Katus, Nehéz visszafogni az evést, igaz? :-( De Kristóf legalább mozog. Csongort néha nem lehet kirobbantani.
Ancsúr, Én bárányhimlő ellen. KisBulcsú lázgörcse után tanácsolták, hogy egy lázas állapotot legalább megelőzök vele. Meg két hét karantént. Csongor is be van oltva, és amint lehet, Karsa is be lesz. Mostani eszemmel talán kullancs terjesztette betegségek ellen is oltatnék. Még lehet, hogy fogok is.
Én 13 évesen voltam 37 kg:-) Akrobatikus rokin jó partnernek számítottam. A lényeg, hogy jól van, mozogni is szeret, bír is. Neked jobbulást, remélem semmi komoly!
És helyileg milyen elosztásban alszotok? Én a férjemmel alszom, csak van egy társbérlőnk is :-) Azért várom, hogy újból bejelentse, elköltözik tőlünk. Addig meg azzal nyugtatom magam, hogy a majom sem küldi át másik fára aludni a kismajmát:-)))))
Ezt jó, hogy mondod! Tehát ha mi megyünk kontrollra Zorkával, inkább kérdezzek rá, hogy kell- e beutaló? Én már azon is kicsit kiakadtam, hogy az egy havi antibiotikumot csak részletekben lehet felírni. Rögtön arra gondoltam, hogy este kiesik az üveg a kezemből.....
Fogalmam sincs, hogy mennyire szeretné akkor, ha nem csak tojásmenteset ehetne. Ez egyben gluténmentes is. Én nem kóstoltam, de valószínűleg azért únja, mert nem lehet túl jó.
Olvasni olvaslak benneteket, de írásra ritkán van időm. :(
Kristóf jól van, úgy néz ki használt neki a Zyrtec+ spray + sóbarlang. Ezzel szemben most én vagyok dögrováson. :(
Örülök, hogy a gyerkőcök szépen javulgatnak.
Kristófom még mindig "csúcstartó" (ahogy Quizas mondta nem túl rég :) ), 122 cm és 34 és fél kiló. Hát ez van. Pedig most enne a srác egyfolytában. :( Hetente 3x tornázni, egyszer úszni jár és egyébként is pörög egész nap. Ha lesz vmi friss képem róla a gépen, akkor majd rakok is fel egyet.
Beszéddel nálunk is vannak gondok, bár eddig még senki nem szólt, hogy aggódjak. Az r-jei pörögnek kb másfél éve, úgyhogy evvel nincs gond. Viszont az s, cs ...na az már más tészta. Általában sz lesz belőle, de azért néha sikerül kimondania s-sel is valamit. A "kedvenc" szó az összesen- ebből vagy összeszen (leggyakrabban) vagy ritkán össesen lesz. :)
Van ám a mi módszerünknek egy árnyoldala is: nem a férjemmel alszom:-( de ennek is majd egyszer eljön az ideje. Bár az is lehet, hogy ő akkor már NEM VELEM akar aludni :-D
"Csongor tudja a veláris erős ahlautot (spanyolban van), kisBulcsú nem. :-O"
Nem is tudom, hogy lehet így élni:)))))))
Anyukám sem fog túl sokat unokázni, mert van egy (pont ma) 84 éves nagymamám is, aki sajnos rendszeresen elesik, és nem lehet magára hagyni hosszabb időre:-( Pedig nekem nagyon jó lenne. Más kérdés, hogy elképzelhető, hogy tanít még egy évet, mert van egy harmadikos osztálya, akik nagyon szeretnék, ha még leérettségiztetné őket... Szóval nem tudom.
Komolyan mondom, azon drukkolok, hogy ne kelljen kórházba mennie egyikünknek sem, ezekben a zűrös években. Mondjuk amúgy se, de most... kiakasztó. Tegnap mondta is a kezelőorvos, hogy hozzunk Somának beutalót (eddig nem kellett), mert már ahhoz is kell, hogy WC-re menjen az ember (ezt mondta szó szerint)
Olyan jó, hogy szép az idő: egész du-n játszóterezünk, így legalább mindkét gyerkőc már este fél 9-kor alszik:)
Mona, ehhez már nem tudok mit fűzni, szomorú, hogy ilyen országban élünk. :-(( Azért remélem a dokival minden rendben lesz. Szorítunk mi is holnaputánra.
Kornél viszont imád sétálni, kézenfogva is, képes egész nap sétálni, alvás helyett is. :-) Még jó, hogy már csak fél kezét kell fogni (kétkezesre itthon sem szoktattam egyiket sem), azt meg inkább fogom, mert különben még nem tud felállni, és négykézláb kotor tovább. :-)
A lelkem nekem is jobban lenne, ha úgy csináltam volna, mint te. De sajnos nem bírtam a kiképzést olyan jól. Mindig szerettem aludni, az egyetemen a kollégiumi szobánkban este 11-kor takarodó volt. Ahhoz képest most elzüllöttem. ;-)
Emlékszem, a 13 hónapos Csongor a László krupp-osztályán reggelire két centi vastag kenyeret kapott parizerrel. Persze ott voltam vele és vettem neki joghurtot. Volt vagy hat foga...
Tényleg nem volt egyszerű, de - így utólag - nem bántam meg. 2 éves kora után eljutott agyilag arra a szintre, hogy meg lehetett Vele beszélni, hogy Ő már nagylány, és pohárból issza a tejcsit. 3 és fél hónap után teljesen el tudtam választani. Igaz, akkor lehetett még kapni a horror-árú Parmalat babatejet, ami Lora nagyon szeretett kissé édeskés íze miatt. Abból ivott egy bögrényit a reggeli szopiadag helyett. Aztán 2 éves kora után totálisan kialudta magát: volt, hogy de. fél 11-ig durmoltunk:-) Azóta sem volt részem ilyenben... Sománál is ezt szeretném csinálni (mármint ami a leszokatást illeti), persze kérdés, hogy mennyire lesz ebben partner...
Na EZT kellene megírni egy indexes cikkben, de olyanban, ami főoldalon van! Mi ez a stílus? És mi az, hogy nincs hely a cuccaidnak!?
A kórházi kaja valóban úgy szól szinte mindenütt, hogy reggel kapsz két karéj kenyeret, az egyiket tedd el estére. Na ezen pl. lehetne javítani, ha már beszedik a pénzt.
Egyébként anyukám körzeti nővér, és bár másfél éve nyugdíjas, dolgozott mellette. De annyira megviselte az idegeit ez az átalakítás és az ezzel kapcsolatos felfordulás, a betegek ellenséges hangulata (naná: most ha házhoz megy - márpedig időnként kötelező mennie egyes betegekhez -, köteles vizitdíjat szedni és elviselni a betegek morgolódását), hogy megmondta a főnökének, nem bírja, keressen mást pár hónap alatt. És bizony jobb is, hogy így tett, mert van a Crohn-betegsége, aminek nála jórészt idegi alapja van, és az utóbbi időkben elég rossz bőrben is volt.
Az, hogy mennyit lesz az unokáival, nem tudjuk. Ott van neki két kert, a baromfi, aztán a "negyedik gyermeke", az apukám, aki szó szerint féltékeny a saját gyerekeire (és talán emlékeztek még az ajándékom körüli botrányra; azóta nem sokat beszéltem vele). Meglátjuk, többször jön-e, mint eddig, és több napra-e. Eddig októbertől márciusig átlag havi egyszer jött átlag bő két napra.
PISKO,
Remélem, a te anyukád sokat unokázik majd! :-)
Majd számolj be a vizsgálatról.
Logopédia:
Heti kétszer jön logopédus az oviba (bár a mostani szülni megy, tehát az utolsó hóap valószínűleg kimarad). Fejlesztőhöz vinni kell, de az is itt van a lakótelepen. Igaz, pont lemondta a mait értekezlet miatt, no meg hogy egy hétre Pécsre megy majd a gyerek, utána kivizsgálásra, és nem lesz folyamatos a dolog.
Kisbulcsúnak volt egy halvány R-je, de biztos használtak neki a gyakorlatok, mert most már sokkal szebben pörög. Bezzeg interdentálisa nincs se neki, se Csongornak, holott a spanyolban kellene. Ugyanakkor az apikális spanyol s-t jól ejtik. És ami még érdekes, Csongor tudja a veláris erős ahlautot (spanyolban van), kisBulcsú nem. :-O
Az evésnek azért örülök nagyon, mert most megbizonyosodtam róla, hogy ő egy vékony testalkatú gyermek. A gasztrós doki mondta, hogy hízlaljuk, mert sovány. Ezt látom én is, de mivel hízlaljam? Viszont ma láttam, hogy amennyire szüksége van, azt megeszi. Most megcsappant az elmúlt héten, ezt igyekszik visszanyerni, aztán nyilván visszaáll a korábbi mennyiségre. Nem fog 6 szelet kenyeret enni/ nap, a többi étel mellett. A mínőségben meg talán lesz tanácsadóm.
Egyébként a kórházban (Tbánya) volt dietetikus, akinek az összes fantáziája kimerült a vajas kenyér, üveges tökfőzelék adásában.
Zorka is interdentális :-) Én logopédiára csak áthallgattam, de 5 éves kora előtt nem szándékozom gyakorlatba átültetni a " tudásomat".
Zádor meg nem hajlandó sétálni az utcán. Amíg nem tudott egyedül menni, addig állandóan akart, ki is harcolta, hogy vezetgessem. Amióta tud, azóta lecövekel és felemelt kézzel ordít. Kivéve, ha kutyák tombolnak vmelyik udvaron, na akkor törtetne oda a kapuhoz. Úgyhogy most karra gyúrok.
24 hónapig?! Jól bírtad! Zorka is 2 évesen kezdett jól aludni. Zádornál sem várok mást. Igaz, hogy az alvástanítás bevált, de messze nem jó alvó ő sem. Ma éjjel reggel fél 5- kor aludt el. Áttört teljesen a két szemfoga. Viszont annyit evett ma!!! Ettől függetlenül az oltást elhalasztottuk egy héttel.
Az a baj, hogy nem mi akartuk ezt, hanem Törökbálinton aki kezelte az anyut Főorvos intézte. De csak azért mert aki itt fogja műteni, az annak a "jó" barátja és nagyon megbízik benne. Na jól megírtam. Remélem érthető is. :)
Mona, ez kiakasztó:-( Ezt a nagy nullát mennyiért osztogatják? Tényleg bízzunk abban, hogy az orvos jobb lesz.Melyik kórházban van amúgy? Mr ha publikus... P.
Örülök, hogy végre mindenki ... van. Dirrekt nem irom le azt a szót, nehogy elkiabáljam! Már én is tiszta hülye vagyok ettől a sok betegségtől, és egyebektől.
Gratula a szülinapokhoz.
Ancsúr, végre itt, és minden ok!!! Szupi hírek!!!!
Anyut tegnap bevittük a kórházba.... maga a kórház lepra, mega stilus is, remélem a doki jobb lesz.
elmesélem, mert tiszta kabaré, és ha nem velem történik meg, lehet hogy el sem hiszem:
8-ra bementünk, 10:30-kor már hozzánk is szóltak, hogy menjünk le a betegfelvételre--lementünk---sorszámot kell húzni!!?? (örület volt ott)--ELŐRE!!!! KI KELL FIZETNI 10 NAPOT, CSAK UGY VESZNEK FEL!!!!!!!---kifizettünk--vissza az osztályra--ott közli a "nagyon" kedves nővér: türelem, mert hely az nincs!!!!!---mondtm az anyunak nem tudok tovább várni, majd telefonon beszélünk---DÉLUTÁN 1/4-3-KOR MÁR MEGMUTATTÁK AZ ÁGYÁT, DE MÉG BENNE FEKÜDTEK-- 3-kor már le is tudott feküdni. Persze se reggelit (ezt még értem), se ebédet NEM kapott(ez már nem értem) Vacsorára meg kapott egy májkrém konzervet amit nem tudott kinyitni mert nem vittünk be konzervnyitót, de kenyeret nem, mert az elfogyott. Még jó hogy leküdtem délbe a büfébe, hogy vegyen magának kaját.
Mivel a doki mindig rohan, meg mindenki, igy csak találgatni tudunk hogy mikor mütik, elvileg csütörtökön.
Ja és ma közölték vele, hogy a ruhájával, meg az összes cuccával azt csinál amit akar, mert szekrény NINCS, ők nem vigyáznak rá, és nem tudják hova tenni. Egyre izgibb! Ha nem volna olyan fontos ez a műtét, azt hiszem már elhoztam volna onnan. De még igy is erősen gondolkodom....
Hát most itt tartunk. Én lassan az örület szélét nyalogatom, de még nyugatót sem tudok bevenni, mert mindegyik kiüt!!! Szó szerint. akkor meg a gyereket ki látja el???? Marad a dili.
további szép napot mindenkinek!!!!
Köszönöm a drukkokat, elteszem őket csütörtökre!!!!!
ANA, hogy milyen torták vannak?! Mindig meglepődök, az én gyerekeim csak "sima" tortákat kérnek.
Pisko, Kinga kedvenc könyve, amikor pocakos voltam (mindkét tesónál előjött) a Kismamák nagykönyve volt, ott bújta állandóan. :-) Meg a Nemi életről kicsiknek újabban. :-)) Ja és a Sehány éves kisleány
Műtét ellen pedig szurkolok én is! Meg a vizsgálathoz is!
Boldog szülinapot Lorának is! Nagoyn szép nagylány!
Quizas, ez mind nagyon jó hír!!!
Én is meglepődtem amikor közölték tavaly, hogy a lányomnak logopédushoz kell járnia (nekünk szerencsénk -ez utóbbira mostanság jöttem rá, hogy szerencse - van azzal, hogy az oviban van fejlesztőpedagógus, meg logopédus is - elvégre integrált ovi vagy mi a szösz - mert így nem hetente 1x viszik őket, hanem többet és már középsőtől szűrik őket...), holott másnak meg nem, akit szinte alig értek hogy beszél, ellenben Kinga mindent szép tisztán ejt (mint kiderült interdentálisan képzi a sziszegőket, ami persze nem nagy gond, suliba mehet is, csak miért ne javítsuk). R-et már másfél éves kora óta kiválóan perget. :-)) De az öccse is. :-) (Kotnél meg berreg mostanában)
Gratulákat Kornél nevében is köszönjük, azóta is töretelenül gyakorolja, kint az utcán is imád totyogni, igaz ott még kézenfogva csak (nem engedem, mert nem tud még felállni, meg egyenetlen út, meg rögtön szopja az ujját, stbbb...) Már tudja, hogy kell leszállni a dolgokról, lépcsőzik fel-le is, felmászik mindenre, amit egy kicsit is elér. :-) Belemászik, stb, imád labdázni, és mond már néhány szót, tisztán érthetően (te-te ez a pelusa, ezt mondták a tesók is, mi is így hívjuk, nem, cica- na jó ez még inkább cicc csak)
Ancsúr, összeszorul a gyomrom amikor olvasom amiket írtál, még most is. Remélem a gyerekek hamar elfelejtik, Neked meg legalább halványul az emlék.
Én most azt sem tudom hol áll a fejem, tavaszi nagytakarítás, húsvéti készülődés, és 3 szülinap vár ránk (az első holnap). :-)) Közte egy szülinapi buli is a legnagyobbnak (plussz anyósoméknál is).
KisBulcsú "r"- je a logopédusnak köszönhető? Lora sem nagyon mondja, és az anyósom néha halálra idegesít a logopédussal. csak akkor nyugodott meg, mikor mondtam, hogy van az óvodában, és minden gyerkőc, aki beszédhibás, hetente jár hozzá. Mondjuk ne tudjátok meg, hogy egyes gyerekek hogy beszélnek... Az anyjukon kívül nem hiszem, hogy bárki is érti őket.
ANA, erre azt kellett volna mondani, hogy "hát persze, hogy én csináltam, hét nap és hét éjjel dolgoztam rajta":-D
Én Lorával szívtam nagyot még anno. Ő volt az, aki 24 hónapon keresztül 3 óránként szopott, éjjel is. Hiba próbáltam bármit is tenni, nem ment. Aztán beláttam, hogy jobb lesz, ha megvárom, míg elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse: attól, hogy nem szoptatom meg, még nem dől össze a világ. És én lepődtem meg a legjobban, hogy milyen jól vette az akadályokat. Ehhez képest Soma sétagalopp, bár az utóbbi 3-4 hétben Ő is elég sokat szopik. És éjjel is ébred 2-3-szor. De mivel együtt alszunk (Lora, Soma és én), nem zavar:-)
Ma felhívtam a klinikát, és április 3-ra (jövő keddre) kaptunk időpontot: UH és katéteres hólyagfeltöltés. UH- már sokszor voltuk, hólyagfeltöltésen csak egyszer, akkor Soma 12 napos volt. Gyanítom, most rosszabbul fogja viselni:( Remélem, nem gond, hogy csütörtökön oltást kap, ezt nem is kérdeztem...
Quizas, anyukámnak is ez az utolsó tanéve, ha minden igaz:)