Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
FLM, 877261 A, én 2008 ban vettem, gyanítom ekkor volt újdonság. Az FLM weblapja már nem hoz e katalógusszámra találatot. Erősen limitált modell volt....
Weblapomon a www.h0ehobbi.eoldal.hu - n, 3 terepastal (H0e, H0f, N), és 2 dioráma építéséről, illetve az elkészült aztalokról láthattok életképeket. 400 darab fotóval.
Kérdésem, hogy kinek mi a tapasztalata a Piko A vágányzattal? A problémám, hogy ma leraktam a terepasztalom első néhány centijét, és az R4-R3 45°-os körcikkeknél több milliméteres eltérést tapasztaltam. Gondolom a vágányzatra is vonatkozik valamely tűrés...
Ki hogyan orvosolja ezt? Nekem eléggé soknak tűnik... :-(
Mint írtam BaTTka és Kisfaludy topiktársak munkásságát tanulmányoztam, így a törzs és az ágak majd mestertapasszal lesz bekenve, szóróanyagot neg ma megyek el nézni a boltba. EGy word doc-ba kimentettem az ezzel kapcsolatok kommenteket, elküldöm mail-ben.
Nálam homokra és sima mezei fekete föld lesztiálva van leszorva vizzel le spriccelve(hogy egyenletes legyen és ne rántsa össze a ragasztó) és palmafa 1:3 arányban vizzel keverve végi csepegtetve. 24 óra száradás után lekenem 1:1 arányba higitott ragasztóval és arra szórom a füvet.
Sziaztok! Még egy kérdés: csinálom a terepet, megvettem a sztatikusan szórható fűvet és csinálom hozzá a szorót is. Szerintetek mire csináljam a fűves placcot? Valami vastag kartonra, vagy faforgács lapra, és ezt helyezzem magára az asztalra, vagy direkt az asztalra érdemes ezt megcsinálni, és akkor az nem lesz onnan elbontható. Remélem érthető a dilemmám :) Köszönöm előre is a válaszokat! Bálint
Szia! Nekem tetszenek a fáid. Pár szakami kérdés ezzel kapcsolatban. Amikor készen van a váz (drótból), mivel "csomagolod be"? Miből lesz a fatörzs? És a leveleket hogyan teszed rá? üdv: Bálint
Szia.En vagyak Tibors Kurmis es lakak Letarszagan Riga . Megnesztem a terepasztalt erdekesen csinalva azert ,Lenne egy kerdes mibul van csinalva a hegyek,lehet van meg fotok?Kaszi varam a valaszt.
wartburger, RhB, köszi a tippeket, nagyon impozáns verdák.
Kicsit idegenkedek ezektől a külföldi rendelésektől, még nem csináltam.
A Mediker honlapján láttam hasonlókat, a jövő héten megyek pestre megnézem, hogy tudom a motort és az aksit belegyömöszölni, meg a futóművet belereszelni.
A kiállításon emlitett bővitésnek most csak az egyik fele készül, de a másikhoz is megvettem a faanyagot.
Igen, rájöttem hogy sűrűbben kellene az ágakat - legalábbis én szerintem, ha valki máshogy látja szóljon. A mai fa mindenesetre több anyagból fog készülni.