Helló Hammondosok!
Napi rendszerességgel olvasom fórumotok. Tetszenek a hozzászólásaitok, tanácsaitok. Szeretem a Hammond orgonát; igaz, hogy csak egy Nord C1-esem van. Így úgy döntöttem, hogy én is szeretnék fórumotok tagja lenni.
Üdvözlettel: M. János (gospel54)
ELADÓ!!! ELKATONE 610. Lesli, 100 W, felső forgótölcséres, alul fa forgódobos, beépített zengetővel. Olyan, mint az új, totál felújítva. Ára: 95.000.- Érdeklődni: 20/4833 665
Nov10, Szeged. Érdemes elmenni, az biztos a JTQ-ra.
Van 2007-es hozzáférhető albuma a James Taylor Quartet-nek: Blow Up!
Az első számtól eltekintve nagyon állat. A Whole Lotta Love a LedZep-től, de ének helyett orgona szólammal, a One Way Street gyakorlatilag a Hendrix Crosstown Traffic-je, de a Mrs Robinson is jó beates, a Creation állat prog rockos, aztán Mezzoforte, funky, utána is mindenféle fekete funk-tól Purplésig. Kissé eklektikus, de nagyon jó. Talán kivéve azt a néhány számot ahol énekelnek. Az már igen "határeset".
Remélhetőleg nálunk is a dögösebből válogatnak és inkább az orgona döngetésére helyezi a hangsúlyt mint a fúvósok cizellálására :-)
Kis "csalás" van benne, mert a buliban az izgalom miatt elfelejtettem két helyen szintit váltani, s azt is a JV 30-on játszottam, amit az RD170-en kellett volna. Remélem azért fog tetszeni néhányatoknak. üdv.:
Jimmy Smith valóban öreg volt már, de tudtommal nem baleset volt a legnagyobb baja. Az intenzív osztályról hozták ki erre a turnéra (menedzser pénzéhsége!) a már halálos beteg embert. Infúzió lógott ki a karjából... Szégyen, ami történt ott és akkor!
Mellesleg, amikor a 70-es évek elején járt nálunk, akkor meg más miatt volt elég kába... :-( Nehéz műfaj ez a muzsikusélet!
Ezek szerint nem hozott technikus volt... Szomorú dolog ez. Ha nem lett volna csatakrészeg, jó koncert lehetett volna. A társak megvoltak hozzá, a tehetség is meglett volna.
én is voltam, bár az elnézéskérést nem vártam meg. indokolták valamivel? mit mondtak, mesélj.
egyébként a másik két fazon kurva jó volt, azon kevésszer, amikor megindultak. voltak nagy pillanatai annak a kevés zenének, amit kaptunk, de ha nem lett volna ingyenjegyem, marha dühös lettem volna. az öreg játéka minősíthetetlen volt.
az elmondások alapján ez a Jimmy Smith koncerthez hasonlított. ilyen állapotban embert nem rakunk a színpadra. lehet hogy a lába miatt kapott fájdalomcsillapítók miatt volt ilyen készen?
Volt tegnap egy norvég Hammond trió. A legnagyobb zsenik, legmagasabb szintű művészek. Rypdal megszégyenítette a norvég nagykövetet, királyi kiküldöttet, társait, magát. Képtelen volt a játékra. A szervező a koncert végeztével a színpadról kért nyilvánosan mindenkitől elnézést.
A Szegedi Jazz Napok idei műsora november 10-én, szombaton este fél 8-kor kezdődik.
Az est főműsora a groove-jazz angol “királyának” számító JTQ, a James Taylor Quartet. A londoni 80-as évek punk-dzsungelének sűrűjében alakult, ma már rendkívül népszerű és óriási szakmai elismerésnek örvendő együttes vitte sikerre az ún. “acid jazz” stílust és hasonló nevű lemezkiadót. Taylor eredeti Hammond-orgonán játszik és a hangszer elismerten legjobb európai mestere, eredeti soul-dance zenéjét olyan további előadók vitték sikerre, mint Tom Jones, The Pogues, Manic Street Preachers és a U2.