Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Én voltam a hülye, csak néztem, hogy a "hosszú" típus legyen, de ez egy D3-ashoz van, én meg D1-eshez vettem. de nagy gond nincs, mert a D3-ast évek óta pont ugyanúgy a szivattyúház kopása miatt nem használtam, de most csak elővettem.
Amit kicsit sajnálok, hogy a D1-eshez (1974) nem kapni szivattyúházat :/ Vagyis én nem találtam, de ha beleakadok tuti lecsapok rá.
(A mostani 1-2 permetezés alatt megeszi a gumiharangokat.)
A gond az, hogy felfogató részt nem adtak az újhoz és venni sem lehet külön. Úgy láttam a régin ez egybe van öntve a szivattyúházzal. Vagy tévedek? Képet próbálok este feltenni, de ha valaki tud valami okosságot azt megköszönöm.
Tegnap jobban szemügyre vettem a cseresznye fát, és leltem rajta néhány nem kívánt lakót, fekete levéltetveket.
Illetve a kölyök barack fám is kissé fonnyadt lett, ezt még meg lehet valamivel menteni? Jó lenne, mert ez a gyermekem fája...
Én is a decis nevet hallottam a szomszédtól, hogy Ő is ezt használja.
Nem tudom, hogy így már vizuálisan talán több az infó.
Akkor a spilan, nem annyira jó megoldás? Inkább ezeket a rövid idejű cuccokat toljam többször? Vagy toljam át spilánnal, és pl decist még toljak rá többször?
Rosszul tudta a szaki a kukac ezután kerül majd csak a cseresznyébe. Rövid várakozási idejű szerek Pl: Decis vagy Karate vagy Karate zeon, esetleg Ciperkill. Ezek szerek egyikével egészen az érésig folytathatod a védekezést természetesen a várakozási időt be kell tartani. Azért kell esetleg többször is ismételni mert ezek a szereknek másnap vagy harmadnap nincs ölő hatása a rovarokra.
Tudnál esetleg ajánlani olyan rovarölőt ami megfelel az alábbiaknak? 3-4 napos várakozási idő. (akkor célirányosan venném azt, és nem hallgatnék az OBI "szakemberekre", mert ott a hétvégén azt az infót kaptam, hogy ezt már nem lehet megmenteni, ez kukacos lesz, nincs rá szer...)
A fölsorolt szerek közül a spilan és a mospilan rovarölő szerek gyakorlatilag mindkettő ugyanaz a szer csak más a gyártó. A cseresznyelégy ellen a védekezést kb a gyümölcs színesedésének a kezdetén kell elvégezni de vigyázni kell arra hogy ezeknek a szereknek két hét az élelmezés ügyi várakozási ideje. Ha most megpermetezed az éppen időben van és vegyél valami olyan rovarölőt aminek 3-4 nap a várakozási ideje azzal permetezd meg egy vagy két alkalommal.
A segítségeteket szeretném kérni gyümölcsfáim permetezésével kapcsolatban.
Minden évben kukacos a cseresznyénk, és ezt szeretném idén elkerülni. A lemosó permetezés sajnos kimaradt, így most kéne valami megoldást találnom arra, hogy megvédjem a termést.
Tudnátok ajánlani valami permetszert, amivel ha most letolom, akkor nem lesz kukacos a cserkó? Annyi van rajta, hogy összeroskad a fa, és nagyon jó lenne nem ott hagyni rothadni.
Egyébként a fa lombozata gyönyörű, semmi külsérelmi nyom nincs, se monilla, sem semmi mást nem látok rajta.
Van otthon spilan, mospilan, Chorus, meg lemosó permet lé. Ezek közül lehet valamit tolni rá? Megmenthető még vajon a termés?
Tudni éppen tudna, de azzal könnyen túl is lehet melegíteni ha kicsit elbambul az ember. Egy hőtől megroggyant műanyag peremet meg nemigen lehet már úgy rendbe hozni, hogy azután ismét passzentos legyen. Szóval inkább hanyagoljuk ilyen helyen a hőlégfúvót, mert esetleg könnyen a tartály is cserés lesz. A forróvíz tuti nem melegíti 100 fok fölé...
Betolás előtt a tartály alján lévő lyukat alaposan körbe kellett volna locsolni forró vízzel amitől az meglágyul, majd a hideg légüstöt szilikonnal megkenni és úgy betolni a helyére. Kicsit hagyni ráhűlni és bilincset neki. Ennyi...
Folyékony mosogatóval tettem be annak idején és az alja felől megy be ! Vagy a gumisoktól kérsz olyan szappant amit a gumira kennek ! Kicsit keserves meló ! Két fára fel kell támasztan a tartályt hogy a szája ne törjön el !