Keresés

Részletes keresés

Sanci07 Creative Commons License 2016.10.09 0 0 3293

Nagyon szépek,gratulálok hozzá! Ha az Anitáról lesz tapasztalatod írd meg,én is mindig akartam de lebeszéltek róla mert állítólag repedésre és rothadásra nagyon hajlamos! Szeretném tudni a tutit!

Előzmény: Kulicz (3292)
Kulicz Creative Commons License 2016.10.09 0 0 3292

Ma szép őszi nap volt, készítettem néhány képet:

Albert Royal - idei oltás, van valakinek tapasztalata róla?

Anita - magyar, fiatal oltvány első termés

Éva - idei oltás, Sancitól kaptam és már terem!

pintjano Creative Commons License 2016.10.08 0 0 3291

Bocs! tényleg nagyon rossz a felvétel, a valóságban nem láttam egyetlen egyen sem rózsaszint...

Megpróbálkozom másik felvétellel, vagy megkérek egy komolyabb embert, csináljon felvételt róluk.

Ami van digitális (HP zabálja az elemet, még egyet sem tudok a töltés után, Samsung telefonommal, csak annyi, hogy "látszik vmi", vettem egy táblagépet, ezzel már látható, de a szinek!!!)

üdv PJ

Előzmény: szölőszem (3290)
szölőszem Creative Commons License 2016.10.08 0 0 3290

Úgy látom,hogy a levélnyél rózsaszín,akkor több mint valószínű,hogy Teleki-Kóber 5BB.

Előzmény: pintjano (3289)
pintjano Creative Commons License 2016.10.08 0 0 3289

Nézegetem azóta többször, van ugyanolyan levél, de van ami nem egészen.

Csináltam néhány képet, de még nekem sem tetszik. Egyet mellékelek, de ez éppen nem pont olyan.

Egyértelmúen a vett szőlő -ez éppen Néró-- alanya ez.

Ha valakinek elküldenék február környékén ezekből akár sok vesszőt is, bizonyára meg tudná határozni.

De kinek?

Előzmény: Maci_P (3256)
szölőszem Creative Commons License 2016.10.08 0 0 3288

Megkaptam,köszönöm,már fel is raktam a honlapra!

Előzmény: Sanci07 (3286)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.07 0 0 3287

Köszönöm.

Előzmény: Kulicz (3285)
Sanci07 Creative Commons License 2016.10.07 0 0 3286

Küldtem egyet!

Csabagyöngye

Előzmény: szölőszem (3278)
Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3285

Virágzás előtt rövidítettem a fürtöket, a többit bogyókötődés után. Bizony van magnéziumhiány, több tőkén is, szerintem kimosódott a talajból a 80 mm esők után és már fürtkocsány bénulás is volt, szerencsére nem jelentős. Majd kapnak egy kis keserűsót, jövőre meg +magnézium tartalmú lombtrágyát.

Előzmény: arpad-lajos (3279)
zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3284

Nagyon szép a Teréz csemegéd,ilyen minőséggel bármelyik piacon megállná a helyét...fürtök bogyók kinézete alapján első osztályú csemege lehet.

Előzmény: Kulicz (3275)
Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3283

Igen, az idén is gyűrűztem több fajtát, elég jó eredménnyel, 4 mm szélességben. Van egy olyan érzésem, hogy növelni kell (5-6mm)

Előzmény: Maci_P (3277)
zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3282

Köszönöm a közzétételt,örülök hogy színesíthetem a honlapodat.:)

Előzmény: szölőszem (3278)
Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3281

Nem emlékszem, hogy a bogyóin az évek során lisztharmatot láttam volna, levelei is egészségesek, csak a csúcsain, a késői hajtásokon látszik egy kis gombabetegség. Botritisz két éve volt, de nem jelentős. Több rezisztens fajtával összehasonlítva, saját osztályzatom a Teréz ellenálló képességére: 7-7-7 , és nem hiszem, hogy lefele tévednék. Íze sokkal jobb így, szabályozva és sajnos ki kell várni a teljes érettségét, korábban nem jó.

Színével kapcsolatban: nekem sincs igazán vele bajom, de a piacon nem népszerű emiatt, egy profitól hallottam, hogy ezt a fajtát "sötétben lehet csak eladni"

Előzmény: Pjotr77 (3276)
Jani71 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3280

Ha én ezt tudtam volna... (de most már mindegy)  ;-)

Előzmény: szölőszem (3264)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3279

A fürt és bogyóritkítást mikor, milyen stádiumban végezted?

Nálam magnéziumhiányra utaló levéltüneteket mutat. Ha jól látom nálad is van ilyen szimptóma.

szölőszem Creative Commons License 2016.10.06 0 1 3278

Kedves Fórumtársak! Szeretném elkezdeni összegyüjteni,és közkinccsé tenni a fórumon található termesztési tapasztalatokat,és a fajtára vonatkozó szép képeket,színesítve ezzel a honlapomat is. (csemegeszőlők.hu). Ezért várok minden hasznos információt.Ezt a "hirdetést" pár hónaponként megismétlem az új belépők miatt.

Zola fórumtárs volt az első,akinek Crimson képeit,és leírását közzétettem.

Üdv.Szőlőszem

Maci_P Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3277

Gyűrűzted is az egyik hajtást?

Pjotr77 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3276

Professzionális fürt manipuláció, azt hiszem ez a TOP QUALITY, amit a Terézből ki lehet hozni :)

Gratulálok!

A lisztharmat ellenálló képessége milyen? Amúgy a színével még ki tudnék békülni, de az íze és a keserű bogyóhéja nem szimpatikus. Persze a PIWI fajták esetében muszáj több dolgot is elnéznünk..., főként akkor, ha hazai fajtáról lévén szó.

Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3275

Teréz. 12 éve azt hittem, ez lesz az egyik fő fajtám, ezért húsz tőkém, sőt egy kis lugasom is van belőle.

Rezisztenciája mellett hamarosan kiderültek a hibái: zöld bogyói erős napsütésben károsodnak, ezért a forró hónapokban fürtjeit lombozatban kell tartani, vagy árnyékolni kell. Terhelésre érzékeny, ha sok fürtöt hagyunk, éretlen és íztelen bogyókat kapunk, azok színe zöldes marad. Könnyű túlterhelni, mivel rendkívül termékeny fajta, vesszőnként két fürtöt is hoz és azok általában igen nagyok.

Jól beérett bogyói a zöldes –sárga szín mellett rózsaszín, sőt lilás árnyalatúak, nem muskotályos, de üdítően finom édes-savas ízűek.

Stabil fajta, idén is jól sikerült és korán érett, a fürt és bogyóritkításnak köszönhetően. Sokáig tőkén tartható, nem rothad, nem pereg, darazsak csak elvétve látogatják. Jelenleg is van még a fürtjeiből.

zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3274

Köszönöm az elismerő szavakat!természetesen semmi akadája,örülök neki,küldök jobb felbontású képeket,:)

Előzmény: szölőszem (3273)
szölőszem Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3273

Kedves Zola! A Crimson képeid oly gyönyörűek,hogy közkinccsé kellene tenni másutt is.Ha engedélyezed,hogy az én saját kis satnya Crimson képemet lecseréljem a honlapomon a tiédre, nagyon megtisztelnél.Ha ez lehetséges,küldd el nekem e-mailban a képeket.

Üdv.Szőlőszem

Előzmény: zola123 (3263)
zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3272

Köszönöm szépen,finom édes savas még,de napról -napra az édes íz dominál jobban, gyümölcsös jellegű,teljesen más ízvilág mint pl Zala gyöngye amit nagyon szeretek a muskotályos íze miatt,bogyóállaga is nagymértékben eltér a hagyományos fajtáktól,roppanós, a benne lévő savak ízletesek,érett meggynél éreztem hasonlót ízt,viszont a héja egy kicsit zavaró lehet,piacos fajta,jól tűrheti a szállítást,remélem a csapadék nem okoz az ízér nézve negatív változást,tesztelem a tőkéntarthatóságát,gasztronómiában is elég jól lehetne alkalmazni/mazsola,húsételekhez, saláta ,sütemény,stb/kedvező állagú bogyói miatt.

Előzmény: Kulicz (3271)
Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3271

Nagyszerű, végre valakinek terem a Crimson! És milyen szép, gratulálok! Ízre milyen?

Kulicz Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3270

Kedves Pjotr, a Manicure finger hibáiról írnál pár szót, mert egyébként fantasztikus kinézetű szőlő. Említetted a Gróf Montecristo kapcsán a bogyóritkítást, néhány éve kísérletképpen néhány fajtánál már kipróbáltam, működik. Japánban gyakori művelet, nagyobb bogyók, jobb beérési fok és színeződés, nagyobb ellenállás botritisszel szemben, ezt tapasztaltam. Nagyszerű fajtáid vannak, gratulálok, tegyél még fel képeket, ha teheted!

zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3269

Köszönöm,van a lugasomnak"árnyoldala is,ezeknél a tőkéknél vagy alany, rosszabb esetben föld probléma lehet...sajnos a földel lehet valami mert a problémás tőkék egymás mellett vannak,ebből gondolom.  Gyakorlatilag egész nap éri a nap,azt sem lehet mondani hogy félárnyékos helyen van,és kb egy hónappal van elmaradva érésben:(harminc centis fürtök,meg min 1kg,nem tudom mi lesz velük...

Előzmény: Pjotr77 (3266)
zola123 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3268

Tiszteletem Feri Bácsi!Természetesen tudok adni belőle oltóvesszőket,semmi akadálya,örülök hogy gyarapíthatom a gyűjteményedet.Felajánlásodat köszönöm előre is,részleteket majd megbeszéljük.

Előzmény: szölőszem (3264)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3267

Az biztos, hogy fontos lenne...

Bonyolult kérdéskör, nehéz téma az alany-nemes kölcsönhatás, azonban van már pár letisztult dolog (szárazságtűrés, mésztűrés, növekedési erély stb.).

Előzmény: szölőszem (3265)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3266

Nagyon szép fürtök, és úgy tűnik a vesszőit is jól beérlelte. Gratulálok!

szölőszem Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3265

Érdemes volna egy átfogó tanulmányt írni az alanyfajtákról,mert nagy az igény a megismerésükre.Én készülök a télen egy ilyen cikkre,de a hozzáférés a forrásokhoz nagyon nem könnyű...

Az is izgalmas kérdés,hogy az egyes alanyfajtákon vizsgálva hogyan teljesít ugyanaz a nemes.

Előzmény: Pjotr77 (3257)
szölőszem Creative Commons License 2016.10.06 0 0 3264

Kedves Zola! Mint korábban már írtam itt a fórumban,az én Crimsonom meddő lett (Veres Cs.Abasár). Keresek egy bőtermő jó klónt már régóta,de eddig még nem találtam.Ha nem veszed tolakodásnak, szeretnék kérni a fajtádból.Ha lehet,a legjobb tőkéről.Cserébe ajánlok a fajtáim közül azokból melyek nincsenek tesztelés alatt.Írj a honlapomra,vagy ide a fórumra.Üdv.Szőlőszem

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!