Talán az egyik legbővebb állománnyal rendelkező poszt volt ebben az idényben a balátlövő a Veszprémnél.
Terzicet külön venném, mert ő csak védekezésben kapott szerepet. Talán Macko is más szempontok szerint értékelendő, mivel támadásban ő is kevesebb szerepet kapott Laugénál és Borozannál. BL-ben utóbbi két játékos 40 gól fölött termelt, így a csapat gólteremelői közé tartoztak. Voltak igen jó meccsek, de voltak felejthetők is. Én azt várom, hogy második veszprémi évükben még jobbak lesznek. Mindketten használhatók védekezésben is, ami nem elhanyagolható szempont.
Lauge olyan klasszis amelyből kevés futkározik a pályákon, esze van ehhez a játékhoz. Borozan pedig fizikai adottságaival megasodik ki. így szerintem jól kiegészítrik egymást, jövőre is ütős páros lehet. És akkor még használhatjuk Petart is ezen a poszton ha muszály. Úgyhogy én nem aggódok ezért a posztért a jövőben.
Macko szerintem védekezésben nagyon sokat tett hozzá ahhoz hogy másodikak legyünk a csoportban. szerintem a legbiztosabb hármas védőnk volt ebben az idényben. Bár azt is el kell mondani, hogy előtte azért sokkal jobb volt a Veszprém védekezése, így az ő jó teljesítménye sem volt elég ahhoz hogy a megszokott veszprémi védekezést láthassuk a pályán. Meglátjuk mennyire fog hiányozni a csapatból, most azt mondom pótolható. Nálam egyébként a jövőbeli előre lépés kulcsa a védekezésnek ismét a régi szintre hozása lenne. Azt a védekezést szeretném látni, amit a fénykorában lévő Terziccel mutatott a csapat.
És ezzel el is érkeztünk Terzához. Sajnos felette is eljárt az idő, ráadásul a sportág is egyre inkább afelé halad, hogy nagyon kevés csak védekező játékost lehet keretbe rakni. így fájó szívvel, de jogosnak kell mondanom, hogy Terza nem kapott szerződéshosszabbítást. Az idei teljesítményével már nem tudta olyan mértékben segíteni a csapatot mint korábban.
Folytathatjuk a csapat értékelését? Van kedvetek folytatni? Ha igen, most térjünk rá a balátlövőkre? Ezen a poszton Borozan, Lauge, Mackovsek játszottak idén, illetve Terzic védekezésben. Hogy láttátok a teljesítményüket? Mekkora kiesést jelenthet Mackovsek és Terzic távozása (főleg védekezésben)?
Nagyon sajnálom, hogy nem nálunk fejezi be a pályafutását. 11 év után illett volna szerződés adni neki. REmélem annyi lesz a vezetőségben, hogy Kölnbe meghívják decemberben.
Egyébként pedig le a kalappal a marketing csapat és a szurkolók előtt, hogy így meglepték és ilyen szépen búcsúztak tőle.
Ha eddig 100 ember ment ki egy focimeccsre egy 10000-es stadionba és egy szektorban ültek akkor is csak 1 % volt a kihasználtság.
Most hogy ezt a 100 embert (mert nem fognak most sem többen kimenni mint a COVID előtt) szétosszák ugyanabban a stadionban az összes szektorban akkor is csak 100-an lesznek a 10000-es stadionban, így marad az 1%-os kihasználtság...
Gajic szerintem is egyértelműen jobb volt mint Marguc. Sőt egyik legjobb szezonja volt Gajonak. Nagyon szimpatikus csupa szív játékos.
Marguc erősen átlagos teljesítményt nyújtott.
Egyetértek az itt valaki által megfogalmazott véleménnyel, hogy felhagynék a félidei "kötelező" cserével, és aki jobban teljesít az játsszon többet. Más posztokon is ez a ggyakorlat, ha valakinek jobban megy, és meccs közben döcög a szekér, akkor Ő játszik többet.
Róla óhatatlanul az (is) jut eszembe, mennyire kegyetlen és igazságtalan a sport/élet, hogy megannyi nagy harcosnak nem adja meg, hogy a csúcsra jusson egy példaértékű karrier. Pl. Michael Ballack - BL- EB- és VB-cím nélkül maradt.
Mindennel együtt reálisan kell nézni, változott annyit a kézilabda, hogy tkp luxus legyen egy csak védekező játékos a keretben; úgy tudom jelképes összegért vállalta már ezt a szezont.
Egyetértek. Ha minden igaz Gajo hosszabb szerződést szeretett volna, mint amit a klub kínált és így nem jött létre egyezség. Nagyon sajnálom, mert végig magabiztos volt a szezon során.
Gajic volt egyértelműen a jobb és bár már nem fiatal de szerintem jelentős veszteség a távozása.
Marguc a sérülése óta visszaesett, megrekedt a fejlődése. Benne több van mint amit az idén mutatott. Itt is ki kell hangsúlyozni, hogy a Veszprém játéka nem épül a szélekre.
Siskarev érkezik Gajic helyére, támadásban szerintem ez némi visszalépés lesz, viszont védekezésben meg előrelépés mivel kettesben is használható az orosz játékos.
Már most nagyon hiányzol drága Barátom! Szívem megszakad,amikor a közös élményekre, szurkolásainkra gondolok.
Egyetlen dolog vigasztal, tudom,hogy fentről, egy jó emberrel több fog ugyanúgy szurkolni a Veszprémnek, ahogy tette azt a földi létében. Szívünkben örökké élni fogsz Vitya!
Strlek egyértelműen a posztján a szűk elitben van és ezt be is bizonyította többször is.
Bár a Veszprém játéka nem igazán épül a szélsőkre...
Én vele már most próbáltam volna hosszabbítani.
Manaskov utóbbi egy éve alapján én biztosan nem hosszabbítottam volna vele és főleg nem 2 évvel. Én nála fejben érzek problémákat, mert a tudása, tehetsége meg lenne a jobb teljesítményhez. Nem tudom mennyibe kerül a klubnak de olcsónak kell lenniehogy ilyen év után hosszabbítottak vele.
Nálam egyértelmű hogy ki a jobb kettejük közül és ezért nem is erőltetném egy-egy meccs elfelezését. Játszanak végig egy-egy meccset ha nem jön közbe semmi és én 60-40 arányban Strleket játszatnám (azaz 10 meccsből 6-szor biztosan Strlekkel kezdenék).
Az ember szíve szakad meg Terza távozása okán, igazi legenda távozik. A sors furcsa fintora, hogy Sulic és Timu mellett ő is "méltatlan" módon távozik, mármint a körítést tekintve :( Mondjuk ez még mindig jobb, mint a bajnoki címet ünneplő szögedi alakulat jelenlétében.
Ha van olyan poszt, ahol "zongorázni lehet a különbséget", akkor ez tutira egy ilyen. Strlek az egész szezont nézve kimagasló teljesítményt nyújtott, ezt tetézte szerintem az utolsó meccsen a Bányász ellen. Talán a legstabilabb játékos. Mindenképpen hosszabbítani kell (kellett volna) vele, ez nem kérdés. Manaskov elég bizonytalan volt és nekem továbbra is kérdéses a hozzáállása, sokszor volt frusztrált 1-1 olyan szituációban amikor nem nála ért véget a támadás (sokszor persze okkal, mert üresen volt, de akkor is látványos volt a gesztikulációja), röviden mondva ő a hisztisebb a poszton. Pedig képességben, technikában nincs nagy különbség kettejük között. Gólokban viszont igen....151-105 Manuel javára. Összességében nekem Strlek motiváltabbnak is tűnt.
Most, hogy a kapusposztot kiveséztük, szerintem áttérhetünk a balszélsőkre. Ki hogyan látta Strlek és Manaskov éves teljesítményét? Előbbinek a következő szezonban jár le a szerződése, míg Manaskovval ebben a szezonban hosszabbítottunk 2022-ig.
Cupara/Marci: ha gondosan összeszámoljuk, lehet, hogy kb. ugyanannyi "elfogadható" meccsük volt kettejüknek, azaz amikor komolyabb százalékot tudtak felmutatni. Nyilván a védekezés is közrehat, de Cupara sem nyújtott kiemelkedőt ennek ellensúlyozására. Marci is megkaphatott volna 1-2 BL-félidőt a Motoron felül. Talán az edzésmunka lehet a kulcs, nem tudom, de másra nem igazán tudok gondolni, hiszen annyira egy súlycsoportban vannak.
Csak egy személyes: igyekszem a kisebb "rangú" meccsekre is eljutni, két játékos van akit mindig meg lehet állítani egy kézfogásra és egy-két szóra: Cupara és Marci.
Árpi - saved our ass in the group phase, röviden és velősen. Ezért és egyáltalán egy ilyen kivételes karrier elismeréseként nevezni kell a következő BL-szezonra (ahogy idén Lacit) és bizony adni kell neki lehetőséget a FF-on. Mi van ha azon a kis pluszon fog múlni a siker amit a kapuban Árpi jelent?
én Árpival kapcsolatban még a tavalyi évet is idevenném, azzal, hogy az igazi Árpit mindig a legfontosabb meccseken látjuk.
tavaly ebből kevesebb volt neki, talán Kielce oda-vissza, meg Pite itthon, ami felsejlik, és nyilván a Kielce ellen volt Kölnben fenomenális, amíg pályán volt, illetve a Vardar ellen a második félidőben.
idén is kb ennyi jó meccsére emlékszem, Motor itthon, Porto, Pite, Kielce. nem tudom, hogy az EHF döntése fényében rá lehetne venni-e, hogy még egyszer, tényleg utoljára...mert a Corrales-Árpi duó az a legjobb lenne szerintem a FF-ban.
Cupara még mindig nagyon fiatal, sok lehet benne, ez az első éve, még nem jött el a robbanásszerű fejlődés - kérdés hogy valaha eljön-e.
az hogy Marci ilyen keveset játszott, nekem óriási csalódás. a válogatottban bizonyította néhányszor hogy sok van benne, és egy-egy BL meccsen bőven meg kellett volna hogy kapja a lehetőséget.
Sterbiknek keresztbe tettek a kisebb-nagyobb sérülések, emiatt nem is tudott sosem belendülni igazán, és ő tényleg a nagy meccsek embere - és ha a Montpellier ellen nem véd úgy ahogy az utolsó fordulóban, most talán nincs decemberi F4. Sajnálom, hogy -egyelőre- nem tudott méltó körülmények közt visszavonulni.
Cupara nekem sem jelent különösebben extrát. Bravúrkapus, a stabil átlagteljesítményt legtöbbször nem tudta hozni. Biztos, hogy több van benne, nagyon remélem, jövőre mindezt ki lehet hozni belőle, és robbantani tud.
Székely pedig szerintem nem rosszabb kapus Cuparánál. Nagyon sajnálom, hogy nem kapott több lehetőséget, a BL-ben igazán kaphatott volna több játékpercet, és nemcsak a Motor elleni utolsó meccsen. Én nem hiszem, hogy olyan jelentős képességbeli különbségek lennének köztük. Kérdés, hogy meddig fogja tűrni ezt a helyzetet, hogy harmadik számú kapus, mikor a képességei alapján többre lenne hivatott.
Összességében csak ismételni tudlak titeket: nekem is hiányzott az a jó átlag (30% felett), ami eddig megszokott volt. Ami örömteli, hogy ennek ellenére is a 2. helyen tudtunk végezni egy komoly csoportban, és annyira nem sok a kapott gólunk sem a csoportkörben (a legkevesebb gólt a felsőházban a Szeged kapta - 370-et - , mi az 5. helyen állunk kapott gólok tekintetében, 386 gólt kaptunk)
Sajnos a kapuban elmaradt a teljesítmény a várakozásoktól.
Árpi is többet tud annál mint amit láttunk (igaz ő mindig a nagy meccsere hozza fel magát) és szerintem Cuparában is több van. Marciról nehéz nyilatkozni mert komoly meccsen nem nagyon kapott szerepet, így őt nem értékelném. Davis csak tudja miért azt a 2 kapust használta a legtöbbet akit használt.
Amúgy ne felejtsük el, hogy a kapusok tejesítménye nagyban függ a védekezéstől és az sem volt valami fényes a mögöttünk hagyott idényben. Mire kezdett összeállni jött a vírus és véget vetett az idénynek.
De ez legyen majd egy újabb poszt témája, mármint ha végig mentünk a posztokon, szeritem érdemes lenne a védekezéssel és a támadással is foglalkoznunk.
Hogy jövőre mi lesz? Árpi nagyon fog hiányozni. Viszont én látok a három kapus mindegyikében potenciált, csak végre állna már össze a védekezés előttük.
Egy kapusunk sem világklasszis, de lehet sokat érne ha ezt ellensúlyozva mindig hoznának egy nagyon jó átlagot. Az idén többször voltak 20% körül a kapusaink a BL-ben mint feljebb. ha ez feljavulna 30-35%-ra én már elégedett lennék.