Nagyon egyforma a két hozzászólás, elég egyszer is, majd fejben kijavítjuk, no problem :-) Úgy néz ki, a globalizácijó megtette a hatását, ugyanaz a silány választék van minden megabótba'. Egyébként kétszer is hibásan írtad le, helyesen: Snoop Dogg.
Na 6 év után rendbehozattam a bibit a házon az orgona fölött, elbúcsúztam a lavórtól, mindjárt méltó helyére került az orgona, valahogy így:
Mostmár csak a 74-es B3-nak kell valami jó helyet találnom :-)
Elnézést az előbbiért, de nem tudom hogy kell törölni már elküldött hozzászólásd. Az a baj, hogy sokkal gyorsabban gépelek és rosszul, mint sem megjelenne laptopom képernyőjén. Helyesen: Frisco: Snoop Dog-ot kellett hoznom a kisebb fiúnak, meg egyéb ilyen stílusú marhaságot: mindenki tudta ki az és ismertek kapásból! Egyébként Snoop Dognak 14 különböző CD-je volt raktáron, és csak egy ember verte ez. Na ki lehet szerintetek??? Jimmy Smith!!! 15 db-ot számoltam tőle (persze olyanokat is amin csak közreműködött). Sajna a dollár lehetőségeim végesek voltak, és tőle nem hoztam egyet sem. Megvettem viszont Joey Organic Vibes CD-jét, de valahogy nem hoz tűzbe...
Köszi az A100-as megoldást, de le vagyok tiltva minden orgona-tranzakcióról... Frisco: Snoop Dog-ot kellett hoznom a kisebb fiúnak, meg egyéb ilyen stílusú marhaságot: mindenkit tudtam és ismertek kapásból! Egyébként Snoop Dognak 14 különböző CD-je volt raktáron, és cdak egy ember verte ez. Na ki lehet szerintetek??? Jimmy Smith!!! 15 db.ot számoltam (persze olyanokat is amin csak közreműködött). Sajna a dollár lehetőségeim végesek voltak, és tőle nem hoztam egyet sem. Megvetem viszont Joey Organic Vibes CD-jét, de valahogy nem hoz tűzbe...
Most eppen nincsen, csak egy Joey De Francesco DVD+CD ritkasagom. Elviszem ha erdekel, de szolj, mert bepakolom holnap reggel akkor meg. Ide tudod csak LP-ket viszunk. Van viszont a multkor emlitett Jack McDuff, Don Patterson cd-ibol nehany...fantasztikus Jazz B3 orgonistak Ok is. Hivj, vagy szolj, ha kellene valmelyik, es kijonnel a Pecsaba. Be vagyok kapcsolva egesz ejfelig 70/512 2889
Mér'nem Britniszpíírszt kerestél? Vagy Dzsakót? Abból lett volna, garantálom.
Hát igen, a mi műfajunk kevésbé van szem előtt. De ha az ember megtalálja a beszerzési forrást, akkor más. Pl. Victoraudio :-)
Van egy fent üres szép A100 házam. Vörös erezett mahagóni. Alul 3 db -még kerekmágneses- hanxóró, swell pedál, bassz kontaktsín, kábelkorbács, dögcédula ami ~13e. Pad, motorok nélkül, de hozzávaló kottatartóval, 130e.
("csak" a TG, billenyűk/kezelők és regisztert hordozó vaslap kell bele :-)
B2 vaslapot adok hozzá +5-ért, egyébként 10e.
Egyébként otthonra, kis helyre az A100 tényleg nagyon célszerű.
Még egy történet Frisco-ból. Két helyen is kerestem Joey DeFrancesco "The Champ Round 2" CD-jét. A. hely: Virgin Megastore - hosszas computeres keresgélés utána a tag azt mondta "nincs, nem is tudja lesz-e". Sokáig azt se tudta boltos kiról van szó. A művészt nevét is nekem kellett leírnom egy papírra csupa nagybetűvel, hogy tudja kiről van szó... B. hely: Borders volt: "épp most nincs, de most megrendelhetem és 7 munkanapon belül itt van!" Sajna én nekem haza kellett közben jönnöm.
A Frisco-i zenei antikvárum (Powell street, Union Square sarkán van, II. emelet). Megkérdeztem az eladót van-e valami Joey-tól, bármi. Egy idősebb ázsai bácsi válasza ez volt: He's the greatest man behind the B3, but we haven't anything..." (ford: Ő a legnagyobb ember a B3 mögött, de nincs semmink.). Azért ez érdekes...
Hú ez nagyon szép! A pedáljait nagyon elfogadnám az enyém helyett... Ára is van? (bár elárulom mindenkinek nekem az A100-as az, ami a legjobban tetszik formailag... PL. LauransHammond-éra bármikor elcserélném az enyémet)
Analog baratok, Hi-Fi kedvelok, High End LP fanatikusok, es sorolhatnam... Ismet alig tudnak rola, most 25.-en, azaz vasarnap a Pecsa-ban Nemzetkozi lemezborze (LP, CD, DVD, minden ami a zenehez kapcsolodik...) Erdemes kinezni, olyat is talalhat az ember amirol mar lemondott!!! Tobb tizezer Vinyl, es mi is kb 2000 minosegi darabbal kepviseljuk magunkat a bejaratnal egybol balra a regi helyen. Szeretettel varunk minden fekete lemez szerelmest! Vigyuk tovabb a kulturat, long live vinyl's!!!
Karácsonyra Hammondot mindenkinek! De szép is lenne...
Még valami Ethel Smith-ről: Szerepel Walt Disney 1948-ban készült "Melody Time" című zseniális animációs filmjében. Az egyik jelenetben, ami egy pohár koktélban (!) játszódik, egy hófehér Hammondon játszik, közben Donald kacsa egy papagájjal az orgonán táncol. Zseniális a jelenet, ahogy összehozták a rajzfilmfigurákat az orgonáló Ethellel (48-ban!). A végén jön egy harmadik madár, és TNT-vel felrobbantja az orgit, de a hangszer természetesen túléli :) Disney-nek tényleg látnoki képességei voltak... A film természetesen megvan :)
A jelenet az 1944-es "Bathing Beauty" c. filmből van, amiben a drága Ethel Smith zenetanárnőt játszott. Több filmben szerepelt egyébként, főleg a 40-es években.
Bocs, hogy beleszólok, de a srác azt írja a kérdésre válaszolva, hogy nem preset-billentyűket használt, hanem ő maga készítette a billentyűket :) Így még érdekesebb a dolog :)
Most ebben a formációban nyomom, a Solton nem fér, szegény, pedig nagyon szeretem. Állandóra ez a nem épp szokványos felépítésű falezli (brutál jó hanggal) plusz DB5, mobilra Roland A33, EMU, Motion Sound pro-3X. Egyébként a kis csöves mikrofon előfok megnyerően jól teljesít.
Eladom ezt a "szép szál legényt" Szép hangja van 100W, csendesen járó motorok, új kattanásmentes lezlivezérlés (jobb felső képen a sarokban). Új csatlakozók, külön bemenet a végfokra. Harangozó upgrade...
És a fölsőhöz nem is nyúlt vala. Szerintem még a jó harmóniahasználata is dobott a soundon :-) Azért nem mindegy mit és hogyan játszanak az ilyenen. Mér' nem hallok ilyet magyar zenészektől? Kinn meg egy fiatal kölyök úgy nyomja ahogy kell. Serintem 1, USA, 2 feka.