kérdésemre.
Na, egy Tiborc kellett, hogy belesüllyedjek a polfórum mocsarába. :-( Jól felidegesítettél. Azért csak most, mert most olvastalak el.
off
Tiborc, ez egy nagyon szep velemeny magadrol, de sajnos a korrektsegedet eddig nem sikerult bemutatnod. a korrektseg ugyanis magaba foglalna mindket fel biralatat. a masik, amit bar eleg sokan mondatk mar neked, akar hiszed, akar nem, de az emberek tobbsege partoktol es partok ideologiajatol fuggetlenul mukodik. na most, ez vagy nalad nincs igy, akkor nem nevezheted magadat korrektnak, mert csak szajkozod egy part nezeteit (vagy ami rosszabb feladatkent kaptad), vagy olyat feltetelezel masrol, amit magadra nem vennel, de ez sem az az eset, amit korrekt hozzaallasnak tekinthetnenk.
mielott tokeletesen osszemosnal a szekfuvel kozlom, hogy sem partnak nem vagyok tagja, sem a nevezett iromanyt nem olvastam. egyebkent, pl. a korrektseg jegyeben a keruleti fidesz papirkabol is irhatnal ide (ha mar mindenaron a partiromanyokra buksz), vagy azzal tokeletesen azonosulni birsz?
Kedves asztaltársam!
„Ami azt illeti, hogy olvassak szegfűt stb., nos, ha a kezembe akad, olvasom. Bár bevallottan pártkiadvány - tudod, van rajta egy ún. impresszum, azaz olyasmi, mint a levélen a feladó :) -, mégsem annyira elfogult, mint a te hozzászolijaid. Egyébként meg az MSZP azt ír a pártkiadványába, amit akar. Ha maradéktalanul azonosulnék akár a párttal, akár a lappal, akkor most az MSZP tagja lennék. Ehhez képest tudtommal nem vagyok az. „
Köszönöm az én elfogultságomat, és az Ön pártok felettiségét idéző sorait.
Egyeztetni tetszett választóival, akik maradéktalanul támogatják dr. Agárdy Péter javaslatát, a déli harangszó megszüntetésében? Nem tudom, választóinak, potenciális támogatóinak mi ebben a vélemény?
Folytatom a hét végére.
Feleségemnek tetszett a Tarlóssal készített műsor.
Karakán ember, azt mondja, amit te is szoktál mondani! – mondotta.
Nem kell félreérteni.
Nem kell téves következtetéseket levonni.
Tarlós István szakmailag korrekt volt.
Én is az szoktam lenni.
Asztaltársaim szintén, netán pártutasításra.
Nem árkot ásnak, hanem gátat építenek.
A nyitva hagyott közműaknák ellen?
Mert ez ügyben nem olvastam sem a peyerk, sem a borzimorzi nick tárgyilagos hozzászólását.
Ez nem kampánytéma?
Csak olyanokat háborít fel, akiknek nincs gyerekszobája?
Erről szerettem volna véleményt olvasni.
Megvan a véleményem a kerületi pártlapról, pártlapokról nekem is. A népnek ezt szolgáltatják, tehát nem eldobom, hanem elolvasom.
Nemtelen , aljas szemétségre is választ kell adni.
Nem lehet a saját párt mocskos játékait szó nélkül hagyni. Bihary Gábor nem tiltakozott ellene, tehát tudtával, jóváhagyásával jelent meg. Érdekében. Elfogulatlanul gyűlöletes tény, nemde? Vagy nem ugyanazt olvassuk, látjuk? Kin van szemellenző?
Van még valami erkölcsi minimum ebben az országban?
Mert ilyent szó nélkül hagyni nem szabad.
Sem a való életben, sem a virtuálisban.
Ezt tettem, és tenni is fogom.
Tiborc
Folytatni fogom, több részletben.
Tisztelt Asszonyom!
Egy képviselő - jelölt ne legyen finnyás, tájékozódjon.
Említettem a Tarlós Istvánnal készített felvételt az ATV – n.
Megadtam lelőhelyét is, olvasta?
Nekem sikerült megjeleníteni otthonomban, feleségem végignézte.
Képviselő – jelölt asztaltársam látta?
Itt félbeszakítom, ígérem, folytatása következik, ameddig lehet.
Tiborc
Kedves asztaltársam!
Köszönöm a leírtakat, elérte ezzel, hogy egy hétig nem fogok Bihary Gáborral foglalkozni.
Égetem Tarlós Istvánt?
Ezzel fogok foglalkozni, mindaddig, amíg utcára nem kerül a Kerületi Szegfű.
Tisztelettel kérem, olvasson vissza, mert most én írok, laptól függetlenül.
Tisztelt asszonyom!
Véletlen találat volt, hogy Ön került a terítékre.
Álmomban nem gondoltam volna.
Elintézhette volna egy levéllel, de ha már így történt.
Vigyázzon velem, főleg akkor, ha nicket váltok, mert akkor kíméletlen leszek!
Szeretek tesztelni, és kegyetlen szoktam lenni, mert önmagamon, vagy családomon próbálom ki először.
Szóval kedves amatőr önkormányzati – képviselő jelölt asszony!
Tények rögzítésében adatokból szoktam kiindulni.
Életem során rengeteg feljegyzést, emlékeztetőt, jegyzőkönyvet, stb. kellett írnom. IRL.
Reklamáció nem volt eddig.
IVC sem lehet. Asztaltársam olvassa el, mit írtam hozzászólásáról, és ha nem tetszik, azt cáfolja. Nem fogja tudni, rutinos öreg rókát vett célba, és ezt leteríteni nem fog sikerülni. Sem Önnek, sem Bihary Gábor kiváló csapatának.
Pedig ebben a harcban minden segítséget megadok Önnek.
Áttérek személyes bemutatkozásra, adalékokat adok „gyerekszobámból”.
Személyesen szeretne velem találkozni velem: Legyen. Keressen a fővárosban egy olyan öreg bohém alakot – én is álcázom magamat – aki kavicsokat rugdos az úttestről a kanális felé.
Az én vagyok.
Indoka is van: egykoron két centimétert tévedett egy kavics, amelyet egy teherautó abroncsa lőtt ki, amikor átgördült rajta. Ballisztikára is tanítottak, a becsapódás nyomaiból ki tudtam számítani a kavics indulási sebességét, és bizony egyezett a pisztolylövedék kezdeti sebességével.
Azóta takarítom az emberi életre veszélyes szemetet, akár a kommunikáció terén is.
Eddig érthető?
Tiborc
Kedves belohin!
Tiszteletben tartom érveit: nem árkot kell temetni, hanem gátat építeni, vagy a gátépítésről hosszas mellébeszélést folytatni.
Erre ebben a topicban nem vagyok vevő.
Én nem pártutasításra cselekszem.
Tiborc
PEYERK
<Ez mit jelent? Milyen szakmai gyakorlata lehet egy politikusnak? Szerintem politikusnak vagy születsz, vagy soha nem leszel az, akármennyit tanulod. Mellesleg - lehet, hogy én vagyok régimódi- de egy ilyen fiatal politikusnak azért illene egy diplomát szerezni.
A szakmai gyakorlatot én értem az MSZP-nél: Pl. Márkus elvtárs is vezető beosztásban dolgozott sokáig (autóbuszvezető), így nem csoda, hogy ezt a nagyszerű szegfűs csapatot is ilyen profin elirányítja Piliscsabáról.
Más kérdés: elnézve csapatodat: nálatok minden fiatal hirtelen rövidlátó lett? Különben mi a magyarázata az ablaküveg szemüvegű fiatal "szakértőknek"? Ezzel kajoltatjátok már az óbudai lakosokat? Ez a "fincsi a népnek" ahogy miniszterelnököd mondaná? Hidd el, megnyeritek így is a választást, de csak a szegfű miatt, mert jobboldali jelöltként nektek semmi esélyetek nem lenne ilyen felkészültséggel.
Mivel nem minden érintett hatalmazott fel neve közlésére, ezért a két hölgynek csak a monogramját írom ide: L.A., majd B.K., végül én voltam az utolsó.
megjegyzem, ezt a kisemberek szamara nyitva allo csonakhaz kitetelt nem ertem. ugy tudom, hogy a valaha lido sportletesitmeny vallalat, ami hajdanan tulajdonolta a csonakhazakat, mintegy 15 csonakhazat tudhatott magaenak, szoval tobb mint a part fele-ketharmada az iranyitasuk ala tartozott. ebbe, barmely kisember hajoja befogadasra kerult. sajnos egyre borsosabb osszegekert. de hajokat is kolcsonoztek, szvsz egesz elfogadhato aron. sot, ma mar olcsobban jon ki az ember a kolcsonzessel, mint a hajohely berlessel, amit leginkabb is a tulajok kiszaszerolasanak ertekelhetunk, s igy a vizisport elhalasztasanak. (csak Tiborc kedveert jegyeznem meg, hogy lehet, hogy ez a dolog nagyon jol jon a mszp karvalytoke szamara, de a folyamat igazabol a 'pogar' kormany alatt gyorsult fel, akkor adtak el a csonakhazak nanasi uti frontjat, illetve egesz csonakhazakat, mint a vadkacsa.) minthogy az uj tulaj garzon hazakat kivan a terueltre felhuzni, a gat partra rakasa leginkabbis az o kedvukre valo, es szeretnem, ha Bihary Gabor sem jonne azzal a gyenge dumaval, hogy az onkormanyzati lakasokat kivanjak megmenteni.
>>Ami a diplomát illeti, erről már több helyen volt szó. Mivel eddig nem került rá sor, tartozom még magamnak azzal, hogy megszerezzem.<<
Ha netám téged választanak polgármesterré, hogyan lesz időd közben iskolába járni? Eddig mi akadályozott meg az iskola elvégzésében és a diploma megszerzésében?