További kérdések: egymanuálosként használnád (nem ajánlott) vagy rendesen duplán? Milyen állványod van? Min hallgatnád a hangját?
(Igazából a falhoz betolva egy M3 sem foglal több helyet egy kettős állványos szintiösszeállításnál)
A VK7 a leginkább rockos. Brutál hang, picit szintisebb billentyűzet.
Blúzos, jazzesre a DB3-at is tudom javasolni. Kiegyensúlyozottabb, "nyugodt" hangja van, igazi waterfall billentyűzete (ami még a VK8-nak sem az ismertető ellenére) , autentikus szolgáltatással rendelkezik mint pl. szelektív vibrátó, presetek csak a drawbart váltják, vibrátót, lezlieffektet nem. több topiktárs használja megelégedéssel a mai napig.
Sokan használnak Nord Electrót is. A kezelését "szokni kell".
A Korg CX3 nagyobb, nehezebb, de két regiszterkészletes, nagyon autentikus felülettel, szelektív vibrátóval, inkább keményebb hanggal.
És az orgonát min akarod hallgatni? Monón, sztereón vagy igazi lezlin?
Van több egyéb megoldás is.
Nagyon autentikus a Voce V5+ orgonamodul egy Boss DR20 lezlieffekttel.
Végül a saját megoldásom, olcsó, rendkívül jó hangú ESI sampler, melybe a B3-mamat mintáztam és a presetek mélyreható programozásával sikerült a kiélesedő sírós vibrátót, a loudness jellegű swell pedál hangzást kihoznom belőle. Ehhez viszont szintén mű/igazi lezli kell. Persze itt van egy további plusz, bármilyen egyéb hangszer is egyidejűleg nagyon jó minőségben megszólaltaható minden további beruházás nélkül. A B3 billentyűzetéhez leginkább közelálló Roland A30-33-37, ill Fatar SLK61-161 szintén kedvező áron szerezhető be. Presser erre váltott az Electróról és már többen használják.
Sajnos a gyári hangszerek legtöbbjénél a chorusvibrátó elmarad a B4-től. Számomra ez az egyik legfontosabb szempont, sírjon az orgona.
Ja, kifelejtettem az XB, XK-kat. Leginkább a semlegesség jellemzi szerintem azok hangzását Vk7-féle fedélzettel.
Sziasztok ! "Igazival" a szűkös hely miatt semmiféleképpen nem számolok. Klónok közül is csak az XB-1 -et próbáltam. Milyen stílus ? Inkább blues-os, jazzes, de nem áll távol tőlem a rock sem (sőt!!!). Elsősorban itthonra kell, elegem lett a zenekarosdiból. Persze a B4 jó, de nem szeretem az "egerészést".
Szia, Milyen zenét játszanál? Inkább otthon vagy kifejezetten fellépésekhez? Korábban már soxor volt róla szó, különböző klóntípusok eltérő módon felelnek meg különböző stílusigényekhez. Igazival nem is számolsz? Üdv, Zs.
Látom, beindultak a karácsonyi beszerzések :) Lepje meg mindenki magát és szomszédait valami kegyetlen hangos, nagyon régi, nagyon nagy és nagyon baró izével!!!
Roppant erdekes, datumra pontosan(nov.19.-en) egy eve tertem en is be ebbe a forumba VK-7 utan erdeklodve. Nem egesz egy honap mulva mar a lakasban volt, hala Tehtube mesternek :D. A klonvalasztas mufajtol fugg, rockban a VK-7 a nr.1.
Az álló csatornára akár egy szintit is rá lehet kötni.Úgy össze lehet keverni a két csatorna hangerejét mintha az álló is forogna. Vagy akár lehet olyat is,hogy az állóra zengetőt a forgóra a nyers hangot.
Jár hozzá természetesen a gyári 25méteres kábel. Rendszeresen van olajozva. Szépen csendesen forog.Új ékszíjjal.Meg van neki a gyári kézikönyve a hangfal belsejében a hátlapon borítékban. Soha nem volt még felbontva.
Jár hozzá még a gyári kábel is. Van neki gyári kapcsolási rajza, használati útmutatója a hangfal hátfalán belül. Ki sem volt még bontva. Borítékban van. Rendszeresen van olajozva. Szép csendesen forog, új ékszíjjal.
Nekem 720-as van eladó.Gyakorlatilag ugyan az mint a 760-as csak még van hozzá három álló hagnszóró.Tehát 2csatornás. 1-es csati a forgó mechanika 2-es az álló.Lehet együtt használni a csatornákat meg külön - külön is.Fa rotoros!
Szép az állapota. Koncert szűz. AMERIKAI!!! Brutál mélye van és síkít mint állat!
Szia. Így van. Mivel tényleg más és más a hangja pozíciótól függően, ezért beállítottam hogy nagyjából felém nézzen. A közönség meg nem igazából a lezlit hallja, hanem annak a közelről kimikrofonozott hangját.
Viszont 1965 előtt is voltak koncertek és hammondos felvételek, akár koncertről is. 1965 előtt nem volt lassú. A fanútos lezliknél az a jó, hogy kevésbé lényeges hogy merre áll meg a tölcsér, mert a viszonylag zárt belső tér elég jól visszaveri a hangot. Hátul természetesen le vannak véve a nyílásról a falapok. Főleg jó ha kettő laci van, akkor egészen kiegyenlíthetik egymást.
Az a kis hangbeli változás már nem olyan lényeges. És mégvalami, legtöbbször keverni szokták a forgatott hangot egy direkt vonaljellel is a PA-n.
A leslie megállási pozíciója véletlennek tekinthető, a magas hangok erősen irányítottak. Álló leslie-n előfordul, hogy a tölcsér a fal felé áll. Mit hall akkor a közönség? álló lacitól nem jobb egy sima hangfal? és mégis jobb hangja van az állónak? Nem értem... Szerintem az a jó, ha lassú, meg gyors, és néha kikapcs. mert akkor nem szokik hozzá a fül. Én imádom a lassút, de rá kellett jönnöm, hogy néha bizony ki kell kapcsolni, mert már nem izgalmas a hangja. De hogy végig álló legyen (a c3 persze sokat segít, de akkor jön az első mondatom). Segítsetek! mi a megoldás?
Ez mar igaz, ha jol szol a Hammond akkor meg allo Leslie-vel, es akar vibrato nelkul is brilians a hangja. Szeretem en is!!! Persze Leslie kell, es fatokos csoves, ha lehet, mert annak van az a hangja, csak fogatni nem mindig. En is jobban szeretem ha vagy all, vagy ha porog tremoloban.
Hát én is Auger hatása alatt vagyok. Ma az egész koncertet álló lezlivel nyomtam végig 10-1-ig, meg sem moccantottam. Nem is fogom. Egy a lényeg, jól szóljon a c3vibrátó.
Kész, dögös, foldbackelt, kalibrált lett. Kissé már túl éles is a hangja így Fecónak :-)
Sajna számára most jelentkeznek a további igények, szeretne rendes B3 perkát neki, esetleg csöves előfokot. Mindegyik elektromechanikus Hammond nagyon finom hangszer, de ha spinet, akkor M3. Az már valahol ABC.
Ma este Geronimo-ban föllépek 10-1 közt kb. Főnixxxel. ESi/B3 Motion, Sound vintage minden. Akinek kedve, ideje, várom, Zs.
Tegnap hárman nem hagytuk ki Brian Augert. Legenda a legnagyobb Hammondosok közül. Leslie122 mellett KarnEvil is eljött, szerintem nem bánta meg :-)
Ismét nagyon jó volt, kicsit még jobb is. Még több, keményebb szólók, húzósabb műsor. Fia, lánya is érezhetően fejlődött az elmúlt egy év alatt. Vadi új feka basszer. A kiírásban a korábbi neve filccel áthúzva és odaírva az övé.
Cucc is mint tavaly, amerikai hordozható B3 gyöngyházas tánczenekari design jackes vonalkimenettel Alesis midiverbbel zengetve, régi Korg SG ProX összemidizve X5dr-el csakis Rhodes szerű hangzásra, bal füle mellett egy izmosabb aktívbox, ennyi.
A lényeg az "öreg"???, olyan erővel, intenzitással, precizitással, dinamikával, virtuozitással játszott elejétől a ráadás végéig, hogy ez hihetetlen. 68 éves!!! Fiatalokat megszégyenítő energiája van. Az ilyenfajta előadás, hozzáállás valahogy hiányzik itthonról. JTQ szombaton szintén hasonlóan hozta. A másik, szerintem még lényegesebb, pont azt adja, úgy szól, ahogy ismerjük a nagy korszakában a kb. 1967-75 közötti időkből. Semmi "modernizálás, korszerűsítés". Ez nagyon hitelessé teszi. A zene is egy nyelv, metanyelv, lehet látni hogy a zenész igazat szól-e, vagy "mellébeszél" :-) Hát ő kőkeményen magát adta. A szünetben elbeszélgettünk hogy kár hogy nincs ki elhozza magyarországra, mert ő jönne, dvd-t dedikált, fényképezkedtünk ismét.
Szerintem egy év múlva ismét lesz, akkor is látnunk kell, vagy elmegyünk, vagy -ami még jobb lenne- ő jön. A végén 10 centi havat kaptunk ráadásképp a kocsira :-)
Fönt a címsávra rákattintani - kék lesz. Aztán Ctrl + c, majd,
A fórumban az új link mezőbe kattintva Ctrl + v és jobbodalon lehet nevet adni neki. Felvesz gomb. A végén beszúrás. Very Hot Stuff
vagy így nem akarta végrehajtani?
Gyorsan ránéztem a http://www.jazzland.at/ honlapjára. Hát hétfőn volt egy Doug Hammond Trio és most lesz a jövő héten Dennerlein is 20-24-ig ugyanott. Évente kétszer egy hetet lehet ott látni, feltétlenül javaslom. Mivel most megyünk Augerre és már kétszer voltunk ott Barbarán, sajna ki kell hagyjuk. (videón rögzítettük) Zs.
Nem tudom ki számít etalonnak a hammond játékosok közül, de szerintem üti a mértéket ez a lány:-) Sajnos nem tudtam kimásolni a linket a youtubról, de szerintem ez alapján is meg tudjátok nézni.