Keresés

Részletes keresés

Zseléke Creative Commons License 2005.08.06 0 0 1934
Finom lett csak lapos maradt.. Na nem baj:)) igy is elfogy:))))
kemese Creative Commons License 2005.08.06 0 0 1933

Háááát, nem tudlak vigasztalni :(

Muffinal még nem, de start piskótával már jártam igy. Kuka pozitiv lett. Azért várd ki a végét.

Előzmény: Zseléke (1932)
Zseléke Creative Commons License 2005.08.06 0 0 1932
sos...most vann bennt egy tepsi muffin de kihagytam belöle a fél csomag sütöport...jaj most mi lesz......? :((( remélem ize ugyan az lesz..Kell nekem ilyenkor sütni..
latsia1 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1931
Nettomazsola!:O)

Idemásolom a recepteket Neked:

140. MARCIPÁNOS MUFFIN

15 dkg vaj
2 db tojás (külön felvertem a fehérjét, hogy könnyebb legyen a tészta)
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg őrölt mandula
1, 5 dl tejszín
1 kiskanál mandula aroma
20 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 rúd marcipánmassza - 20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva

Ha elkészült a tészta, hagytam fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse hatását.170 fokon süsd 20-25 percig.Sütés a szokásos módon.Tűpróbáig!

141. MARCIPÁNOS-SZŐLŐS MUFFIN

2 és fél csésze liszt
2 tk. sütőpor
fél csésze cukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
125 g olvasztott-lehűtött vaj
3 negyed csésze tej
100g marcipánmassza
250 g szőlő

Nagyobb, zárható edénybe tesszük a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliáscukrot, tojásokat, vajat, tejet. Az edényre rátesszük a fedelét, és jó erősen összerázzuk, hogy a hozzávalók összekeveredjenek. Aztán beletesszük az apróra vágott marcipánmasszát, és keverőkanállal jól kikeverjük a masszát. Formába tesszük, a tetejükre 3-3 szőlőszemet nyomunk. 190 fokon 25perc

Latsia: szőlő helyett mazsolát tettem bele és csokidarabokat



157. MOGYORÓ-MARCIPÁN MUFFIN

10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg darált mogyoró (egy kicsit megpiríthatod)
5 dkg durvára vágott mogyoró
10 dkg vaj
10 dkg marcipánmassza
5,5 dkg cukor
1 zacsi van. cukor,
1 flakon rumaroma
4 db tojás

Melegitsd elő a sütöt 180 fokosra. A lisztet, sütőport mogyorót keverd el egy külön tálban, Másik edényben habosra a vajat a marcipánmasszával. A cukrot, van. cukrot, rumaromát és a tojásokat is kavard jó habosra, majd mindent vegyits össze. Kanalazd bele a kis mélyedésekbe, és süsd 20-25 percig.
latsia1 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 1930
Szia!:O)

Örülök, hogy ízlett!
Előzmény: Csali42 (1927)
Csali42 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 1929

Szia:)

off pedig vagyok:* on

 

Tegnap sütöttem egy almás-rumos-diós muffint, Zitka zamatos almása megihletett:)

 

Cs

Előzmény: markusjud (1928)
markusjud Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1928

Hát szia itt is végre! :)))

off

Többször is nem értelek el telefonon :(((((((((

on

Előzmény: Csali42 (1927)
Csali42 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1927

Szia

ez tényleg nagyon finom muffin!

Kipróbáltam a napokban, bár a hozzávalókat némileg -kényszerűségből- módosítottam: forró csoki mix helyett kakaópor, csokicseppek helyett tört csoki került bele. De gondolom ez a lényegen nem sokat változtatott:)

Nagyon köszi a receptet!

 

Csali

Előzmény: latsia1 (1922)
shane1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1926

Ez nálunk is így volt, azért szereztem be két formát, bár ez olyan egyszerű, hogy egy tepsivel is lehet sütni több adagot (nálam kő van, mindig oda teszem le tepsit, mire kihalászom a sütiket ki is hűl, odakészítem a nedves/száraz keveréket, gyorsan összekavarom és mehet is a következő adag, de két tepsivel egyszerűbb.

Már vagy két-három hete nem sütöttem, mert már én untam, most kenyérsütéssel próbálkozom, de gonodolom hétvégén már nálam is követelni fogják a muffint. :-))))))

Előzmény: kemese (1925)
kemese Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1925

A kakaó-liszt nem gond, más sütinél is igy van, ezen nem is gondolkoztam, csak kivettem a lisztből 1 ek-nyit :o)

Megcsináltam az almást is, arról nem készült kép, mert mire észbekaptam, már nem volt mit lefényképezni. Az a vicc, hogy a lányom nem szereti a fahéjas sütiket. Tömi a szájába a muffint, kérdezi, hogy ebben van fahéj? Igen, mondom, de látom, már bontogatja a következőt... A fiam meg az almásat nem szereti, de ő is kétpofára tömte be :o)))))))

Most azon gondolkodom, hány száz muffint süssek, hogy későbbre is maradjon?

Előzmény: shane1 (1924)
shane1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1924

Szépek lettek és gondolom finom is gratulálok :-)

 

Azt elfelejtettem írni, hogy én annyival kevesebb lisztet szoktam rakni, amennyi a kakaópor (meg volt, hogy zsírszegény volt a kakaópor, és az összes tejet magába szívta, és kicsit nehezebb lett a tészta mint szokott)

 

 

Előzmény: kemese (1918)
shane1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1923
Igen tényleg lemaradt, fejből írtam, elnézést
Előzmény: Zitka (1917)
latsia1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1922
Sziasztok ez egy nagyon-nagyon finom muffin, én egy kicsit elrontottam, mert nem fújtam le a formát, elfelejtettem a nagy rohanásban, így nem jött ki belőle csak kanállal.
Viszont csináltam belőle kuglófkákat is, az jobban kijött.:O))

Cukkini-csoki muffin / Latsia

1 csésze = 240 ml

2 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
4 ek instant forrócsoki mix

1/2 csésze vaj
1/2 csésze olíva olaj
1 3/4 csésze cukor

2 tojás
1/2 csésze író / joghurt
1 tk vanília aroma
2, 5 csésze reszelt cukkini
1 csésze csokicsepp

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és kend ki a muffinformákat vajjal-liszttel.
Keverd el az első 6 hozzávalót és tedd félre.
Keverd habosra a második 3 hozzávalót és tedd bele a harmadik 4 hozzávalót.
Keverd egybe a két masszát és kanalazd a formákba, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg ha a tetejét kicsit benyomod, visszaugrik.
Nagyon finom!
- 18 db muffkó lesz belőle
cinki Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1921

szia!

köszönöm, megtaláltam.

az almásat már kipróbáltam, nagyon finom.

Előzmény: kemese (1920)
kemese Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1920
1907-es Shane1 receptjét próbáltam elsőre, mert elfelejtettem joghurtot venni. Este vagy holnap jön az almás is az egy kicsit feljebb van.
Előzmény: cinki (1919)
cinki Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1919

szia!

nagyon jól néz ki a csokis muffinod. hányas szám alatt találom meg a receptet, ha fent van?

Előzmény: kemese (1918)
kemese Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1918

Hú, de jó, hogy az almásat délutánra hagytam4 Nekem ez nem tűnt fel :(

 

Viszont a csokis teljes siker!

Itt vannak a képek róla:

 

és 5 perc múlva:

Egész jól kijöttek a papirból, egy ragadt csak be, de azis inkább a csoki miatt eltört és igy maradt az alja a papirban.

Zitka Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1917

Elképzelhető, hogy véletlenül lemaradt a hozzávalók listájából. Az enyémben van 5 dkg vaj.

 

Zamatos almamuffin
------------------
(12 db)

24 dkg liszt
masfel kiskanal sutopor
1 kiskanal fahej
negyed kiskanal reszelt szerecsendio
10 dkg barnacukor
2 db meghamozott, aprora vagdalt alma
1 simara kevert tojas
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj

Előzmény: K.Angi (1916)
K.Angi Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1916

Szia!

 

Azt szeretném kérdezni,hogy ehhez az almáshoz,nem kell semmilyen zsiradék?Se vaj,se olaj?

Válaszodat előre is köszi!

Angi

Előzmény: shane1 (1914)
Zitka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1915
Ez nálunk is tuti befutó. :-)))) Asszem ez volt életem első muffinja. Mikor ezt sütöm, a gyerekek mindig azt hiszik, hogy mézeskalácsot csinálok, teljesen olyan illat van (a fűszerek miatt).
Előzmény: shane1 (1914)
shane1 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1914

Van még egy nagyon egyszerű és finom, a "zamatos almás"

 

Gyakorlatilag az alapreceptem, csak:

2 közepes alma

27 dkg liszt

1,5 tk sütőpor

2 dl tej

1 tk fahéj

1/4 tk szerecsendió

1 tojás

10 dkg barna cukor vagy 5 dkg sima cukor

 

Almákat meghámozni, kis kockákra vágni (esetleg nagylyukú reszelőn lereszelni, de ezt még nem próbáltam)

Az almát én a nedves anyagokhoz szoktam hozzákeverni, ugyanolyan majdnem folyós tésztát kell kapni.

Nagyon finom, pedig én nem szeretem a szerecsendiót, de ez a mennyiség csak kiemeli az alma és a fahéj ízét.

 

shane1 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1913

Tényleg nagy különbség van tepsi és tepsi között. Nekem az elsőm az talán Zenker (ebben nem vagyok biztos), mindenesetre jó drága volt, első sütésnek papír nélkül mentem neki, és a horpadások alja nagyon csúnya lett (fehér foltok, mintha feljött volna a teflon) A második sütőm a Fackelmann amit 999 Ft-ért vettem a Metroban, az teljesen más, sokkal könnyebb tisztítani is, mint a Zenkert. Mondjuk papír nélkül én többet nem próbálkoztam.

Nem tudom valaki vett-e a Cora-s akciós muffinpapírból? Milyen a minősége?

Előzmény: kemese (1910)
kemese Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1912
Fogalmam sincs milyen márkát vettem, de szerintem valami gagyi, ez volt tegnap a "madaras tescóban". Egyszer már ráreppentem egy piros szilikonra, potom 7500 Ft volt a 6 db-os. Na akkor azt mondtam, hogy ennyi pénzért inkább veszem tovább készen.
Előzmény: Zitka (1911)
Zitka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1911

Kelleni nem kell, de ha nem szeretsz mosogatni, akkor nagyon hasznos. :-) Viszont oda kell figyelni, hogy jó minőségűt vegyél. Az a jó, aminek olyan zsírpapíros (sütőpapíros) fogása van. Abba nem ragad bele a muffin.

Sokunk tapasztalata, hogy állati nagy különbség van teflon és teflon között. Ráadásul a jó márkának számító Dr Oetker minimufli tepsivel is vannak bajok. :-( Vajazás ellenére elég nehéz a tisztítása. A muflik kijönek belőle, de a rásült réteg igencsak ragaszkodik a tepsihez. :-(

Előzmény: kemese (1910)
kemese Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1910

Ez is mentve.

Lenne még egy kérdésem, tudom sokszor beszéltetek róla, de az igazságot nem sikerült kisislabizálnom.

A teflonos sütőbe kell-e papir? Elég az olaj+liszt, vagy morzsa? Régebben vettem papirt, de attól tartok sikerült belenyúlnom, és a rosszat  vettem :(

Előzmény: Zitka (1909)
Zitka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1909

Majdnem uaz az én alapreceptem, amit shane1 írt.

1 tojás

1 pohár joghurt

12 dkg cukor

20 dkg liszt

1 kk. sütőpor

6-7 dkg vaj/margarin v. 0,6-0,7 dl étolaj

Esetleg vanília ízesítésként. Aztán variálni akármivel, ami van otthon vagy eszedbe jut....

 

Az a jó a mufliban :-), hogy nem lehet elrontani. A Stahl-féle meggyes-mákos nagyon finom, talán még lehet is kapni friss meggyet.

Előzmény: kemese (1906)
kemese Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1908

Köszönöm! recept mentve.

Szerintem nálunk is a csokis lesz a nyerő.

Előzmény: shane1 (1907)
shane1 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1907

Szia, nekem van egy alapreceptem ami nagyon egyszerű, és bárhogy variálható. Ráadásul fél óra alatt kész mosogatással együtt :-)

 

20 dkg liszt (egyes tepsik elbírják a 30 dkg-t is pl Fackelmann, persze akkor a margarin is legyen kb 7,5 dkg meg a sütőpor is kicsit több)

1 tojás

5 dkg olvasztott margarin/vaj

5 dkg cukor (ha édesebben szereted akkor több)

fél cs. sütőpor

1,5 dl tej (pontos mennyisége függ a liszt minőségétől)

 

A száraz anyagokat összekevered (ha akarsz bele tenni csokidarabokat, kandírozott gyümölcsöt, vagy diót akármit akkor azt is)

A nedves anyagokat is összekevered (tojás, margarin, tej).

A kettőt gyorsan összekavarod (nem kell sokat kavargatni nem baj, ha egy kicsit csomós marad) tepsibe rakod, és előmelegített kb 175 fokos sütőben kb 20 alatt megsül. Viszonylag lágy tésztát kell kapni ami kanállal adagolható, de majdnem folyik.

 

Ezt bárhogy lehet variálni ízlés szerint. Én csináltam már úgy is, hogy túrót kevertem a tojásba, nagyon finom lett, vagy kakaóport teszel bele.

Nálunk az alap, hogy minimum 10 dkg étcsoki legyen benne darabolva (különben a család lázad :-) )

 

Sok sikert a próbához, remélem tetszeni fog a kipróbálod.

Előzmény: kemese (1906)
kemese Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1906

Sziasztok!

Ma végre vettem egy muffinsütőt.

Szeretném a segitségeteket kérni, hogy mivel kezdjem? Egy egyszerű, sima, édes muffint gondoltam kezdetnek.

Csak azt áruljátok el, mire keressek rá, mert itt a bőség zavarában szenvedek :o)

Köszi!

Zitka Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1905

Valahonnan lementettem egyszer ezt a receptet, de megmondom őszintén, még nem próbáltam.

 

Madeleine

Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna
13 dkg vaj
13 dkg rétesliszt
a formák kikenéséhez zsír vagy sütő spray
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával fehéredésig keverjük. A puha, de nem olvasztott vajat apránként beledolgozzuk, végül a lisztet beleszitáljuk. Kicsi kagylóformákat vékonyan kizsírozunk vagy sütő-spray-vel a belsejüket befújjuk, és annyi tésztát töltünk mindegyikbe, hogy a feléig érjen, mert a tészta sütés közben megnő. A formákat tepsibe ültetjük, és 200 fokos sütőbe tolva 10 percig sütjük. Utána a lángot 180 fokosra mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig, de csak aranysárgára sütjük. A tészta széleit még melegen, késsel meglazítva a formából rácsra vagy deszkára csúsztatjuk, úgy hagyjuk kihűlni. Fémdobozba zárva egy hétig is friss marad.


Érdemes esetleg francia oldalakon megnézni, mégiscsak francia süti. :-)

Itt találtam egyet, ahol angolul is megvan mellette:

http://www.clubfrancophone.com/cuisine_recipes_madeleines.html

Előzmény: cinki (1904)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!