Józan paraszti ésszel ugye úgy kellene, vagy úgy lenne -közép és hosszútávon is- észszerű:
- szétkúrni a Hamasz humán hátországát is, kerül amibe kerül.
- de ez ne vadítsa el végletesen a "mérsékelt" arab országokat, amiből ők már nem tudnak kihátrálni otthon, mert hogy nekik ott kell elszámolniuk, nem pedig nemzetközi viszonylatban.
Ez totális ellentmondás, nekem még ötletem sincs ezt hogyan lehetne feloldani.
Ugyanakkor Izrael nem spórolhatja meg azt sem, hogy helyreállítsa renoméját az arab tömegek előtt, az elrettentő képességét.
Ha nem tudtak volna átmenni a kerítésen, vagy legalább ott megfelelő tűzerejű állandó határőrizet lett volna, akkor igen nagy valószínűséggel a több ezres vaskupola tesztelés is elmaradt volna.
:)) Ki gondolta volna, hogy a palesztin terroristák rakétaözönnel megtámadják Izrelt, miközben alagutakon, levegőből ... gyalokos terrositák behatolnak Izrael területére és ártatlan civileket gyilkolásznak le és ejtenek túszul.
Én most arra gyanakszom, hogy Németországban is ez lesz.
Majd menekítik az USA állampolgárokat onnan, mert a holland-német határ nagyon gyengén ellenőrzött. Illetve a svájci és a luxemburgi is, az osztrákról már nem is beszélve.
A terrorszervezet hírhedt arról, hogy iskolák, mecsetek, piacok, kórházak mellé, valamint alá teszik a fegyverraktárait” – hangsúlyozta az NKE docense.