Sziasztok, szeretnem megosztani mult heti Hammondos elmenyeimet. Voltam Deep Purple-on Bukarestben. 4 oraval kezdes elott ott voltunk, igy termeszetesen elfoglaltuk az elso sort. Nagy meglepetes ert, amikor a szinpadra neztem, 2 azaz ketto darab Hammond is volt rajta! Egyik hatul Don Airey harcedzett C3asa, a masik elol meg egy A100as(szerintem) csoves falezlivel. A leslie a koncert elott masfel oran keresztul forgott, sokan racsodalkoztak, h vajh mi lehet, legtobben arra tippeltek, h gyapjut fon. Tartottam kis felvilagosito lecket, de nem volt sok ertelme :-). Az A100ast az elozenekar hasznalta, na meg olyan koncerten se voltam, ahol mar az elozenekar csoves Hamival tolta, mindenkepp nagyon dicseretes. Kellemes bluest nyomtak zuzos orgonaszolokkal, 4 hosszu szamon keresztul. Mondjuk csak az elso kettore figyeltem, mert utana az A100as megadta magat, s nem volt hajlando tobbe megszolalni. Szegeny orgonista vegig probalta elesztgetni, kapcsolgatni, dongetni, de semmi. Aztan a legvegere visszahoztak, valami csatlakozasi hiba volt, de akkor mar mentek is le a szinpadrol.
Szuk masfel ora es jott a Purple. Nagyszeru volt, Airey profi, virtuoz szolokat nyomott. Aki latta oket mostansag, az el tudja kepzelni. Egyedul a Fireball-t hianyoltam, az egyik legorgonazuzosabb koncertszamuk. Aztan a Woman From Tokyo alatt jott az ujabb "tragedia": egy nagy bumm es az egesz hangositas kiment. kb. fel percig nema csond, csak Paice tartotta a ritmust kozben. Ez osszesen 4x fordult elo a koncert alatt, ami azert eleg meredek. Becsuletukre mondva minden alkalommal szepen visszahoztak az osszeomlott szamot, de hat Purple nem is csinalhatna maskepp.
It died with an awful sound - Smoke on the Water, a masodik versszak elejen bumm, kimegy a hangositas. Erdemes megnezni. Eleg gaz.
Rover! Szerintem ruházz be ezekbe az ickbe! Jól jöhet még. Úgy láttam, hogy valami nagyon kifutófélben levő ick ezek. Tedd el őket, és lehet, hogy holnapután duplájáért el tudod majd adni valakinek. De adhatod árában is.
Balczer kolléga eladja Allsound lezlijét. Fantasztikusan felújította kívül-belül. Két rotor és kétutas állóegység szóval orgona-zongora egyben. Erősítő 3×70W, brutál. Igazi koncertcucc, veri a többi európait. Árban is, 200k körül szeretne érte.
Az olaszoknak van raktáron M147B1, de 3 darab a minimális rendelhető mennyiség. Benevez rá valaki? 6 euró (1500 Ft) darabja, a postaköltséget én állom.
Köszönöm mindkettőtöknek! Igen, erre az olasz oldalra küldtem mélt, mert nem tudok olaszul, nem tudtam kitölteni a megrendelést. Most várom tőlük a választ. Meg egy NY-i cégnek is írtam, ők válaszoltak, nekik nincs. Meg írtam a hangszer gyártójának is, hátha van nekik, de azt hiszem több mint 30 éves a hanxer úgyhogy inkább az elsőben bízok.
Hidd el Laurens Hammond nem akartalak sarokba szorítani ezzel a kéréssel. Tudom, hogy ez majdnem lehetetlen, de csak majdnem. Viszont azt megigérem Neked, hogy elsőként Hozzád fordulok, ha lesz valami kívánságom zene ügyben. Egyébként a ritka lemezeket gyüjtöm, és, ha lehet eredetiben szeretem, ha megvan szinte majdnem minden műfajban. A hammondos előadók kitűnő játékosok, és le a kalappal elöttük minden pillanatban!
Viszont nekem nem mindegyik számuk jön be, és ezért ne kövezzetek meg:-)
Robin Trower, Procol harum gitárosától is úgy jött össze egy cdre való anyag, hogy kb. hat cdről válogattam le a nótákat. Tehát először szeretném megismerni a Hammondosok nagy nótáit, aztán jöhet a nagy válogatás:-)
:-) Feltetted a lecet, Delta zeneje:-) Ebay-rol birnam beszerezni, ha ott latnam, de szolj latod, es esetleg nincs gyakorlatod az onnan valo rendelesben. Elintezek mindent, es szuk 2 het alatt itt is lesz. Sokszor hozzam sem jonnek videkrol, hanem postai csomagkuldessel oldom meg. A weboldalamon eppen most valtoztatok, hogy netes csomagkuldes mukodik. Egy cd 230Ft posta, ha kellene valami. Ja , es en rugalmas vagyok, a Don Patterson CD-bol engedek egy 1000-est, ha Tehtube kollega 4500-ert latta:-) Valoban azt anno en is az USA-bol vettem, es ugy jott ki szallitassal. Kinek kell? Aki csapja-marja! Hammond forever
Rendben van Viktor meggyőztél! Ha arra járok, igérem, hogy mindenképp benézek Hozzád. De beláthatod, hogy pestről nekem elmenni Hozzád egy-két lemezért igen deficites lenne, mert, ha hozzáadom az autópálya díjat, az üzemanyagot, mindjárt ott vagyok, ha usából hozatom a lemezeket. De hamár itt tartunk, érdekelne a régi delta című műsor zenéje. Tom Dissewelt, és Kid Baltan szerezte Song of the second moon. Létezik cd-n és ez a lemez címe is. Ha meg van, boltolhatunk. Csak elötte érdekelne az ára:-)
Itt az ideje Viktor az áremelésnek. A választék kifejezetten Hammondos szemszögből semmi különös, de a Sonny Stitt/Don Patterson 4500-ért nem olcsó pl.
A plázák ilyen szempontból valóban abszolút nem mérvadóak. Egyszer vettem ott egy Joey DeFrancesco-t az Incredible! -t. Azt a lemezt minden Hammondot szeretőnek ajánlom.
Ez igaz, a minoseg miatt megeri, tenyleg jobban szolnak az amcsi lemezek, ezt allithatom.
Viszont ajanlom Neked, ha egyszer Kecskemeten jarsz, ugorj be hozzam, mert 2000-3000 Ft kozott, vagy max 3500-ert talalsz amcsi cd-ket is, Hammond-os finomsagokat. En olcsobb vagyok:-) Victor Audio
Szerintem ezek az árak nem olyan rosszak! Ha elmész egy plázába, egy akármilyen új fis-fos lemez is kb. ennyibe kerül. Ezt meg tényleg amcsiból hozzák, és eredeti felvételt kapsz audiófil minőségben! És a minőség, minden pénzt megér.
Sajnos amiket en neztem, pl Tony Monaco ami kellene, vagy Jimmy Smith-ek egyszerubbek, mind 4600Ft korul mozognak, annyira azert nem olcso. Jo a valasztek mondjuk teny. Valakinek, tenyleg, Lucky Petterson, vagy Tony Monaco-ja nincsen? (ne MP3)
Tényleg nagyon jó volt, habár az elején hallottam egy ki Deep Purple-t is. Hogy ki kitől szedte le, ezt sohasem fogjuk megtudni:-)
Viszont igaz az a mondás, hogy: Mozart óta minden hangjegy foglalt már!
Nemsokára nekifogok a lezli átépítésének. Ha beáll valami változás a külalakjában, küldök képeket, ha érdekel Benneteket. Lehet, hogy kisérlet képpen beépítek egy gumiperemű hangszórót a lezlibe a mélysugárzó helyére. Szerintem jóbban le fog menni a mély tartománya. A mélysugárzó üregét meg kitömöm egy kis frízzel (lazaszálú kabátbélés) Ettől lelassulnak a hanghullámok, és mélyebben kell (illik) szólnia. A másik lehetőség, hogy tojástartót ragasztok be kőrbe, az meg az álló hullámokat oltja ki.
Na ami még a lényeg Laurens boltja mellett, hogy ezeket nem lehet csakúgy letölteni, mert nincs akinek lenne mit feltölteni! Sz'al akinek megvan Jackie Davis, Wild Bill Davis, Earl Grant, Milt Buckner, Larry Young, Don Patterson....életműve az nem fogja mint egy Santanás, Ledzepes, DeepPurple-ös fölnyomni korlátlanul.
Nagyon Jóóóó! Bizony igy kell szolnia a Hammond orgonanak! Milyen finoman gospelesen, es allatul visitoan, rotyogosan hangok is kojonnek belole.
Ajanlom figyelmebe mindenkinek a nem eppen konnyen beszerezheto angol Peddlers csapatot, ilyan, vagy meg ettol Cool-osabb hangu Hammond oeiental zenet jatszo bandat. http://youtube.com/watch?v=Yn6Nr-dFwxo
A kedvenc sound-om, eppugy enekben, mint orgonaban.
Kaphato a Victor Audio lemezboltban gyakran a lemezuk, cd-juk! www.victoraudio.hu