Elég botor tett volt szülémtől, hogy egyetlen, kis adura is elvállalta a bemondást
Az én megoldásom, szerintem nem a legkönnyebb, de szerintem a bemelegítő körökön már túl vagyunk, nem? Vagy van még valaki széles e topikon, aki az eredetit akarja kitalálni? :)
Sporinak egy sportos:
Legjobb teniszezőnőnk nemcsak jól teniszezik, de a kinézete is "megindító" Nemcsak ügyes Kuti Kis,
Meghatatja a kukit is.
Vidéki községből való rovar arról ismerszik meg, hogy társaihoz hasonlóan, tipikus módon egy autótárolóban vert tanyát Tősgyökeres bogácsi a darázs:
lakóhelye egy Dacia-garázs!
Párizsi úrhölgy fegyelmezetten viseli, hogy férjét, a rajzfilmhőst elütötte egy autó Nem is látszik a francia lady-n,
hogy tegnap átment egy Lancia Frédin!
dixtn, üdw, kezdesz ráérezni a kecskék ízére!
pekes, remek, valóban új színt hoztál, bár a rímeid fele sem igazi kecske... viszont itt helyük van a több-betűs, a szórészcserés kecskéknek és a kínrímeknek is. Ezek definícióját a topik elején megleled... Ha nincs kedved keresgélni, akkor szólj, és beírom újra, de most igen el vagyok pilledve a rengeteg rím elolvasásától! Ja és új rímkísérleteket is szívesen látunk, van itt pár új rímtalálmány GZ meg a vurugya dumáiban.bocs, asszem, más nem kísérletezett...
Hát, evrivan, itt buli van.
Csak lesek, mit összerímeltetek ide, hogy fogok felnőni ehhez?
Ideírom a legemlékezetesebbeket, de nehéz válogatni, magas a színvonal:
-GZ: sandokán, Kepler, szigorított, becsápol
-ses: Bem
-spori: Vasas,
-pekes: Cseszkó, .zip,
-Nietzschések mind
És a visszavágás:
Ne disszidáljatok! Magyar,
maradj!
Reklámcéllal vonat viszi házhoz a cicaeledelt Amerre megy a kisvasút,
arra van a Whiskas-út.
Makkot takaró bőr zsenge, nem kell működését segítő hangjelzés Ez egy üde fityma,
nem kell ide fütty ma.
Megint kimaradtam egy feladványból, íme a tippem utólag:
Ismert nyugati sportszermárkáért nem lehet keleti pénzzel fizetni, ez az oka sokak, szemmel jól látható bosszúságának Nem fogadnak el a Pumára tugrikot?
Dühös, hogy ez kamu, párat ugrik ott.
ki ad következőt? aki még nem volt, vagy jöhetek akár én is megint?
vurugya
Hi pekes,
csatlakozom az előttem szólóhoz, új látásmódot hoztál közénk, maiért én személy szerint hálás vagyok!!! Hajrá, így tovább!
Az pedig külön teccett, hogy visszanyúltál a feladványokhoz!
ses: köszi a dícséretet, bár a sálas mintha nem az enyém lett volna...
Ciki, de ma nem igazán van anyagom, mert nem találom a paírt... Mindegy, pár gyorsat:
Szórakozóhely rendfenntartója azonnali exkludációval fenyegeti meg a rokkoncertre érkezőket, ha azok a számok alatt is őrjöngenek Fiúk, máris repültök a Pecsából,
Ha valamelyikőtök a számba becsápol!
Szoptatós anyaként komoly következményei lehetnek ahnnak, fa túl nagy zajjal használják a szerszámot Elmehet, ha hangos a fúró, tejem,
Fázok, Remeg lábam, túró fejem.
Nem lettem 600., beleköptél a levesembe, ezért bEVADulok! Nincs rím! Tényleg, ha valami jó rím véletlenül eszembe jutna, de nem kecske, akkor leírhatom anélkül, hogy kizavarnátok a világból?
Egy színész nem birja a várakozást a hivatalban, ezért éktelen káromkodásban tör ki:
Nem bírta Kulka a tortúrát,
Ezért árasztotta torka a kultúrát.
Ha egy kettészakított városban találkozunk, akkor délután ott leszek:
Uticélod ha Komárom,
Akkor ottleszek ma háromko'
Józsi bácsi folyadékot próbál rögzíteni, ami eközben nagyon serceg:
Amit Józsi hegeszt, nedű.
Nem ad ilyen neszt hegedű.
Szellemi vezér nélkül még csak meg lehetne dönteni a rendszert, de szállító állatok mindenképpen kellenek:
Lehetne fej nélkül puccs,
De ennek pej nélkül fuccs.
Fokozódó rosszullétet szimulálok, hogy ne kelljen órára menni:
Betegsegem egyre tettetem,
Kenyszerít -e tettre egyetem.
Nem kommunista, aki csendre próbálja inteni a kommunistákat, akik nem tudnak zenélni:
Kuss legyen, vörös pöcsök,
Tisztább hangú a pörös vöcsök.
Egy semmit sem érő gyümölcsért van oda egy énekesnő, aki néha csal, néha nem.
Rágott a körte, nincs bal fele,
Juditnak mégis szüntelen fal bele.
Szóljatok, ha eddig rosszul ertelmeztem a feladvanyokat, biztos rossz a monitor.
Ha nem jól csinálom meg őket, akkor lesz Móni, tor?
Pünkösdi búcsún életkép:
A hintán reszkető karok, majális van,
Gatyám pedig egy marok kanálisban.
Mivel pincészet van azon a helyen, ahová vízi védművet kellene építeni, átszoknak az emberek a sörre, hogy menjen tönkre a pince.
Nem épül a bortu' gát!
Mindenki issza a Tuborgát!
Sörivás közben egy tóról készült képeket tömörít valaki a számítógépén:
Issza már a Zipfert Ő,
Mikor írja: Fertő.zip
Azt hiszem, a csúcson kell abbahagyni. Rímeim nagysága determinálja szellememet, amit szintén le kell tömöríteni, hogy kezelhető méretű legyen. Azt hiszem, 600. leszek.
Monmdtam, hogy egyesével jövök, most kicsit durva leszek.
Dél-Amierikában súlyos büntetés jár a csecsemőjüket pénzért megszülő nőknek: ragadozó hal étkéül dobják őket, ezúttal azonban egy ügyefogyott állattal van dolguk Úgy látszik ez a piranha béna,
Még egyben van a béranya-lábszár!
Az ismert színész elé többféle felvágottat raknak, de csak egy jön be, mivel annak látványára megindul az elválasztási folyamat A különös verenyt a sonka nyeri nála
Csak ettől csordul ki a Sean Connery nyála
Ejha! Bundesligás iramban nyomjátok. GZ nejem sála és elényesett rúd nagyon igen :-)
Én is játékra jelentkezem:
Erdőlakó szerzetes a pesti MDF-székház előtt üldögélve tűnődik a közelben álló szobor láttán Felmerül a remetében:
vajon járt-e Bem e téren?
Kemény fiú az italtól morózus lesz Mindenkit lezúz, ha
két sörét lehúzza.
A család minden tagja – még a kutya is - felszállt már a gőzösre, így gyors népszámlálás után kezdődhet a kirándulás … hat a Nagyi, hét a Sajó:
indulhat a sétahajó!
A társaságban csak egyetlen lány imád a költészetről beszélgetni, de ő nagyon Ha a téma központjában poézis áll,
attól maga alá csakis Zoé pisál…
Hazafelé agymenésem volt, tudjátok, mikor az embernek hirtelen mindenről egy rím jut eszébe.
Egy pár mutatóba:
A túl sok alkoholpróbálgatás Szombathelyen kínos következményekkel jár a nagyétkűnek (Mámegint alkohol...)
Megártott a vasi borkóstoló,
Kijött a vacsi a torkosból, ó...
A következő kettőt lehet, hogy magamtól lopom...
Tiszthelyettes-tanonc rebelliót szervezett, el is nyerte méltó büntetését Felkelést a rigó szított,
Háromszáz év szigorított...
A kínaival ropott sebes görög tánc eredménye hangzatos megszégyenülés lett Gyors volt Fanggal szirtaki
A vacsit finggal szarta ki.
Amíg a főtartály záróegysége el nem romlik, nem termel vállalatunk selejtet Amíg a szelep tart,
Nem gyárt a telep szart.
Szálkás marad a ráma, mert a rámázó inkább kedvenc időtöltésének hódol Azért fog a keret szúrni,
Mert a mester szeret kártyázni.
Sziasztok! Tetszenek az alkoholos témák, ezért csatlakozom.
Téli falusi életkép:
Míg a no törte a köményt,
A manusz ivott, körte töményt!
Egy zenésszel akarjuk kifizettetni az alkoholtartalmú üdítonket egy baranyai városban:
Igyuk a sört, ez Komló,
Fizesd a kört, Somló!
Rosszul készletezett a kocsmáros, és a részegeknek nem jut vörösbor:
Megy a bolt, ürül a hordó,
Sok ott a holt, nincs már bordó.
A falusi embert Dem-nek hívják:
Isszák a whiskyt Demék,
Nem érdekli Demszkyt a vidék.
Az állatok primitív orzoje pálinkát inna:
A kanász egy pásztori nagy állat,
Nem kell neki álsztory, csak párlat.
S végül, külös tekintettel vurugyara, a varróno sopánkodik, mert nem tudja a nadrágot megvarrni szövet nélkül:
Anyag nélkül varrni szárat?
Könnyebb lehet szarni várat!
Két középkori nő kártyázik, a tét "védőruhájuk" Nem veszté el erényövét,
Sőt ő az, ki elnyeré övét!
Nincsen olyan erkölcsös gágogó, amely a fizikai akadályoknál sem botlik meg Nem találhatsz olyan erényes ludat
Mely nem botlik meg, ha valaki elényes rudat!
Pillangócsapat a híres csillagász száján akart megpihenni, mert nem tudták, hogy ő szereti a lepkét... enni Reászállott Kepler ajkára
Tetemes a lepkeraj kára.
Ismert nyugati sportszermárkáért nem lehet keleti pénzzel fizetni, ez az oka sokak, szemmel jól látható bosszúságának. Azért vörösödsz, mert nem jó, ha a cél Puma, rubeled,
Vagy egyszerűen, mint máskor, megint marja a rum, apu, beled?
Tímár írhatja a lopós kecskét, mert én már használtam a reggel/seggel-t (rőt seggel/sőt reggel)!
Igen, Tímár nagy király volt, az én két kedvencem tőle:
hogyha nem lesz tortapapír
Nem hoz sütőport a tapír!
ill.
Mindíg korán kel fel Nietsche,
Hogy kávéját felmelgítse.
bár ez utóbbi nem igazán kecske.
Ami a rejtvényedet illeti:
Ismert nyugati sportszermárkáért nem lehet keleti pénzzel fizetni, ez az oka sokak, szemmel jól látható bosszúságának. Sajnos nem ér lejem Nike-t
I don't - mondja nejem - like it!