Keresés

Részletes keresés

Akka81 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 419

Nagy probléma lesz az Orthocid hiánya... Olyan jó mint a kaptán jelenleg nem igazán van szerintem, kilátásban sincs sok lehetőség, szóval érdekes lesz...

Üdv

Előzmény: napalm. (407)
Akka81 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 418

Maga a Bayer kérte tavaly nyáron az engedély meghosszabbítását, és ugye meg is kapta, tehát mindenképp megmarad a szer :) Én tavaly nyáron minden gond nélkül, polcról tudtam venni.

A tebukonazol hatóanyag is mindenképp forgalomban marad :) Annál is inkább, mert hirtelen valamiért nagyon népszerű lett. A Bayer hosszabbítása mellett ugye itt van a Mystic (Kwizda) - de van tebukonazolos szere a Cheminova-nak, és a Makteshim-nek is. Ez utóbbi kettő tavaly kapott engedélyt. S ott van még a szőlőben jó Falcon, ami szintén tartalmazza ezt a hatóanyagot, és még egy jópár gabonában használható szer is.

A triazolokat egyébként kevésbé tizedeli a kivonósdi, de azért itt is van ellenpélda (hexakonazol).

A Mystic-ről még nem tudok pontos megjelenési dátumot, majd írok ha meglesz az engedélye. Viszont tekintve, hogy 5 literes kiszerelése lesz, ami őszibarackban minimum 5, de inkább több hektárra elég, nem biztos, hogy megéri (szemben pl. ugye a Folicurral). Hacsak nem hektárjaid vannak :)

Üdv

Előzmény: Mozo66 (406)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.18 0 0 417

nálunk is nagyon sok fogy,bár én a fajtákat nem ismerem mert innen onnan kaptuk őket meg cserélgettük a szomszédokkal:)

Előzmény: F.Szilvi (416)
F.Szilvi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 416
Nekem  csak Senga-sengana-m van , én nagyon szeretem ezt a fajtát..
Előzmény: vm.aniko (415)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.18 0 0 415
olyan jó fajtáid vannak?
Előzmény: F.Szilvi (414)
F.Szilvi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 414

Nálam sem:-)

Magát a palántát, szedem ki, ha sok van eladom, jobban szeretem az őszi ültetést, de ha valakinek most kell  tavasszal, hát  legyen , egy  kertészetnek kell , csak most elsüllyedek a sárban , pedig a héten kikéne szednem , de ilyen időben brrrr:-(

Előzmény: vm.aniko (413)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.18 0 0 413
márminthogy az epresben mit szedsz ki?nálam még nemis virágzik:)
Előzmény: F.Szilvi (412)
F.Szilvi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 412
Hát  ja, olyan 10.30 magasságában nagyon hideg volt szabályosan átfagytam, és  látszottak  a szép hópelyhek az esőben, mire hazaértem már nem esett , érezhetően melegebb  volt, és egész héten ez lesz....?Pedig az epresemet kéne kiszednem..
Előzmény: vm.aniko (411)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.18 0 0 411
hű a kkor most örülök,hogy ott a mecsek mert nálunk itt 25 km el idébb csak langyibangyi eső van.de az én fáim is neccesek.
Előzmény: F.Szilvi (410)
F.Szilvi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 410

Szia

Nálam bizony , szirombimbós állapotúak, sőt  virágzik némelyik, ma  délelött olyan  havaseső kapott el itt Pécsen, hogy  "havas" volt a táskám, meg max. az ernyőm.:-)

Szegény  fáim...

Előzmény: vm.aniko (409)
vm.aniko Creative Commons License 2008.03.18 0 0 409

http://www.met.hu/omsz.php?almenu_id=weather&pid=elorejelzes&mpx=0&kps=1&pri=0&stt=Pecs

talán megússzuk.én is féltem a nektarint meg a kajszit.mindkettő épphogy nem bontotta szét a szirmait.

Előzmény: Flanell (400)
ozntia Creative Commons License 2008.03.18 0 0 408

Sziasztok,

Van egy barackfám (3 éves) aminek a törzséből az ágak, a két legerősebb, ipszilon formában nőtt ki. Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy az egyik ágat minél előbb vágjam le mert ha jön egy erős szél akkor az ág le fog törni a tövében és akkor az egész fa tönkre mehet 

Ha tényleg le kell vágni az ágat akkor mikor kell ezt tenni és mivel kell a vágást kezelni utána?

napalm. Creative Commons License 2008.03.18 0 0 407
nem tudod véletlenül orthocid helyett nem lesz valami hasonló hatóanyagú szer?
Előzmény: Akka81 (405)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 406

Persze ... gondoltam , hogy nem átnevezésről van szó , csak sokan fájlaltuk , azt hogy miért tűnik el egy jól bevált használható szer a piacról , mert már tavaly is azt mondták a forgalmazók , hogy az előző éve maradékából tudok esetleg hozzájutni a FS -hoz . Így az idén már nem is kerestem , de mint írtad akkor ezek szerint még a FS is marad ... bár azóta sem láttam a boltok polcain . Minden esetre jó tudni , hogy egy bevált hatóanyag forgalomban marad .

És arról esetleg tudsz , hogy Mystic néven hol és mikor kerül forgalomba ??? Bár nekem már csak jövőre lesz szükségem rá .
Előzmény: Akka81 (405)
Akka81 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 405

Nem, nem nevezték át a Folicur Solo-t. A Folicur a Bayer CS tulajdona, tavaly dec.-ben kaptak engedélyhosszabbítást 2012 végéig. Itt inkább arról van szó, hogy a Kwizda is csinált egy tebukonazol-hatóanyagú szert magának.

Üdv

Előzmény: Mozo66 (404)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 404

Igazad van !!!! Megnéztem a hatóanyagot és valóban ugyan az . Akkor nem tünt el a Folicur Solo , csak átnevezték .
Előzmény: Akka81 (403)
Akka81 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 403

Szia!

A Mystic gyakorlatilag ugyanaz mint a Folicur Solo :)

Üdv

Előzmény: Mozo66 (397)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 402
Hát ... igen , de hát ezt már Petőfi is megírta : A virágnak megtíltani nem lehet / Hogy ne nyíljék ha jő a kikelet .

Néztem én is az előrejelzéseket , itt a környékünkön az a feszélyes , ha egy hidegfront után , ami hideg levegőt szállít , egy magasnyomású képződmény alakúl ki . Na akkor jönnek a csendes csillagos éjszakák , és az már veszélyes . Most alacsonnyomású a rendszer , és ez széllel felhőkkel jár , szerintem nem lesz komolyabb lehűlés . A -1 -3 fokot meg még a kajszi is kibírja .

Persze még nincs lefutva a meccs ... de hát ez van .
Előzmény: Flanell (400)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 401
Kösz ... az elejét jól csináltam , csak ezek szerint a felvesz gombot nem nyomtam meg .

Előzmény: Flanell (399)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 400
Nagyon szépek, de én elég ideges lennék, ha az enyéim is így néznének ki. :) A Metneten csütörtökre -5-öt is írnak, de ők eléggé rémlátósak.
Annyi haszna van a domboldalamnak, hogy ott nincsen soha totális elfagyás, semmilyen késői fagy esetén.
Előzmény: Mozo66 (394)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 399
Link gyártása:

A kívánt oldalra mész, jobb gombbal belekatt a címsorba, Másolás.
Ide a beíró oldalra jössz, alul van, hogy Új link. Benne van, hogy http, ezt mind kitörlöd. Jobban belekatt, Beillesztés. A mellette lévő ablakba beírod, hogy a link hogy jelenjen meg. (Akár ide is be lehet illeszteni a címet.) Felvesz. Pár másodperc után megjelenik a bal alsó sarokban, hogy link1, és hogy beszúrás, törlés. Katt a beszúrásra, és kész.
Előzmény: Mozo66 (397)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 398
A gyártók oldalai, vagy >>itt<<.
Előzmény: Vork12 (395)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 397

Nem jöttem még rá , hogy hogyan lehet linket küldeni .

Na erről a Mystic -ről meg annyit , ha lesz egyáltalán , hogy hasonlóan a Folicur solohoz ez is hatásos a monilia ellen is . Valamint nézegettem a Bravo szert , ezt is nagyon ajánlják az őszire , ez kontakt , és annyira nem is veszélyes az ára , de azért drágább mint a kaptán . Lehet hogy jövőre kipróbálom . Az idén már talán nem sok gondom lesz a tafrinával .
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 396
http://www.kwizda.hu/termekek/?act=showItem&id=78

Vork12 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 395

Az nincs de ezek a szerek vannak forgalomban.

Most keresgélek lapot ahol megtalálom, hogy milyen kategoriájú, és mire lehet használni.

Előzmény: Flanell (393)
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 394
Hát ma csodálatos idő volt , csináltam is pár fotót ..... az idén először . Igazából nem bánnám , ha már maradna is ilyen az idő . De nem hiszem , hogy most komoly fagyok jönnének , bár nem kiabálom el , mert eddig az áprilisi fagyok " tréfáltak " meg leginkább .

Szóval így állnak a fák , a kajszi mindegyik teljes virágzásban van , de a Szegedi Mammut már el is kezdte potyogtatni a szirmot , az ősziknek a túlnyomó többsége szirombimbós , de estére már sok virág ki is nyitott , és érdekes módon még a Redhavenen is láttam nyitott virágot , pedig az nem szokta elkapkodni .
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 393
Nincs benne, hogy melyik szer milyen gomba vagy állat ellen jó, és hogy hányas kategóriás.
Előzmény: Vork12 (392)
Vork12 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 392

Ezt a linket nézzétek meg.

http://www.neoland.hu/magyar.htm

Mozo66 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 391

Néztem a Cuproxat-ot , egyszer régen én is használtam , csak ezzel megint egy hiba van ... az ára . Az 5 literes 10 000 ft körül van és ezt ajánlja 1 Ha ra . Én az idén Fungurant használtam ezt 2-3 kilóval írja , én 2 kilót használtam 1 ha-ra ennek az ára 2000 alatt volt tehát 4000 Ft . Persze kis tételben nem olyan nagy a különbség , de nálam akár 10 000-ben is mérhető az árdiferencia . Bár ha nem lesz más hatásos szer akkor semmi sem lesz drága ( majd megfizetik a vevők ...:) )
Mozo66 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 390
Igen ..én is utána néztem , valóban lisztharmat . Nekem azért volt furcsa , mert ilyet még nem láttam , erre mifelénk nemigen van lisztharmat a barackon . Nem is használok ellene semmit tényleg még nem találkoztam vele .
Előzmény: Flanell (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!