Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.11.22 0 0 6007

Költői kérdésemre valódi választ kaptam egy napra rá.

Igaz, feleslegesen nagy, nehéz, drága, de van. 6 oktáv cétől céig, + lejjebb 3 hang.

Hátha lesz kisebb, könnyebb változatban is valamikor.   CME master

Már gondoltam rá hogy átrendezem a Roland A33 billentyűzetét C-re végződően, legfeljebb mindig használva lesz a -7 transzponálás funkció.

Midis szakemberek, ez megoldható lenne?

Előzmény: tehtube (6001)
RókaMóka Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6006
(Mellotronra én is rájöttem. Köszönöm!)
Előzmény: tehtube (5996)
tehtube Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6005
És a fölsőhöz nem is nyúlt vala. Szerintem még a jó harmóniahasználata is dobott a soundon :-) Azért nem mindegy mit és hogyan játszanak az ilyenen. Mér' nem hallok ilyet magyar zenészektől? Kinn meg egy fiatal kölyök úgy nyomja ahogy kell. Serintem 1, USA, 2 feka.
Előzmény: LittleBig (6004)
LittleBig Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6004
JA! ez a sound már kezd hasonlítani :)
Előzmény: tehtube (6002)
okumoto Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6003
Köszi!
Előzmény: tehtube (6001)
tehtube Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6002
tehtube Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6001

Szia. Márcsak a neve is szerencsés Jónás bácsinak :-) Jó jazzorgonista, sok neves zenésszel is fellép, pl: Jon Hammond & Tony Lakatos

Viszont ilyen nevekkel az egyszer ötoktáv kissé igénytelen eszközhasználat, főleg hogy azok hangzásait tudatosan kissé gyengébbre veszik mint a nagytesókét.

Egy biztos, tőle is sokat lehet tanulni.

Ámbár nehéz a döntés. Utazó zenész, maga cipeli a hangszerét, dereka nem bír sokat, micsinyájjon? A korábbi kétmanuálos digitálisok valóban elmaradnak súlyban az igaziaktól, úgy 40 kilósak. (XB5, DB5, BX3, VK88) Ez viszont abszolút nem egyemberes, ráadásul a taxiba sem lehet csakúgy behajítani.

A CX3 is az öt oktávjához képest súlyos.

VK-k? Lehet hogy túl kemény a hangja számára.

DB3? fönt ok, de az alsó és bass csak fix preset.

Nord? Bass nuku, és nem felhasználóbarát fedélzet, vékony hang.

Az XK1 hangja számomra kissé vézna, semleges, de lehet hogy ez a semmi szélsőségesség elfogadható? XK1 demó Meg hát a hátoldalát szinte kifeszítő harsány felirat. Kinek kinek ízlése szeint.

Igazából az új C1 lenne nyerő a minimális méretével és összesen 17 kilójával, de legalább valami tolópotikat tehettek volna rá mint a midimasterekre, meg a gombokat is a "normális helyeikre" széthúzhatták volna. Ha nekem lenne, ezzel kezdeném, nem sajnálnám :-)

És az ilyen idősebbek szerintem nem is tudnak a Voce, B4000, Key-B és társairól.

Mégegy értetlenségem, miért nem csinálnak 6 oktávos billentyűzetet C-C-ig??? Ráadásul az alsót akár inverz színekkel :-) Orgonára splitelve király lenne! Így az A33-on, orgonán több mint egy felesleges oktáv található. (ami persze zongorán még jól jöhet)

Előzmény: okumoto (6000)
okumoto Creative Commons License 2007.11.21 0 0 6000

Sok felé láttam (You Tube, H-Suzuki oldalak) ezt a Jon Hammond nevű urat. Mennyire tartják számon a Hammond era-ban? Mit érdemes tudni róla? A játéka különösebben nem 'bűvölt' el; természetesen elismerem a tudását. Csak "olyan semmi extra...".

Tehtube mester, mit tudsz róla?

Üdv dombi39! Off: Csak nem beteg a Ricky?

dombi39 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 5999
Isten ments ott venni!! Csak benéztem minden hangszerboltba egyrészt a RIC4003-as basszusomhoz alkatrészeket, meg RIC pólót de semmi nem volt azokból sem. Őrület pedig Californiaban gyártják a RIC-et (és nincs Factory Tour, mert akkor elmentem volna!). Másrészt meg a árakra voltam kíváncsi.
Voltam egy zene antikváriumban is. Minden volt a Spinet Hammond-okról (T, L, M sorozat) régi oktató kottáiból, sőt még Hammond Times újság egy példányát is láttam, de mind 10 dollár/darab körül árankon. Én meg leginkáb az A100, B3, C3-ról szóló dolgokat akaram venni, de ez nem volt.
Előzmény: szimizso1 (5993)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 5998
Hát az tényleg az, de nagyon toleránsak. Pont ezért szeretem.Ha tudok megyek jövőre is!
Előzmény: Sycsa (5992)
tehtube Creative Commons License 2007.11.21 0 0 5997

Sz'tem is ez a lényeg. Plusz még a TG "hibáit" is jól hozza, itt-ott pár hangnál morog, ciripel, búg mint az igazi. Semmi tökéletesség.

A Creamware B4000 az nem a B4 megfogható változata? Ill. láttam a Creamware B4000 Klangboxot ami mintha a B4 1U rack programfuttató doboza lenne.

Előzmény: mokusmisi (5995)
tehtube Creative Commons License 2007.11.21 0 0 5996
A fehér mosógépmellotrontól balra egy 1955-59 közti C3 áll. 1'08''-től jól látható.
Előzmény: RókaMóka (5991)
mokusmisi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5995
Nem szükséges a B4-el "egerészni" ha van valamilyen klónod, a midiparancsok átkonvertálását a MIDIOX programmal meg lehet oldani, hogy a B4 értse őket.

Egyébként, ha esetleg érdekelne, nekem van egy teljesen új állapotban lévő eladó "B4D" vezérlőm, ami az összes kezelőszervet real-time működteti. Egyetlen hiányossága, hogy a lábkapcsolók egyike a chorus vibrato-t a másik meg a percussion-t
kapcsolja. Állítólag firmware cserével át lehet állítani ezt a hülyeségét, de nekem nem volt probléma, mert minden keyboard-on van moduláció gomb, s ez kapcsolja alapállapotban a B4 lezlijének choral/tremolo váltását.

Most lehet, hogy sokan megharagudtok rám, de nekem a piacon lévő nagy márkák közül egyik klónnak a hangja sem éri el a B4 minőségét elsősorban scanner vibrato, de a lezli hangminőségében sem. Persze izlések és pofonok különbözőek...

üdv.:

Misi
Előzmény: szintis (5987)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5994
Előzmény: szimizso1 (5993)
szimizso1 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5993

Minek olyan messze megvenni azt a szegény hammondot?:-) Innen két-három országnyira (Hollandia, Belgium) annyit vehetsz, amennyit eladnak. Szerintem, ha valakit érdekel az ilyesmi, az itt utána nézhet a felhozatalnak: www.2dehands.nl akadnak jó vételek!

Viszont találtam egy másik videós weblapot, ahol találtam egy hammondos videot.

Itt ni: http://uncutvideo.aol.nl/videos/c0815a2d41e9b0f9cd543ed126db05fd

Szerintem lehet több is, csak még nem fedeztem fel a helyet (helyét)

Előzmény: dombi39 (5990)
Sycsa Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5992
Nem lep meg, Frisco amugyis a hulyek varosa :D
Előzmény: dombi39 (5990)
RókaMóka Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5991
Végre van fent a tecső-n rendes Anglagard! Anglagard - Ifran Klarhet Till Klarhet
Csak azt nem tudom megállapítani, hogy igazi hammond/mellotron van-é?
(Mindenesetre a jobbkezes, de balkezesen játszott Rickenbacker meglepő.. :))

dombi39 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5990
Sziasztok! Most jöttem haza San Francisco-ból. A lényeg: az egész városban (hangszerboltokban!) nem volt régi, csöves eladó Hammond. Viszont XK3-as felső manuál volt 2100 dollárért és volt egy XB1-es 1538 dollárért. Mindkettő használt volt...
szintis Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5989
Köszi, olvasgatom a fórumot, mert a fizura úgyis várni kell :)) A D9 (Viscount) milyen lehet ? 120-ért hirdették nem régen....
Előzmény: tehtube (5988)
tehtube Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5988

További kérdések: egymanuálosként használnád (nem ajánlott) vagy rendesen duplán? Milyen állványod van? Min hallgatnád a hangját?

(Igazából a falhoz betolva egy M3 sem foglal több helyet egy kettős állványos szintiösszeállításnál)

A VK7 a leginkább rockos. Brutál hang, picit szintisebb billentyűzet.

Blúzos, jazzesre a DB3-at is tudom javasolni. Kiegyensúlyozottabb, "nyugodt" hangja van, igazi waterfall billentyűzete (ami még a VK8-nak sem az ismertető ellenére) , autentikus szolgáltatással rendelkezik mint pl. szelektív vibrátó, presetek csak a drawbart váltják, vibrátót, lezlieffektet nem. több topiktárs használja megelégedéssel a mai napig.

Sokan használnak Nord Electrót is. A kezelését "szokni kell".

A Korg CX3 nagyobb, nehezebb, de két regiszterkészletes, nagyon autentikus felülettel, szelektív vibrátóval, inkább keményebb hanggal.

És az orgonát min akarod hallgatni? Monón, sztereón vagy igazi lezlin?

Van több egyéb megoldás is.

Nagyon autentikus a Voce V5+ orgonamodul egy Boss DR20 lezlieffekttel.

Végül a saját megoldásom, olcsó, rendkívül jó hangú ESI sampler, melybe a B3-mamat mintáztam és a presetek mélyreható programozásával sikerült a kiélesedő sírós vibrátót, a loudness jellegű swell pedál hangzást kihoznom belőle. Ehhez viszont szintén mű/igazi lezli kell. Persze itt van egy további plusz, bármilyen egyéb hangszer is egyidejűleg nagyon jó minőségben megszólaltaható minden további beruházás nélkül. A B3 billentyűzetéhez leginkább közelálló Roland A30-33-37, ill Fatar SLK61-161 szintén kedvező áron szerezhető be. Presser erre váltott az Electróról és már többen használják.

Sajnos a gyári hangszerek legtöbbjénél a chorusvibrátó elmarad a B4-től. Számomra ez az egyik legfontosabb szempont, sírjon az orgona.

Ja, kifelejtettem az XB, XK-kat. Leginkább a semlegesség jellemzi szerintem azok hangzását Vk7-féle fedélzettel.

Meg KeyB. Bitang jó, nehéz, drága.

Meg Parie. Az már igazi gyakorlatilag.

Új Orlával, Wersivel sem találkoztam.

Ha több kérdésed még felmerülne, ide írhatsz: arsic@t-online.hu

Üdv, Zsolt

Előzmény: szintis (5987)
szintis Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5987
Sziasztok !
"Igazival" a szűkös hely miatt semmiféleképpen nem számolok. Klónok közül is csak az XB-1 -et próbáltam. Milyen stílus ? Inkább blues-os, jazzes, de nem áll távol tőlem a rock sem (sőt!!!). Elsősorban itthonra kell, elegem lett a zenekarosdiból. Persze a B4 jó, de nem szeretem az "egerészést".
tehtube Creative Commons License 2007.11.20 0 0 5986
Szia, Milyen zenét játszanál? Inkább otthon vagy kifejezetten fellépésekhez? Korábban már soxor volt róla szó, különböző klóntípusok eltérő módon felelnek meg különböző stílusigényekhez. Igazival nem is számolsz? Üdv, Zs.
Előzmény: szintis (5983)
LittleBig Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5985
Látom, beindultak a karácsonyi beszerzések :) Lepje meg mindenki magát és szomszédait valami kegyetlen hangos, nagyon régi, nagyon nagy és nagyon baró izével!!!

A0-10, A100 reverb poti valakinek?
Sycsa Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5984
Roppant erdekes, datumra pontosan(nov.19.-en) egy eve tertem en is be ebbe a forumba VK-7 utan erdeklodve. Nem egesz egy honap mulva mar a lakasban volt, hala Tehtube mesternek :D. A klonvalasztas mufajtol fugg, rockban a VK-7 a nr.1.
Előzmény: szintis (5983)
szintis Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5983
Sziasztok !
Nem akar valaki megválni egy Roland VK-7-től ? Karácsonyra meglepném magam vele :) Esetleg más klón ajánlat ?
Csaba
LittleBig Creative Commons License 2007.11.19 0 0 5982
Köszi, mail ment...
Előzmény: jon lord (5980)
ozjo Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5981

Köszi!

Így már érthető

ozjo

Előzmény: tehtube (5974)
jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5980
Az álló csatornára akár egy szintit is rá lehet kötni.Úgy össze lehet keverni a két csatorna hangerejét mintha az álló is forogna. Vagy akár lehet olyat is,hogy az állóra zengetőt a forgóra a nyers hangot. 
jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5979
Ha érdekel akkor dobj egy e-milt erre a címre: roxigen@t-onlie.hu
jon lord Creative Commons License 2007.11.18 0 0 5978

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!