2009. december 21. - 19:30: Albertfalvi Szent Mihály Rk. Plébániatemplom
Szeretném ezúton is megköszönni az INVOCATIO zenekarnak - bár ezt már a koncert után Attilának el is mondtam -, hogy a zimankós körülmények (értsd: fűtetlen templom) ellenére is vállalták a fellépést!
És megörvendeztettek minket ezzel az adventi koncerttel! :o)
(Az igazsághoz tartozik, hogy talán más templomokban sem vártak volna rájuk - és ránk - jobb körülmények. Pl. előzőleg szóba került a Bakáts téri katolikus templom is - hiszen nyáron ott játszottak már Attiláék a Ref. Zenei Fesztivál keretében -, ők is azt mondták, hogy nem fűtött a templomuk, aztán ott végül nem tudtak már időpontot sem biztosítani a koncert számára.)
A hideg miatt - csupán 9 fok volt a templomban - kicsit nehezen indult a koncert (én végig drukkoltam, hogy Attila elgémberedett ujjai tudjanak játszani, bírják a koncert elején beharangozott 50-60 percnyi időt), néhány szám után majdnem be is állt a jó hangzás, amikor is kiderült, hogy valami még mindig nem stimmel... Mi jól hallottuk a hangszereket (ezen az estén hegedű és dob nem volt, csak fuvola, konga, akusztikus gitár és basszusgitár), de Kornis Feri az egyik szám után szólt Attilának, hogy nem hallja a gitárt. Azonban kis helyváltoztatás a zenészek részéről egymáshoz és a 2 hangfalhoz képest máris megoldotta a problémát :o) És ettől kezdve érezhetően jobb lett a hangzás: az addig elég határozatlanul megszólaló konga életre kelt :o), dinamikus és karakteres lett Kornis Feri játéka!
Ezen a koncerten is református zsoltárok és énekek feldolgozásai, valamint saját számok váltották egymást. Voltak új darabok is, amelyek eddig még nem jelentek meg, majd talán jövőre....... :o)
Ha jól értettem Attila konferálásából, betegség miatt hiányzott Szvetnyik Margit (hegedű) és Vermes László (dobok). Ezúton is jobbulást kívánok Nekik!
Azt hiszem, a dob ebben a templomi közegben most nem is hiányzott, nélküle meghittebb lett a megszólalás, és végül is a hegedű nélkül is teljes értékű volt a koncert. Még a Kőbe zárt világok is szépen szólalt meg így is, pedig abban gyönyörű a fuvola-hegedű duett! De az akusztikus gitár játéka most feledtette a hegedű hiányát.
Nagyon jó hangulatú lett a koncert (Attila is végig jókedvűen játszott), a közönség egyre nagyobb tapsokkal jutalmazta a dalokat. És a benti hideg ellenére tényleg egyórás lett a koncert :o)
Végül is kb. 40-en vettünk részt a koncerten, ami egy ilyen mínusz 10 fokos estén szerintem nem is olyan rossz statisztika :o) (Ha nem lett volna ennyire hideg az idő, biztos még többen útnak indulnak, bár így is Bp. legkülönbözőbb - és Budafoktól elég távoli - részeiről voltunk ott: pl. Óbuda, Újpest (az tényleg Bp. másik vége Budafokhoz képest!), Pestszentlőrinc stb.)
Egyikünk a koncert után hazafelé megjegyezte, hogy nem lehetett több bent, mint 10 fok. Mondtam erre, hogy hallottam, amikor még a koncert előtt mondta Attila a többieknek, hogy 9 fok van bent - és hozzátettem, hogy azt az 1 fokot koncert közben mi leheltük hozzá ;o)
Kiderült az is, hogy néhányan túlélőfelszereléssel :o) érkeztek a koncertre - termoszban forró teát hoztak magukkal! Localhost egész látványosan a pad tetejére kitette maga elé a termoszát :-D És a koncert után az áthűlt zenészeket megajándékozta egy-egy pohár melegséggel :o)
Localhost egyébként fotózott is koncert közben - gondolom, megörvendeztet majd bennünket a képeivel.
A koncerten fellépő zenészek:
- Király Lóránt (basszusgitár)
- Kollár Attila (fuvola, tamburin)
- Kornis Ferenc (konga)
- Naszádi Gábor (akusztikus gitár)
Bennem nagyon szép és különleges élményként marad meg ez az este!
És ezért ismételten KÖSZÖNÖM EZT AZ ADVENTI KONCERTET!
MINDENKINEK nagyon boldog Karácsonyt kívánok!