a.) A nagyfokú elvándorlás miatt kénytelenek voltak csökkenteni a felvételi követelményeket. :-) b.) Podiumszenyoríták látogatóban a csapatnál. c.) Assan csajozik. :-)
Tegnap a hegyen a spanyol armada vitte a prímet Dani Navarro szárnyalt, és Zubi is hozta az elvárhatót. Ma pedig sikerült végre elcsípni egy főszerepet. :-) Szásának eszébe jutott, hogy ígért valami szakaszgyőzelmet, és hathatós lépéseket tett az ügyben. Hogy végül is nem járt sikerrel, aztöbb tényezőnek köszönhető. Egyrészt a Cervelo Auszija úgy döntött, hogy neki idén mindhárom GT-n kell szakaszgyőzelem, másrészt Vino a végét nem éppen a lassan járj tovább érsz elv alapján próbálta megoldani, hanem izomból, Ahhoz meg még kevés volt. De semmi pánik, ahogy a bölcselet mondja, addig jár a korsó a kútra, amíg be nem vezetik a vizet a házba. :-)
Akár már holnap is újra próbálkozhat, a szakasz adottságai kedvezőek.
Ilyenekre szoktam rávágni, h osztani kell kettővel, aztán ha az eredménynek a fele lesz igaz ...... DE!
Mostanság nem lep meg, ha orosz, ex-szovjet, stb "cégek" kilóra megvásárolnak sportolókat, csapatokat 24 karátos aranyárban. Dupla v kettős haszonnal-kamattal-megtérüléssel számolhatnak.
1. Rettentően szeretik, ha végtelen hiúságukat kielégítve szinte minden héten, hónapban, versenyen, stb RÓLUK szól-zeng a világmédia, a győztesükről, s közben dől a lé reklámból, díjakból a tengernyi elismerés mellé.
2. A fogadóirodák nagyobb része eu.-ban az ő kezeikben van, ezért ha néha-váratlanul-meglepetésre vereséget hoz a versenyző v csapat egy sokkal-sokkal esélytelenebb ellen, hát nem véletlenül éppen akkor tettek fel a "gazdáik" éppen ELLENÜK pár millió €-t, v $-t ..... titta öjöm, bodottá - így v úgy, ill. ígyis-úgyis de extraprofit.
Őszintén szólva először nem vártam sokat Zubeldiától, de amikor kinevezték első embernek, akkor titkon elkezdtem reménykedni, hogy hátha, de úgy tűnik, hogy most már sok neki ez az egymás utáni két GT. Navarro viszont nekem is nagyon pozitív csalódás. Viszont azt nem tudom megemészteni, hogy Horner kiesett, mert ő még ennél is jobb lett volna.
Dani Navarro szépen teljesít a csapat legjobb hegyimenője. Zubeldia egy picit csalódás nekem mint kivólállónak. Kiváncsi vagyok a 3 nehéz hegyi szakszon is Navarro lesz-e a legjobb.
Ó, hát ez a "nincs helye a csapatban" lemez már elég régi, nagyjából akkor volt ez az álláspont, mikor Johan átvette a csapatot, és minden áron bizonyítani kellett az UCInak, hogy "jó útra tért" az Astana.
Utána jött egy jó hosszú csend, miután senki nem tudta, hogy Szása vissza-e akar jönni egyáltalán. Amikor kiderült, hogy igen, már Johan is másképp állt a dologhoz, és idén tavasszal már a "végül is semmi akadálya" című műsorszám került sorra. Persze a háttérben ment a viaskodás, hogy mi legyen, aminek Vinokurov hallhatatlan Monacoi sajtótájékoztatója vetett véget, aholis kijelentette, hogy ő márpedig visszajön, indul a Vueltán, és ha ez Johannak nem tetszik, akkor leisút-felisút. Így bele a közepibe, csak úgy eposzilag.
Namost tekintve, hogy Szása otthon Kazahsztánban éppen nemzeti hős, Johan meg nem, meg aztán az a sok pénzes állami vállalat neki grundolta a csapatot és nem Johannak, többé-kevésbé világos volt, ha az nem is, hogy kinek van igaza, de az igen, hogy ki a főnök. Szóval Szása visszajött és ott van a Vueltán.
Az más kérdés, hogy Johan nem kicsit húzta fel az orrát az eljáráson, ízibe összeszervezett magának egy csapatot Armstronggal, és úgy bevágta maga mögött a Kazahok ajtaját, hogy még most is cseng a portás füle. Nem utolsó sorban búcsúzóul magával csábította a fél Astanát.
Hogy került vissza Vino a csapatba? Az utolsó infó, amit olvastam az volt, hogy Bruyneel szerint Vinonak nincs helye az Astanában. Ehhez képest itt van a Vueltán.
Nocsak, nocsak, a Szöszinek egész Spanyolhonig kellett zarándokolnia, hogy megtalálja a győztes formáját. Node, minden jó, ha jó a vége, lényeg, hogy megvan. Csak most már vigyázni rá, nehogy megint elkeveredjen. :-) Csapatunk, ha nem is az élmezőnnyel, de azért jó helyen zárta a napot. Haimar és Dani kifejezetten jól állnak az összetettben, a többek úgy-ahogy. Vino ma szépen bekapált, de két év kihagyás után nem nagyon lehet tőle csodát várni. Viszont ennek a szép kis hátránynak a birtokában már szökdöshet is akár. :-)
Ami a csapat jelenlegi anyagi hátterét illeti, a Tour előtt maga Proszkurin jár kanosszát az UCInál bizonygatva, hogy júniustól közvetlenül az állami költségvetésből jön a csapat pénze, csak a gáz és olajipari vállalatok (2 db) maradtak meg szponzornak. (amúgy változik a világ, mert minap Pat bácsi utazott Asztanába megérdeklődni a Nagyembertől, hogy mik a szándékai a csapattal. :-) )
Ami a nyár eleji pénzügyi zavart illeti, az már nem ilyen egyértelmű. Szerintem a probléma valós volt, de a megoldással egyáltalán nem siettek. Mondhatni kapóra jött, hogy meg lehetett valamivel zsarolni Bruyneelt Vino visszafogadása ügyében.
Nagyon egyszerű. A Tour előtti dolog csak egy műbalhé volt a Vino-Bruyneel párharc egy része. Az Astana az egyetlen profi csapat a világon, amely állami garanciával állami pénzen müködik.
Legalább 10 PT csapatnak szerintem 8 millio Euro alatt van a költségvetése. Ha jól tudom annak idején Ullrich kapott olyan évi 1 millio Eurot. Amikor Cancellárának a Katyusha bekinált 3 milliót, akkor azt mondták, hogy az lehetetlen, mivel ennyit egy emberért 1 csapat sem adhat,
Proszkurin konzultált a főnökeivel, és megduplázta a tétet?
Nem azért mondom, de ha ez igaz, Contador nem mondhatja, hogy azért nem marad, mert nem látja biztosnak a kapitányi tisztjét. Nyolc millát nemhogy épeszű, de síkhülye csapattulajdonos se fizet valakinek, akit nem GT (illetve még inkább Tour) nyerő kapitánynak szán a csapatában...
Nyolc milla per év... Ebből más egy komplett PT csapatot kihoz tokkal-vonóval, a versenyzőktől a szakácsig...
Ha jól értem az Astana 8 millió Eurot adna Contadornak, ha maradna. Ez azért érdekes, mert ennyit még soha kerekes nem keresett a Földön. Még Lance Armstrong se. Ez brutális összeg.