Nagyon gonosz site-tal találkoztam: http://www.szinhaz.hu/ujreneszansz/ Ez a site nem enged be, csak MSIE-vel, ráadásul próbáltam PrefBarral átírni a UserAgentet, de ő nem azt olvassa ki, hanem a navigator.appName változót. Ennek beállítására az about:configban sem találtam lehetőséget (lehet, hogy van, csak hát elég nagy dzsungel az). Tudtok valami megoldást a problémára (az, hogy letiltsam a JavaScriptet, nem jó, mert az oldalak használhatatlanok JS nélkül – ráadásul minden oldalon tesztelik a böngészőt). Letükröztem a lapot, kinyírtam a gonosz függvényt, és így végül is rondán bár, de működik Mozilla alatt is az oldal, tehát teljesen felesleges elzavarni a látogatókat (egyszerűbb lenne kijavítani DOM-ra azt a néhány apróságot). A webmesterrel nem akarok hadakozni, mert 2002. áprilisi az utolsó frissítés, tehát nincs túlzottan gondozva az oldal, inkább általános megoldást keresek a problémára.
Nemrég csináltam végig crockl segítségével ugyanezt az akciót.
Még csak messzire sem kell ásnod a topicban: #1102
Ha lépésről-lépésre követed az ott leírtakat, működni fog a dolog.
W98-ról áttértem XP-re, és a Mozilla feltelepítése után a profile-okat (emali-estül) szeretném egy az egyben áthozni. (File-ok megvannak).
Próbálkoztam midnenfélével, de a legjobb amire jutottam, hogy mentek a profile-ok, (3 db) látta a hozzájuk kapcsolt E-mail accountokat, de megnyitni nem tudta őket, tehát nem "látott bele" pl. a "minor@myrealboix.com" accot látja, de nem bontja ki "inbox, sent, trash", meg egyéb könyvtárakra.
Bocs ha lame kérdés, és 50-szer meg lett vitatva, nincs kedvem végigkeresgélni az egész topicot. ez esetbem irányítson el valaki másik hozzászólásra.
Ja, amugy ami a fura, en nem tudom reprodukalni :( Mondjuk lathatoan hozzanyul a content-type beallitasokhoz, mert a pipa az en charcode beallitasaimbol is kikerult az iso-8852-2 mellol, meg eltuntek a user defined listabaol a kivallasztottak es csak az 8852-1 volt ott:) De ellenben nem produkalta itt a forumon se, es ha visszaallitottam utana minden maradt a regiben tovabbra is.
A következőre jutottam:
Volt egy szűz Win98HU egy másik partición. Felraktam a Mozilla 1.4-et, magyarra állítottam a kódlapokat és feltettem a Mozgest-et. A második megnézett oldal már hibásan jött le, UTF-8-cal.
Ezután uninstall, programkönyvtár és profil gyalu, újratelepítés mozgest nélkül.
Megnyitottam vagy 30-40x a stop.hu-t és az index-et és nem jött elő a probléma.
Úgy tünik tehát hogy nightly build-es Mozgest kavar, de hogy hogy azt nem tudom.
Érdekes hogy ha eltávolítom a Preferences menüben a saját uninstall gombjával, akkor is megmarad a probléma a következő gyaluig.
Most még tesztelem 1-2 óráig Mozgest nélkül, ha nincs hiba, felteszem a korábbi, stabil Mozgest-et (arcidegzsábát kapok ha mouse gesture nélkül kell netezni :D)
Köszi a segítséget.
Mivel nem tapasztaltam, es masnal se ilyet, tedd a kovetkezot :) Szedd le mozilla-t, azaz torold le mozilla.org-bol, kiveve a plugin-ekent!! azokat ne torold :))) Felteszed, avagy zip-bol felmasolod, csinalsz uj profile-t. Es proba. Auto detect-nel sincs semmi ugye? Ha ezutan eljosz index.hu-ra, ugyis utf-r fogja valoszinu, mert szar headert kuld ki szerver, es html-be sincs semmi, mert az mar tul igenyes lenne, de mind1, ez mas teszta, akkor megnezzuk bugzilla-ba van-e valami hasonlo :) Hatha vkinek vhol. Mas rendszer alatt is meg tudod nezni? vagy csak xphu van?
Először nem értettem, hogy miért vált a kódlap beállító meta tag ellenére is UTF-8 -ra, aztán észrevettem hogy rossz helyre tettek egy idézőjelet :)
Az intl.accept_charsets -t nem veszi figyelembe, (biztos van ilyen direktíva?) ugyanúgy kiküldi hogy jöhet neki ISO-8859-2 és UTF-8, aztán néha jön is UTF-8.
Én feladtam, legfeljebb 10 oldalanként kézzel átváltom ISO-8859-2 -re. Ez van.
Magyar Windows XP, Mozilla 1.5a. Mozilla-hoz fent van a Optimoz (Operas előélet :) és ez a LiveHTTPheader plugin (bár ez csak tegnap óta megy).
Emlékeim szerint a stabil 1.4 Mozilla-nál is jelentkezett a probléma, de a biztonság kedvéért lekaptam az 1.5a-t profilokkal együtt és felraktam az 1.4-t.
Felvettem az általad ajánlott sort, most így néz ki a prefs.js vonatkozó része:
accept_charsets nem volt alapból, a Mozilla nem törli ki kilépés után sem, ugye azt jelenti hogy nem hibás, elfogadta?
Most tesztelem hogy előjön-e hiba megint.
about:config vagy edit pref.js file, es atirod, peldaul intl.accept_charsets meg ilyenek. Bar sose talalkoztam meg ilyen problemavan. Pontos mozilla verzio, es OS verzio?
Ez oké, csak az volt a gondom hogy azonos prioritással (q=0.7) küldi hogy mit szeret. Az is érdekes hogy két értéket küld és hozzá 3 priorotás értéket (0.7,*,0.7). Na mind1
Egyébként teljes gyalu után sincs változás, még mindig véletlenszerüen UTF-8-ra váltja a kódolást. Letiltani nem lehet az UTF-8-cat (újraindítás után visszaírja), így hát úgy tudtam megoldani a problémát hogy Universal-ra kapcsoltam az autodetect metódust. Ilyenkor ha hibásan jön az oldal, akkor letöltés után újrarajzolja az egészet. Windows 1252 kódlappal de legalább látom az ékezeteket.
Nem lévén westeles, nem használtam sosem 777sms-t, de tudomásom szerint a Java-kód nem szabványosan van megírva, így Sun-Java alatt nem fut. Két lehetőséged van: vagy azt mondod, hogy ezt az oldalt MSIE alól használod, vagy beállítod, hogy a Mozillába ne Sun-Java, hanem MS-Java épüljön be (ez utóbbinak a technikai leírása e topikban már leíratott crockl mestertől). Mindkettőnek van előnye is, hátránya is, szerintem neked kell mérlegelned. Persze van harmadik lehetőség is: nem használod a 777sms-t. :-)))