Az élet iróniája, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt zárta be kapuit "A fórum" a FB csoport adminjainak nem kis kárörömére. Most eljutottunk oda, hogy ez alatt az egy év alatt a hozzáállásukkal és Péter kirúgásával mondhatni érdektelenné tették a" saját kis szeretett" csoportjukat(karma?!). Persze gondolom így is lesz majd vevőközönség a "szipiszupi, csudimudi, gyönyörűszemű, rapunzelhajú" nevetséges becenevekkel kéretlenül felaggatott játékosokra szavazni a "ki volt a mai meccs legjobbja rovatban", vagy éppen a moderátorok által innen egy az egyben kimásolt és sajátként eladott gondoltmenetek megosztására.
Sajnos a csoport színvonalát egy jó ideje ott Péter tartotta, ezzel én nem a csoport tagjait és a hozzászólókat akarom minősíteni, sokkal inkább a moderátorok "munkáját" vagy inkább szereptévesztését.
Ha esetleg valamelyikőtöknek innen infója lesz arról ,hogy Péter " hol folytatja" ne habozza azt megosztani.
Ha kicsit kevesebben is és nem is olyan aktívan már mint régen, de remélem a Mi közösségünk megmarad olyannak, amilyen volt! :)
A legnagyobb probléma, hogy kitették Pétert (vagy ő lépett ki, mindegy is), így azért egy komoly és tekintélyes véleményformálóval lettünk szegényebbek. Bízzunk benne, hogy megtalálja a módját, hogy elérhetőek legyenek a kommentjei. Én mindenesetre szívesen olvasnám őket.
Ha nincs Rodrigo, akkor ez nagy blama. Samba, Colos engem továbbra sem győztek meg. Annál inkább Élesék tegnap, elképesztő milyen elánnal játszanak. A végén én hoztam volna a 7-6-ot, mert nagyon leült a támadójáték (nyilván el is fáradtak), a 2-3 gól előnyt lehetett volna tartani. Meg talán Maci cseréje is segített volna. Mindegy, ettől függetlenül szép teljesítmény a srácoktól. Közönséggel meglett volna :)
Nagyon sajnálom Laugét,a klasszisa kellett volna decemberben... Borozan is üvegtérdű reméljük bírni fogja a terhelést. A dán és Patrik sajnos nem alternatíva:(
Sajnos Rasmus elég sérülékeny,hasonló típusú játékos flensburgban pattogtat,Johannessen személyében,én örömmel látnám.
Siskarjovról valakinek infoja? Nagy a csönd körülötte. Maquedarol is teg lehetett hallani.
Jobbulást Laugénak, nem lesz nagyon könnyű időszak ez neki.
Érdekes lesz nézni, Davis merre fog lépni. A Kiel ellen négy belső ember nyomta végig: Borozan - Nenadic - Yahia, és egyiküket pihentette Lauge.
Yahia mögött ott van Tönnesen cserének (meg Maqueda, ha felgyógyult).
A Borozan - Nenadic duó pihentetésére / rosszabb formájára viszont amit így hirtelen látok:
1) Előveszünk valami olyat, mint 2019-ben: Nenadic ballövő lesz, így ők Borozannal egymást pihentetik, irányítóban pedig Lékai és Mahé. Ehhez kell, hogy Máté értelmezhető formában visszatérjen, illetve a valamiért szélen használt Mahé is visszakerüljön irányítóba.
2) Borozan mögött felhozni egy balátlövőt: Patrikot vagy Markussent. Utóbbi az Aalborg elleni meccs alapján sajnos kb. az esélytelen kategória, Patrikot meg támadásban nem igazán játszatta eddig az edző.
A kétirányítós játék valószínűleg kreatívabb és talán flottabb is lehet, viszont Patrik támadtatásával egy cserét megúsznánk támadás-védekezés között.
Legalább három nagyon súlyos térdsérülés történt ezen a versenyhéten eddig: Lauge nálunk, a Plockban kölcsönben szereplő játékosunk, Ilic Zoran is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Tolouse elleni EHF Kupa meccsen (hordágyon kellett levinni), illetve a tegnapi Szeged meccsen is egy német... Utóbbi kettő esetében mindkétszer leragadt a lábuk a talajon, és ez már nem az első, és sajnos nem is az utolsó ilyen sérülés ezen a Gerflor-féle borításon... hány ilyen sérülés kell még, hogy belássák a felület alkalmatlanságát?
Nagyon szép győzelem volt a tegnapi, főleg a második félidőben ahogy el tudtunk lépni. Jó volt, hogy Davis hagyta Corralest bemelegedni, felvenni a meccs ritmusát, és nem cserélte vissza Cuparát korán. Ami csalóka, az a gólkülönbség, és nagyon érdekes, hogy ez milyen mentális hatással lesz a két csapatra az elődöntő előtt: megnyugtat minket? ne adj isten elkényelmesedünk? (ezt azért nem hiszem), vagy esetleg a Kielt felbőszíti/elbizonytalanítja az elődöntőre? Izgalmas lesz ez a faktor is.
Ami mellett még ne menjünk el, és a Kiel mentségére szóljon, hogy 6 nap alatt ez volt a 3 idegenbeli meccsük egymás után, szóval lényegében egyik meccsből estek a másikba (Barcelona, Göppingen, és mi), talán ez megmagyarázza a szétesésüket a találkozó végére.
Félidőben csóváltam a fejem, hogy nem sikerült előnyt kiharcolni úgy, hogy nem Landin védett az ellenfélnél. Aztán sikerült egy kicsit jobban védekezni, egy kicsit még jobban támadni, és voilá :)
Gratula a csapatnak és a stábnak a maiért!
(!! Azért abban biztosan lehetünk, hogy 28-áig Jicháék rongyosra fogják nézni ennek a meccsnek a veszprémi támadójátékát, és ennek megfelelően fognak védekezni. Szóval Davisék is kreatívkodhatnak megint egy sort :))