IAAF: kevés néző, hangulattalan versenyek
2001 aug. 07 12:32 - Forrás: MTI
Helmut Digel, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) marketingért felelős alelnöke szerint várható volt, hogy Edmontonban nem hozza lázba az embereket az atlétikai világbajnokság, de ekkora érdektelenségre ő sem számított.
- Nagyon szomorú vagyok, hogy a férfi 100 döntőjére csak húszezren voltak kíváncsiak. A jövőben sokkal körültekintőbben kell eljárni a vb-helyszínek kiválasztásánál - mondta Digel. - A feladat azonban nem könnyű. Úgy tűnik, hogy csak Európa és ott is csupán hat-nyolc város képes teltházas stadionban, jó hangulatú vb-t lebonyolítani. A többiekkel azonban nem tehetjük meg, hogy nem kapnak lehetőséget a rendezésre.
Digel úgy véli, hogy Ben Johnson 1988-as doppingbotránya óta Kanadában a támogatók és a szurkolók is elfordultak a sportágtól.
- Az országos szövetség mindössze évi kétmillió dolláros költségvetésből gazdálkodhat, ilyen körülmények között nem lehet komoly és eredményes munkát végezni. Ugyanakkor az észak-amerikai piac rendkívül fontos számunkra, ezért vállaljuk a kockázatot és valószínűleg a 2007-es vagy 2009-es vb-nek az Egyesült Államok egyik városa lesz a házigazdája. Számunkra az is sokat jelent, hogy két észak-amerikai tévétársaság naponta egyórás összefoglalót sugároz a világbajnokságról.
A sportvezető hozzátette: a következő két vb-re megfelelő helyszínen (2003: Párizs, 2005: London) és ideális körülmények között kerül sor.
Én tökegyedül tippelek...most kérdezzem azt a nővéremet, aki asse tudja ki Johnson, Bubka, Kipketer, egyedül MJonest ismeri, de őt is mindig keveri valakivel.
Vb, kanadai futónő pozitív doppingtesztje
2001 aug. 07 12:13 - Forrás: MTI
A Kanadai Atlétikai Szövetség kedden hozta nyilvánosságra, hogy pozitív lett Venolyn Clarke doppingtesztje. A futónő szervezetében a július 31-én elvégzett vizsgálat során az anabolikus szteroidok közé tartozó stanozololt találtak.
A jamaicai születésű 34 éves sprinter júniusban 100 m-en megnyerte a kanadai bajnokságot, Edmontonban a 16 közé jutásért rendezett előfutamban csoportjában 11.68 mp-cel a 8. helyen ért célba.
Ha a B-próba megerősíti a vizsgálat eredményét, akkor a kanadai szövetség négyéves eltiltással bünteti a versenyzőt. Clarke a tervek szerint tagja lett volna a 4x100-as váltónak is.