Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4116
Jó, hát valószínűleg hibát követtem el az előbb, mert több ember nevében beszéltem: nincsen ehhez jogom.

Akkor hát csak magamról mostan. :-) Én így csinálom és ezt így jónak találom. Nem vagyok permanens fogyókúrázó, évente általában egy-két hónap van, amikor - hogy így mondjam - tudatosan táplálkozom és tudatosan többet mozgom. Nem diétákat csinálok végig, hanem kevés zsírtartalmú, saját magam által elkészített főételeket eszem és sok-sok zöldséget, gyümölcsöt. Aztán, amikor elérem az általam elfogadott (cseppet se vékony, sőt) súlyt, akkor visszatérek az eredeti étrendemhez. Nem pakolok csokikat magamba (nem szeretem az édességet), de bizony, eszem zsíros ételeket, mert azokat meg szeretem. Aztán persze ezek az ételek kilók formájában gyülekeznek rajtam és amikor elérem az általam már nem elfogadható súlyt, akkor jöhet megint a visszafogás. Ezzel a módszerrel én nagyjából hat éve tartom a súlyomat 59 és 63 kiló között. A 168 centimhez ez nem kevés, sőt. De nem egészségtelen, sőt. :-) Nem hisztizek, hogy nem tudok lefogyni és nem akarok hatvan kilónál kevesebb lenni. De hatvanháromnál több sem. Ezért vissza-, visszanézek ebbe a topicba időnként. És jól vagyok. Nagyon jól. :-)

Lappa

Előzmény: Robzon (4115)
Robzon Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4115
Biscuit!
Nem, nem en nezem le az embereket, es bizony te tartod öket "köcsög"-nek, amikor pszichoaktiv anyagok szedesere biztatsz. Szerintem tudnänak akarni is, bogyo nelkül, es ez lenne a helyes ut.

Lappantyu!
Bocs! Mär kezdem erteni a modellt: igaibol nem akarunk lefogyni, hanem mi is azok köze a permanens fogyokuräzok köze tartozunk akik folyamatosan cserelgetik a fogyokura recepteket, veszik a teleshopgepeket, kiprobälnak mindent aztän valahogy semmi sem sikerül, de nem baj, mert itt vannak a többiek, nekik se sikerül es ez olyan jo, megadja az önigazoläst, nem vagyok egyedül ilyen szerencsetlen.
Az rendben van, hogy szeretjük egymäst, megsimogatjuk egymäs buksijät, csak az nincs rendben, ha ezzel az önigazolässal visszahuzzuk egymäst, ahelyett hogy segitenenk. Szeretjük egymäst tenyleg, vagy csak kölcsönössen megadjuk egymäsnak az önigazoläst, hogy toväbbra se kelljen mozdulni?

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4114
Érts meg nem azzal van baj amit mondasz, hanem ahogy mondod! Nem kell hazudni csak azért, hogy bele ne gázolj a lelkébe, el lehet ugyanazt mondani kíméletesebben is. Lesz, aki ért abból is. Ha nem, akkor nem is akar változtatni.

(Nekem pl. elég volt annyi jónéhány évvel ezelőtt, hogy apukám végigmért, és megkérdezte: Tulajdonképpen mennyit is híztál az utóbbi időben? Ne ám hogy kigömbölyödj nekem! :))

Előzmény: Robzon (4110)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4113
így volt, így lesz:-)
Előzmény: Lappantyú (4111)
Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4112
Természetesen a hozzászólás utolsó szakasza úgy kezdődik, hogy
Szóval hidd el, kedves Robzon, hidd el nekem...
Előzmény: Lappantyú (4111)
Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4111
Na, addig-meddig fogalmaztam az én szólásomat, hogy jól megelőztél. :-)

Ezen a topicon gondolkodtam, tavaly jó sokat írkáltunk ide, még találkoztunk is egyszer a csapattal, jó volt nagyon, jó hangulat volt. Hányan voltunk? Tízen? Húszan? Mindenki kevesebb kiló akart lenni annál, amennyi volt, ezért éppenség azt tettük, hogy jó kis egészséges, könnyű kajákat ettünk és mozogtunk valamiket. A recepteket megosztottuk egymással, arról is beszéltünk, hogy kinek melyik mozgásforma jön be a legjobban. Néhányan még közös konditerembe járással is próbálkoztak, én meg megismertem 2it a két közös jóga során és mondhatom: ennek azóta is csak örülni tudok. :-) Aztán meg, amikor éhesek voltunk vagy ha mégis bevágtunk egy csokit és bűntudatunk volt, támogattuk és bátorítottuk egymást. Mi volt még? Néha jöttek emberek, csodakúrákkal és tablettákkal. Azt mondta a többség: hát, szerintem nem igazán jó ötlet, de te tudod, ha neked segít, rajta.

De nem ez volt itt a lényeg, hanem a hozzászólásokban rejtőző "valamimás". Az emberek, akik ide írkáltak, szépen lassan egyetértettek valamiben, rájöttek a TITOKra. A titok pedig az, hogy amit hajhászunk (súlyokkal, futással, kevés evéssel, könyvekkel, kávéval, hajnalig tartó beszélgetésekkel etc.) az nem más, mint hogy boldogok legyünk. Azt hiszem, nem mondtuk ezt így ki ebben a topicban, de sok-sok ember hozzászólásában benne van. Alapvetően nem vékonyak, nem fittek, nem izmosak, nem gyönyörűek szeretnénk mi lenni, hanem boldogak. És én azt hiszem, hogy ez az igazán nehéz feladat. Konditerembe járni és nem enni, az könnyű. Ehhez képest könnyű.

Szóval hidd el, hidd el nekem, hogy az ide írkáló emberek nem dagadt disznók, akik chipset zabálnak a tévé előtt és lifttel mennek az első emeletre, miközben téged utálnak, mert emlékezteted őket a hájra a hasukon. Frászkarikát. Én azt hiszem, egy dolog köt itt össze bennünket: nem akarunk tartós életforma-váltást. Azért nem akarunk, mert számunkra a bundás kenyér az életforma. Az anyám. A család. Az élet. A reggel. Az ébredés. Az ősz. Nem tudom és nem is akarom ezt helyettesíteni mással. De néha, ha fentebb billen a mérleg, mint én azt szeretnénk, kicsit visszafogjuk magunkat, kicsit másként élünk pár hétig. Ezt csináljuk. És ez számunkra pontosan annyira jó dolog, mint számodra a tudatos, folyamatos light életforma. Két különböző nézet, két különböző hit. Mindkettő egyaránt jó. Hát ennyi...

Lappa

Előzmény: Vének Tanácsa TM (4104)
Robzon Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4110
H_G!
:)) Ez helyes volt...

Venek Tanacsa TM!
Ja. Persze, lehetne mondani, teltkarcsu, vastagcsontu, nem tehetsz rola, ilyennek születtel, apäd is ilyen volt, majd le fogysz egyszer... Csak ez sajnos nem igaz. Vagy ha igaz is, nem szämit. En azt mondom: döntsd el le akarsz fogyni, vagy nem. Ha nem, ne nyafogj, ne äcsingozz mäsok sajnälatära, mert csak annäl gusztustalanabb vagy. Fogadd el magad olyannak amilyen vagy elj igy es kesz. De ne hazudj magadnak, mert az csak rosszabb lesz, meg ha most jobbank is tünik. Le akarsz fogyni? Ha tenyleg, akkor nyugodj meg, menni fog. Meg tudod csinälni, nem is nehez. Csak läss neki, szerezd meg a szükseges ismereteket, tervezdd meg, es szisztematikusan hajtsd vegre az eletmodvältäst. Mert ez az egyetlen modja, nem segit igazäbol semmi, az eletmodod tett tulsulyossä, az eletmodod fog lefogyasztani is. Nem pedig bio-, vagy szintetikus csodaszerek, zsirmaszirozäsok, räzatokütyük meg a többi faszsäg. En azt mondom, ebredj fel ember, nezz bele a tükörbe, ez vagy te. Es meg tudod csinälni, ha meg akarod. Ha akarni is gyenge vagy, meg azon is lehet segiteni, csak legyel magadhoz öszinte.

Biscuit Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4109
Robzon! Soha nem neveztem köcsögnek az embertársaimat, valamit elnézhettél. Ne oktass ki. A stílusod mindenesetre elgondolkodtató. Nem te nézed le az embereket? Elég sokat osztod itt az észt, én inkább visszamegyek a kutyás fórumba, azt jobban szeretem.

Mindenkinek sok sikert a fogyihoz!

aagica Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4108
Én is sokáig azzal vigasztaltam magam, hogy ilyen alkat vagyok, aztán kiderült, mikor elkezdtem írni a étkezési naplót, hogy bizony megeszem én a magamét. :)))
Szóval, első jó tanács, a la Robzon: ird egy hétig, mit és mennyit eszel. Minden falatkát. Mellé a kalóriát is. (Tapasztalataim szerint az emberek jó részének még ehhez sincs meg a lelkiereje. De ha erre nincs napi 10 perced...)
Meg fogsz lepődni.
Előzmény: aquila (4092)
H_G Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4107
"Mitöl sertes, az, hogy valakinek aki tenyleg az, azt mondod dagadt?"

Ezt a logikát ne próbáld ki a Harlemben! :)

Előzmény: Robzon (4099)
Lappantyú Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4106

Tudod, Robzon, az van, hogy ami az egyik embernek mulatságos, szeretetteljes jó poén, az a másiknak olyan durva sértés, hogy hajnalig bőg miatta.

Talän a stilus beli kifogäsok is csak gyenge indokok az ignoranciära. Tipikus dagadt hozzäälläs: nem nezünk szembe, nem gondolkozunk el, talälunk valami kifogäst es sertödötten elvonunk a teve ele chipszet enni.

hmmmm... ezt mire is írtad? kinek is? miért is?

Lappa

S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4105
Minden szóval egyetértek.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4104)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4104
Miért sértés? Mert a túlsúlyos embernek egyébként is lelki problémákat okoz a dagadtsága, emiatt amúgy is kisebbrendűségi érzése lehet, és ha ezt ilyen keresetlen formában folyton az orra alá dörgölik, bizony az sértő, az rosszul esik! Miért sértés? Mert nem vagyunk egyformák! Rólad lepereg, röhögsz rajta, de el is gondolkodsz rajta. Más meg még jobban megzuhan, mert "nincs elég bajom, ez is csak belémrúg?". Ezért sértés. Nem a mondanivaló, hangsúlyozom, hanem a stílus, a szóhasználat!
És ezt nem a magam nevében írom, mert nem vettem magamra, de tudom milyen bántó tud lenni, ha az embert bántják a nyomorúságában :))

Később kérdezek is, csak össze kell szedni a gondolataimat :)

S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4103
Köszi.
Előzmény: Robzon (4101)
S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4102
:(
Lehet valami abban amit mondassz. Nekem is van egy ismerősöm akinek nem nagyon, de azért érzékeny a gyomra. Ő itta a szűzteát és eléggé meghajtotta. Gondolom, te is erre gondolsz. Ő mondjuk nem bánta, hiszen akkoriban nem dolgozott és nem zavarta, ha többször kellett felkeresni a mellékhelyiséget.
Ezek szerint a szűztea is csak egyeseknek válik be. Ahogy én elnézegettem drógériákban a különböző teákat, gyakorlatilag mindegyiknek víz- és/vagy hashajtó hatása van. Elvileg, mert nálam nem.
Előzmény: mirminc (4100)
Robzon Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4101
S.F.Maranello (Beebite)!
Aminek az összetevöit leirtad az egy gyenge L-carnitine alapu zsiregetö. Az L-carnitine hatäsät csak aerob edzessel együtt fejti ki, anelkül felesleges szedni. Aerob edzessel együtt is kerdeses, mert nem feltetlenül az L-carnitine hiänya a szük keresztmetszet a zsiregetesnel, azaz nem feltetlenül fokozza a hatäsossägot, elvileg. Ennek ellenere akik szedik (edzessel együtt) fokozott izzadäsrol szämolnak be, es egyertelmüen kijelentik, hogy frankon fogynak töle. Igaz nem 100mg a szokäsos adagja, hanem ennek a többszöröse, 3-500mg, de van 1000mg-os folyekony kiszerelesben is. Ilyen mertekü tuladagoläsa sem jelent semmilyen veszelyt. En speciel nem szednem, mert szerintem hülyeseg. De - mondom - sokaknak bejön. Nem szednek tablettäs multivitaminokat sem, mert sokkal jobb megoldäsnak tartom a rendszeres nyers zöldseg-gyümölcs fogyasztäst.
mirminc Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4100
az egyetlen, amit kipróbáltam a szűztea volt, de két nap után komoly gyomorrontásos tüneteim lettek tőle. néhány hónap múlva újra próbálkoztam, és akkor is. és találkoztam másokkal is, akikből szintén minden kijött tőle :((
Előzmény: S.F.Maranello (4098)
Robzon Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4099
Nem tudom, lehet, hogy furko vagyok, söt. De nem erzem, egyszerüen süket, vagy vak vagyok arra, hogy hol sertegetek en bärkit is. Mitöl sertes, az, hogy valakinek aki tenyleg az, azt mondod dagadt? Miert sertes annak a kijelentese, hogy a tulsuly többnyire a tunya, mozgässzegeny eletmodbol, es tulzott evesböl szärmazik? Miert sertes azt kijelenteni, hogy egy köver ember eletminösege alacsonyabb? Miert sertes az, hogyha elärulod a titkot, hogy bizony meg kell mozditani a seggünket, es akkor majd lefogyunk? Nem tudom, en azon nem tudok megsertödni, ha szar formäban vagyok, es a haverjaim ezen szorakoznak, igazuk van. Söt eletem, mokäs pillanati köze sorolom ezeket: pl. kicsit megbetegedtem, - mondjuk igy, - es több mint fel evet nem tudtam edzeni, kicsit megpockosodtam, meg abszolut szarul ereztem magam a börömben, farnkon beborult körülöttem minden. Szitu baräti összejövetel egy pubban, odajön exbarätnöm (top fit, es csinos), megfogja a pocakom: "na mi van kisbogär, lejärt a konditeremberleted?" Es ezen qrva jot röhögtünk harmincan, szeretettel, mert nem azert mondta, hogy bäntson, hanem azert mert ez ült. Es valahogy jot is tett. De ezt nem tudom megmagyaräzni. Fel sem merült, hogy megsertödjek. Meg kellett volna? Nem rivalizälni akart velem, megaläzni, fölemkerekedni meg ilyen faszsägok. Talän itt sem arrol van szo, hogy ha itt valaki megsertödik, hogy le lett dagadtazva, lustäzva akkor az feltetlenül az en hibäm. Talän a stilus beli kifogäsok is csak gyenge indokok az ignoranciära. Tipikus dagadt hozzäälläs: nem nezünk szembe, nem gondolkozunk el, talälunk valami kifogäst es sertödötten elvonunk a teve ele chipszet enni.
S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4098
Én próbálkoztam régen vele, meg még krómmal is. Természetgyógyász ajánlotta. Nem jött be. Bár nekem amúgy is elég "dilis" szervezetem van. :)) Úgy értem, hogy 10 emberből 9-nél használ az ami nálam nem.
Nekem egészséges étrend mellett (nem koplalás!) a szűztea bejön. Igaz, szűztea kapszulát is lehet kapni, ami bogyó. :)) Na, de most komolyan a szűztea, főleg ha a szűztea kapszulát is megveszed, szvsz teljesen jó és a szervezeted sem teheled semmi mesterséges anyaggal.
Előzmény: Beebite (4097)
Beebite Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4097
Najó, hamár a bogyóknál tartunk -és remélve, hogy robzon még figyel azért:))- megkérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata a heti 3x aerob edzés +előtte egy kis L-carnitine? Egyesek szerint ez bejön zsírégetés fokozásra, de ez is csak egy bogyó... Én meg nemtom...
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4096
nagyon sokáig olvasója - talán egyszer-egyszer írója is? - voltam az Alakformálásnak.
Előzmény: Chino-San (4095)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4095
és arra sokkal könyebb megoldást is találni mint 30+ kilóra! ((c:§

nemtom olvastad-e már az Alakformálást, de téényleg ajánlatos az elejétől elkezdeni...

+ a neten van eccsomó recept, amivel kellően változatossá tehető egy egészséges étrend is. (pl. a Startlapról elindulva, tuttira találhat bárki magának megfelelőt.)

Előzmény: aquila (4094)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4094
Persze, hogy nem szedi fel a 30 kg-t 2000 kalóriától senki, hacsak nem beteg. Én is "csak" tizet kaptam össze:-(
Előzmény: Chino-San (4093)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4093
tudom (valszeg mindenki tudja), hogy nemcsak ilyenek léteznek.

nekem is van olyan barátnőm aki megehet napi 10000 kalóriát is, mégis majdhogynem anorexiás kinézete van.

én + ha nem mozgok, akkor egyből feljön 2-3-4 kilo plusz normál kajázás mellett is.

de azért valljuk, be, hogy monnyuk 30-40 kilós túlsúlyt nem szed össze az ember, ha mondjuk csak az átlag napi 2000 kalóriát eszi és még esetleg mozog is!

Előzmény: aquila (4092)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4092
Én a leírt példámmal csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy nemcsak olyanok léteznek, akik napi 5000 kalóriát tolnak be az arcukba, miközben egész nap nem kelnek fel az ágyból.
Előzmény: Chino-San (4090)
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4091
Na látod, ebben a stílusban én is szívesen meghallgatnálak:-)
Előzmény: aagica (4089)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4090
+mondom a frankót: a nyúl tudja! (c:§

- lehet attól, hogy véletlenül ez egybeesett a nemi érésed azon szakaszával, amikortól a nők elkezdenek zsírpárnákat raktározni.
- az is lehet, hogy a vakbeled nálad téényleg ilyen kulcsszerepet játszott (méreganyagok), ami miatt innentől ezek máshova kerültek a szervezetedben.
- az is lehet, hogy ettől "csak" szimplán szervezeted energiaháztartása borult fel (mennyit épít be, használ fel, stb.)

nem értek ehhez. ráadásul már gondolom régen volt, tehát lehet, hogy már egy orvos se tudná ennyi idő távlatából megmondani még alapos kivizsgálásokkal sem. (lehet, hogy igen)
(én monnyuk az első variációt tartom legvalószínűbbnek.)

xerintem nem annyira az a fontos, hogy mitől alakultál át - mert ezen nagy valószínűséggel nem tudsz változtani -, hanem hogy te mit tehetsz a "következmények" ellen. (bár gondolom ezt te is így látod.)

Előzmény: aquila (4088)
aagica Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4089
Ismét egy hozzászólás Robzon védelmében.:))
Világéletemben volt rajtam 6-8 felesleges kiló, már gyerekkorom óta. Mindig megpróbáltam leadni, hol sporttal (természetesen rosszul megválasztott sporttal, ugyanis a konditermi sulyemelgetés nem fogyaszt), hol diétával (persze, e kettő általában nem együtt volt), egyszer még az adipex csodabogyót is beszedtem, tényleg lefogytam és tényleg visszajött.
Soha semmivel nem értem el tartós eredményt.
Tavaly elolvastam az Alakformálás topikot végig(!), betartottam az ott leírtakat (aerob mozgás, diéta) és láss csodát, 8 kiló eltünt és azóta sem jött vissza. Hozzá kell tenni persze, hogy heti háromszor most is futok, legalább egy órát és a táplálkozásom is alapvetően megváltozott, nem tértem vissza a korábbi étrendemhez.
És ez most már életem végéig igy lesz (remélem), tehát futni fogok és megválogatom, mit eszem.
Azóta agitációt folytatok környezetemben, mert úgy érzem, meg kell osztani másokkal, amit megtanultam, egyrészt saját tapasztalataimból, másrészt könyvekből, mert rendesen utánaolvastam a témának. Azt veszem észre, hogy aki tényleg fogyni akar, annál működött, van viszont jópár ismerősöm, aki nagyon szeretne fogyni, de majd holnap kezdi el...
aquila Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4088
Nálunk ez a következőképpen néz ki: normál testalkatú apa, kissé túlsúlyos anya, botsáska húg, botsáska én. Egészen 12 éves koromig botsáska voltam, amíg ki nem vették a vakbelemet, amikor is rohamos hízásnak indultam, anélkül, hogy egy falattal is többet ettem volna, mint előtte, amikor orvoshoz hordtak, mert kórosan sovány voltam. Akkor most...?
Előzmény: Chino-San (4087)
Chino-San Creative Commons License 2002.08.07 0 0 4087
xerintem legtöbbjüket sosem rázták fel/meg igazán.

pl.:
duci anyu, apu és persze gyerkőcök. elintézik avval, hogy ez a család alkati adottsága.
holott ha odafigyelnének kicsit a kajára, mozgásra, akkor azé' lehetne ezeket a dolgokat befolyásolni.

de mivel a családban mindenki ilyen, ezér' egy sincs köztük, aki megpróbálnál nemcsak az örökletesség szemszögéből nézni az egészet.

és még1 dolog:
soxor szokták a túlsúlyosságot hormonális okokra fogni. Dr. Spock írta (és már más helyen is olvastam), hogy nem a hormonzavar okozza a túlsúlyt, hanem a túlsúlytól alakul ki a hormonzavar. (többnyire. persze vannak kivételek.)

Előzmény: aquila (4086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!