Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ha-bimbi Creative Commons License 2000.12.05 0 0 1414
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy hol találhatnék olyan lelkiismeretes autószerelőt aki meg is csinálná rendesen az autót nemcsak szétszedi és össze rakja, majd leránt a lovéval.
Szóval szeretném ha minél több Címet tudnátok a rendelkezésemre bocsátani.

A trabira való könyűfémfelni-témához pedig anyit tudnék mondan, hogy már láttam egy 4 ütemű trabit köny.f.felnivel, úgyhogy biztos, hogy lehet hozzá kapni.

+ olyan alkatrészt keresek a 4 Ütemű trabimhoz, neve: levegő termosztát, elől a légszűrő elött van és a kipufogo cső körüli meleg levegőt szivja ha hideg van... nos ez hiányzik és nem találtam sehol...

üdv mindenkinek. Bendegoose

Zoldalma Creative Commons License 2000.12.05 0 0 1413
Kíváncsian várjuk a beépített változatról szóló tapasztalatokat! Egyébként engem pl. érdekelne egy olyan "boardcomputer" is, amely nem változtat semmit, mindössze néhány adatot közöl, fordulatszám, pill. fogyasztás, homérséklet (rel. páratartalom, tengerszint feletti magasság, kocsiban tartózkodó személyek száma :-). Persze belebeszélni könnyu... De ha van további info, tudósíts!

Z.

Ui: azért a vízbefecskendezos dologhoz már nagyobb módosítás is szükséges, vagy nem?

Előzmény: kapeti601 (1408)
Sumo Creative Commons License 2000.12.05 0 0 1412
ha ez komoly, es nem kamu, akkor allati kivancsi lennek ra! szakmailag is (mint programozo), meg trabantosilag is!

(ha az advanced verzio is csak 50 rugo korul lesz, akkor ez nagyon baratsagos ar szerintem!)

Előzmény: kapeti601 (1408)
Tibke Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1411
A 4 üteműre sok féle felni rámegy. Szóval szerintem rá kell mennie az alufelninek is, ha az acélfelni rámegy.
Előzmény: DAN (1410)
DAN Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1410
Üdv!

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de: voltam bontóban, vettem kuplungpedált (kösz a segítséget, tényleg volt pedál az M3-as mellett), kérdeztem hogy van-e felniük 4 üteműre. Mondta hogy nincs, de a Ladáé rámegy. Közben kiderült hogy acélfelnire gondolt, én pedig alura. Azt mondta hogy a Wartburg-Trabant alufelni (szerintem csúnya) jó rá, de most nincs nekik. Szóval ha az acélfelni rámegy, akkor az alufelninek is rá kellene mennie, nem?

Előre is kösz.

Apropó, fékpedál nem kell senkinek? Mert nekem nem, odaadom a rászorulóknak.

Tibke Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1409
Kösz az ötleteket, de ez egy vadi új tuning főtengely, azt mondták, hogy k* jó motorom lesz tőle. Most szedjem szét?
A csapszeget úgy izzadtuk bele a hajtókarba, nem hiszem, hogy kopott. De lehet, hogy egy rossz pillanatomba szétszedem....
Ha valami komoly lenne, növekedne a kattogás magas fordulaton, nem?
Előzmény: Tiberius_ (1402)
kapeti601 Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1408
Szevasztok!
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy dologra. www.trabiklub.com -on olvashatjátok a "tuning" címszó alatt. Véleményeket várnánk a dologra, ide vagy a klubos-fórumba, mind1.
Köszi...
biggyboy Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1407
Hali !
Azt ajánlották nekem ide írjam fel , hátha érdekel valakit .
Van 1 eladó Fiat Abarth motorom 1050ccm-es 70HP alapból . 127-es féle blokk . Tehát trabiba beépíthető . Az irányára : 130.000 Ft
Teljesen felujjítva , még nincs összeszerelve , amerikai sportvezérműtengellyel , állítható bordás kerékkel , ....

Tel : 30-9673-866

Bocs azoktól akiket nem érdekel .

egg Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1406
szerintem a kerékcsapágy, nekem is az volt...

és emitt egy trabi-teszt:

http://totalcar.hu/teszt/trabant/

Előzmény: Zoldalma (1405)
Zoldalma Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1405
Nekem egy ideje már az van benne. Jobb, mint az eredeti (ami talán 45/40-es), nem vettem észre hátrányát, vezetékek&kapcsoló úgy tunik bírják.

Más. A Ninausznál én nem vettem észre ilyen hangosodást... mekkora fordulattól jelentkezik?

És egy kérdés is: az ékszíjon kívül mi a fene nyikoroghat ütemesen még elöl? Mert amit én hallok, az mintha nem a fordulatszámmal, hanem a sebességgel lenne összefüggésben... Nem lehet nagyon hallani, mert a motor jóval hangosabb, csak ha üresben, alapjáraton gurulok, lassulok a nyikorgás is lassul. Ja, és mióta feltettem a köténylemezt, jobban hallható, tehát "alul" okozza valami.

Z.

Előzmény: Knappcsi (1404)
Knappcsi Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1404
Másik kérdés!
Mekkora halogén izzót rakhatok be a tompítotthoz?
60/55-öst lehet?
Várom a választ!
Köszi
Knappcsi Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1403
Nianuszosok figyusz!
Felraktam pénteken, pöpecül működik, de volna egy kérdésem, egy bizonyos határtól (fordulatszám) k..va hangos lesz, mintha el lenne repedve a kipufogó valahol. Ez normális? Engem nagyon nem zavar, csak a szomszédokat fogja egy idő után. Szóval ötlet?
Knappcsi
Tiberius_ Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1402
Tibke: Hajtókar,dugattyú,meg ilyenek körül nézelődjél.....nekem volt már olyan magyar főtengelyes kopogós motorom,amire csak legyintettem,aztán az lett a vége, hogy a hajtókar kikönyökölt a blokk alsó oldalán...
Előzmény: Tibke (1400)
kapeti601 Creative Commons License 2000.12.03 0 0 1401
Kalapálás:
Nekem volt/van "szedett-vedett" összelegózott motorom /rallygép:)/.Ez a jelenség ennél is jelentkezik. Hajtókar-dugattyú egységnél keresd a hibát szerintem. Ha bronzperselyes a csapszeged, akkor az lehet kicsit kopott.
Előzmény: Tibke (1400)
Tibke Creative Commons License 2000.12.03 0 0 1400
Olyan problémám van, hogy az alapjárat egy bizonyos fordulatán valami erősen kalapál. Olan, mintha valami ütne.
Én az ékszíjtárcsára gyanakodtam, de az nem laza.
Egyébként már főtengelycsere óta fenn áll a baj,az ékszítárcsa már rajta volt a főtengelyen mikor vettem.
De gázadásra megszűnik, magas fordulaton egyenletesen megy a gép.
Van valami üötletetek?
Mogorva Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1399
Az új gumi, csodálatos ungarische utángyártott, kemény , gagyi gumiból készült, ami ameleltt, hogy kemény, tiszta sorja és precizitást max. akkor látott, amikor a "gyártó" kisiparos a Mercedeszében szállította...

Vegyél Bosch vagy valami más minőségi lapátot. Ezteket közbetétekkel fel lehet rakni az újabb fajta Trabik ablaktörlő karjaira, azok tökéletesen törölnek. Mi meglepő... :((

Igaz nem is 600 Ft-ba kerülnek, mint ezek az ultragagyi utángyártott szarok. Hogy rohadna meg a sok szarházi aki gyártja és forgalmazza.

Előzmény: Zoldalma (1398)
Zoldalma Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1398
Újabb téma: ablaktörlo. Nekem a "hosszú" (asszem 4üt.) változat van fent, és pont a szemem elott húz egy csíkot középen. Gondoltam, kicserélem a gumit, de gyorsan vissza is cseréltem, mivel az új gumi mindenhol csíkot húzott, nemcsak középen. :-( Kérdés: ez a csíkozás a "nagy" ablaktörlö tulajdonsága (nem tudja lekövetni a szélvédö görbületét), vagy megoldható valahogyan?

Z.

locust Creative Commons License 2000.11.30 0 0 1397
Lehet kapni, 11ker zsombi autos bolt, zsombolyai utca. Ezer valamennyi penz, vagy ha soknak talalod akkor bonto, esetleg meg lehet hegeszteni ...
Előzmény: DAN (1393)
zupa Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1396
Szerelo haveromnak fenn is van a hat lampics.
Ha erdekel meg lehet nezni itt.
Az ove az a kek Trabi a lap aljan az "erste Besucher aus Ungarn" felirat felett. Sajnos eleg kicsi a kep. :(((((
Eloben nagyon vadul nez ki.
Előzmény: Zoldalma (1392)
noidea Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1395
Bontó? PL. az M3-aanál a nyársas autós?
Előzmény: DAN (1393)
Voliran Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1394
Köszönöm a segítségeket!!! :-)
DAN Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1393
Eltörött a kuplungpedálom. Nem lehet kapni.
Zoldalma Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1392
Ködlámpából ugyan csak 2 lehet, de fényszóróból 4 is (ha jól emlékszem, tompítottból megint csak 2). Így kijön a 2 tompított+fényszóró - 2 ködlámpa - 2 csak fényszóróval a 6 (jól nézhetne ki a Trabin :-)

Z.

Előzmény: Grg (1391)
Grg Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1391
Azért az érdekelne, hogy a rendelet szerint 2 ködlámpát lehet felszerelni, de akkor a 4-6 lámpás autók hogyan mennek át a vizsgán? És itt nem csak Trabikra gondolok, hanem pl. a gyárilag a terepjárókra meg pickupokra szereltekre.
Előzmény: Zoldalma (1390)
Zoldalma Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1390
Naszóval, az anyag itt található. Én is valami online jogtárból szedtem nemrég, a módosítások is benne vannak. Ködlámpára a 45-46 § vonatkozik. Ez felolem felkerülhet a trabiklubra, bár mint említettem, nem én gépeltem be :-)

Z.

kapeti601 Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1389
Lányok, fiúk!
Ha lesz anyagotok a ködlámpás témáról, szívesen vennénk, ha fölkerülhetne a Trabiklubra, mert az mindenkinek jó... :) Köszi!
Előzmény: Knappcsi (1388)
Knappcsi Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1388
Nekem tuti megvan!
Jövő hétre scannelem majd.
Csak szóljatok rám addig!
Knappcsi
Előzmény: Zoldalma (1387)
Zoldalma Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1387
Valahol megvan nekem a teljes KöHÉM rendelet, amiben szabályozzák a lámpákat és minden egyebet, délután megpróbálom felrakni és belinkelem majd. Külön le van írva a ködlámpákra és a + fényszórókra is, hogy hova/milyet lehet.

Z.

Grg Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1386
Szerintem sem kell leszedni, hisz pl. a de Luxe Trabin gyárilag voltak ködlámpák, és a furatok megvannak a karosszérián (legalábbis nálam), tehát, ha ide teszed fel őket akkor elvileg nem kötekedhetnek.
Előzmény: Voliran (1382)
névtelen Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1385
engem is érdekelne egy ilyen összegyűlés!
Márha' addigra meggyógyul a tragacsom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!