Keresés

Részletes keresés

akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 329
Némi érdekesség:

http://www.origo.hu/techbazis/digifoto/20031029bovult.html

"Bővült a Nikon CoolPix termékcsalád. Új kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be a Nikon. A CoolPix 3700 legnagyobb újdonsága, hogy az első olyan Nikon kamera, amely nem CompactFlash, hanem SecureDigital kártyára menti a képeket."

Kérdésnek álcázott vélemény: Mi lenne, ha a felhasználónak nem kellene a kellékeket is elhajítani, amikor gépet (nem márkát) cserél, vagy az megadja magát?

akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 328
A pótakku (EN-EL1) ára az USA-ban kb. 40 USD, Ny-EU-ban kb. 55 EUR, itthon kb. 18.000 HUF.
Én is gondolkozom rajta, de itthonról (ennyiért) nem kell, inkább igyekszem full akkuval elindulni otthonról...
Ha találtok valami forrást, akkor értesítsetek!

Előzmény: Ati73 (327)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 327
Szia Deph!
Egyelőre semmilyen kiegészítőm nincs, hisz csak most ismerkedem a digitális fotózással. Ha belejöttem akkor még mindig nem késő vásárolni pár dolgot.
Egy 256 MB-os Kingston vettem pluszba a géphez, és most tervezek egy pót akksit.

Előzmény: Deph (326)
Deph Creative Commons License 2003.10.31 0 0 326
Ati: Neked van valami kiegészítőd a géphez? Milyen kapacitású a kártyád?
Előzmény: Ati73 (325)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.30 0 0 325
Sziasztok!

Ma végre voltak beállítani a winfost (amíg telefonáltam el is intézték, vagyis nem volt nagy meló), minden müxik.

akoskoma2!

Nekem a töltés kb. 1.5-2 óráig tart.

Deph!

A Lowepro Z10-ed majdnem ugyanaz, mint ami nekem van.

Meg sem fordult a fejemben, hogy lemerülés után még bekapcsolgassam a gépet. Ezért érthettem félre mikrobeee-t.

Előzmény: Deph (324)
Deph Creative Commons License 2003.10.29 0 0 324
mikrobeee arra gondolt, hogy nem kell a lemerülést jelző kikapcsolás után többször bekapcsolni, hogy tovább merüljön az akksi. Azt pedig senki sem tudja megmondani előre, mikor merül le az akksi. :-))
Előzmény: Ati73 (321)
Deph Creative Commons License 2003.10.29 0 0 323
Sziasztok, újból itt!

Szóval én is vettem egy hordtáskát Lowepro Z10. 2500 HUF volt. Pont passzentosan belefér a gép és még van hely az első zsebben pótakksinak is. Strapabíró és elég jól néz ki. Vállra is lehet akasztani, de szíjra is fel lehet fűzni.
A Samsonite biztos nevesebb márka, és azért az árért majdnem ajándék volt. :-)

Akksi: Nekem is hamar megjelenik az akksijelző töltés után, de elég sokáig tudom használni. Egyszer lemértem és kb. 70 képet készítettem vele amiből kb. 20-25 vakus volt. Kijelző mindig bekapcsolva és zajcsökkentő is volt majdnem minden képnél. Ez majdnem elég is, mert addigra megtelik a 128 MB-os kártyám :-))
Az akksit a töltő nekem kb 1,5 óra alatt fel is tölti. De szoktam rajta hagyni még hátha még kis csepptöltéssel megy át valami.

Kérdés: Ha szűrőt akarok venni, akkor kell adaptergyűrű, vagy sem? Ja, és a Hama szűrök jók,vagy van jobb is?

Előzmény: akoskoma2 (322)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 322
Elszállt a válaszom, így kezdhetem újból...

Mikrobeee!
Azért nem értettem, mert úgy értelmeztem, hogy "cycles of use" + "and then recharging", nem pedig "cycles of" + "use and then recharging". Talán ezért értetlenkedtem.

Ati73!
A táskám hasonlít az általad megmutatottal. Az enyém fekvő elrendezésű, így egymás mellé fér a gép + a kellékek, vagy a hagyományos kompakt automatám.

A HAMA értékesít LCD fóliát 6*8,5cm-es méretben, cikk azonosító: 47182. Szerintem erre nincs nagy szükség ha táskát is használsz, mert nem egy túl sérülékeny anyagból készült.

Valóban zavaró az akku töltöttségi állapotát jelölő ikon, ha még lehet sokáig használni. Nektek mennyi ideig tart a töltés?

Ati73 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 321
"Li-Ion akku lévén ne merítsétek csontig, mert károsodik."

ok, de honnan tudom, hogy mikor közeledik csont lemerüléshez az akksi? Nekem még marha sokat bír azutám, hogy megjelenik az akksi jel az lcd-n.

Előzmény: mikrobeee (319)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 320
dobozba=dobozban
Előzmény: Ati73 (318)
mikrobeee Creative Commons License 2003.10.27 0 0 319
Az akkumulátorok élettartamát töltés - lemerítés ciklusokkal szokták mérni. Azaz ötszáz lemerítést, feltöltést bír ki! Gondolom erre célozhat a mondat! Megjegyzem ez az ötszáz nem túl magas érték, egy kicsit furcsálom... Li-Ion akku lévén ne merítsétek csontig, mert károsodik. Azaz a gép kikapcsolása után ne játszátok el, a kikapcsolom - bekapcsolom újra - játékot sokszor! :)
Előzmény: akoskoma2 (313)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 318
Köszi, angol és spanyol volt a dobozba. Az angol nem is rossz, de jobb lenne magyarul.
Előzmény: akoskoma2 (310)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 317
Szia akoskoma!

Nekem is 98 SE van, de nem ismeri fel magától. Sajna továbbra sem müxik. Holnap jön egy ismerős, aki (velem ellentétben) ért a winfoshoz, és remélem orvosolja a problémát.
Leírás ügyben köszi az ötletet, de már pár napja írtam. Pozitív választ kaptam, remélem hamar meglesz.

A fólia miatt már nem aggódom, veszek egy új mobilt és felragasztom ami azon van :))
A kábel rejtélyére asszem rájöttem. A gép valszeg a tengeren túlról jött, és mivel ott más dugó kell a konnektorba, ezért bementek az első műszaki boltba, és vettek ilyen csatlakozót. Csak épp azt nézték el, hogy mekkora a feje :))
Először nézegettem a netet tok ügyben, aztán 2 napja végigjártam a boltokat. A legdrágább a Media Markt volt, a legolcsóbb pedig a Tesco. Amit ehhez a géphez ajánlanak, azt én marha nagynak találtam (pont fordítva, mint Te), ezért vettem egy kisebbet. A hátsó részébe pont passzol a gép, az elsőbe pedig akár a töltő is (zsinór nélkül). Egyébként Samsonite tok és csak 2100 Ft volt. Nem tudom miért adják ennyiért. Ahonnan a képet linkeltem 19€, vagyis több, mint a duplája.
Ez az a tok:

Előzmény: akoskoma2 (308)
ondopeti Creative Commons License 2003.10.27 0 0 316
Köszi Neked és Mindenkinek aki "megnyugtatott", hogy nem csak én ill. a lányom szeme tehet a problémáról!!!
Peti
Előzmény: akoskoma2 (314)
Johnny B. Creative Commons License 2003.10.27 0 0 315
Sziasztok!

Sürgősen kellene nekem magyar nyelvű kézikönyv.
Tud valaki letöltési helyet?
Esetleg tud valaki adni nekem ilyet kölcsön 1 napra, fénymásolás céljából? Fizetnék is érte!

Kösz,

Johnny B.
06 (20) 466-1954

akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 314
Peti!
Keresgélésem eredménye: rájöttem, hogy a masinával tudunk külön vakut használni - van megoldás a piros szem effektusra:

http://www.europe-nikon.com/support.aspx?countryid=20&languageid=22&editorialId=266

A keresett szöveghez írd be: SB-30
Érdemes a találatokat végignézni. Vezeték nélküli kivitelben is kapható a 4300, 3500 és kisebb (régebbi) verziókhoz. A kütyü itthon is kapható kb. 35-40eFt-ért.

Előzmény: ondopeti (307)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 313
Először Atinak kezdtem keresgélni, de tovább maradtam a neten (http://www.europe-nikon.com)

Az alábbit találtam az akkumlátorokkal kapcsolatban :
>>The EN-EL1 battery should take around five hundred cycles of use and then recharging.
If the battery starts to lose its charge extremely quickly, the battery is worn out and should be replaced with a new rechargeable battery. Charging time. The battery takes about two hours to charge using the EH-21 battery charger/AC adapter or the MH-52/MH-53 battery charger and 5hours with the MH-50.<<

Nem világos teljesen az első mondat: megközelítőleg 500 ciklust kellene elviselnie, de akkor nem értem a mondat végét: "and then recharging". A recharging újratöltést jelent, nem pedig cserét (arról később ír). Akkor meg milyen ciklusról beszél?

Azt nem mondanám, hogy az enyém kezdi elveszíteni a töltöttségét, de nem tart két óráig, amíg a töltő villogása folyamatos világítássá nem változik. Az is zavaró, hogy elég hamar figyelmeztet a lemerülésre, holott sokáig képes még dolgozni. Ti mit tapasztaltatok?

Előzmény: akoskoma2 (312)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 312
Hello!

Szoktátok a kép hisztogramját nézegetni? Én bevallom, csak a kézikönyvben olvastam róla és (csak) akkor ellenőriztam le egy fotómon.
Annyit tudok, hogy baj, ha a diadram valamelyik szélén mutat magas értéket (akkor túl világos, vagy túl sötét), azonban ezt az LCD-n is többé-kevésbé látom.:) Azonban milyen segítséget ad egy első látásra jól sikerült képről? Mi értelme van akkor, vagy mire figyeljek egy átlagosan jó kép esetében?

Badmotorfinger Creative Commons License 2003.10.27 0 0 311
Sajna ez a pici gépek problémája. Akoskoma2-nek igaza van, az objektív optikai tengelye túl közel esik a vaku tengelyéhez. A "piros szem" mód meg nem piros szem eltüntető, csak csökkentő, sajna. Egyszóval: próbálkozik. Néha sikeresebben, néha sikertelenül. Legtöbbször csak valamilyen utólagos szoftveres varázslat segíthet.
akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 310
Ati!
Ha nem szúrtam el a hivatkozást, akkor itt meg kellene találnod az angol, francia és német nyelvű felhaszálói kézikönyvet pdf formátumban:

http://www.nikon-euro.com/kdb/download/manuals/coolpix_4300rm.htm

Előzmény: Ati73 (306)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 309
Szia Peti!

A problémád mindannyiunk számára ismert, vagy csak ketten bénázunk:) Oka az, hogy az objektív túl közel van a vakuhoz. A kék és zöld szemek tudtommal "problémásabbak", mint pl. a fekete.
Próbáld ki pont szemből úgy, hogy a lányod belenéz az objektívbe és úgy, hogy pár fokot elfordítja a fejét.

Ha egy jól sikerült képpel meg vagy elégedve, de zavar a piros szem, akkor még javíthatod egy képszerkesztővel. Tudtommal a masinához kapott Nikon szoftver is kínál ilyen megoldást - ebből következik, hogy a készítők is tisztában vannak a problémával.

akoskoma2 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 308
Hello Ati!

Nincs nálam a gép, de úgy tűnik, hogy ezekkel a beállításokkal mennie kellene. Ahogy csatlakozol a gépre USB-n keresztül és bekapcsolod a masinát, meg kellene jelennie egy áttöltést végrehajtó ablaknak. A Transfer All-ra kattintva el kell kezdenie az áttöltést az alapértelmezett könyvtárba (a gép maga hozza létre). Én Win98 SE-t használok, aminek alapból fel ismernie, de jobb a WinXP.
Nem írtad, hogy milyen forrásból származik a gép, de a magyar felhasználói könyvv hiányából ítélve inkább külföldről. Korábban olvastam fénymásolást, vagy szkennelést bevállaló hozzászólókat, érdemes megkeresned őket.

A fólia miatt ne aggódj, a kábel már valóban érdekes. Ha az LCD-t meg akarod óvni, érdemes egy tokot, vagy táskát venni hozzá. Bármilyen megteszi. Én sokaltam a Nikonért a közel 10eFt-ot, ezért egy Samsonite logos Hama gyártmányt vettem (fele annyiért). Később láttam egy Soligor-t, ami még ennél is olcsóbb volt egy ezressel. Az enyémet ugyan egy nagyobb Nikonhoz készítették (asszem 5400, az ismertetőn felsoroltak még néhány digit videokamerát is). Ebbe ugyan kétszer is beleférne a 4300-as, de így magammal vihetem a töltőt, valamint az USB-t, vagy videokábelt is ha kell.

Előzmény: Ati73 (305)
ondopeti Creative Commons License 2003.10.26 0 0 307
Hello!
Nem rég vagyok coolpix tulajdonos és bénázom....
Mi lehet az oka , hogy automata fényképezésnél hiába van bekapcsaolva a "vörös szem" mégis piroslik a lányom szeme!!..Nagyon!!
mondjuk csak vagy csak a kék szem zavarja?
Ati73 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 306
útóbb=utóbb
Előzmény: Ati73 (305)
Ati73 Creative Commons License 2003.10.24 0 0 305
Sziasztok!

Van egy újabb láma kérdésem.
Hogyan tudok képet áttölteni a számítógépre.
Ezeket állítottam be eddig:
Play Back menu/Transfer/All On
Setup/Pic Data/Transfer/info.txt/On
Setup/Pic Data/Transfer/Auto Transfer/On
Setup/Interface/USB/Mass Storage (Próbáltam PTP-t is)

A számítógépemen két USB csatlakozó van, az egyik a nyomtatóé, így a másikba dugtam. Felraktam a Nikon View 6.0.1-et, amit kaptam. Ez, ha jól láttam Drivert is felrakott, így az nem lehet baj.
Egyébként ennél is ha a Tools/Launch Nikon Transfer-t nyomom, akkor is azt írja ki, hogy :
"There is no CF card in the connected camera or the card reader"
Csak tudnám miért, mikor benne van a CF kártya (próbáltam a gyárival is, és azzal is amit vettem hozzá)
Magyar manual hiányában eddig jutottm. Mit nem állítottam még be, vagy miért nem megy át a Transfer gomb megnyomására a kép?
Segítséget köszi!
Valszeg a láma kérdéseimmel együtt elöbb-útóbb elküldtök a fracba :)

Ati73 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 304
Fel is töltött az akksi.
Jól emlékeztél, úgy lehet megnézni. 1.5-ös, úgyhogy minden ok :)
Előzmény: mikrobeee (303)
mikrobeee Creative Commons License 2003.10.23 0 0 303
Ha jól emlékszem úgy tudod megnézni, hogy bekapcsolás közben lenyomva tartod a "menu" gombot!
Ha a firmware 1.5-ös, akkor minden oké! Ha 1.4-es akkor frissíteni kell!
Ati73 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 302
Szia!

Semmilyen karcolást nem látok a gépen sehol, szerintem optika is ok. Nem tudom, a töltő zsinór miért nem ide való, de mindegy, majd töltök a videó zsinórjával.
A firmware-t hol tudom megnézni, hogy milyen?

Előzmény: mikrobeee (301)
mikrobeee Creative Commons License 2003.10.23 0 0 301
Szia!

Fólia nem volt az enyémen sem, de a töltő dugaszával nem volt semmi gondom! Ha egyébként karcolásokta, vagy az optikán szenyeződéseket nem fedezel fel, akkor szerintem nincs különösebb gáz!
De ezt a töltő zsinórt nem értem...

Ati73 Creative Commons License 2003.10.23 0 0 300
Sziasztok!

Még csak most jutottam el odáig, hogy foglalkozni tudok a géppel. Ahogy kibontottam, rögtön felfedeztem egy furcsaságot. Nincs az LCD-n védőfólia. Tényleg fólia nélkül kerültek utcára?
A másik nagyon furcsa dolog, hogy az akksi töltőjéhez kapott csatlakozó nem ehhez a töltőhöz való!!! Egyszerűen sokkal kisebb a csatlakozónak az a része, ami a töltőbe való! Ezt a hiányosságot pótoltam a videó zsinórjával (pont jó a töltőbe, most indítottam el a töltést), de akkor is roppant furcsa, hogy ilyen csatlakozó van a dobozban!
Szóval a kérdés az, hogy ezek természetes dolgok (furcsállaná, ha így lenne), vagy vigyem vissza szombat reggel a gépet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!