Keresés

Részletes keresés

buccke02 Creative Commons License 2021.06.02 0 3 3159

Úgy hallottam Barac visszavonul... sajnálnám, neki kimondottan örültem volna jövőre. 

Előzmény: Ryland (3158)
Ryland Creative Commons License 2021.06.02 -2 5 3158

Eltelt egy hét, sokat ülepedett bennem a döntő és az egész szezon, úgyhogy kiírom magamból...

Nehéz volt, borzasztóan hiányzott a meccsre járás, a hangulat, az érzés. Békeidőben is az Aréna szokott lenni a hely, ahol kikapcsolok, ebben az évben, amikor meg különösen jól jött volna ez, még jobban hiányzott. Nem csoda, hogy szezon közben voltak olyan hangok, hogy ”nem érezzük magunkénak a csapatot”: így nehéz is volt. Mindenesetre a fiúk óriásit küzdöttek, és az, hogy egy ilyen szezon végén összejött a duplázás, fantasztikus teljesítmény!

A csapatról:

A Gasper-Milos duó a végére csattanós választ adott mindenkinek. Szezon közben voltak döccenők, de nagyon fel van építve a rendszerünk, és ez nekik köszönhető.

Zozó nálam kérdés nélkül a bajnokság legjobb játékosa, oldalakat lehetne róla írni... A játék minden elemében előre tudott lépni, egyértelmű vezér.

Beni hatalmasat fejlődött, szerintem megállja a helyét külföldi komoly ligákban is.

Szili hullámzott ugyan közben, de így is extra szezont futott, fizikálisan pedig felveszi a versenyt bármelyik amerikai toplégióssal.

Ákos nem elsősorban pontokban, de hozta a stabilitást.

A jövő évre vonatkozóan nyilván a legjobb az volna, ha Gasperék, Beni és Szili is maradna. Beni és Szili esetében kevés esélyt látok arra, hogy mindketten itt kezdik meg a szezont. Mindketten vannak olyan játékosok, hogy szerintem megállják a helyüket más közegben is. Ha váltanak, nagyon szurkolni fogok nekik, de remélem, hogy még egy kicsit nézhetjük a játékukat Szombathelyen.

A légiósok közül Andersonnak meg kell köszönni és sok sikert kívánni. Evan, Boris és Lake esetében is el tudom képzelni a folytatást, de nyilván nem minden áron: Evan közel sem volt olyan extra, mint két éve, Barac pedig sokkal extrább volt, mint vártuk, ilyenkor tud vastagon fogni a ceruza. Lake nekem személyesen nagy csalódás, tőle előrelépést vártam, ami nem jött meg. A szezon alapján komoly fizetési igénye nem lehet, viszont figyelembe véve a magyar magasember-felhozatalt, 3-4-5. opciónak a palánk alá (ennek megfelelő szerződéssel) értékes lehet. De persze ez mind pénzkérdés, igazából egyikük sem nyújtott olyan teljesítményt, ami miatt feltétlenül és minden áron meg kellene tartani. Bár légiósként még nehezebb lehetett ez a szezon...

Még egyszer óriási gratuláció és köszönet a csapatnak! Nagyon messze van még a szezonkezdet...

Ryland Creative Commons License 2021.06.01 -1 1 3157

Szerintem az MKOSZ-től a szezon végén hivatalos névsor kap érmet, aki szezon közben eligazolt máshova, vagy akivel szerződést bontottunk, az nem.

Persze nem tudom, de nekem ez lenne logikus...

Az már más kérdés, hogy a csapat a hivatalos kiadványaiban, a honlapján, stb. kiket tüntet fel csapattagként.

Előzmény: zizou0005 (3156)
zizou0005 Creative Commons License 2021.06.01 0 2 3156

Például olyan dologra gondolok, hogy Ők is kapnak-e aranyèrmet?

Az azért elég hivatalos :)

Előzmény: Pick and Roll (3154)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.06.01 0 0 3155

Wikipédián pl a 2019-es bajnokcsapat keretében ott van Norfleet és Pustahvar. 

Előzmény: zizou0005 (3152)
Pick and Roll Creative Commons License 2021.06.01 0 1 3154

Mit jelent itt nálunk a hivatalos? :)

Hogy felkerül-e a nevük a bajnoki pólóra?

Mert amúgy nyilvántartás vagy adatbank nincs, ahol ezeket nézegetni lehetne.

blackandyellow Creative Commons License 2021.05.31 0 4 3153

Tudomásom szerint igen!

Ahogy 2 éve Pustahvar és Norfleet is szerepelt a bajnokok között.

zizou0005 Creative Commons License 2021.05.31 -1 4 3152

Hivatalosan ilyenkor azok a játékosaink is bajnokok, akik szerepeltek a bajnokság bármelyik szakaszában? (Milo, Searcy)
Gondolom igen, de ez Magyarország, itt bármi megtörténhet :)

splity24 Creative Commons License 2021.05.29 -3 5 3151

igenyt tartasz karteritesre?

Előzmény: banderium (3146)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.05.28 0 9 3150

Egyébként Hanga Ádám és a Barcelona legyőzte az Olimpia Milano-t az Euroleague Final four-ban. Ezúton is szeretnék neki gratulálni. 

jani0625 Creative Commons License 2021.05.28 -1 8 3149

na végre

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.28 -4 5 3148

Megpróbáljuk betölteni azt az űrt amit hagysz magad után betölteni! Köszönjük hogy tanulhattunk Tőled, ez a neveltetés példás mindannyiunk számára

CrazyBasket Creative Commons License 2021.05.28 -1 4 3147

Én annyira részletesen mint Falco Man nem írok most, mert nagyjából ugyan azt gondolom a jövő évi csapat kialakítása terén mint ő!

1-es poszt: Beni?!-Dancsecs

2-es poszt: egy európában rutinos játékos magasabb polcról, akinél a labda is jó helyen van-Szili?!

3-as poszt: Zozó-egy mindenképp vajkezű és jó triplázó, akár rookie játékos

4-es poszt: egy szintén nagykn jól dobó magasabb polcról való játékos-Kovács Beni?!

5-ös poszt: Keller-egy nagyon atletikus amerikai, akár rookie

így maradna még 2hely az u23 szabályba megfelelő honi játékosnak!

Ha Beni vagy Szili megy véletlen külföldre, én Keller Ivánt nagyon szívesen látnám a csapatunkban! 
Nagyon leegyszerüsítve nekem kb hirtelen így nézne ki a jövő évi csapatunk!

banderium Creative Commons License 2021.05.28 -8 2 3146

"Nem a köpködés miatt kerültek ki hanem a kiborult sör miatt." :):):):):):):) menthetetlenek vagytok:):) eddig szórakoztam, de ennyi ebből is elég. 

Előzmény: Törölt nick (3142)
falco Man Creative Commons License 2021.05.28 -1 7 3145

Jó írás, örülök, hogy más is megosztja a gondolatait ebben a témában, várom meg Circo és Difenz Demon, Espada gondolatait, de remelem meg sokan írtok róla.

Egy valamit ne felejtsünk el: Anderson seruleseig abszolút ő volt az első számú ball handler a csapatban, miatta meg Gasper is változtatott a taktikáján. Nezzetek meg újra a BL meccseket vagy a bajnokság elején levő mérkőzéseket, teljesen máshogy jatszottunk mint a szezon végén. Látható, hogy Anderson sérülése után szisztémát váltottunk, amiben Beni kiteljesedett és egy nagyon erős játékunk alakult ki, ami megdöccent Kyan visszatérésével, de aztán amire kellett helyreállt és tovább fejlődött. De itt az amerikai játékosunk már csak árnyéka volt a BL formájának.

Az már egy masik kérdés mi lett volna ha nem sérül meg hosszabb időre. Sosem tudjuk meg. 

Előzmény: Falcobb (3140)
_Espada Creative Commons License 2021.05.28 0 2 3144

És Doktor Petire már jövőre nem érvényes a szabály.

Előzmény: Törölt nick (3143)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.28 -3 1 3143

Jövőre egész szezonban pályán kell lenni egy u23 játékosnak, így max 4 legiost érdemes igazolni de inkabb 3-t és kellene plusz 1 de inkabb 2 u23 játékos...

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.28 -3 6 3142

Nem a köpködés miatt kerültek ki hanem a kiborult sör miatt. Alapjában véve szar a vendegszektor elhelyezese de ezzel sokat nem lehet kezdeni. Milosevics a toredeket nem kapta amit Benke vagy Varadi, azt meg Te is tudod hogy a kispad mögött ulo embereitek folyamatosan provokálnak.

Na mindegy ennek is vége én jobban szeretem az ilyen hangulatú meccseket csak az sztem para hogy fel vagytok haborodva bármilyen viselkedesen. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. 

3 meccsen keresztül turte mindenki ami ott ment csendben a vegen kiszakadt mindenkiből, jó hangulat volt minden helyen de ne csináljunk úgy mintha barhol angyalok szurkoltak volna

Előzmény: banderium (3139)
nForce Creative Commons License 2021.05.28 0 3 3141

Thames szerintem is illene a játékrendszerünkbe, fizikumot illetően is igazad van, illetve Körmenden valószínűleg nem fogják marasztalni. Amennyit haverkodtak Okornnal, nem lennék meglepve, ha itt kötne ki :) 

Falcobb Creative Commons License 2021.05.28 0 9 3140

Azt hiszem hogy az idei szezon csapatépítéséből tanulni lehet. (Tegyük fel hogy hasonló lehetőségeink lesznek mint idén.)
Ami elsődleges, hogy Beni és Szili maradjanak. 

Ami biztos az idei év alapján, hogy a magyarjaink az idő nagy részében kontrollálják a labdát.
Melléjük egy normál magasságú, tapasztalt kettes(sg) kellene, aki ha nagyon kell tud irányítani is. Viszont  Beni és Zoli kezében lesz a labda, jobb ha alájuk is tud dolgozni. Én ide akár Thamest is elfogadnám. 
Anderson szereplése amiatt is tanulságos volt, hogy láthatóan nem kell sztár irányító, mi más rendszerben játszunk. Ez magyarázat arra is, hogy Hooker ebben a rendszerben átlagos, Németországban sok pontos játékos. 

A második lépés az eddigi tapasztaltok alapján egy sztár négyes(pf). Én személy szerint ide hoznám a legdrágább légiósunkat.

Bruinsma, a mostani Szolnok, és az eddigi években sikeresebb Körmend csapatok mind azt bizonyítják, hogy egy sztár négyes akár átlagos centerek mellett is minőségi csapatjáték alapja lehet. Bruinsma is maradhat esetleg, nyilván fizetéstől függ. De itt kellene nagyot robbantani. 

Barac helyzete érdekes, én nagyon szerettem. Viszont csapat nélkül volt, biztos jóval nagyobb fizetésre számít jövőre mint ebben a szezonban. 

Ha a tapasztalt sg, sztár pf meglenne én inkább a mennyiségre mennék a továbbiakban. 

-Egy hármas(sf) játékost simán hoznék amerikai egyetemről is. Legyen meg a magassága, és tudjon dobni, mert azt néha csúfosan csináljuk. Magasságot tekintve ritkán van hármas játékosunk.

-Egy másodlagos négyest (pf) akár hasonlóan mint a Reddick/Barac szituációban, sérülésből visszatérő de jó bajnokságban játszó légiós. 

-És végül egy kiegészítő center. Láthatóan erre is amiatt lenne szükség, hogy Ákosról levegyük a terhet. Akár itt is bátran meglépném az amcsi újonc kártyát. 

Fiatalok: Dancsecs és Kovács. Jó kezük van, 10-10 percre szerintem meg lehetne adni nekik a bizalmat.   

banderium Creative Commons License 2021.05.28 -8 0 3139

Figyelj okos! Ha ott voltál az első meccsen, akkor gondolom emlékszel miért hagyták el a hazai gyerekek a vendég alatti szektort. Az agyhalott közönségetek a gyerekeket köpködte folyamatosan. Azokért nem sírtál?  Milosevics kapott eleget, azért mutogatott, és nem azért kapott, mert mutogatott. De nem sírtunk érte. Ne játszd már a hülyét, ha tényleg nem vagy az. 

Előzmény: Törölt nick (3137)
- Marky - Creative Commons License 2021.05.28 -7 4 3138

sok igazad van, egy dologban viszont biztos vagyok: Potocnik sose került volna ebbe a szituációba fordított esetben sem

Előzmény: Törölt nick (3137)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.28 -4 6 3137

okorn mit csinalt volna Te bátor hős amikor 15 ember megindul felé kopkodve? Én csak videon láttam annyira nem volt durva amit vizionalsz de tudjuk Potocnik ott allt volna face to face, mi voltunk a gyáva férgek, igaz amikor itt nyertetek nem emlekszem dobalozasra kopkodesre. Milo még feszitett is a b kozep felé aztán max annyit kapott hogy homosexual...

az hogy bárki még mindig tudja rank fogni az egész storyt Szolnokrol és nem azt mondja hogy mi voltunk a balfaszok és minosithetetlen viselkedes volt meccs után az tenyleg no komment...

Előzmény: banderium (3125)
drive. Creative Commons License 2021.05.28 -7 0 3136

Somogyi tavaly három évet írt alá Debrecenbe. Ha olyan sok pénzetek van akkor vásároljátok ki! Nektek biztos megérné...

Előzmény: buccke02 (3135)
buccke02 Creative Commons License 2021.05.28 0 2 3135

Én Somogyit idehoznám, kellene egy jó magyar fiatal.

Előzmény: RJBarrett (3130)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.05.28 -1 4 3134

Ha Szolnok akkor inkább már Badzim mint Subotic. 

Előzmény: Törölt nick (3133)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.28 -3 1 3133

Szubotics, Dickey

Többi inkább ehh 

nForce Creative Commons License 2021.05.28 0 3 3132

Dickey - Szeged. Neki logikus lépés lenne a karrierjében a rookie év után egy BL csapathoz igazolni. Ákos mellé tökéletes lenne és tudna 4-est is játszani. 

Ha már BL... Egy értékelhető szerepléshez nem tudok mást elképzelni, mint hogy mind a 4 válogatott játékosunk megtartsuk. A tervek szerint újra 8 csapatos BL csoportok lesznek, ehhez a 14 plusz hétközi meccshez és utazáshoz még az 5 légiós + 3 válogatott felállást is kevésnek érzem. Nagyon örülök amúgy, hogy újra indulunk ebben a sorozatban, komoly jelentősége lehet szerződéshosszabbításoknál, új igazolásoknál és esetleges szponzori megállapodásoknál is. Arról nem is beszélve, hogy minőségi kosárlabdát láthatunk, igazán komoly csapatok ellen. 

Az anyagi lehetőségek nyilván sok mindent befolyásolnak, Hooker és Curry szintű játékosokra ezért is látok kevesebb esélyt, bár szívem szerint mindkettőt hoznám én is. Valószínűleg idén be kell vállalni akár több rookiet is, különben nem jön ki a matek.

Nagyon bízom egyébként mindkét magyar játékos maradásában és Gasperében is.

falco Man Creative Commons License 2021.05.28 -3 1 3131

Fogok írni erről hosszabban, de kérdésre válaszolva az idei szezon más magyar csapat légiósai közül senkit. Két játékos lenne, akit csont nélkül, akar magyar játékos kárára hoznék, pontosabban Benke helyére jönne nálam Ford a bajnok Olaj csapatából 17-18-as szezonbol valamint tavalyról Varnado. De részletesen kifejtem majd miért, csak meg össze kell raknom a fejemben.

RJBarrett Creative Commons License 2021.05.28 0 1 3130

Hooker és Curry visszatérése nagyon jó lenne, Curry szerintem is simán mozdítható lenne

Viszont ha Beni és Benke is távozna, 5 fasza légiós kell, mert rövidek lennék, vagy akár kellene magyar a padra (kérdés ki)

Ti hoznátok másik magyar csapatból légióst amúgy? (Brown, Drenovac, vagy más)

Előzmény: _Espada (3129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!