Keresés

Részletes keresés

KarnEvil Creative Commons License 2007.11.13 0 0 5958
Én már alig várom :) Viszek dedikálni való DVD-t is.
Előzmény: tehtube (5957)
tehtube Creative Commons License 2007.11.13 0 0 5957

A csütörtöki Brian Auger koncertre úgy nézem még van egy szabad hely ha érdekelne valakit. Veterán Hammond mester.

Indulás kb 5 felé, érkezés kb 8 felé, vissza kb éjfélkor, érkezés kb 2-3 közt.

Belépő 20Eu, és utiköltség fordított arányban.

Leslie122-vel nem mennénk vissza idén ha tavaly nem lett volna olyan elementáris.

LittleBig Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5956
A fene, hogy erről lemaradtam, de sajnos 10-én reggel jöttünk, semmi erőm nem maradt.....
Előzmény: tehtube (5955)
tehtube Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5955

Szeged nagyon klassz hely. Élmény volt az egész nap. Kicsit off, de a téli kikötőben kezdtük, ahol egy gyönyörűség rejtőzik. (irodalom: gugli: Szőke Tisza II)

A jazz? napok kicsit kifeszített kategória volt. A jazznek nincsenek konkrét határai, de ezt olvasván más képzet támad legtöbbünkben.

A Tűzkő együttes inkább népzenének tűnt számomra. Még a Littlebig-Triton-Vázsonyi-féle stílus áll hozzá a legközelebb.

Utána viszont dobtunk egy hátast Bill Brufordtól és fiatal holland zongorista-szintetizátoros társától. A negyvenesnek kinéző veterán legenda úgy dobolt ahogy kinézett. Rendhagyó, szerteágazó, változatos, itt-ott Krimzonos ízzel semmi öreges. Mellé bal kéz szinti szubbasszus és zongora harmóniák, futamok a legtöbbször. Néha az Emerson Nighthawks lemeze ugrott be ez hallatán.

Aztán Hammond C3, Leslie 142, és totál vintage, retróőrület. James Taylor Quartet. Ok ez már inkább funk, pop, groove, de a legjobb fajtából. A legjobb hangulat, sodró műsor, buli, eredeti '60-as brit hangzás. Szabóbácsi vezényelte a csapatot, kontaktust teremtett a közönséggel. Hogy mér' nem lehet őket Pesten is látni? Színház helyett inkább klub fíííling. Biztatta az ülő zsűrit, felállás, jöjjenek a színpad elé táncolni :-) Az első néhány táncolót cd-vel "jutalmazta"!

Elementárisan nyomták a basszer, dobos, gitáros zenésztársak is, soxólóval.

Az orgona a koncert közepéig halkabb volt a kelleténél, a többszöri utánigazítás során végre megjött a fémes, sziszegős, kattogós hangzás a megfelelő arányban.

A szólókban olyan energiával hozta magát hogy a rockerorgonistákat megszégyeníti. Nagy futamok, tépések, mindenhol változatos hangzás. Soxor leállította a lezlit nemcsak a lassút és gyorsat használta.

A végén egy fantasztikus kiálló szólót nyomott kb. öt percben a Blow Up zárása előtt.

Aztán a többiek elvonultak James meg mindenkivel parolázott, dedikált, fotózott a szinpad szélén sőt, maga árulta és kasszírozta a lemezeit 4khuf-ért :-) !!!

Nagyon szimpatikus sztármuzsikus. Jó lenne minnél többször találkozni vele.

Előzmény: LaurensHammond (5952)
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5954
Helló Stevey!
Sose bánd, nekem billentyűs létemre már rengeteg gitárost kellett
felvilágosítanom ebben a témában :) Köszi a linket!
Küldtem mailt-t.
Előzmény: Stevey72 (5950)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5953
Bocs mindenkinek az eletlen fotoert, erre futotta fontrol a lelatobol:-) igaz hangulata van...Zsolti majd jon a pengebb kepekkel!
Előzmény: LaurensHammond (5952)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5952

James Taylor Quartet!!! Orulet, megvolt a koncert, de milyen koncert, dance party...:-)

Eletem egyik legjobb koncertjen voltam talan, ilyen mufajban nem sokan nyomjak a Hammond dorgonat, modern Booker T, Sam Paglia angol szaktarsa.

Igazi izes futamok, hatalmas glissandok, orgona suvitesek, rotyogas, visitas...ahogy szolnia kell egy C3-nak, es eszmeletlen Funky alap, kivallo muzsikusokkal.Meg arra is osztonozte James a kozonseget, hogy tancoljanak a szinpadon, vagy elotte....cd repult ajandekba erte. Igazi londoni Hammond jazzfunk klubb hangulat, de hianyzik ez itthonrol... Sajnalhatja aki nem volt ott...

LittleBig Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5951
Felteszem rutin kérdéseimet:

Nincs-e valakinek b3/c3 vibrato line egysége eladó? A modern, kisebb verzió érdekelne, lehetőleg 1965 utánról!

Ezek olcsón elvihetők:
- A100 Reverb potméter és gomb szép Reverb felirattal
- smooth és ratchet drawbarok, sinek
- A0-10 előerősítő B2-ből (ebben főleg a hangerő állító forgókondi és a kimenő trafó izgis)
- Berhinger B300 aktív hangfal

Matyi
Stevey72 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 5950
Gitáros létemre nemrég ismertem meg Szabó Gábort,röhej mi?
Van is 16 lemezem (Gabor Szabo név alatt) tőle,de még hiányzik egy pár.
Ebben KarnEvil biztosan tud segíteni.
Itt egy másik Youtube Video Kovács Kati & Gabor Szabo:
http://www.youtube.com/watch?v=TYR861EAVKo
Előzmény: KarnEvil (5456)
Sycsa Creative Commons License 2007.11.08 0 0 5949
http://www.hoochiecoochiemen.com/
Jon Lord uj bandaja. A video ful alatt van tucatnyi koncertfelvetel. Erdekes, es ujfajta hangzas Lord papátol. Szerintem keves Hammond van benne, bar vannak olyan reszletek, ahol dominal.
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.08 0 0 5948
Köszi Tehtube!

Nagyon jó kis muzsika. Kicsit Klaus Wunderlich-feeling. Nem is tudom, melyik volt előbb :)
Előzmény: tehtube (5947)
tehtube Creative Commons License 2007.11.08 0 0 5947
tehtube Creative Commons License 2007.11.07 0 0 5946

A James Taylor Quartet este 1/2 10 körül kezdődik. Most C3-on fogja nyomni.

Előzmény: tehtube (5945)
tehtube Creative Commons License 2007.11.06 0 0 5945

Torlódás, bőség. Ki jön?

Nov 10 szombat, Szeged, jazz napok, James Taylor Quartet: szeged jazz days

Nov 15 csütörtök, Bécs, Brian Auger: reigen (bal alsó képre nyomni, majd novemberi program)

tehtube Creative Commons License 2007.11.06 0 0 5944

Alesis Sumo100. Vadonatúj, 100W, 59khuf. Sztereóban "gondolkodik", vagyis fogadja és küldi tovább a sztereó jelet. Beépített effekt presetek, mikrofon XLR bemenet, és XLR kimenetek. Hordozhatóságra figyeltek. Kb 25 kiló, masszív doboz és basszus.

Sycsa Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5943
Sziasztok,
szeretnem megosztani mult heti Hammondos elmenyeimet. Voltam Deep Purple-on Bukarestben. 4 oraval kezdes elott ott voltunk, igy termeszetesen elfoglaltuk az elso sort. Nagy meglepetes ert, amikor a szinpadra neztem, 2 azaz ketto darab Hammond is volt rajta! Egyik hatul Don Airey harcedzett C3asa, a masik elol meg egy A100as(szerintem) csoves falezlivel. A leslie a koncert elott masfel oran keresztul forgott, sokan racsodalkoztak, h vajh mi lehet, legtobben arra tippeltek, h gyapjut fon. Tartottam kis felvilagosito lecket, de nem volt sok ertelme :-). Az A100ast az elozenekar hasznalta, na meg olyan koncerten se voltam, ahol mar az elozenekar csoves Hamival tolta, mindenkepp nagyon dicseretes. Kellemes bluest nyomtak zuzos orgonaszolokkal, 4 hosszu szamon keresztul. Mondjuk csak az elso kettore figyeltem, mert utana az A100as megadta magat, s nem volt hajlando tobbe megszolalni. Szegeny orgonista vegig probalta elesztgetni, kapcsolgatni, dongetni, de semmi. Aztan a legvegere visszahoztak, valami csatlakozasi hiba volt, de akkor mar mentek is le a szinpadrol.

A100+Leslie

Szuk masfel ora es jott a Purple. Nagyszeru volt, Airey profi, virtuoz szolokat nyomott. Aki latta oket mostansag, az el tudja kepzelni. Egyedul a Fireball-t hianyoltam, az egyik legorgonazuzosabb koncertszamuk. Aztan a Woman From Tokyo alatt jott az ujabb "tragedia": egy nagy bumm es az egesz hangositas kiment. kb. fel percig nema csond, csak Paice tartotta a ritmust kozben. Ez osszesen 4x fordult elo a koncert alatt, ami azert eleg meredek. Becsuletukre mondva minden alkalommal szepen visszahoztak az osszeomlott szamot, de hat Purple nem is csinalhatna maskepp.
Airey+C3

It died with an awful sound - Smoke on the Water, a masodik versszak elejen bumm, kimegy a hangositas. Erdemes megnezni. Eleg gaz.
LittleBig Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5942
Itt egy új szoftver a VB3, ennek tesztje:
http://www.youtube.com/results?search_query=vb3+vs+a100

Szerintem meglepően jó a cucc.
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5941

Rover! Szerintem ruházz be ezekbe az ickbe! Jól jöhet még. Úgy láttam, hogy valami nagyon kifutófélben levő ick ezek. Tedd el őket, és lehet, hogy holnapután duplájáért el tudod majd adni valakinek. De adhatod árában is.

Előzmény: TheRover (5939)
tehtube Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5940

Balczer kolléga eladja Allsound lezlijét. Fantasztikusan felújította kívül-belül. Két rotor és kétutas állóegység szóval orgona-zongora egyben. Erősítő 3×70W, brutál. Igazi koncertcucc, veri a többi európait. Árban is, 200k körül szeretne érte.

Hangja a youtube-on és a Főnix honlapon hallható:

A Főnix éjszakája, Mobilizmó, Utazó zenekar lemezről, Élő felvételekből

TheRover Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5939

Az olaszoknak van raktáron M147B1, de 3 darab a minimális rendelhető mennyiség. Benevez rá valaki? 6 euró (1500 Ft) darabja, a postaköltséget én állom.

TheRover Creative Commons License 2007.11.05 0 0 5938
Köszönöm mindkettőtöknek! Igen, erre az olasz oldalra küldtem mélt, mert nem tudok olaszul, nem tudtam kitölteni a megrendelést. Most várom tőlük a választ. Meg egy NY-i cégnek is írtam, ők válaszoltak, nekik nincs. Meg írtam a hangszer gyártójának is, hátha van nekik, de azt hiszem több mint 30 éves a hanxer úgyhogy inkább az elsőben bízok.
Előzmény: szimizso1 (5937)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 5937
Előzmény: TheRover (5934)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.03 0 0 5936

Hidd el Laurens Hammond nem akartalak sarokba szorítani ezzel a kéréssel. Tudom, hogy ez majdnem lehetetlen, de csak majdnem. Viszont azt megigérem Neked, hogy elsőként Hozzád fordulok, ha lesz valami kívánságom zene ügyben. Egyébként a ritka lemezeket gyüjtöm, és, ha lehet eredetiben szeretem, ha megvan szinte majdnem minden műfajban. A hammondos előadók kitűnő játékosok, és le a kalappal elöttük minden pillanatban!

Viszont nekem nem mindegyik számuk jön be, és ezért ne kövezzetek meg:-)

Robin Trower,  Procol harum gitárosától is úgy jött össze egy cdre való anyag, hogy kb. hat cdről válogattam le a nótákat. Tehát először szeretném megismerni a Hammondosok nagy nótáit, aztán jöhet a nagy válogatás:-)

Előzmény: LaurensHammond (5933)
ozjo Creative Commons License 2007.11.03 0 0 5935

Nem akarlak elkeseríteni,de nem egy tömegcikk

A http://www.organservice.com/farfisa/farfisa.htm oldalról én már rendeltem kapcsolási rajzot és borzasztóan rendesek voltak ott találtam ilyen IC-t

Üdv: ozjo

Előzmény: TheRover (5934)
TheRover Creative Commons License 2007.11.03 0 0 5934
Sziasztok, reménytelen, de minden forrást megpróbálok: nincs valakinek véletlenül M147B1 IC-je?
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5933
:-) Feltetted a lecet, Delta zeneje:-) Ebay-rol birnam beszerezni, ha ott latnam, de szolj latod, es esetleg nincs gyakorlatod az onnan valo rendelesben. Elintezek mindent, es szuk 2 het alatt itt is lesz.
Sokszor hozzam sem jonnek videkrol, hanem postai csomagkuldessel oldom meg. A weboldalamon eppen most valtoztatok, hogy netes csomagkuldes mukodik. Egy cd 230Ft posta, ha kellene valami. Ja , es en rugalmas vagyok, a Don Patterson CD-bol engedek egy 1000-est, ha Tehtube kollega 4500-ert latta:-) Valoban azt anno en is az USA-bol vettem, es ugy jott ki szallitassal. Kinek kell? Aki csapja-marja!
Hammond forever
Előzmény: szimizso1 (5932)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5932

Rendben van Viktor meggyőztél! Ha arra járok, igérem, hogy mindenképp benézek Hozzád. De beláthatod, hogy pestről nekem elmenni Hozzád egy-két lemezért igen deficites lenne, mert, ha hozzáadom az autópálya díjat, az üzemanyagot, mindjárt ott vagyok, ha usából hozatom a lemezeket. De hamár itt tartunk, érdekelne a régi delta című műsor zenéje. Tom Dissewelt, és Kid Baltan szerezte Song of the second moon. Létezik cd-n és ez a lemez címe is. Ha meg van, boltolhatunk. Csak elötte érdekelne az ára:-)

Előzmény: LaurensHammond (5928)
tehtube Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5931
Egyszer hallottam hogy mondták: ami olcsó az nem is jó. Lehet hogy van benne valami?
Előzmény: Dick17 (5930)
Dick17 Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5930

"Itt az ideje Viktor az áremelésnek."

Maaargiiit! Maga nooormááális???

:-o

Emeljen csak, ha tönkre akar menni.

Előzmény: tehtube (5929)
tehtube Creative Commons License 2007.11.02 0 0 5929

Itt az ideje Viktor az áremelésnek. A választék kifejezetten Hammondos szemszögből semmi különös, de a Sonny Stitt/Don Patterson 4500-ért nem olcsó pl.

A plázák ilyen szempontból valóban abszolút nem mérvadóak. Egyszer vettem ott egy Joey DeFrancesco-t az Incredible! -t. Azt a lemezt minden Hammondot szeretőnek ajánlom.

Előzmény: LaurensHammond (5928)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!