Keresés

Részletes keresés

Sidalina Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7074

de jó, hogy ezt írod! :) Mi szerintem 10-re érünk oda, és 'csak' két palotánk lesz...Viszont nekünk a buszhoz kell igazodni, az kavar be valamennyire.

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a 403-as busz Cabo-ra 30, vagy 60 percenként jár? Mert a menetrend szerint 30, de itt is azt írtátok, meg a tripadvisoron is, hogy óránként...

Előzmény: raulista (7073)
raulista Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7073

Nekünk is belefért egy napba Sintra és Cabo de Roca. Igaz mi autóval voltunk és már 3/4 10-kor megérkeztünk Sintrába, ahol a Palácio Nacionalt, Penát (belülről is) és  Quintát néztük meg. És egyáltalán nem éreztem, hogy rohanós lett volna az a nap.

Előzmény: Sidalina (7072)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7072

én is nyugodtabb lennék, ha a Sintra napba még beleférne Cabo is, mert akkor másnap több időnk lenne a városban kószálni. Ha nem fér, akkor Cabo-ra külön utunk lesz másnap...

Mondtam, úgy számoltam, hogy ha a 17:10-es buszt elérjük még Cabo felé, akkor nagyon jók vagyunk, még nem fog ránk sötétedni...igazából a 18:10-es is jó lenne ilyen szempontból, csak akkor ott ragadunk Cabo-n, mert az az utolsó busz Cascais felé :) Legalábbis úgy tudom.

Előzmény: okinayab (7070)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7071

Szia! Hát, ez is egy módszer :) Csak épp hasznosabb konkrétan összeszedni azokat, amik érdekelnek - de ezt később írod is. A 10% meg szerintem a végére sokkal több lesz.

A 116 Euro hogy jött ki amúgy? Nem 118 az? :) 

Viszont ha nektek csak 2 napotok lesz a városra, akkor a 3 napos LC nem fogja megérni.

Az eredeti árakból mutatok párat, hogy ezeknek már ne kelljen utánanézned:

Belém torony: 5€
Jeromos kolostor: 6€
Felfedezések emlékműve: 4€
Santa Justa: 5€
Castelo de São Jorge: 8,5€
Pena palace (itt 3 fajta jegy van)
  palace+park: 14€
  terrace+park: 10,5€
  park: 7,5€
Quinta da Regaleira: 6€

Gulbenkian: 5€

Coach museum: 6€

Előzmény: Léna007 (7062)
okinayab Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7070

Na akkor mégsem korán zárnak:) De a terv akkor is ez marad valószínűleg. Igyekszünk időben Sintrába érni,akkor sztem kivitelezhető. De ha mégsem,mert nem bírjuk Sintrát otthagyni időben mert annyira tetszik,akkor sem dőlök a kardomba:)

Előzmény: Sidalina (7069)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7069

na, ugye? :) Teljesen egyetértek!

A Quinta amúgy 19:00-kor zár áprilistól, a Pena meg így van:

PARK: 09h30 – 20h00

PALACE: 09h45 – 19h00

TERRACE: 09h45 – 19h30

Előzmény: okinayab (7068)
okinayab Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7068

Kénytelen vagyok kicsit vitatkozni,ezzel a semmit nem fog "érni" megjegyzéseddel. Nagyon sok minden beleférhet egy napba hajsza nélkül is,és semminek nem az ott töltött idő hossza adja meg az értékét,szerintem. Illetve mindenki másféle,mindenkinek más ami megéri. Sosem voltam az a kipipálós utazó,de van ami nekem semmit nem jelentett ott a helyszínen,ami másnak fél nap nézelődéssel is kevés volt. Mi sem tervezünk Sintrára több időt,mert összesen van 4 napunk Lisszabonban,de Sintrában engem is a Quinta érdekel a legjobban,arra szánok legtöbb időt,a Mór várat is csak kívülről nézzük meg valszeg,nem vagyok nagy romrajongó,és a tripadvisor vélemények szerint is a Pena meg a Quinta a legjobb. Nyilván ha több időnk volna akkor mindent megnéznénk.De nincs.

Ahogy olvastam Sintrában elég korán bezár minden,tehát lehet buszozni délután tovább a Cabo de Rocához. Onnan meg akár Cascaisba is,mert onnan késő éjjel is megy vonat vissza Lisszabonba.

Többen így csinálták,mi is meg fogjuk próbálni. És azt hiszem sokat fog érni az a napunk:) Azt is mondhatnám:nem semmi nap lesz:)))

Előzmény: Törölt nick (7055)
Léna007 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7067

Oké, köszönöm szépen. Nekem automatikusn németül jön be minden a keresőben...

Előzmény: bozsori (7065)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7066

Értékmegőrzőt mi nem láttunk, a homokos strand rész nagyon kicsi és zsúfolt amúgy, ha picit kifelé kezdesz sétálni és elérsz ide  itt érdemesebb fürdéssel próbálkozni, mélyebb a víz de gyönyörű és kavicsos-sziklás, van kajálda is.

A kerékpár kölcsönzést mi időhiányában kihagytuk, de fantasztikus bringa útvonal van végig a partszakaszon, ha tehetted próbáld ki!

Előzmény: Quas (7061)
bozsori Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7065

Lehet hogy a németek nem tudnak angolul és a nádégető által emlegetett libegőt fordították villamosnak.

Az angol szövegben (https://www.getyourguide.com/lisbon-l42/lisboa-card-24h-48h-72h-t27232/) helyesen van.

Az a jó amit megadtál, a felsorolás felett a "Straßenbahn" is említve van a Carris által üzemeltetett és így ingyenes közlekedési eszközök között. 

Előzmény: Léna007 (7064)
Léna007 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7064

Azt elfelejtettem, hogy azt írják a Lisboa Cardnál, hogy minden tömegközlekedésre érvénes,azután a felsorolásban, ami alatta van, rügtön azt írja, hogy a villamosokra csak 10% kedvezményt ad. Akkor ezek szerint a villamos nem számít bele??? De akkor még ott is ki kell adni egy csomó pénzt pluszban. ???

https://www.getyourguide.de/lissabon-l42/lissabonkarte-24-stunden-48-stunden-72-stunden-t27232/?partner_id=CD951&cmp=ga&gclid=Cj0KEQjw8u23BRCg6YnzmJmPqYgBEiQALf_XzStP-u5sZWPtexDVEm7azxpbsyat3PafWwDlCsgFnlQaAs2y8P8HAQ

Minden esetre elkezdem össze írogatni, hogy mikbe mennénk be, mert csak így lehet kiszámolni, hogy az azookra való kedvezmény megéri-e, ha nem általánosságban gondolkozom, hanem konkrét dolgokra. Ehhez előbb azonban ki kell nyomoznom az összes dolognak az eredeti árát, mert a Lisoba Card-nak csaka kedvezmények mértéke van megadva és ugye előbb tudnom kellene, miből vonom azt le és mi marad meg.

Előzmény: Léna007 (7062)
Léna007 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7063

Az időbeosztással nekem is komoly bajaim vannak.

Egy napban szeretném a belvárost, Alfama és Mouraria negyedk látnivalóival, plusz még felsétálni a Rua Aureán a Sao Sebasttiao-ig. Aztán van a Rosso ás Bairro Alto negyed. Fogalmam sincs az időkról, de jó lenne, ha ez mind egy napba beleférne (múzeumokba, templomokba nem megyünk be), szóval főleg a külső dolgokat nézzük. Aztán ott van Belém.

5 napot vagyunk Lissabonban, az első két nap néznénk, amit csak lehet a városban. 8:20-kor landulunk, remélem, hogy egy órával később be tudjuk tenni a bőröndöket a szállásra és utána kb. 10 órától indulhatunk a városba.

A harmadik nap reggelén vesszük fel az autót, azzal akarunk menni Sintrába és cabo da Rocahoz. Majd a egyedik napon Obidos és környékére. 5. napon vagy még egy kirándulás kifelé vagy állni hagyjuk az autót és megnézzük, ami még nem fért bele a városból, az Expo területről lemondtam az Ocenarióval, még a Jézus szobor lenne és spontán, amihez kedvünk van.

Félek, hogy az autófelvétellel (ki kell menni érte a reptérre) nagyon sok idő elmegy...összességében nem látom át az időt, mire mennyi kell és biztosan sokszor fogunk pánikolni és ki is maradnak dolgok, mert nem férnek bele úgy, ahogy akarom.

Amikor mindent lefoglaltam, még fogalmam sem volt az egészről, az ótikönyveket csak utána vettem meg, szóval vakon szerveztem. Ha most csinálnám, akkor előbb mennénk le a kocsival Algarvera és vissza Lissabonba, megnéznénk kifelé a dolgokat, amiket tervezek és végül leadnánk a kocsit és lenne három nyugodt napunk autó nélkül. A fordított sorrend, ami most van, sokkal bonyolultabb. Sajnos, kicsit félreszerveztem az egészet.

Léna007 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 7062

Szia,

én ezt másképp számolom :-)

39 Euro a kártya, szóval az ki van fizetve. Oké, ingyen utazok vele.

A belépők átlagban 6 és 13 euro között mozognak. A nagy részükből 10% a kedvezmény.

Tehát akkor egy 10 Eurós jegyet 9-ért veszek meg. Ha 10 Helyre megyek, akkor 10 jegyet 90-ért veszek meg, és kiadtam még 39 Eurót is.  Ha megvenném a 10 jegyet 10-ért, akkor 100 eurónál lennék és 6 euro a napi jegy. Eredmény:

első verzió LC-dal: 129 Euro, nélküle 116 Euro. Ez most csak egy durva számolgatás volt, de én így látom az egászet, tehát nem látom semmi hasznát, sőt drágább minden.

Előzmény: Sidalina (7051)
Quas Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7061

Sziasztok!

Olvastam, hogy Cascaisnál lehet ingyen bringát bérelni.

Van valakinek esetleg valami tapasztalata erről? Érdemes azokkal foglalkozni vagy azok nagyon megbízhatatlanok? Esetleg valaki tud valami jó céget, aki ezzel foglalkozik ott?

Meg még azt kérdezném, hogy van e Cascaisnál a strand közelében értékmegőrző vagy csomagmegőrző?

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7060

Oké,, nem fogtam a "várat"! :)

Ha Sintra nem teljes, valóban beleférhet egy napba és meglehet a többi is három nap alatt.

Előzmény: Sidalina (7059)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7059

3. nap: Cabo, délután meg villamosozás és vár Nem hagytam ki, csak rövidítettem :) 

Dönteni kellett, 3 vár/kastély már nem fér bele egy napba, mert annyiba szerintem már beletompul az ember. A Quinta nem maradhat ki, azt (és leginkább a parkját) várom a leges-legjobban, A Pena meg a második a sorban. Az én soromban persze :)

Előzmény: Törölt nick (7058)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7058

A Szt.György várat úgy nézem kihagytad a mostani felsorolásból. 

Amúgy Sintra a meredek szerintem. Kár hogy a Mór várat nem nézitek meg. Fantasztikus, gyönyörű parkkal.

Akár fél nap is simán elmegy rá, de 4 óra alapból.

Előzmény: Sidalina (7057)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7057

1. nap: Belém lesz, azzal gondolom nincs semmi gond, nem túl sűrű a program még akkor sem, ha a Jeromosban elidőzünk. Még a Santa Justa(+Carmo)-ra is lesz időnk szerintem bőven.

2. nap: Sintra, azért a két palotának bele kell férnie egy teljes napba...és este még fel lehet menni a Gloria-val a Miradouro de Sao Pedro de Alcantara-ra.

3. nap: Cabo, délután meg villamosozás és vár

Melyik nap nem oké szerinted?

Előzmény: Törölt nick (7055)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7056

külön, a sintrai napba valószínűleg nem fog beleférni. Igaz, hogy csak a Penát, meg a Quintát tervezzük, de szerintem azokkal simán elmegy egy nap. Ha nem, akkor viszont jöhet Cabo, a 17:10-es busszal még simán megéri elmenni, este 8 körül van csak naplemente.

Előzmény: bozsori (7054)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7055

Bocsi, hogy beledumálok, de ezek nem férnek bele a 3 napos etapba. 

Ha igen, az semmit nem fog "érni".

bozsori Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7054

> Cabo da Roca vonat (retúr): 4,3€

Ezt hogyan, melyik napra tervezed? A sintrai napon, vagy külön?

Ha spórolsz vele, akkor szerintem nem vagy láma ha megveszed.

Előzmény: Sidalina (7053)
Sidalina Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7053

na igen, de akkor úgy kell tervezni, h minden olyan progi beleférjen 2 napba, ahova van beugró. Persze ilyen jelentős spórolásnál már megéri elfilózni rajta (nem) :)

Mi szeretjük azt a fajta kényelmet, amit egy ilyen kártya ad; hogy nem kell töltögetni, egyszer megveszed, aztán annyi. Szóval nekem inkább az volt a kérdés, hogy ugye nem vagyunk teljesen lámák, amiért megvesszük? :) 

Előzmény: bozsori (7052)
bozsori Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7052

48 órás Lisboa Card: 31.50€ + 

1 napos turistajegy: 6€

Így további 1.50€-t lehet spórolni, :-)

Sidalina Creative Commons License 2016.03.29 0 0 7051

én is számolgattam :) Össze is írtam, hogy hova lenne nekünk jó az LC, és ezekre mennyi kedvezményt ad:

Belém torony: 5€
Jeromos kolostor: 6€
Felfedezések emlékműve: 1€ (-30%)
Sintra vonat (retúr): 4,3€
Cabo da Roca vonat (retúr): 4,3€
Santa Justa: 5€
Castelo de São Jorge: 2€ (-30%)
Pena palace: 2€
Quinta da Regaleira: 1€

Ez így összesen kb 31€, a 3 napos kártya 39€-be kerül. A különbözetet meg csak leutazzuk, mert pl Belém-be is oda-vissza villamos lesz, a reptérről metró, plusz Elevador da Gloria, 28-as vili...

Szóval nekünk pont megéri.

Előzmény: Léna007 (7033)
judit56 Creative Commons License 2016.03.27 -1 0 7050

Azorira két Ryanairrel mentetek?

Előzmény: Levi Braun (6987)
arccal a nap felé Creative Commons License 2016.03.27 0 0 7049

Hajoval is at lehet jutni ( a jegy ugyanannyiba kerul mint barmelyik mas tomegkozlekedesi eszkozre ) es a kikotnel van egy buszvegallomas ahonnan indul az a busz (is) ami kozvetlenul a szobornal tesz le . 

Előzmény: okinayab (7046)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.27 0 0 7048

Igen, nagyon hasonlítanak egymásra.

Amúgy a buszról leszállva elég felgyalogolni a szoborhoz, ha a hídon is gyalog lehetne átmenni, az nagyon erős lenne!

Nem igen található a környéken semmi, tanácsos vinni italt legalább, bár egy-két kis presszó van a buszmegálló közelében a szoborhoz vezető főúton. Kávézni és egy üdítőt inni jó, enni nem alkalmas.

Előzmény: okinayab (7047)
okinayab Creative Commons License 2016.03.27 0 0 7047

Kösz,olvastam arról a szoborról. Állítólag hasonlít a rióira,és a kilátójából a San Francisco Golden gate -híd látható:)

Lehet,hogy leellenőrzöm...

Előzmény: Törölt nick (7042)
okinayab Creative Commons License 2016.03.27 0 0 7046

Javítok,nem átgyalogolsz,hanem valamivel átjutsz /752-753-as buszt látom ráirva a térképen/...

Előzmény: okinayab (7045)
okinayab Creative Commons License 2016.03.27 0 0 7045

A Vasco de Gama híd a 17 km-es,Európa leghosszabb hídja.

Az Ápr.25 híd "csak" 2,2 km. Sztem ha átgyalogolsz,onnan 20 perc gyalog a szobor

Előzmény: Léna007 (7043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!