Keresés

Részletes keresés

onobody Creative Commons License 2001.06.04 0 0 47
Sziasztok !
Megjött az uj kutyánk!
Nagyon pici még , és nagyon aranyos.
Németjuhász - ? keverék.
Kiváncsi vagyok hogy jön ki a macskákkal!

Üdv onobody

barnetto Creative Commons License 2001.06.04 0 0 46
Sziasztok állatbarátok!

Onobody, a nadály olyan mint a pióca, csak nagyobb, harcsára nagyon jó csali.

Tozatu, antikváriumban vettem egy régi madaras könyvet, de nem jó, mert fekete-fehérek a képek. Kell majd egy komolyabb színes, csak nagyon drágák. Tervezem.

Képzeljétek, nálunk a vadkacsáknak megvannak a kicsinyeik. Egyelőre nagyon rejtegeti a tojó, csak távcsővel láttam, a túlparti bedőlt fánál őket. A kicsik nélkül olyan szelídek a kacsák, hogy kukoricával etetjük őket a stégről. Horgászat közben zavarnak, de jó, hogy ott vannak. És milyen harc megy náluk a nőért, hát az ám a küzdelem. Van udvarlás, együttjárás, nem ám csak ukmukk. Három gácser, egy tojó. Najó, elég, csak jól kilestem, mit csinálnak, hetek óta figyelem őket, sok filmnél jobb.

BLUE Creative Commons License 2001.06.02 0 0 45
Nekünk elég nagy kertünk van, sok állattal benne, megosztom veletek a tapasztalatainkat.
Nálunk a feketerigók már itt voltak, már kora hajnalban üvöltöznek, csak nagyon védik a területet, semmi más madarat nem engednek letelepedni.
A szarkák - én ezt eddig nem tudtam - ragadozók, feltúrják a fészkeket, tojásokat és kisrigókat esznek. Elég borzalmas látvány a tetem utánuk...
Sünik nálunk élnek, télire bevackolják magukat valahova, futótuja, vagy mi a fene alá, vagy farakáshoz, aztán tavasszal előjönnek. A kutyáink baromira nem szeretik őket, de hiába pateroljuk ki a süniket, hogy megvédjük őket a blökiktől, azok folyton visszajönnek, helyhez kötöttek.
Volt egy kihalófélben lévő diófa a kertben, a harkályok állandóan ott kopogtattak, de hogy hogy lehet odacsalogatni őket, passz. Gondolom, férges fával :-)
Nem emlékszem pontosan, de asszem van valami trükkje, hogy a cinkék valami spéci módon tudnak repülni, máshogy szállnak bele az etetőbe, ahogy mondjuk a verebek, így ki lehet küszöbölni, hogy a verebek felzabálják a kaját.
Aki viszont elkezdi a madarakat etetni télen, az következő teleken is csinálja, mert állítólag a cinkék visszatérnek oda, ahol előző években már kaptak enni.
Hát, ennyi.

BLUE

Tozatu Creative Commons License 2001.06.02 0 0 44
Barnetto,megvetted végül a madaraskönyvet,mert ha jó képek vannak benne, megveszem én is/nagy betűket el tudom már olv./.Általam ismeretlen madárkák kapkodják a lótetűket,így Onobody egyeduralkodó lehetsz a lótetűbizniszben.Tozatu
onobody Creative Commons License 2001.05.31 0 0 43
Szia Barnetto!
A nadály az ugyanaz mint a pioca?
Nem mintha bármelyik is teremne a kertben, (csak az hiányzik éppen)
kiváncsiságból kérdem.
A terriereket én sem kedvelem , nagyon izgágák.
Azt mondják a nagytermetü macskák is megfogják a p.-ket.

Kutyánk még mindig nincs ,de igyekszünk!

Üdv onobody

Előzmény: barnetto (42)
barnetto Creative Commons License 2001.05.30 0 0 42
Nacsak vigyázz, harap is!
Nadályt nem tudsz szaporítani? Az biztosan eladható.
Fújj, télleg undorító jószágok.
Lehet, hogy beszerzek 1 terriert p. ellen, pedig azt sem szeretem. Ez egy alattomosan, hátulról támadó kutyatípus. Eccer elkapta a nadrágom szárát hátulról.
Előzmény: onobody (41)
onobody Creative Commons License 2001.05.30 0 0 41
Fúúújj!
Mindenesetre rám még nem lőttek , pedig
kézzel szoktam megfogni őket.

Üdv onoobdy

Előzmény: barnetto (40)
barnetto Creative Commons License 2001.05.30 0 0 40
Szia Onobody!
Azt is hallottam még, hogy valami undorító savas váladékot tud kilövelni a potrohából akár fél méterre is, ami bőrre kerülve maró hatású.
Előzmény: onobody (39)
onobody Creative Commons License 2001.05.30 0 0 39
Szia kedves Barnetto!

Tényleg belepotyognak a befőttesüvegbe.
Nem gondoltam volna!
Oda szoktam adni a teknősbékánknak .
Ha láttál már undoritót , széttépi aztán megeszi
őket.

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (29)
Tozatu Creative Commons License 2001.05.28 0 0 38
Köszönöm a sünicsalogató tanácsot,remélem lesz a környéken kitagadott sünigyerek,aki hozzánk menekül.
A mi eprünket megehetné a rigó,mert olyan aprók lettek,pedig friss sarjak,kapáltam,öntöztem.Tozatu
outdownS Creative Commons License 2001.05.27 0 0 37
Erni kezdett az elso sor eper, 2 (azaz ketto) szemet sikerult megkostolni belole, a tobbit a rigok elinteztek. Ezert aztan a "nagy" eperfoldemet (12 to van benne, ugyam!) letakartam egy maradek fuggonyanyaggal, az biztosan tavol tartja a madarakat. Hat latom egy delutan, hogy a rigo bujik be a fuggony ala, es zavartalanul cibalja az epret!

Most nagyon valtozatosan taplalkoznak - egy eper, egy giliszta. En meg vettem negyed kilot a piacon, de hol van annak az ize a sajattol...

Tozatu! Sunik utan erdeklodj a szomszedsagban, ha van a kozelben, elobb-utobb lesz neked is, mert a sun szulok a felcseperedett csemeteiket elhajtjak uj vadaszmezoket keresni. (Egyebkent egy suni tobb kertet is bejar ejjelente.) Gondoskodj a szamukra vacokrol, es odakoltoznek. Es mindig hagyjal kint ivovizet. A lotetu is jo lehet nekik!

Tozatu Creative Commons License 2001.05.27 0 0 36
A rigóktól elvettétek a kedvem,de azért maradhatnak.Ha lesz valakinek felesleges sünije,szóljon.Igaz csak akármilyen tetűt tudok cserére ajánlani.Hogyan csalogassam ide?Tozatu
barnetto Creative Commons License 2001.05.25 0 0 35
Huszonéve volt anyósoméknak egy nagyon öreg kertszomszédjuk. Mikor a néni kirakta a tejestálat, úgy jöttek elő fényes nappal a sünik, mint a macskák. Sosem láttam ilyen szelíd sünöket.
A néni se mindennapi mesealak volt.
5-6 éve nálunk is sok volt, de csak este jöttek elő. A gyerekeim párnán dajkálták őket.

Ismeritek Mike Everett: Madarak a kertben c. könyvét? Érdemes megvenni?

Előzmény: edelweis (34)
edelweis Creative Commons License 2001.05.25 0 0 34
Sünink nekünk is van, bírtokba vette a lenyírt fűből és gallyakból álló dombunkat. Csak a múlt héten vettem észre, ott szunyált, csak az orra lógott ki a nagy halomból. Örülök neki, hogy ideköltözött, hozhatna egy párt is magának.
Előzmény: outdownS (24)
edelweis Creative Commons License 2001.05.25 0 0 33
Hello pireisz,
ezt nálam is rendszeresen elkövetik. Leginkább a frissen vett földet túrják át és mindent kicsépelnek a cserepekből. Hosszú pálcikákra vékony alufolia csíkokból "zászlókat" csináltam, ami erősen csillog és a szél zörgeti. Ez egy kissé távol tartja őket. Mert ha csak úgy visszateszed, megint jönni fognak.
Előzmény: pireisz (26)
onobody Creative Commons License 2001.05.24 0 0 32
Nem lehet ráakasztani a horogra , az a gond vele.
Esetleg , ha sikerülne kinemesiteni mogyoró
nagyságuakat.

Onobody

Tozatu Creative Commons License 2001.05.24 0 0 31
Ttyű,ez tényleg bombaüzlet,remélem számla nélkül veszik.A levéltetűknek nincsen jó piaca?Tozatu
onobody Creative Commons License 2001.05.24 0 0 30
Ahogy elnézem nálam van kb. 100 000 lobogár,
ha csak 50Ft-ért veszik is , az annyi mint ....
5 milla . Na , lecseréljük a régi kocsit.
Kösz a tippet!

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (29)
barnetto Creative Commons License 2001.05.24 0 0 29
Élve, csakis élve, hogy mennyiért veszik, azt nem tudom, de állítólag ennyi az eladási ára.
Ma olvastam, úgy gyűjtheted be, hogy leásol hézagmentesen egy befőttes üveget földszínig, teszel bele gilisztát, és reggel begyűjtöd a zsákmányállatot. A tárolásra is van recept. Nagy horgászok lóistállót tartanak.
Előzmény: onobody (28)
onobody Creative Commons License 2001.05.24 0 0 28
150 HUF ??!!
Gazdag vagyok ... , gazdag !
Élve kell nekik? Döglötten egyszerübb lenne!

Üdv onobody

Előzmény: barnetto (27)
barnetto Creative Commons License 2001.05.24 0 0 27
Tozatu, a lótetűt megpróbálhatod eladni. Jobb horgászboltokban 150 Ft/db a szebbje. Állítólag a legjobb harcsacsali, én még nem próbáltam, meg se fognám.
Előzmény: Tozatu (25)
pireisz Creative Commons License 2001.05.24 0 0 26
Sziasztok! Képzeljétek el, hogy a rigóink teljesen elkanászodtak. Tegnap este nézegetek a kertben, ahogy szoktam és észrevettem, hogy több cserép üres, illetve csak fél van földdel. Kizabálták a vizes földet, a virágot meg kidobták belőle. Úgy érzem rettenetes kár ért. Például az egyik a kapott kávé volt, most kezdte a leveleit nevelni. Szörnyű. A másik a sárga golgota, már bimbói voltak és kidobálta a kis piszok. Megpróbáltam visszadugdosni őket és tettem rájuk a talajlazításra vett apró kavicsszerű dolgokat. REmélem így nem mennek rá és nagyon remélem, hogy a kávé és legalább az egyik golgota megmarad. El se tudom képzelni, mi lett volna, ha tegnap nem járok arrafelé. A tűző napon már száradtak nagyon.
Tozatu Creative Commons License 2001.05.23 0 0 25
Sziasztok!Nekünk is volt télen egy különbejáratú feketerigónk,nem tudom hol lakott,mert a kitett odu üres volt,csak itt kosztolt.Volt 2 fenyőrigó is,csak sajnos nem átutazóban ,mert a cicák elkapták az egyiket,mivel elég gyenge volt.A rigók most is járnak ,cinkék is,kis kecses zöldesbarna valamik is/nem tudom kinézni a határozóból.Gólyák is hordanak gallyat.Sünit is szeretnék,még ezt a kutyákkal megtárgyalom.Lótücsökből mindenféle méret,utánvéttel küldök:Tozatu
outdownS Creative Commons License 2001.05.18 0 0 24
Szerintem a feketerigoink elsosorban a jo feszkelohelyek miatt koltoztek hozzank. Van egy hatalmas arizonai ciprusunk, ott minden evben feszkelnek, de elofordultak a malonyai tujakban es a tuztovisben is. Ennek a termese is az ovek - meg a bodzae is (a bodza feher-tarka levelu), amikor a bogyok ernek - hm - igencsak lilat pottyantanak a rigok. Itatjuk oket - semmi flanc -egy nagy viragalatet van a kerti csap alatt a foldon, furodhetnek is benne. Itatonal szerintem a nyilt terep a lenyeg, hogy eszrevegyek, ha macska jon. Alkonyat utan a sunik is ott isznak. A suniknek a komposzt ala keszitettunk szallast (egy felforditott falada, muanyagcso kijarattal) de ha a bokrok alatt megmarad az avar telire, az is jo nekik.

Nemszeretem alberlok: sok-sok hangya es csiga.

barnetto Creative Commons License 2001.05.15 0 0 23
A tetű mellett feltűnően sok a lószúnyog.
barnetto Creative Commons License 2001.05.03 0 0 22
Sziasztok!
Éppen most kaptam ajándékba egy itatót. Működik! A fűzfa alá tettem, azon mindig van madár, nálunk nincs macska. Hétvégén tettem ki, és már használják is. Van egy olajbokrunk, az a fő madártanya. Szúrós, szerintem védve érzik ott magukat a ragadozóktól, a bogyóit is eszegetik. Most ifjítottuk a bokrot, mert hatalmas nagy. Az alja tele volt dióhéjjal. Szeretik a berkenyét is, tavaszra megeszik a tűztövis termésének egy részét is.
Ezen a hétvégén különösen szépen dalolt valamilyen madár. Nem tudtam rájönni, mi az. Távcsővel is figyeltem, de nem látthattam meg. Még éjjel is dalolt, de úgy és annyi variációt, hogy téli estéken szívesen hallgatnám kazettáról. Tényleg, ha fölvenném, lejátszanám, akkor közelebb jönne? láthatnám?
onobody Creative Commons License 2001.05.02 0 0 21
Az itató nagyon jó , egy két-három méteres
rud tetejére kell kirakni , hogy a macskák
ne érjék el .
Ez biztosan odacsalogatja a madarakat.

Megjöttek a mult nyáron nálunk költött fecskék,
remélem az idén is szimpatikusnak találják
a környéket és fészket raknak.

Üdv Onobody

Pepszi Creative Commons License 2001.05.02 0 0 20
Sziasztok

Nálunk az egyik ezüstfenyőn fészkel feketerigó, kb 2m magasságban. Már kikeltek a fiókák, a teraszunkról látni, ahogy tátognak.
Van egy kis kerti tavunk, abban imádnak lubickolni, és nem is túl félősek, nem zavarta őket, hogy ott ültem 2 méterre.

edelweis Creative Commons License 2001.05.02 0 0 19
Kedves szalka,
most, hogy jön a nyár az itató nagyon jó. Már most, ha locsolok rögvest megérkeznek a rigók. Egyszer hagytam kint egy tálkában vizet, felfedezték és éktelen pancsolásba kezdtek. Ha bevált, csiálhatsz egy kis tavat is.
Előzmény: szalka (17)
pireisz Creative Commons License 2001.05.02 0 0 18
Helló Szalka! Szóval te madárrezervátumot szeretnél a kertedből. Nagyon helyes. A madarak mindig megtalálják, ami nekik kell. Tudnak röpülni is, megkeresik. Mikor jön a fagy, a hó akkor kell igazán rólunk gondoskodni. Nagy melegben talán hasznos egy itató. DE ÚGY HELYEZD EL, HOGY A MACSKÁK NE FÉRJENEK HOZZÁ. Például egy tüskés ággal vedd körül, hogy ne tudjanak felmenni. Elég ehhez egy kis kivájt kő, valamelyik könyvben láttam egy ilyet és igazán hangulatos volt. Persze, ha még ez árnyékos és nem zajos helyen van, ahol nem járkáltok még bátrabban fognak odamenni a kis madarkák. A napraforgó, köles, cukorcirok ültetése nagyon jó a madaraknak. Ezt tapasztalatból tudom. Kiszórtam a madaraknak egy csomót, a többit felakasztottam száradni a házfalán egy szögre másfél óra alatt úgy megették, hogy csak a szálak maradtak. A frissen ásott földön is folyton keresgélnek, legalábbis a mi kertünkben.
Előzmény: szalka (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!