Keresés

Részletes keresés

ecsv Creative Commons License 2004.11.30 0 0 16165
Sziasztok!

Sajnos minket is elért a nagy ajándékozási láz, mindenki akar mikuláscsomagot adni Kornélnak. Azt hiszem nálunk az lesz, hogy majd azt mondjuk Neki, hogy az _IGAZI_ Mikulás rakott mindenhol az ablakba Neki. Viszont ahhoz ragaszkodom, hogy maximum egy csomag lehet, nagy ajándék kizárva. Arra ott lesz a Karácsony. (bár én azt szeretném, ha mindenkitől családonként csak 1 ajándékot kapjon akkor is).
Előzmény: Törölt nick (16163)
Lucilla Creative Commons License 2004.11.30 0 0 16164
Nálunk a karácsonynak van/lesz ilyen intimitása, egyszerisége.

A Mikulás szerintem kikerülhetetlen, mindenhonnan mosolyog ránk, a Coca-cola reklámból, az üzletekből, a plázákban, az utcán, a bölcsis ünnepségen, stb... Szerintem gyakorlatilag lehetetlen kikerülni. Ezért is írtam, hogy az az igazi Mukulás, aki az igazi, az titokban jön, éjjel. Ez talán bír mítosz lenni. Én pl. nem hiszem, hogy valaha akárkivel is megbeszélem, hogy jöjjön mikulásnak öltözve és úgy hozza az ajándékot a gyereknek. Akikkel meg találkozik itt-ott, az meg mikulásnak öltözött ember.

Nekem már gyerekként is a karácsony volt az igazi mítosz, az amire egész decemberben készültünk. A mikulás mondjuk úgy bemelegítés volt, meg persze inkább közösségi esemény. A különböző mikulásünnepségek pedig szerintem ezért kellenek, mert közösségi (gyerekközösségi) események. Hogy több is van belőle, hát annál jobb. (Nálunk a december amúgy is ilyen, tele van családi ünnepekkel, gyakorlatilag heti két történés van, nehéz lenne egy nagy eseményre készülni. Illetve igen, készülünk egyre, de ez a karácsony, pontosabban a szenteste.)

Előzmény: illdii (16162)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 16163

Illdii!

Én sem azt írtam, hogy örülök annak, hogy 8-felől kap ajándékot, de ha egyszer sok helyről szeretnék megajándékozni! Ti ezt hogy oldjátok meg?

Egyébként veddmegeztis Télapóval én még SOHA nem találkoztam, szerencsére, pedig "Plázamikulás" már párszor megkörnyékezett minket :-)

Szóval én továbbra sem érzem gáznak a több Mikulást, ugyanúgy, ahogy a több Jézuskát sem :-)

Előzmény: illdii (16162)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16162

Amit a végére írtál, hasonlót készültem írni arra, hogy mi a bajom a Télapó dömpinggel.

Nekem ebben az egészben a várakozás, a készülődés, meg a mítosz fog meg és fogott meg már gyerekként is.

Én utálom a plázamikulásokat, meg a mindenféle "veddmegeztis" Mikulásokat, és komolyan meg tudnám győzni magam, hogy én hiszek A Télapóban:))

És nem vagyok hajlandó a gyerekemet arra nevelni, hogy az a jó, ha minél több helyről kap piros zacskóban csokoládét, meratélapóhozta.

Lehet, hogy pár év múlva nem így fogom gondolni, de most így gondolom, de ez az én dilim, simán elfogadom, hogy másnak meg más:)

Előzmény: Andrea-r (16161)
Andrea-r Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16161
olyan vén, hogy lassan 10 éve voltam 25:(

Ildi, az biztos, hogy most hétvégén nem leszünk itthon, Debrecenbe megyünk, gyerekek nélkül, és a céges buli szombaton lesz. A nagykarácsonyi út meg nagyon esetleges, nem biztos, hogy lesz kedvem asszem 150 km-t autózni csak azért, hogy a gyerekek 3 percig bámulják a szakállast. Nemrég olvastam kedvenc újságomban, hogy most van egy mikulásház (volt szogálati lakás), itt fogadja a Miku a gyerekeket. Asszem ennyi. De a terv az, hogy kis Mikulásfalvát építenek ki néhány év alatt szállodákkal, mindenféle programlehetőséggel. Sajna, mire elkészül a gyerekeim már nem fognak hinni a Mikulásban.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de annak ellenére, hogy én veszem az ajándékokat, stb. még mindig olyan jó "hinni" a Mikulásban, Jézuskában.

Elmének aludni. Joccakát.
Előzmény: Angiszeged (16160)
Angiszeged Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16160

Miért gáz Ildii?

Sztem Nekik nem okoz gondot, h sok mikulás ad ajándékot:).

Nálunk megvan a menete, Sógorom rendszerint tetőről mászik le létrán, vagy az ablakon kell beengedni, és tavaly bukott le az akkor már !!8éves Milla előtt. Addig bevette a kiscsaj. Hatalmas élmény, sosem félt Tőle egyik gyerek sem.

És bizony a Mikulás mindent tud Róluk, h Milla szépen rajzol, de lassú, és noszogatni kell, h megcsinálja a leckét, h Hanna nem akar egyedül elaludni, ám szépen versel, stb... És elmondja a Miku, h miken kellene változtatni jövőre.  

Andrea! Hááány éves vagy? naná, h érdekel:)

Lucilla Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16159
Erről nekem az a véleményem, hogy visszaemlékezve én sosem gondoltam azt, hogy azok a mikulások, akiket közelről meg lehet tapasztalni, azok igaziak. Mindig jó volt velük találkozni, mert volt náluk szaloncukor, de az IGAZI mikulás az titokban jött, éjjel, és a csizmába rejtette az ajándékot. Szóval én nem félek attól, hogy összezavarodik. Nálunk valami ilyen mítosz lesz, az áruházi/munkahelyi/bölcsödei mikulások csak beöltözött emberek.
Előzmény: Törölt nick (16157)
Lucilla Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16158
Édes Istenem, hogy akkor én milyen egy nagyon jóóóó anya vagyok, naponta áldozom be magam a gyereknevelés oltárán, amidőn Ákos helyett eszem a csokikat:)))
Előzmény: Törölt nick (16156)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16157

Még szerencse, hogy nemcsak nekem írod, mert valóban jópáran írták rajtam kívül :-)

De most komolyan, mit kéne csinálni? Melyiket mondjuk le? És egyáltalán, miért baj, ha 3 Mikulás jön? A Karácsonyt is letudjátok 1 nap alatt? Mert nekünk vidéken is élnek rokonaink és ők is szeretnék megajándékozni Balázst. Ezt hogy oldjátok meg?

Japán Mikulásra én is kíváncsi leszek amúgy, nem lesz se mikrocsip, se gésa, se robotkutya és remélem, japán édesség sem :-))

Előzmény: illdii (16137)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16156
ecsv, kisgyereknek mereg a csoki, a jo anya pedig felaldozza onmagat, ez a minimum... ;) es te a legjobb anya kategoriaban vagy talalhato (ez tuti, en tettelek oda ;) )
Előzmény: ecsv (16152)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16155
es most megneztem es a csucson, ahova megyunk, mar van 1 meter ho, juppiiii :)))
Előzmény: Törölt nick (16153)
ecsv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16154
Andrea, én épp ma hallottam róla a rádióban, állítólag megéri odamenni, de lehet, hogy ez csak a marketing duma volt. :)
Előzmény: Andrea-r (16136)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16153

Nagykaracsonyrol mint Mikulas lelohelyrol nem hallottam. A Lappfoldi Mikulas viszont olyan baromi draga, hogy maradjon maganak, jojjon o ide, az olcsobb, mi nem megyunk.

Ja, dontes szuletett, jon a kolok is sielni, nem birom nelkule 1 hetig sem, aztan legfeljebb szivunk, ha megsem hajlando a nemet sioktatasban resztvenni.

Előzmény: illdii (16151)
ecsv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16152
Én kérem aktív ONtopik vagyok :))) (lehet, hogy csak 6-ig? :))
Előzmény: Törölt nick (16144)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16151
Miközben bosszút állunk a japcsikon Pearl Harborért, jelzem a drága topikanyának, hogy én sajna semmilyen infóval nem rendelkezem Nagykarácsony faluról. Az már tuti, hogy utaztok, csak még nem biztos, hogy hová?
Előzmény: Andrea-r (16136)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16150
En nagyon nagyon jo vagyok, de gesa nem kell... ;) szamuraj nincs? csak ne az utolso legyen... brrr :)))
Előzmény: illdii (16147)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16149

Az nem jo, meg nem 100% a cserkeszseg... Egyelore a cserkeszek MINDEN foldi joban reszesulnek ;)

Ja, Karl baratunkkal voltunk moziban, o szeretne cserkesz lenni (also sorban balrol a harmadik), ugyhogy most megint inkabb akarunk mint nem. :)

Előzmény: illdii (16146)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16148

ANA hazifeladata, fonetikus atirasban prezentalni a Mennybolazangyalt japanul! :))))))))) eredeti japan irasjelektol eltekintunk :)

Apropo, ki kuldozget nekem kinai spam meleket? Nem tudok kinaiul... :)

Előzmény: Törölt nick (16142)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16147
A _nagyon_ jóknak meg icipici gésát;))
Előzmény: Törölt nick (16145)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16146
Mondd meg a kis butának, hogy a cserkészek nem esznek csokit;)
Előzmény: Törölt nick (16144)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16145
meg elemes robotkutyat :)))
Előzmény: illdii (16143)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16144
Hanem megeszi maga. :))) Kar, hogy az enyem mar nagy, nincs mire hivatkoznom, ha lenyulom a csokijat... ;)
Előzmény: ecsv (16140)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16143
Aha, és a rosszaknak szusit hoz, a jóknak mikrochipet.
Előzmény: Törölt nick (16141)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16142
szép lehet japánul a  hull a pelyhes:)))))
Előzmény: Törölt nick (16141)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16141
De most komolyan, ferde lesz a szeme es japanul beszel? :)))
Előzmény: illdii (16139)
ecsv Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16140
Sziasztok!

Nálunk csak egy "igazi" Mikulás lesz, elviszem a művházba az ünnepségre. Kíváncsi vagyok mit fog szólni, az itthoni játékmikulások nagyon tetszenek Neki. Csomagokban Kornélnak sem lesz még csoki, ha valaki a kérésem ellenére mégis rakna bele, azt majd a gonosz anyja nem adja oda Neki. :)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16139
És még én brekegek a takarítónéni metamorfózisa miatt...;)
Előzmény: Törölt nick (16138)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16138
japan Mikulas es en fetrengek a rohogestol, nemaaaaa :)))))))))))
Előzmény: Törölt nick (16135)
illdii Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16137

Hát lehet, hogy én leszek az antikrisztus (hogy garantált ünnepi képzavarral éljek) de szvsz az meg direkt gáz, ha egy gyereknek nem csak EGY Télapó jön 1x az évben, de ezt nem _neked_ írom, már többen írtátok, hogy turné lesz, csak most jutott eszembe.

Nekem a Télapó szent. Egyszer jön és örülünk:)) "Ne csináljunk Krisztusból bohócot!":)))

Előzmény: Törölt nick (16135)
Andrea-r Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16136
Szépjóestét!

Nálunk ez lesz az első év, hogy nem megyünk a cégem Mikulás-rendezvényére. Először Máté 10 hónapos volt, nem félt senkitől sem, kapott egy halom ajándékot, plüssállatot, volt zene, műsor, mandarint rágicsált és mindenkire boldogan mosolyogva ült az ölemben. Egy évvel később is jól érezte magát, csak akkor sírt, ha meglátta a Mikulást. Tavaly már mindkét fiókát elvittem, akkor pedig Lilla sírt, de ő is csak a nagy piros embert látván. A cég tényleg jó ajándékokat ad, korosztály szerint csoportosítva, nem gagyi édességeket (rám is gondolnak), és van csomó lufi, játék, műsor, zene. Most nem megyünk, mert nem leszünk itthon. Viszont arra gondoltam, hogy Lappföld helyett elmennénk Nagykarácsonyba. Ismeri valaki? Érdemes?

A szülinaposnak sok boldogságot. (Bakker, ez a 25 azért..... tudod, hogy ÉN hány éves vagyok???)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!