Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5977
Jár hozzá természetesen a gyári 25méteres kábel. Rendszeresen van olajozva. Szépen csendesen forog.Új ékszíjjal.Meg van neki a gyári kézikönyve a hangfal belsejében a hátlapon borítékban. Soha nem volt még felbontva. 
Előzmény: LittleBig (5972)
jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5976
Jár hozzá még a gyári kábel is. Van neki gyári kapcsolási rajza, használati útmutatója a hangfal hátfalán belül. Ki sem volt még bontva. Borítékban van. Rendszeresen van olajozva. Szép csendesen forog, új ékszíjjal.
jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5975

Hi,

Nekem 720-as van eladó.Gyakorlatilag ugyan az mint a 760-as csak még van hozzá három álló hagnszóró.Tehát 2csatornás. 1-es csati a forgó mechanika 2-es az álló.Lehet együtt használni a csatornákat meg külön - külön is.Fa rotoros!

Szép az állapota. Koncert szűz. AMERIKAI!!! Brutál mélye van és síkít mint állat!

tehtube Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5974

Szia. Így van. Mivel tényleg más és más a hangja pozíciótól függően, ezért beállítottam hogy nagyjából felém nézzen. A közönség meg nem igazából a lezlit hallja, hanem annak a közelről kimikrofonozott hangját.

Viszont 1965 előtt is voltak koncertek és hammondos felvételek, akár koncertről is. 1965 előtt nem volt lassú. A fanútos lezliknél az a jó, hogy kevésbé lényeges hogy merre áll meg a tölcsér, mert a viszonylag zárt belső tér elég jól visszaveri a hangot. Hátul természetesen le vannak véve a nyílásról a falapok. Főleg jó ha kettő laci van,  akkor egészen kiegyenlíthetik egymást.

Az a kis hangbeli változás már nem olyan lényeges. És mégvalami, legtöbbször keverni szokták a forgatott hangot egy direkt vonaljellel is a PA-n.

(ezt kifelejtettem, majd legközelebb:-)

Előzmény: ozjo (5973)
ozjo Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5973
A leslie megállási pozíciója véletlennek tekinthető, a magas hangok erősen irányítottak. Álló leslie-n előfordul, hogy a tölcsér a fal felé áll. Mit hall akkor a közönség? álló lacitól nem jobb egy sima hangfal? és mégis jobb hangja van az állónak? Nem értem...
Szerintem az a jó, ha lassú, meg gyors, és néha kikapcs. mert akkor nem szokik hozzá a fül. Én imádom a lassút, de rá kellett jönnöm, hogy néha bizony ki kell kapcsolni, mert már nem izgalmas a hangja. De hogy végig álló legyen (a c3 persze sokat segít, de akkor jön az első mondatom). Segítsetek! mi a megoldás?
Előzmény: tehtube (5970)
LittleBig Creative Commons License 2007.11.17 0 0 5972
Sziasztok!!!

Ki akar nekem eladni egy 760-as Leslie-t ??? Lehetőleg farotorost, csak ép szép állapotban érdekel.

Matyooo
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.17 0 0 5971
Ez mar igaz, ha jol szol a Hammond akkor meg allo Leslie-vel, es akar vibrato nelkul is brilians a hangja. Szeretem en is!!! Persze Leslie kell, es fatokos csoves, ha lehet, mert annak van az a hangja, csak fogatni nem mindig. En is jobban szeretem ha vagy all, vagy ha porog tremoloban.
Előzmény: tehtube (5970)
tehtube Creative Commons License 2007.11.17 0 0 5970

Hát én is Auger hatása alatt vagyok. Ma az egész koncertet álló lezlivel nyomtam végig 10-1-ig, meg sem moccantottam. Nem is fogom. Egy a lényeg, jól szóljon a c3vibrátó.

Előzmény: KarnEvil (5967)
tehtube Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5969
Szegény Dzsimmibá'! Még halála előtt is ezzel a hozzá méltatlannal nyaggatják.
Előzmény: okumoto (5968)
okumoto Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5968

KarnEvil Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5967
YEAH!!! Még most sem tértem teljesen magamhoz...
Remélem nem is fogok :)
Előzmény: tehtube (5964)
okumoto Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5966

Köszi!

Jó lenne hallani élőben Fecóékat és a Hammond-ot!

Előzmény: tehtube (5965)
tehtube Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5965

Kész, dögös, foldbackelt, kalibrált lett. Kissé már túl éles is a hangja így Fecónak :-)

Sajna számára most jelentkeznek a további igények, szeretne rendes B3 perkát neki, esetleg csöves előfokot. Mindegyik elektromechanikus Hammond nagyon finom hangszer, de ha spinet, akkor M3. Az már valahol ABC.

Ma este Geronimo-ban föllépek 10-1 közt kb.  Főnixxxel. ESi/B3 Motion, Sound vintage minden. Akinek kedve, ideje, várom, Zs.

Előzmény: okumoto (5962)
tehtube Creative Commons License 2007.11.16 0 0 5964

Tegnap hárman nem hagytuk ki Brian Augert. Legenda a legnagyobb Hammondosok közül. Leslie122 mellett KarnEvil is eljött, szerintem nem bánta meg :-)

Ismét nagyon jó volt, kicsit még jobb is. Még több, keményebb szólók, húzósabb műsor. Fia, lánya is érezhetően fejlődött az elmúlt egy év alatt. Vadi új feka basszer. A kiírásban a korábbi neve filccel áthúzva és odaírva az övé.

Cucc is mint tavaly, amerikai hordozható B3 gyöngyházas tánczenekari design jackes vonalkimenettel Alesis midiverbbel zengetve, régi Korg SG ProX összemidizve X5dr-el csakis Rhodes szerű hangzásra, bal füle mellett egy izmosabb aktívbox, ennyi.

A lényeg az "öreg"???, olyan erővel, intenzitással, precizitással, dinamikával, virtuozitással játszott elejétől a ráadás végéig, hogy ez hihetetlen. 68 éves!!! Fiatalokat megszégyenítő energiája van. Az ilyenfajta előadás, hozzáállás valahogy hiányzik itthonról. JTQ szombaton szintén hasonlóan hozta. A másik, szerintem még lényegesebb, pont azt adja, úgy szól, ahogy ismerjük a nagy korszakában a kb. 1967-75 közötti időkből. Semmi "modernizálás, korszerűsítés". Ez nagyon hitelessé teszi. A zene is egy nyelv, metanyelv, lehet látni hogy a zenész igazat szól-e, vagy "mellébeszél" :-) Hát ő kőkeményen magát adta. A szünetben elbeszélgettünk hogy kár hogy nincs ki elhozza magyarországra, mert ő jönne, dvd-t dedikált, fényképezkedtünk ismét.

Szerintem egy év múlva ismét lesz, akkor is látnunk kell, vagy elmegyünk, vagy -ami még jobb lenne- ő jön. A végén 10 centi havat kaptunk ráadásképp a kocsira :-)

Üdv, Zs.

Legtöbbször a balkéz harmóniát SG-n hozta

analog01 Creative Commons License 2007.11.15 0 0 5963
Előzmény: okumoto (5962)
okumoto Creative Commons License 2007.11.15 0 0 5962

Hammond

Nagyon szép T200-as a német ebay-en. http://cgi.ebay.de/Hammond-Orgel-T-200-mit-eingebauten-mech-Lesly_W0QQitemZ130172640253QQihZ003QQcategoryZ148747QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Balázs Fecónak is ilyen van, ha jól tudom. Tényleg, hogy áll a rebuilt? [Tehtube mester mutatott róla képeket nem is olyan rég... ]

Roadbox. Hallotta már valaki tőlük ezt a lezlit?

Roadbox
tehtube Creative Commons License 2007.11.15 0 0 5961
tehtube Creative Commons License 2007.11.14 0 0 5960

Szia.

Fönt a címsávra rákattintani - kék lesz. Aztán Ctrl + c, majd,

A fórumban az új link mezőbe kattintva Ctrl + v és jobbodalon lehet nevet adni neki. Felvesz gomb. A végén beszúrás. Very Hot Stuff

vagy így nem akarta végrehajtani?

Gyorsan ránéztem a http://www.jazzland.at/ honlapjára. Hát hétfőn volt egy Doug Hammond Trio és most lesz a jövő héten Dennerlein is 20-24-ig ugyanott. Évente kétszer egy hetet lehet ott látni, feltétlenül javaslom. Mivel most megyünk Augerre és már kétszer voltunk ott Barbarán, sajna ki kell hagyjuk. (videón rögzítettük) Zs.

Előzmény: szimizso1 (5959)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 5959

Sziasztok!

Nem tudom ki számít etalonnak a hammond játékosok közül, de szerintem üti a mértéket ez a lány:-) Sajnos nem tudtam kimásolni a linket a youtubról, de szerintem ez alapján is meg tudjátok nézni.

Very Hot Stuff - Barbara Dennerlein

KarnEvil Creative Commons License 2007.11.13 0 0 5958
Én már alig várom :) Viszek dedikálni való DVD-t is.
Előzmény: tehtube (5957)
tehtube Creative Commons License 2007.11.13 0 0 5957

A csütörtöki Brian Auger koncertre úgy nézem még van egy szabad hely ha érdekelne valakit. Veterán Hammond mester.

Indulás kb 5 felé, érkezés kb 8 felé, vissza kb éjfélkor, érkezés kb 2-3 közt.

Belépő 20Eu, és utiköltség fordított arányban.

Leslie122-vel nem mennénk vissza idén ha tavaly nem lett volna olyan elementáris.

LittleBig Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5956
A fene, hogy erről lemaradtam, de sajnos 10-én reggel jöttünk, semmi erőm nem maradt.....
Előzmény: tehtube (5955)
tehtube Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5955

Szeged nagyon klassz hely. Élmény volt az egész nap. Kicsit off, de a téli kikötőben kezdtük, ahol egy gyönyörűség rejtőzik. (irodalom: gugli: Szőke Tisza II)

A jazz? napok kicsit kifeszített kategória volt. A jazznek nincsenek konkrét határai, de ezt olvasván más képzet támad legtöbbünkben.

A Tűzkő együttes inkább népzenének tűnt számomra. Még a Littlebig-Triton-Vázsonyi-féle stílus áll hozzá a legközelebb.

Utána viszont dobtunk egy hátast Bill Brufordtól és fiatal holland zongorista-szintetizátoros társától. A negyvenesnek kinéző veterán legenda úgy dobolt ahogy kinézett. Rendhagyó, szerteágazó, változatos, itt-ott Krimzonos ízzel semmi öreges. Mellé bal kéz szinti szubbasszus és zongora harmóniák, futamok a legtöbbször. Néha az Emerson Nighthawks lemeze ugrott be ez hallatán.

Aztán Hammond C3, Leslie 142, és totál vintage, retróőrület. James Taylor Quartet. Ok ez már inkább funk, pop, groove, de a legjobb fajtából. A legjobb hangulat, sodró műsor, buli, eredeti '60-as brit hangzás. Szabóbácsi vezényelte a csapatot, kontaktust teremtett a közönséggel. Hogy mér' nem lehet őket Pesten is látni? Színház helyett inkább klub fíííling. Biztatta az ülő zsűrit, felállás, jöjjenek a színpad elé táncolni :-) Az első néhány táncolót cd-vel "jutalmazta"!

Elementárisan nyomták a basszer, dobos, gitáros zenésztársak is, soxólóval.

Az orgona a koncert közepéig halkabb volt a kelleténél, a többszöri utánigazítás során végre megjött a fémes, sziszegős, kattogós hangzás a megfelelő arányban.

A szólókban olyan energiával hozta magát hogy a rockerorgonistákat megszégyeníti. Nagy futamok, tépések, mindenhol változatos hangzás. Soxor leállította a lezlit nemcsak a lassút és gyorsat használta.

A végén egy fantasztikus kiálló szólót nyomott kb. öt percben a Blow Up zárása előtt.

Aztán a többiek elvonultak James meg mindenkivel parolázott, dedikált, fotózott a szinpad szélén sőt, maga árulta és kasszírozta a lemezeit 4khuf-ért :-) !!!

Nagyon szimpatikus sztármuzsikus. Jó lenne minnél többször találkozni vele.

Előzmény: LaurensHammond (5952)
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5954
Helló Stevey!
Sose bánd, nekem billentyűs létemre már rengeteg gitárost kellett
felvilágosítanom ebben a témában :) Köszi a linket!
Küldtem mailt-t.
Előzmény: Stevey72 (5950)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5953
Bocs mindenkinek az eletlen fotoert, erre futotta fontrol a lelatobol:-) igaz hangulata van...Zsolti majd jon a pengebb kepekkel!
Előzmény: LaurensHammond (5952)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5952

James Taylor Quartet!!! Orulet, megvolt a koncert, de milyen koncert, dance party...:-)

Eletem egyik legjobb koncertjen voltam talan, ilyen mufajban nem sokan nyomjak a Hammond dorgonat, modern Booker T, Sam Paglia angol szaktarsa.

Igazi izes futamok, hatalmas glissandok, orgona suvitesek, rotyogas, visitas...ahogy szolnia kell egy C3-nak, es eszmeletlen Funky alap, kivallo muzsikusokkal.Meg arra is osztonozte James a kozonseget, hogy tancoljanak a szinpadon, vagy elotte....cd repult ajandekba erte. Igazi londoni Hammond jazzfunk klubb hangulat, de hianyzik ez itthonrol... Sajnalhatja aki nem volt ott...

LittleBig Creative Commons License 2007.11.11 0 0 5951
Felteszem rutin kérdéseimet:

Nincs-e valakinek b3/c3 vibrato line egysége eladó? A modern, kisebb verzió érdekelne, lehetőleg 1965 utánról!

Ezek olcsón elvihetők:
- A100 Reverb potméter és gomb szép Reverb felirattal
- smooth és ratchet drawbarok, sinek
- A0-10 előerősítő B2-ből (ebben főleg a hangerő állító forgókondi és a kimenő trafó izgis)
- Berhinger B300 aktív hangfal

Matyi
Stevey72 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 5950
Gitáros létemre nemrég ismertem meg Szabó Gábort,röhej mi?
Van is 16 lemezem (Gabor Szabo név alatt) tőle,de még hiányzik egy pár.
Ebben KarnEvil biztosan tud segíteni.
Itt egy másik Youtube Video Kovács Kati & Gabor Szabo:
http://www.youtube.com/watch?v=TYR861EAVKo
Előzmény: KarnEvil (5456)
Sycsa Creative Commons License 2007.11.08 0 0 5949
http://www.hoochiecoochiemen.com/
Jon Lord uj bandaja. A video ful alatt van tucatnyi koncertfelvetel. Erdekes, es ujfajta hangzas Lord papátol. Szerintem keves Hammond van benne, bar vannak olyan reszletek, ahol dominal.
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.08 0 0 5948
Köszi Tehtube!

Nagyon jó kis muzsika. Kicsit Klaus Wunderlich-feeling. Nem is tudom, melyik volt előbb :)
Előzmény: tehtube (5947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!