Keresés

Részletes keresés

Supersonica Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19265

Én maximálisan DJ párti vagyok, hiszen vele előre meg lehet beszélni, hogy mire készüljön fel feltétlen, és akkor lesz nála olyan zene. Bár találkoztam már nagyon jó zenekarral is (de minimum 4-5 fősek!), akik már élvezhető zenéket játszottak esküvőn (a Beatlestől az Omegán át Donna Summerig), de egy ilyen komolyabb zenekar fellépti díja minimum 200 ezer forint, határ meg a csillagos ég :)

Míg egy DJ elvállalja ugyanezt hang és fénytechnikával 70-80 ezerért egész estére, és garantáltan az eredeti hangon szólal meg az a fránya szám :)

Az én DJ barátom már 40-en túl van, de ha kell, akkor progressive house-t is játszik :), 15 éve még diszkóban pörgette, ma már csak rendezvényeken, és ráérez, hogy mikor mit kell. Ja, és már mondta, hogy az enyémen feltétlen ő akar zenélni :)

Előzmény: Zsike1983 (19254)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19264

Esküvő után jön a gyerek....kell lakás..stb..

Tiszta anyagi csőd.

Persze van 2 megoldás:

1:Várod, hogy telitalálatos legyél a lotton(sok szerencsét)

2:Hitelt veszel fel...mondjuk itt: www.onlinehitelek.com

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19263
A zenekarokkal az a baj, hogy tényleg nehéz olyat találni, aki nem játszik konzervzenét. A rendes zenészekkel meg az a baj, hogy nem nagyon szeretnek alacsony zenei színvonalú dolgokat játszani, pl. mulatós egyvelegeket. Mi szerencsésen megtaláltuk a megfelelő zenekart. A DJ-ben nekem az nem szimpatikus, hogy az eredetieket játsza, és annak valahogy nincs lagzi hangulata a számomra, csak olyan "dizsi fíling" :) De amúgy nekem is van DJ ismerősöm, aki rendszeresen csinál lagzikat, lemezről nyomja, van mindenféle cucca, karaoke stb. Én ugyan még nem voltam egy bulijában sem, de aki volt, az dícséri. Budapesti a srác, ha kell a telefonszám, írjatok.
Zsike1983 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 19262
Köszi a válaszokat! Huh, de jó, pont fehérvári? Nagyon jó lenne, de még nézelődök azért. Tegnap találtam egyet neten,de egyszerűen fura az egész honlapja. Szóval ez a dolog még böngészésre kerül párszor:)
Krisz_GII Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19261
Elkérem a barátomtól az elérhetőséget és megírom majd privátban. Ha nagyon érdekel valakit talán tudok szerezni egy esküvői videót :) de ez csak egy halovány....
kyo22 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19260
...akit én ajánlanék DJ, fehérvári. A Novotelben levő esküvőkiállításon megtalálható lesz, ugyanis évről évre ő csinálja ott a hangosítást. Ott vagyunk mi is kiállítók, mint zenekar, évek óta már. Ha minden igaz a nickemre kattintva eljutsz a honlapunkra.
Előzmény: Zsike1983 (19257)
pillanda Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19259
Sziasztok,
engem is érdekel ez a téma, bár mi már biztosra eldöntöttük hogy dj lesz, de még nem találtam meg a megfelelőt, van egy aki tetszik, honlap alapján :o), és mert fiatal.
Ha valaki tud ajánlani én is szívesen venném.
Zsike1983 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19258
És nem tudod, hogy ki volt az a DJ? És Székesfehérváron is vállalna -e lagzit? Ha gondolod írd meg privátban, nem akarok senkit reklámba keverni, ne legyen gondja miattam. Köszi!
Előzmény: Krisz_GII (19256)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19257
És hol lehet érdeklődni a zenekarod után? :) Van weboldalatok? Voltam olyan lagzin, ahol nem volt zenekar, csak laptopról ment a zene. Szörnyű volt,hogy kb. 10-20-szor ismétlődtek ugyanazok a számok. Pedig nem volt kevés zene rajta, csak ugye az éjszaka hosszú volt. Ilyet semmiképp sem szeretnék, ezért is gondoltam egy hozzáértőre. ( DJ ). De ha tényleg halad a zenekar a korral, akkor okés, persze, lehet az is. Sajnos az ilyen dolgokban nem vagyok jártas, mert a többi lagzin, ahol jártam, végig mulatós, és cigányzenék mentek. Szóval a két véglet:)
De igazad van, teljesen kizárni nem lehet, mert lesznek idősebbek is a vendégek között, rájuk is kell gondolni.
Előzmény: kyo22 (19255)
Krisz_GII Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19256
Én nemrég voltam egy lagzin, ahol Dj volt és nem zenekar. Elösször Én is idegenkedtem, de miután beindult a lagzi, fel sem tűnt hogy nem zenekar.
A Dj fergetegesen együtt élt a lakodalmi vendégekkel. Ha kellett lassú összebújós, ha kellett gyors vagy esetleg vicces.
Szerintem fontos hogy a Dj-nek legyen minden féle zeneszáma. Mert a DJ-nél még sűrűbb az a a mondat, hogy: "Főnök megvan az a szám hogy......"

A Mi esküvőnkön igazi zenekar (régi Gemini) játszott, nekem nagy élmény volt az élő zene, de a legutóbbi DJ-s is nagyon bejött.
kyo22 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19255

Én, mint vendégátós zenész elmondom neked (magam ellen beszélve kicsit) hogy a DJ is jó a lagziba. Sajnos a mai világba eljutottunk odáig, hogy kedves "zenészkollégák" betolják a pendrájvot, vagy floppy-t a masinába, amiről mennek a midi alapok. Hozzá nem tesznek sokesetben semmit, csak imitálnak. "Neves" zenészek akik osztják ide is a reklámaikat, sokszor tényleg nem csinálnak egyebet, mint ráénekelnek internetről letöltött midialapokra. A zene ugyanolyan persze, csak más énekel. Az ilyetén munkálkodóktól mindenképp jobb a DJ, mert ott még az ének is az eredeti, ha érted mire gondolok. Másrészről viszont: ne gondold, hogy egy vendéglátós zenekar csak mulatóst játszik. Aki nem halad a korral, (és itt nem a pendrive-ra gondolok) az leteheti a lantot. Ma egy valamire való zenekar végig tud játszani egy lagzit úgy is, hogy minimalizálja a mulatós zene mennyiségét. (mivel valljuk meg őszintén, egészen kizárni úgysem fogod tudni)

Szóval DJ, vagy zenekar? Rajtad áll. Mindegyik tud jó bulit csinálni, egyik sem olcsóbb a másiknál, és a zenei stílusok megválogatása mindkettőnél megbeszélés kérdése. Mondom ezt én, egy 60 as, 70 es, 80 as évek magyar, és külföldi zenéit is játszó, midifile-okat soha sem használó zenekar billentyűse.

Zsike1983 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19254
Sziasztok!

Szerintetek milyen lenne, ha DJ lenne zenekar helyett a lagzin? Volt már valaki ilyen lagzin, vagy valakinek esetleg már volt ilyen? Nem a szokványos zenéket szeretnénk, hanem inkább a 70-es, 80-as évek zenéit. Csak egy pl. ABBA. meg hasonlók. Szerintetek?
dorombi Creative Commons License 2008.10.14 0 0 19253
Minden kedves menyasszonynak!
Azoknak,akik még csak most tervezik ajánlom kedves figyelmükbe székszoknyáinkat és egyéb esküvői helyszín textildekorációinkat kedvező árban és feltételekkel!
Székszoknyáink 250ft./db.-350ft./db.-ig bérelhetők esküvői és egyéb rendezvényhelyszínek dekorálása céljából 600db.-os nagyságrendben(felrakással vagy anélkül,a megrendelés nagyságától függően,bruttó árban,kaució nélkül,mely ár magában foglalja a választott masnit és a tisztítási költségeket is!Adott esetben a felrakást és a leszedést!)Székszoknyáink fehér színüek,nem selyem és gyürődésmentes anyagból készültek!2009-es esküvőkre már foglalhatók ekrü színü székszoknyáink is!Minden masni színével megegyező színü és anyagú asztali futótkat is tudunk biztosítani igény esetén 100ft./fm.-árban(bruttó)!
Minden megrendelőnek 10.000ft.-os utazási utalványt adunk ajándékba!!!
Fotók és további infók:www.ara-bella.hu oldalon találhatók!

Azoknak a menyasszonyoknak,akik már túlvannak a nagy napon és szeretnének megvállni a menyasszonyi ruhájuktól de nem sikerült még ez idáig:Az Ara-bella esküvő szervező iroda tevékenységi körének bővítése céljából elsősorban nagyméretü menyasszonyi ruhákat vesz át bizományos értékesítésre szerződéssel!
érd:info@ara-bella.hu
sagia Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19251
Bocs, de mostanában nem olvastam a forumot. Sajnos egyelőre nincs ötletem, de majd agyalok rajta egy kicsit.
Előzmény: Kiskukacka (19244)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19250
Csak Jockey.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19249
Ki esküszik ma?
stgellert Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19248
Önreklám rulez:-)
Esküvői session
KissMe Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19247
Az én tapasztalatom szerint 3 hónap az ideális. Bár volt, ahova csak 3 héttel a lagzi előtt jutottunk el, de ők a "B" listás vendégek voltak, a lemondások után ugyanis másokat hívtunk, hogy meglegyen a létszám. Az eredetileg összeállított listáról mindenkit meghívtunk legkésőbb 2 hónappal a nagy nap előtt.
Arra számítsatok, hogy valószínűleg lesznek lemondások, és ha másokat szeretnétek helyettük, akkor se késsetek el. Ja, és érdemes tekintettel lenni bizonyos foglalkozásokra. A mi rokonságunkban pl. van orvos, ügyvéd, nekik kórházi ügyeletet, tárgyalásokat kellett egyeztetni ahhoz, hogy el tudjanak jönni. De mivel időben szóltunk, sikerült.
Előzmény: Zsike1983 (19246)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 19246
Mennyivel előbb célszerű kipostázni/kivinni a meghívókat?
Ezüstcsillag Creative Commons License 2008.10.04 0 0 19245
Csak egy szép vers szerlmeseknek!

Zimonyi Zita

pillantás

nézésed csillagos erőterébe
húztad oldalgó tekintetem,
megfogtad röpke pillantásom,
szemeddel testembe költöztél,
holdsugaras vallomást tettél,
napfényes válaszra késztettél:
szavak nélkül, érintés nélkül
hegyre fel elindult történetünk

Kiskukacka Creative Commons License 2008.10.02 0 0 19244

ilyen gyertyagyujtogatosdi helyett van meg valami hasonlo otleted? Tetszik nekem ez a gyongyozes is, de erdekel minden mas a gyertya helyett, ugyanis szabadteri szertartast tervezunk (es voltunk mar olyan eskuvon hogy az a gyertya nem akart meggyulladni. Meg nem is latszott igazan a ragyogo napsutesben...)

elore is koszi!

Előzmény: sagia (19220)
KissMe Creative Commons License 2008.10.02 0 0 19243
Nagyon rendes vagy, köszönöm szépen a kimerítő és pontos tájékoztatást! :)
Előzmény: ametiszt (19237)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 19242
Mi a közelebbi rokonoknak-barátoknak kb. fél évvel az esemény előtt már szóltunk szóban, amikor az időpontjaink lefixálódtak. Ezután is igyekeztünk a legtöbb meghívót személyesen, vagy közvetítő útján átadni. Mindössze kettőt kellett postán küldeni, de őket is felhívtuk néhány nap múlva, hogy megkapták-e, akarnak-e, tudnak-e jönni. Az esküvő előtti egy-két hétben szintén végigtelefonáltuk a társaságot, hogy senki se felejtse el. Egyetlen félreértés volt, és az is az egyik legközelebbi családtagnál történt, de szerencsére megoldódott. Ebből az derült ki, hogy hiába mondod el százszor valakinek, hogy mikor, hol, százegyedszer is megéri rákérdezni :)
Előzmény: FOCUS (19240)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19241

RSVP (respondes sil vous plait) valaszolni sziveskedjek

a meghivo aljara oda lehet irni hogy RSVP majus 1. Vagy a meghivo melle betehetsz egy masik kartyat is, amin az all: az eskuvodon szeretnek (sajnos nem tudok) reszt venni. Masik oldalara meg NEV: es RESZTVEVOK SZAMA:

vagy anyuka-anyos szerepet kap. Vagy a koszoruslanyok...

Előzmény: FOCUS (19240)
FOCUS Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19240

Köszi az infókat!

A meghívók kiküldése elött illik felhívni a násznépet?

Vagy hogyan egyeztetitek össze a kifizetett vacsi létszámot az emberkékkel?

Nálunk ez azért érdekes, mert sajnos van egy limit, ezt viszont szeretnénk is maximálisan kihasználni.De ha xy nem tud jönni, akkor jó lenne mást hívni helyette.

Van valami ötletetek erre? Köszönöm!

Kiskukacka Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19239
4 honap??? pfff, akkor az eselyeim hogy 10 honapra elore foglaljak eleg erosen halvanyul... :S
Előzmény: tunde21 (19236)
Mikolt Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19238
apasagi nyilatkozattal csak hajadon no mehet anyakonyveztetni. Bochkoreknal az volt, hogy nem ment ujra ferjhez a no, es valas utan 300 napig is az exferj nevere anyakonyvezik a babat. (merthogy a fogantataskor meg haza volt)
Előzmény: KissMe (19233)
ametiszt Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19237

Szíves tájékoztatásul a mostanában felmerült kérdésekhez:

1) 1952. évi IV. törvény

a házasságról, a családról és a gyámságról (Csjt.)

35. § (1) A gyermek apjának azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott. A házasság érvénytelensége az apaság vélelmét nem érinti.

(2) A vélelmezett fogamzási idő a gyermek születésének napjától visszafelé számított száznyolcvankettedik és háromszázadik nap között eltelt idő, mind a két határnap hozzászámításával. Bizonyítani lehet azonban, hogy a gyermek fogamzása a vélelmezett fogamzási idő előtt vagy után történt.

(3) Ha a nő házasságának megszűnése után újból házasságot kötött, az újabb házasságának fennállása alatt született gyermeke apjának akkor is az újabb férjet kell tekinteni, ha a korábbi házasság megszűnése és a gyermek születése közt háromszáz nap nem telt el. Ha azonban ez a vélelem megdől, a gyermek apjának a korábbi férjet kell tekinteni.

36. § Ha az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak egy része alatt nem állott házassági kötelékben, a gyermek apjának kell tekinteni

a) azt a férfit, aki a gyermeket teljes hatályú nyilatkozattal a magáénak ismerte el, vagy

b) azt, akit a bíróság jogerős ítélettel a gyermek apjának nyilvánított, vagy

c) a jelen törvényben meghatározott feltételek esetén azt, aki a gyermek születése után az anyával házasságot kötött, vagy

d) azt a férfit, aki az anyával külön törvény rendelkezései szerint lefolytatott emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásban (a továbbiakban: reprodukciós eljárás) vett részt és a származás a reprodukciós eljárás következménye.

2) 1982. évi 17. törvényerejű rendelet

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről

Megállapodás a gyermek családi nevéről

18. § (1) Amennyiben a szülők a házasságkötés után nem viselnek közös házassági nevet, a házasságkötést megelőző eljárás során meg kell állapodniuk arról, hogy a házasságból származó gyermekek az apa vagy az anya családi nevét, vagy a mindkét szülő családi nevéből képzett, legfeljebb kéttagú családi nevet viselik. A megállapodást a házassági anyakönyv is tartalmazza. A gyermekek nevére vonatkozó megállapodás legkésőbb az első közös gyermek születésének anyakönyvezéséig módosítható.

(2) Ha a gyermek születése anyakönyvi bejegyzésének időpontjában az egyik szülő a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a szülői felügyeleti jogát - annak megszüntetése vagy szünetelése folytán - nem gyakorolhatja, a másik szülő egyedül határozhatja meg, hogy a gyermek melyik szülő családi nevét viselje.

3) 6/2003. (III. 7.) BM rendelet

az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről

15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülők személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok (különösen a szülők 300 napnál nem régebben kiállított házassági anyakönyvi kivonata) alapján kell kitölteni. A haláleset bejelentésére szolgáló nyomtatványt az elhalt személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokirat alapján kell kitölteni.

Ehhez képest:

Nem kell sorban állni a házassági anyakönyvi kivonatért
tunde21 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19236

mi telefonon lefoglaltunk egy időpontot, ember beslattyogott az adatokkal, és felvittek mindket ceruzával. Kb 1 hónap múlva édeskettesben vissza kellett menni, személyi, anyakönyvi kivonat (igazolás nem kellett nálunk arról, h nem vagyunk házasok, de van, ahol kérik), ill. a teremfoglalásra a lovetta. Nekünk május végén volt az esküvő, január második felétől lehetett idpontot foglalni.

Előzmény: FOCUS (19234)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19235

max hat honap min egy.

Szemelyi igazolvany, lakcim kartya, szul anyakonyvi kivonat (nem biztos), meg kell meg egy valami bizbasz hogy nem vagy meg ferjnel/nos.

Ja, meg penz is kell - fuggoen hogy milyen szertartast akarsz (meg hogy hol).

Allitolag.

Előzmény: FOCUS (19234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!