Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6093

Valóban, nem volt az öreg. Szerintem őt vehette át Dennerlein. Eddig azt hittem hogy csak olyan vékony nőci lábakkal lehet ennyire tempósan lépegetni, hát nem :-)

És jól kihallatszik a pedal string bass hangja! Nem nagy élmény, de legalább lecseng.

A játéka viszont pazar a C3-on.

Előzmény: LittleBig (6091)
tehtube Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6092

A jazz, blues, gospel, soul zenékhez nem használnak az általad felsoroltakból. Azok gyakorlatilag alkalmatlanok arra. Sajnos még a direkt B3 klónoknak is több hinyosságuk fordul elő, nemhogy a többinek.

Erre a zenére -nem véletlenül- csakis B3 típusok jöhetnek szóba. Ezek mint: A100, B3, C3, Rt3. Nomeg egy jó 122, 147 csöves leslie.

Ray Caharles még előfordult egy M3-assal is, ami B3-ból van, de már celeron B3.

Tehát csakis a nagy csöves, elektromechanikus hangszerek. Sajna 100kg alatt nem léteznek. Esetleg egy E100 is kompromisszumos megoldást jelenthet :-)

Mondjuk a magam részéről megoldottam a súlycsökkentést és a hangzás megtartását, de mindent azért nem lehet. EMU samplerrel bemintáztam és beprogramoztam a leggyakrabban használt regisztrációkat a B3-asomból, ami a legtöbbször elegendő is. Ez árban is töredék, súlyban meg méginkább: 5+7+4kg két manuálban.

Ha viszont igaziban gondolkodsz, a fedélzetnek így kell kinéznie, 3 kapcs. balra, forgókapcs, 9-9-2-9-9 húzóregiszter, 4 kapcs jobbra. Mint ennek az eladó B3-nak :-)

Előzmény: geniusofsoul (6090)
LittleBig Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6091
Üdv!

Nem emlékszem, hogy Mike Carr neve szerepelt volna a fórumban jó hosszú időre visszamenőleg. Szerintem ezek alapján kellett volna (ha volt, akkor elkerülte a figyelmemet):
http://www.youtube.com/watch?v=Q5iX2JnzseM
geniusofsoul Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6090
Kösz a választ! Hozzám főként a jazz,blues,soul,gospel jellegű zene áll közel.Ray Charles nekem No.1.  Nagyon tetszik persze nekem is a "Hammond" hangzás. Fent van az interneten egy Hammond Grandee, 185.000-ért, el tudnám képzelni ezt is, de a mérete iszonyatos!
Előzmény: dombi39 (6089)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6089
Üdv itt nálunk. Majd Tehtube mester elmondja miben mi a legjobb, de igazából két kérdés van (szerintem):
1. milyen hangzást akarsz?
2. milyen zenéhez kell?
Ha erre tudod a pontos választ, akkor már könnyebben lehet választani.
A magam részéről a Yamaha-nak jó cuccai vannak és jól szervizelik ha van alkatrész... (10 évig Yamaha basszusgitáron játszottam), de a billentyűs dolgait nem ismerem.
Előzmény: geniusofsoul (6087)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6088
Tessék csak tessék lehet választani. Itt kapható az utolsó esély:
geniusofsoul Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6087

Üdvözlet mindenkinek!

Először írok ide, elnézést, hogy nem pont Hammond, de orgona témában. Eddig én zongorán és szintetizátoron(Korg i3) játszottam hobbi szinten, de most szeretnék egy számomra elérhető orgonát venni. Két típust találtam, egy Yamaha D-65 és egy Dr.Böhm 2000 Professional orgonát. (Láttam még egy Yamaha mc-600 -at is, de azt hiszem az egy más kategória). Ha lennének Köztetek, akik ismerik ezeket a hangszereket, és tudnának tanácsot adni nekem a döntéshez, nagyon megköszönném! Ami döntö a hangzáson kívül, az a megbízhatóság és javíthatóság. Előre is köszönöm!

tehtube Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6086

Na akkor szép sorjában a kérdéseket:

- Nem Aszú/Furmint a Tokai "j" nélkül, de TX5 :-)

- Ha művészi nincs is, de valami akad láthatóságilag: Tokai TX5 video, extra

- B3: ~8.500 Euro, vagy annak megfelelő HUF általános ellenértékes.

- Esetleg csöves, fa leslie megoldható további összegért.

Íme:

dombi39 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6085
TOKAI... Aszú vagy furmint?
Valami hangdemo nem akadnak róla?? Mármint amikor egy művész játszik rajta...
Előzmény: tehtube (6083)
dombi39 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6084
Mennyi? 2 mFT?
Leslie van hozzá?
Előzmény: tehtube (6083)
tehtube Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6083

Továbbra sincs nagy reklámja a brazil klónnak: TOKAI TX5.

Hammond B3 eladó.

Vastag, szép, tökéletes hang minden szélsőségtől mentesen, eredeti csövekkel.

dombi39 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 6082
OK! Tehát akkor öltöny. Este lévén pedig a sötét az illendő.
Köszi.
Előzmény: tehtube (6079)
tehtube Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6081

- Azt hittem egyértelmű vagyok :-)

- Boss RT20: stop = egyszerre a két pedál lenyomásáva.

- Viscount stop: Slow=0

- Kéthete írtam, a fa lezliknél sokkal zártabb a doboz, jobban verődik benne össze-vissza a hang, kevésbé rapszódikus a megállt rotor hangszínének különbözősége.

- Biztos jól szól az EMU B3-ad mind az RT-20-al, mind normál lezlivel.

- Samplereket régóta nem gyártanak, helyettük ma softok vannak. Viszont eezek, a régebbi és az újabb szintik mindenféle digitális hókuszpókusz után lejátsszák a hangmintákat pcm alap esetében. Fontos a DA átalakító, az analóg hangrendszeren a kijáraton. AZ EMU-k a mai napig az egyik legjobb hangú ilyen termékek.

- Nem kell túlzásba vinni a minták terjedelmét. A kevesebb gyakran több. Én elférek most 31Mb-os bankban mindenestül. 21 Hammond, 4 zongora, csembaló, clavinet/wah, 2 szinti, string, 2 Farfisa, Fender bass, motorhangok. Elsősorban koncertre fejlesztettem ki, de otthon is szívesen eljátszom vele.

- Xboard 61, nem rossz, de nem Fatar. A kínaiakat onnan ismerni meg, hogyha egy Fatar mellé teszed, kb. 1 billentyűvel hamarabb ér véget ugyanazon hangterjedelem.

Nem kemény, nagyon jó orgonához a billentése.

Előzmény: djuice (6080)
djuice Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6080
Zsolti, ezt a pesties rövidítést meg szlenget sosem tudtam követni. :) Én már csak ilyen vagyok. :)
Visszatérve, tehát nekem pont az a bajom hogy ha az eredetin vmit megcsináltak, azt miért nem lehet funkcionálisan pont úgy megoldani egy klónon? Nekem a csupasz orgonahang nem tetszik, s gondolom Donald úr se hiába ügyködött a lackójával. Azt veszem ki a szavaidból hogy a no brake klónok csak úgy tudják a rotor stoppot és ezek szerint ez a Boss pedál is, hogy leveszed a slow speedet 0-ra?
Amúgy a falacis dolognál miért is nem számottevő a stop effekt?
(amennyire én tudom, egy felvételen mindig túldimenzionálják a hangszereket a hatáskeltés miatt, a zongora sem úgy szól a valóságban hogy a mély regisztereket csak a bal fülünkkel halljuk, tehát a valósághoz képest túl szét van panorámázva...)
Ha a hammond agynál az Emu B3-mamra gondolsz, mindenképp szeretném kipróbálni egy rendes lacival is, mondjuk nálad, de egy ilyen rt-20ra is kíváncsi lennék vele, vagy arra az analóg Voce leslie dobozra, bár az sem tudja a stop üzemet. Tényleg kíváncsi volnék mit tud a te saját mintáid mellett, mert ugye ebben is vannak vonalból vett hangok ma meg az eredeti B3 mellett. Az egykori klón teszt mikéntjei még nálad, már erősen feledés homályába veszett nekem és gondolom azóta neked sem rosszabul hasítanak a tone wheelek. :)
Az Emu nem rossz, sosem volt az, csak sajnos már nem viszi tovább a sampler vonalat vasak terén. A mai dolgok meg már túlnövik az egykor nagynak számító 128mb-ot. Hallgattam délelőtt a roli SRX kártya demoit, hát azt kell mondjam még Emuból sem hallottam ilyen vastag dobokat, fúvósokat, zongorákat, rhodesokat mint ezeken a dedikált kártyákon! Tessék meghallgatni! Persze drágák, mert 85e darabja és még hozzá plusz az anyahangszer, ami fogadja, de itt hallatszik hogy a sound min. 92%a a jó mintákon áll! És ez készen van, nem kell multisamplingelni és nem utolsó sorban minta betöltésre várakozni! Jól tudom az Emulatorok nagyon erősek samplingben, dinamikában de normális mintát találni bele, azt megfizetni - mert ugye az "ingyen" témáknál is mindig a legjobbak nincsenek meg sehol, senkinek - macerás és akkor majdnem ott van az ember mint a kész SRX-eknél, vagy mondjuk egy használt Motif szintinél, ami most már néhol 200-ból megvan. És ekkor van egy tuti billentyűd, modern és jó minőségű hangokkal, sampler van ebben is a saját gyártású hammondoknak, memória kártya!!! stb. szóval ilyenek miatt nem kajtatok én többek között ritka, ám de lestrapált, elavult samplerekért, aminek főleg a javítási oldala megoldatlan. A HS ugyanis kifejtette hogy nem foglalkoznak támogatatlan termékvonal javításával, de ha tennék is inkább másikat vesz az ember olyan szervizdíjat generálnak!
A kis Emu Xboard 61et viszont díjazom, mivel új és meg olcsó is, egyedül a billentése kemény egy Hammondhoz képest és kicsit ciki hogy 2007-ben még sorjás billentyűket produkál a gyár, Fatar mechanika vagy kínai gyártók ide-vagy oda.
Előzmény: tehtube (6077)
tehtube Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6079

kb. ahogy dógozni jársz.

De december 3-án Kaltenecker Zsolt is fellép a Művészetek Palotájában, ahol Hammond trióban is játszik. A hangszer Nord C1.

December 3 részletek

MŰPA részletek 

Mi az hogy a jegyekre kezelési költséget MOST nem számítanak föl!!!??? Egyébként igen? Undorító. Én sem kérem tőlük az odautazásom költségét!!!

Előzmény: dombi39 (6078)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6078
A MÜPA-ban hogy kell öltözni egy ilyen eseményre? Öltöny?
Előzmény: tehtube (6059)
tehtube Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6077

Nándi, a hivatkozott az, akire hivatkoztál: KRZS. Volt mindene, ezt használja, ez vált be a legjobban.

A bypass az no effekt, totál, így van.

Nemrég írtam Brian Augerről ismét, vonaljel -> tranyós aktívboxba. És állat volt, de úgy nehezebb.

A lezlik 99,99%-nál a break random. Nemrég írtam, kevésbé differens a stop, ha eredeti, csöves, fa a laci.

Viscount DB stop = slow: 1.

A Hammond agyadat gondoltad "megforgatni" ?

Egy ilyen szinti nincs nagyon hova fejlődjön.  Megbíztahó ez EMU, állt már le Roland is. Az EMU-nak zenére sokkal vastagabb, melegebb a hangja nagy dinamikával, a Hiccszpész évek óta szajkózza szintén. Egész könnyen kapni és igen kedvező árért, és gyakorlatilag csak azzal is tökéletesen el lehet boldogulni magunkfajta zenékben.

Kicsit variáltam a mexólaláson. A main-en általában monóban kihozom a nem orgonákat a KBR hifi részére. Az orgonát a sub1-ről szintén küldöm monóban a lezli felé. De most a sub1 másik oldalát meg bekötöttem a hifibe, így egyszerre szól a lezlis, ill. a direkt vonalhang tetszés szerinti arányban. Joey DeF is így kérte, a stúdiókban is így szokták felvenni (Rudy Van Gelder pl.), valóban nagyon hasznos. Csökkenteni lehet a forgás/hullámzás mértékét és erősíteni a keyclicket.

Előzmény: djuice (6076)
djuice Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6076
A hivatkozottnak szót nem vágom, de a lényeg hogy látom, használod. Amúgy a bypass nem nyomja ki a cabinet szimut is egyben? Mert az egyenes hang is akkor szép ha legalább a cabinet formáns rajta van. Teljesen dry-ba sztem nem túl jó. Pl a Viscount DB is ezért volt csak fél megoldás szerintem. A Francescos lemezeken is az a legtutibb többekközt, mikor nyom egy breaket és teljesen véletlenszerűen áll meg valahol a horn. Majd mikor felpörgeti, előjön az a nagyon érdekes doppler-motion hangzás. Na de nem kell ezt itt magyarázni ha nem tévedek... :)

Amúgy most roliék egész jól jönnek felfelé! Halgatgattam a minap egy Fantom X-et és elég derekas zongora szól már benne, nade mondjuk csak ezért nem éri meg. Inkább akkor az új Sonic Cell desktop hangmoduljuk, ami egy az egyben Fantom X hangilag, sőt még több is, mindemellett hangkályhaként (DAW) is üzemel és 178 pezójér mérik itthon. Ha ezt vesszük, még használt modulok sincsenek ennyiért amik már a kor színvonalán szólnak, modern, több rétegű mintákkal.
Emu sampler oké hogy viszi a prímet, de ahogy a fejlődés megy, már az sem sokáig és hát egyre nehezebb is találni... aztán meg ha bekakil... Na de ez már egy más történet, nem is folytatom. :)
(azért még egy Yamaha Motif I. Rack se utolsó, azt is nemrég vesézgettük)

Ha érdekel vkit a Sonic Cell...

http://www.roland.com/SonicCell/

http://www.roland.com/products/en/SonicCell/index.html

tehtube Creative Commons License 2007.11.30 0 0 6075

Igen van. Egyik pedál a bypass, másik a seb.váltó, a kettő együtt a stop.

Jódolog. Hivatkozottnak az EMU-s Hammondommal fényesen bevált.

Előzmény: djuice (6072)
ozjo Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6074
Nyilván a másik ló nagy pedál, az effect on/off
Előzmény: djuice (6072)
TheRover Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6073
jó csontos popója lehet a hölgynek
Előzmény: tehtube (6064)
djuice Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6072
Srácok, Tube!

Próbálta már valaki?

http://www.rolandee.hu/product.php?node_id=2004221

A mobil Hammond témában Kis-Rabata Zsolti szerint elég mérvadó! Nekem a kép alapján nem tűnik fel, de valyon van rajta rotor stop, azaz breake funkció vhol???
tehtube Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6071

Szia. Már közhely hogy a Victoraudió, de van relatíve sok.

Első a Syrius igen sok, többnyire kalóz jó hanganyaggal. Pataki nagyon jóóóó. Gyakorlatilag rá épült a nagy csapat. M102

Aztán Omega-LGT 3, 1, 2. Presser is top, brutál szólókkal! L100

Aztán Neoton 1, Taurus, Korál 1. Balázs Fecó is egyre keményebben tolja. T200

Aztán Mini 1, Skorpió 1-2. Papp Gyula is letette a névjegyét. A100

Majd V73, V Moto Rock 1. Lerch István tökéletesen hozta EMO Nice, ELP frazírjait. M100

Majd P Mobil 1-2, Box. Cserháti Pityi itt-ott megtolja az M3-at, Zefi még kevésbé domináns.

Végül Karthágó 1. Gidófalvi hatalmasat játszik egy keverős koncertfelvételemen és az első lemezen is jó. L100

Ja mégvalami, Gedeonbácsi :-)

...aztán nagy szünet és most páran próbálkozunk, de más a trendi, a korábbiakhoz képest a nyikvánosság mikroszkópikus.

Ez a felsorolás is volt vagy 2-3 éve :-)

Előzmény: dombi39 (6069)
trambi Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6070

Feleslegessé vált  eladó dolgok, hátha valakinek jobban szüksége lenne rá.

Egy Hammond E100,és  egy M100as

Leslik:

Olaszok válasza a lelsie 760ra

dombi39 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6069
Egy kérdés: van valakinek gyűjteménye azon magyar(!) számokról amelyekben jól kihallhatóan Hammond orgona szól (vagy legalább valami Hammond-szóló van benne)?
mokusmisi Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6068
és az új processzor - régi videokártya duó?
Előzmény: szintis (6063)
tehtube Creative Commons License 2007.11.29 0 0 6067

A klónokat nehéz minősíteni. Még a B3-ak közt is van hangbeli különbség a gyártási technológia szórása és az elmúlt 30-60 év előélete miatt. Egy klón általában nem nagy csöves lezlin szólal meg. Még jó ha valami tényleges forgóalkalmatosságon és nem szimulációval, sztereóban.

Így a fentiek alapján a minősítés inkább önmagához való hasonlítás, meg a fülünkben lévő hangképhez. Meg kell hallgatni, tetszi/nem tetszik? Érdemes lehetőleg minnél több klónt meghallgatni és összevetni hogy legyen viszonyítási alap, persze lehetőleg azonos körülmények között. Ilyen sajnos nem létezik. Talán esetleg a B4 lehet mérce.

Egy megállapítható, az újabbak az újabb szoftverrel precízebben leképezik az etalont. De ez nem minden, van hangkép, fedélzet, kezelés, billentyűzet, szolgáltatások, súly...

Nem kívánok rangsort felállítani, inkább azt tapasztaltam hogy az egyéb klónmárkák különböző területen erősebben, vagy kevésbé, de általában legalább tudnak annyit és úgy.

Előzmény: akapuli (6061)
ozjo Creative Commons License 2007.11.28 0 0 6066
Emlékszem, hogy szó volt róla, nem találtam. Igazán kimerítő választ kaptam megint. Köszi!
Előzmény: tehtube (6064)
tehtube Creative Commons License 2007.11.28 0 0 6065
XB-XK...
Előzmény: akapuli (6061)
tehtube Creative Commons License 2007.11.28 0 0 6064

A kisasszony egy Bertram által átépített, hordozható B3-on játszik.

A B3-at full midisítették, a kép óta körbevasalták.

Az orgona tetején egy midi váltogató, vezérlő van és rajta egy Crunchmaster csöves előfok a véznácska Hohner lezlihez.

A padján tennyérrel "tapossa" a lezliváltót és szabályozza a szintik hangerejét. (zongora, vonós, vibrafon)

A swell pedál az orgona hangereje mellett a lábujjkapcsólóval zongorapedálként is funkcionál.

Alul keverő, effekt, valami Korg szintiagy, Alesis data disk, Akai S900 sampler.

Amit tényleg használ az elférne egy tenyérnyi modulban az orgonában :-)

Erről volt szó majd' két éve.

Előzmény: ozjo (6060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!