Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2010.04.05 0 0 609
Kedves mindenki!

Egy ismerősöm megkért hogy 302db összevadászott general-midi nótáját rakjam már úgymond rendbe, hogy ne a fájlnévben legyen a szerző-számcím páros, hanem a midi fájlok erre szolgáló fájlécébe legyenek kitöltve (pl mint mp3-ban az IDE tagok) ugyanis csodahangszere ezekből jeleníti meg és listázza ki a tartalmakat. Ezek híjján pedig csak unknow artist szövegek szerepelnek mindenütt... Nem tudom érthető-e így a problémó?

Szóval nekem eddig lövésem se nem volt, hogy midibe lehet ilyen meta adatokat írkálni, de többet mondok, a kareoke dalszövegeket is innen játsza le a gép!
Namost nekem sejtelmem sincs pl Cubaseben vagy más sequencer progiban lehet-e ilyen adatokat bevinni, de leginkább hogy van-e ilyen managelésre vami segédprogram, amivel leegyszerűsíthető lenne a darabonkénti hosszadalmas editálás.

Aki tud, kérem segítsen!
Köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.24 0 0 608
Sziasztok!

Megválok Fatar tmk-49 plus típusú midibillentyűzetemtől. Kifogástalan állapotban van, nagyon vigyáztam rá. Irányára 25000 Ft.

Akit érdekel írjon ide: pfeifferroland79@gmail.com,
Vagy itt hívjon: 06 20 284 9685.

Előre is köszi!
orwell84 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 607
ugyanúgy a PSR-E413 hangképzőjéd hallod a szinti hangszóróján, csak a MIDI üzenet tesz egy fordulót: E413 -> PC -> E413
Előzmény: Zolixx (605)
MidiTom Creative Commons License 2010.02.17 0 0 606
A szintetizátoron a saját hangkeltése szólal csak meg a saját hangszórón, a számítógép hangszóróján pedig a Kontakt, vagy az az aktuális szinti, amit az ember beválaszt.
Léteznek olyan szintetizátorok és hangmodulok, amik USB-n a PC-re kötve hangkártya szerűen a számítógépen keltett hangokat is képesek megszólaltatni a saját kimenetükön, de a PSR E413 nem olyan. Itt nem keveredik a hangkeltés, az USB pedig csak midi kommunikációra szolgál oda - vissza.
Előzmény: Zolixx (605)
Zolixx Creative Commons License 2010.02.17 0 0 605
Akkor csak az zavart meg hogy sokkal halkabb, viszont, ha a midi kimenetnél bekapcsolom a szintit akkor a szinti saját hangszóróján is megszólal csak azt nem tudom, hogy a kontaktos hang vagy a szinti hangja?

Visszafelé küldhet mást is nem csak a midi vezérlést?
MidiTom Creative Commons License 2010.02.17 0 0 604
Egy biztos:
hogy a Kontakt nem a PSR hangszínén fog megszólalni a PC-re kötött hangszórón, mivel az USB - n csak midi vezérlés megy át.
Hogy halkabb a billentyűzeten leütött hang, mint az egérrel megszólaltatott, az törvényszerű, mert az egérrel általában maximális velocity - vel (127) szólal meg a szoftver szinti, a billentyűzetről meg az aktuális dinamikát viszi át. Némelyik Yamaha keyboard 100-nál nagyobb értéket ki sem ad.
Előzmény: Zolixx (603)
Zolixx Creative Commons License 2010.02.17 0 0 603
Sziasztok!

Volna egy gondom: van egy Yamaha PSR-E413-as szintim és összekötöttem a számítógéppel, de a Kontakt 4 alatt betöltve a New York Concert Grand Library-t
mintha a szinti hangszíne szólna és halkabb is szól, ha pedig az egérrel klikkelek a kontakt-ban a billenytyűkre akkor a tényleges betöltött zongora hangszín szólal meg!

Ez most mitől lehet, késést nem vettem észre a szinti a pc mode 2-ben van!

Van valakinek valami ötlete?
Ill. minden midi-s tanácsot fogadok, mert ez volt az első próbálkozás!

Előre is köszönöm a segítségeteket.
okumoto Creative Commons License 2010.02.16 0 0 602

bevált az EMU 0202 , csak ajánlani tudom másnak is. 7ms latency a B4 II-vel.

Előzmény: okumoto (596)
Bubu papa Creative Commons License 2010.02.15 0 0 601
Talpas71 küld az imél cimedet küldök neked egy számot mi kellene?
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.13 0 0 600
http://www.youtube.com/user/kapatagos
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.13 0 0 599
Sziasztok!

Vannak zeneipróbálgatásaim, de még nem nagy sikerrel. Pár hónapja vettem egy billentyűt, amivel csináltam pár alapot és 1-2 rövid dallam mintát.
Most egy lassú dalt kezdtem el hangszerelgetni,(zongora, vonósok) már a dallam-szöveg és refrén is meg van hozzá, de a szintetizátoron csak fuvolával szoktam az ének részt eljátszani. Szükségem lenne egy szövegíróra, hogy a dallam résznek vagyis a szövegnek legyen mondanivalója is. Természetesen a zeneialapot elkűldeném.
Egyébként úgy akarom megcsinálni, hogy video-karaoke formátumban, ami mehetnek majd fel a youtube-ra. Szóval menjen alatta dallam és mutassa a szöveget. De új ötleteket is szívesen veszek...

elérhetőség:
email: navocs@freemail.hu
msn: sure0ne@hotmail.com
(zene próbálgatások)
Talpas71 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 598

Boccsesz mindenkitől! de a midi szám cimét elfelejtettem leírni, amit most potolni szeretnék . Cim: Nekem olyan nő kell. A szám elődója  a Tesók egyűtes. előre is köszönöm.

Talpas71 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 597
Szia mindenkinek,kérhetnék egy kis segitséget?szűkségem lenne egy midi számra,ha tud valaki segiteni megköszönném
okumoto Creative Commons License 2010.01.30 0 0 596
köszi a segítséget! végülis egy emu0202-t vettem, hétfőn hozza a DPD... remélem jó lesz. Nincsenek nagy igényeim. NIB4 II stand-alone módban. 1 manuálon. :) Ezt csak hozza jó latency-vel. Külső lezli't használok, úgyhogy a rotator simulator is DI Box-ra kapcsolva...
Chuck Berry Creative Commons License 2010.01.30 0 0 595
Sziasztok! Segítséget szeretnék az alábbiakban:

A VOX Tonelab multieffektre akarok midin keresztül patcheket küldeni.

A program kommunikációs setup-jában a midi in-re és a midi out-ra is az SB LIVE MIDI PORT (B800)-at állítottam be.

Ezek után midi kommunikációs hibát ír ki (ellenőrizzem a kábelt és a midi interfészt).

Szóval nem működik. Viszont, ha csavarom az effektet akkor az látszik a monitoron, úgyhogy csak a számítógép felől az effekt irányában van valamilyen hiba.

Mi lehet a gond? Én állítottam be rosszul? Esetleg be kell még valamit állítani? Vagy csak nem lehet ugyanazt a midiportot egyszerre az inputra és az outputra is beállítani?

Mi lehet még???
orwell84 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 594
én UCA202-t használok (10k HUF) ugyanígy 1 USB bill, 2 USB hangkártya, jól működik.

+egy próbát megér az ASIO4ALL az alaplapi hangkártyáddal
Előzmény: okumoto (592)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2010.01.26 0 0 593
Hello,

Nekem is a latency volt a gond a notebook integrált hangkártyájával. Most a Zoom H2 felvevőt használom mint külső hangkártyát (USB-vel csatolva), gyönyörűen megy (ehhez kell az is, hogy van hozzá ASIO driver) . A kábelek miatti késleltetés nem számottevő.
Előzmény: okumoto (592)
okumoto Creative Commons License 2010.01.26 0 0 592

Sziasztok,

midi-ben viszonylag járatlan vagyok...

egy Studiologic midi billentyűzetet kötnék össze a laptopommal, hogy azon szóljon a NI B4 'Hammond' szoftverszinti. A billentyű usbn kapcsolódik a géppel, ezt tegnap ki is próbáltam, működik minden. Vezérli a CC-ket, stb. 2 gond van csak. Az integrált hangkártya alapzaja és egy pár miliszekundumos' késés, a lenyomott bill. és a mexólaló hang között....

Milyen hangkártya tudja ezt gond nélkül teljesíteni?

A régi SB live külső hangkártyámat nem is próbálom....

EMU0202? Nem okoz gondot, hogy ennek a hangkártyának nincs közvetlen midi in-je? Mert akkor így működne: laptoba a bill. usb, laptop másik usb-jére kötve a 0202 és a 0202 line out-ja a 'lezli'be.... (A kábelek nem befolyásolják a 'latency't??)

köszi a segítséget

orwell84 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 591
Kipróbáltam a MIDI -> PC Game Port -> SB Live! -> Szekvencer kombinációt, jól működik mind valósidejű játékra, mind többsávos felvételre. Szerintem kezdésnek nem érdemes erre ennél többet költeni.

többsávos MIDI
Előzmény: orwell84 (587)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2010.01.14 0 0 590
Hangmodul szekvenszerrel?
Előzmény: Jazel (588)
orwell84 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 589
szerintem pont erre kell a PC :)
amit írtam tegnap, azt én a valósidejű játékra értettem.

Ha rendben van, hogy feljátszol valamit, és utána visszahallgatod, akkor szinte bármelyik gépen mennie kell a dolognak minden egyéb nélkül
Előzmény: Jazel (588)
Jazel Creative Commons License 2010.01.13 0 0 588
Aha értem. És mondjátok, van olyan külső eszköz ami kicsi és hordozható?. És rá tudom közni a zongorára, vannak benne hangszínek és felvenni is tud. És utána, ezt az eszközt kötöm rá a PC-re. Létezik ilyesmi? :) A mobilitás miatt. Mégegy elemet bevonni a dologba.
orwell84 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 587
Belegondolva: szerintem jobban jártok, ha beszereztek egy PCI-s SB Live (szerű) hangkártyát, és MIDI - Game port (DA-15) kábellel kötitek össze a billentyűt a PC-vel.

(az SB Live-hez lehet használni ASIO drivert is: kx-projekt)
Előzmény: orwell84 (586)
orwell84 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 586
Nem értek hozzá én sem igazán, de a tapasztalataim megosztom:

Elvileg (+gyakorlatilag :) is igen, de ha a PC-s lejátszó az "MS GS hullámt. SW-szintetizátor" (ami valójában egy Windows programmodul, azaz nem a hangkártya "tudása"), akkor egy igen jelentős (1/10 sec) késleltetés lesz a billentyű leütés és a hang megszólalása között. Nem tudom, hogy ezen lehet-e javítani.

MIDI lejátszása

Megoldások:
- SB Live! hangkártyával ez a gond nem jelentkezik, mert az tényleg hardweresen(?) is benne van a hangképzésben

- használható VSTi hangszerként SoundFont lejátszó, amibe betölthető GM hangkészlet (pld. 8MB-os GM hangkészlet), ezek letölthetők internetről, de késleltetés ezzel is lehet, ehhez további trükkök (ASIO4ALL, vagy ASIO kompatibilis hangkártya - ez amúgy sem árt a PC-s zenéléshez) kellenek.

(Ui. ezek a hangok természetesen a PC hangkimenetén fognak szólni, nem a PX-120 saját hangszóróján)
Előzmény: Jazel (585)
Jazel Creative Commons License 2010.01.12 0 0 585
Igen, így van. Még annyi, hogy a zongorán megszólaltathatók-e a hangkártya külömböző hangszínei? Azok az alap hangszínek, amik minden hangkártyán megvannak.
Előzmény: orwell84 (584)
orwell84 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 584
Szerintem ezeket tudod tenni:
1. veszel egy (PC) USB <-> MIDI (PX-120) kábelt, így:
- felvehetsz a számítógéppel kottát (a PC-n futó szekvencer programmal)
- lejáthatsz MIDI fájlokat a PC-ről, úgy hogy a PX-120-on (annak hangjaival) szólnak
- használhatod MASTER billentyűnek, hogy a PC-n generált hangokat szólaltass meg (pld. Soundfont-ok, VSTi hangszerek) valósidőben

2. veszel egy Audió kábelt (3.5mm stereo jack) és össztekötöd az egyik fejhallgató kimenetet a PC-s hangkártya line-in bemenetével:
- felveheted amit játszol a PX-120-on hangként
- ugyanezt akár valósidőben effektezheted (pld. VST-kkel)

Ha jól értem, Neked főként az első lehetőség a fontos?!
Előzmény: Jazel (583)
Jazel Creative Commons License 2010.01.10 0 0 583
Egy Casio PX - 120-as. Midi in/out-al. Javarészt felvételre kellene, de jó lenne ha működtethetném master keyboardnak a zongorát és a számítógép hangkártyájáról (Realtek HD audio) tudnám haználni a hangszíneket.
Előzmény: orwell84 (582)
orwell84 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 582
Helló!

Milyen típusú a zongora?
Amit biztos meg tudsz csinálni:
- felvenni amit játszol, kottaként - ehhez MIDI kábel kell
- felvenni amit játszol hangként - ehhez audiókábel kell a hangkártyára kötve
A többihez amit akarnál megfelelő digit zongora is kell.
Előzmény: Jazel (581)
Jazel Creative Commons License 2010.01.10 0 0 581
Helló mindenkinek.
Teljesen új vagyok ebben adologban és szeretném kérni hogy valaki magyarázza el ezt a dolgot. Össze szeretném kötni a digitális zongorámat a számítógéppel úgy, hogy tudjak feljátszani zenét a gépre és a gépről tudjak hangszíneket és amit csak lehet a zongorára. A kérdés az, hogy miként lehetséges ez? Elég egy Midi - Usb kábel? Vagy kell valami más is?
Előre is köszi mindent: Jazel
Bubu papa Creative Commons License 2010.01.08 0 0 580
nekem van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!