Ez igaz, a minoseg miatt megeri, tenyleg jobban szolnak az amcsi lemezek, ezt allithatom.
Viszont ajanlom Neked, ha egyszer Kecskemeten jarsz, ugorj be hozzam, mert 2000-3000 Ft kozott, vagy max 3500-ert talalsz amcsi cd-ket is, Hammond-os finomsagokat. En olcsobb vagyok:-) Victor Audio
Szerintem ezek az árak nem olyan rosszak! Ha elmész egy plázába, egy akármilyen új fis-fos lemez is kb. ennyibe kerül. Ezt meg tényleg amcsiból hozzák, és eredeti felvételt kapsz audiófil minőségben! És a minőség, minden pénzt megér.
Sajnos amiket en neztem, pl Tony Monaco ami kellene, vagy Jimmy Smith-ek egyszerubbek, mind 4600Ft korul mozognak, annyira azert nem olcso. Jo a valasztek mondjuk teny. Valakinek, tenyleg, Lucky Petterson, vagy Tony Monaco-ja nincsen? (ne MP3)
Tényleg nagyon jó volt, habár az elején hallottam egy ki Deep Purple-t is. Hogy ki kitől szedte le, ezt sohasem fogjuk megtudni:-)
Viszont igaz az a mondás, hogy: Mozart óta minden hangjegy foglalt már!
Nemsokára nekifogok a lezli átépítésének. Ha beáll valami változás a külalakjában, küldök képeket, ha érdekel Benneteket. Lehet, hogy kisérlet képpen beépítek egy gumiperemű hangszórót a lezlibe a mélysugárzó helyére. Szerintem jóbban le fog menni a mély tartománya. A mélysugárzó üregét meg kitömöm egy kis frízzel (lazaszálú kabátbélés) Ettől lelassulnak a hanghullámok, és mélyebben kell (illik) szólnia. A másik lehetőség, hogy tojástartót ragasztok be kőrbe, az meg az álló hullámokat oltja ki.
Na ami még a lényeg Laurens boltja mellett, hogy ezeket nem lehet csakúgy letölteni, mert nincs akinek lenne mit feltölteni! Sz'al akinek megvan Jackie Davis, Wild Bill Davis, Earl Grant, Milt Buckner, Larry Young, Don Patterson....életműve az nem fogja mint egy Santanás, Ledzepes, DeepPurple-ös fölnyomni korlátlanul.
Nagyon Jóóóó! Bizony igy kell szolnia a Hammond orgonanak! Milyen finoman gospelesen, es allatul visitoan, rotyogosan hangok is kojonnek belole.
Ajanlom figyelmebe mindenkinek a nem eppen konnyen beszerezheto angol Peddlers csapatot, ilyan, vagy meg ettol Cool-osabb hangu Hammond oeiental zenet jatszo bandat. http://youtube.com/watch?v=Yn6Nr-dFwxo
A kedvenc sound-om, eppugy enekben, mint orgonaban.
Kaphato a Victor Audio lemezboltban gyakran a lemezuk, cd-juk! www.victoraudio.hu
Ez tenyleg nem piskota, bar en nem McTuff, Jack McDuff-hoz hasonlitanam, hanem McGriff-hez inkabb, foleg az I gotta woman c. szamnal. Nagyon jol nyomja, es hogy szol a Hammond.... Pedig ez mintha A100 lenne...!? Zsolti Te hogy latod?
A város közepén, A Hősök terétől nem messze, a Benczúr Ház
Pinceklubjában!
www.benczurklub.com
„Pár éve már csak Pink Floyd számokat játszanak,
hihetetlen profizmussal, felszereléssel, külön fény-
és nagyon profi hangtechnikával, füstökkel, show-val, kiváló
hangzással. Egyedülálló esemény minden koncertjük. A világ
bármely helyén megállnák helyüket a külföldön egyre nagyobb
sikereket arató zenekar. A Sziget Fesztiválon az elmúlt pár évben
több nagysikerü koncertet adtak, teltház elött, a sátor talán
legnagyobb sikerét aratva!”
Birta László – gitár, Puskás István – gitár, Gönci György - basszusgitár, ének,
Pozsonyi Tibor – dobok, Füchsel Tibor - szintetizátorok, hammond orgona,
Jakab Ildikó – vokál, Tátrai Eszter – vokál
Belépődíj: 700 (500) Ft.
Nekem is mostmár csak alaplapi a hangkártyám. A hangja jó, de kicsit lassú.
Valóban, így mikrofonos-kamerás felvétellel meglepően nagy az azonosság (amiben az azonos lezlinek is nagy része van), de egy ilyen felvétel erősen visszhangos, orrhangú. Biztos lemezfelvételen is szép hangzást ad vissza, de ha valaki nem csak hallgató, hanem hozzászokottan játszik B3-on, a különbséget az élő sk. játék mutatja meg. Jó lenne egyszer kéz alá venni.
Más, ha linket illesztenél be a hozzászólásba, javaslom a a szövegmező alatt az Új link: ablakba beilleszteni, tőle jobbra Szöveg alatt akár bármilyen nevet adni neki, a |Felvesz|-szel betölteni, utána Új link alatt a beszúr-t megnyomni majd |Mehet| :-)
Bevallom én nem nagyon hallom a különbséget, bár csak alaplapi hangkártyám van és a telefonomhoz (!) adott pici fülhallgató... http://www.youtube.com/watch?v=eLdF1jUj99A&eurl=http://209.85.135.104/search?q=cache:dpPyYpOTvNMJ:www.keyborgan.com/video_page_eng.html+KeyB+organ&hl=hu&ctiurl=http://img.youtube.com/vi/eLdF1jUj99A/default.jpg
En mar sajnos nem tudok analogrol masolni CD-re, de odaadom Tehtube-nak, Ő szokott maganak ilyen zeneket atmenteni maganak, hatha Neked is csinal belole egyet majd...
Köszi, hogy megnézted! Sajnos a sima LP-t már nem tudom lejátszani, mert nincs mivel. Ha esetleg csinálsz egy CD-t róla ("értékmentés" gyanánt), akkor érdekelne. Én nagyon szeretek minden hangzást, ami csöves!!!
Szerintem nem is nagyon adtak ki CD-n tole albumot. " regi 50-es evek beli LP-m van tole. Ő anno ugy tudom endorser volt a Hammond cegnek USA-ban...jol nyomja, kisse regies, dehat szeretjuk ennek a hangszernek a tokletelen regi hangjat ugye..."szar csöves":-)