Vb, kanadai futónő pozitív doppingtesztje
2001 aug. 07 12:13 - Forrás: MTI
A Kanadai Atlétikai Szövetség kedden hozta nyilvánosságra, hogy pozitív lett Venolyn Clarke doppingtesztje. A futónő szervezetében a július 31-én elvégzett vizsgálat során az anabolikus szteroidok közé tartozó stanozololt találtak.
A jamaicai születésű 34 éves sprinter júniusban 100 m-en megnyerte a kanadai bajnokságot, Edmontonban a 16 közé jutásért rendezett előfutamban csoportjában 11.68 mp-cel a 8. helyen ért célba.
Ha a B-próba megerősíti a vizsgálat eredményét, akkor a kanadai szövetség négyéves eltiltással bünteti a versenyzőt. Clarke a tervek szerint tagja lett volna a 4x100-as váltónak is.
Sziasztok!
Egy észrevétel a tippversenyhez: szerintem NE lehessen változtatni menet közben, tehát mindenki csak egyszer írjon be, mert aki éjszaka nem tud netezni az így hátrányba kerül.
Megértéseteket kösz.
Egyébként a női 10ezer miért nincs benne? Végül is nem baj, mert ott indul az egyetlen atléta (Radcliffe), akinek igazán drukkolok, hogy végre nyerjen, de sajnos valószínűleg megint lehajrázzák, így legalább ezen nem bukok :)
Lehet úgy is, hogy ő is meg te is két külön tippben!!! Ezért mondom, hogy kérdezzétek meg azokat az ismreőseiket is akiknek nincs netjük és ide beírhatjátok az ő tippjeiteket is!!!
Remélem nem haragszol, ha 10 perccel fél 10 előtt adom le a voksaimat. Addfig a 10próba összetettje is előrébb lesz, és kikörvonalazódnak jobban az esélyek.
15belül:((-48körül-48o-?talán63felett-ami belefér,de 4.2ohoz minél kozelebb-egyik térde fájdogált mielött kiutazott, de egész évben sok kinja volt-mandula-,szemmütét,derék,talp,térd
Edmonton: a győztesek nyilatkozatai
2001 aug. 07 10:27 - Forrás: MTI
Női 100 m: Zsanna Pintusevics (ukrán):
- Még most sem tudom elhinni, hogy igaz. Legyőztem Marion Jonest, ez fantasztikus. Az egész idényben jó formában voltam, végig a közelében, ezért állandóan ott motoszkált a fejemben, hogy hátha sikerül megvernem őt. Csak akkor bizonyosodtam meg arról, hogy ez tényleg lehetséges, amikor az elődöntőben elsőként értem célba. Utána hallatlan nyugalom szállt meg: éreztem, minden megtörténhet.
Női gerelyhajítás: Osleidys Menéndez (kubai):
- Kimondhatatlanul boldog vagyok és örömömet csak fokozza, hogy barátnőm, honfitársam, Sonia Bisset bronzérmes lett és mellettem állhatott a dobogón. Ezt a gyönyörű eredményt nem érhettem volna el, ha nincsenek azok a nagyszerű edzők, akik gyermekkorom óta foglalkoztak velem. A győzelmet a mamámnak, a családomnak, a testvéremnek, a vőlegényemnek, az edzőmnek és a mi főparancsnokunknak, Fidel Castrónak ajánlom, aki minden nap segít bennünket.
Női rúdugrás: Stacy Dragila (amerikai):
- Nagyszerű verseny volt, s még jobb is lehetett volna, ha az eredményhirdetések miatt nem húzódik el a szokásosnál is jobban. A rúdugrás, azt hiszem, ezt nem kell magyaráznom, komoly összpontosítást igényel, s az ismétlődő szünetek miatt akadtak gondjaink. Könnyen világcsúccsal ünnepelhettük volna ezt az estét, de sajnos ez nem jött össze.
Férfi 400 m: Avard Moncur (bahamai):
- Egy álom valósult meg. Fantasztikus hangulatú verseny volt. Tavaly Sydneyben nem jutottam be az olimpiai döntőbe, és akkor elhatároztam, hogy az idén mindent megteszek a siker érdekében.
Férfi hármasugrás: Jonathan Edwards (brit):
- Már a bemelegítésnél éreztem, hogy jó formában vagyok és senki sem fog megverni. Nagyon boldog vagyok, de még jobban örültem volna, ha sikerül túlszárnyalnom a 18 métert. Bízom benne, hogy idén még erre is sor kerül. Köszönöm a nézőknek a fantasztikus biztatást.
1., Hanyadik helyen végez a két tízpróbázó??? Előre Zsivót, másodjára Kürtösit írjátok.
2.,Vaszi Tünde dobogón lesz-e?
3.,Szabó gabi, vagy Székely Violetta végez-e jobban női 1500 méteren???
4.,Ki nyeri a férfi 800métert és a női 400métert?
5.,Lesz-e ma világcsúcs?