Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 102

Belenéztem. Hogyan lehet csatlakozni?

Alias, vagy saját névvel?

Előzmény: Cleaning Cloths (97)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 101

vagy a saját 92 kommentetben kattints rá a "Gödel Bukta"  aláhúzott szövegrészre. 

Előzmény: újszuper (98)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 100

Van róla külön szaktopik. Ott olvashatod és ott a link is a teljesebb kifejtésre. 

Gödel tételei egymást is cáfolják

Előzmény: újszuper (98)
gépelőember Creative Commons License 2023.08.17 0 1 99

Csak az olvasó kedvéért szuperfizikus: egy büdös szót sem tudsz angolul.

Pusztán csak feljebb csavartad a szerepjátékod önhevületét.

Előzmény: szuperfizikus (93)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 98

Mit akarsz te ezekkel a minden konkrétumot nélkülöző semmitmondó kijelentésekkel?

Ahogy elnézem, soha nem is láttad még Gödel eredeti bizonyítását.

Ne hablatyolj tovább, hanem töltsd fel azt ide, és pontról pontra mutass rá a hibáira!

Előzmény: Cleaning Cloths (95)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 -1 0 97

Éppen most hívott meg egy admin a ~450 ezer fős 

Physics. Quantum mechanics. Quantum biology and the Quantum Realm  zárt csoportba és el is fogadtam és ott is tag vagyok. 

Gondolom ott is kipróbálhatnád magad. Talán ott fogékonyabbak az emberek. 

Előzmény: szuperfizikus (96)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 96

Köszönöm az eddigieket azoknak, akik valamiféle hasznosítható tanácsot adtak.

Ha még tud valaki további lehetőséget, akkor szívesen fogadom. 

Olyan lehetőséget, amely nem mások véleményétől függ. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.17 0 0 95

Az a helyzet, hogy nekem automatikával (robotika)  foglalkozó mérnök az alapszakmám és igen tesztelni szoktam dolgokat és nem csak úgy elhinni. 

Feltettem a Gödel bukta alapjait egy nemzetközi matematika csoportba (23 ezer fős)  is tesztelésként. A lényeget néhány mondatban is meg lehet fogni. Megértették:

Kurt Gödel's first incompleteness theorem violates the rules of correct reasoning and mainly contains a false dilemma-based reasoning error, but it also contains the circular, raisin-swelling, non-real Scotch and the expert disguise error. Furthermore, the lack of novelty can also be criticized, since oxymorons and paradoxes have been discovered and known for at least 2,500 years. It can be rejected in science for several reasons, even 5-6. So, in reality, this is just an example of a paradox that is slightly different from the others. Thus, it is an important part of the evolution of human thinking and logic, but it can be outgrown and surpassed. It may remain as science history.

Kurt Gödel első nemteljességi tétele sérti a helyes érvelés szabályait és főként hamis dilemma alapú érvelési hibát tartalmaz, de fellelhető benne a körkörös, mazsolázgatás, nem igazi skót és a szakértői álca nevezetű érvelési hiba is. Továbbá az újdonság hiánya is szemére vethető, hiszen az oximoronok és a paradoxonok már legalább 2500 éve feltártak és ismertek. Számos, akár 5-6 ok miatt is elvetendő a tudományban. Így valóságban ez csak egy a többitől némileg eltérő paradoxon tanpélda. Így az emberi gondolkozás és logika evolúciójának egy fontos része, de már kinőhető és túlhaladható. Megmaradhat, mint tudománytörténet.

Fel fogom tenni ezt tesztelésként egy filozófia csoportba is. Az 357 ezer fős. 

Előzmény: újszuper (92)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 94

"Te egy nagyon jóhiszemű ember lehetsz . . ."

Talán inkább te vagy betegesen rosszhiszemű.  Amit a tudatlanságod táplál.

Előzmény: szuperfizikus (91)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 93

Ez teccik.  ;)

Néha nézek angol YouTube videókat. Némelyiknek van magyar feliratos szinkron fordítása.

De rosszabb, mint csak angolul meghallgatnám. A magyar szinkronfordítás annyira rossz, hogy már zavaró. Inkább kikapcsolom.  

Előzmény: Patreides (87)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 92

"(Gödel Bukta) már eleve három nyelven adom ki. Angol-német-magyar. Hivatásos szakfordítókkal készítettem."

Nevetséges naivitás és önámítás!

A Gödel nemteljességi tételről szóló minden valamirevaló írás annyira speciális matematikai-logikai szaknyelven íródik, amit egyetlen hivatásos szakfordító se képes értékelhetően  magyarról angolra lefordítani. Kizárólag az adott témakörben rendszeresen publikáló matematikus.

Nincs kecmec, aki bármilyen szakmában publikálni akar, annak magának kell megtanulnia a terület angol szaknyelvét, magyarul hiába irkál. Aki azt képes lenne helyette angolra áttenni, az nem fog ezzel pepecselni.

Előzmény: Cleaning Cloths (84)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 91

Te egy nagyon jóhiszemű ember lehetsz, aki még soha nem próbálkozott olyasmit publikálni, ami nem egyezik a hivatalos nézetekkel. 

Majd ha megpróbálod, akkor tapasztalni fogod, hogy falba ütközöl. 

A hivatásos fizikusokat lehetetlen meggyőzni, és nem is érdemes ebbe energiát ölni.

Olyan, mint lóval imádkoznál.  

Persze ezért még nem kell feladni, csak más utat kell választani. 

És én tudok is egy jobb utat. 

Előzmény: Patreides (89)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 89

"Van egy elfogadott paradigma, amely szerint az einsteini relativizmus a hivatalos tudomány."

.

A hivatalos tudomány mérhetetlenül több, mint Einstein két elmélete.

A hivatalos tudománynak plusz az is meghatározó része, hogy tudja, valamit baromira nem ért a világól, mert egyrészt nem tudja összeegyeztetni a legnagyobb méretek fizikáját a legkisebb méretek fizikájával, másrészt ott van az érthetetlen ismeretlen, amit sötét anyag és sötét energia névvel jelöl, amelyek jelentése "valami, amit baromira nem értünk, hogy most akkor mi van".

A lényeg, hogy a tudomány tudja, hogy itt valamit marhára nem ért.

Előzmény: szuperfizikus (88)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 88

"De nem értem, miért nem azon dolgozol, hogy a "hivatalos tudomány" képviselőivel elfogadtasd az eredményeidet."

Nagyon egyszerű. Az én anyagaim homlokegyenest ellentétesek a hivatalos tudománnyal, pontosabban a "modern" fizikával. Egyetlen hivatásos fizikus sem fogadná el nyilvánosan. 

Vannak tapasztalataim. 

Egy fizikatanár elolvasta az egyik művemet, és azt mondta, hogy egészen biztos, hogy igazam van.

De hozzátette, hogy ő ezt akkor sem taníthatja a tanulóknak. Vagyis nyilvánosan nem vállalhatja a véleményét, mert akkor kereshet másik pályát magának. 

Van egy elfogadott paradigma, amely szerint az einsteini relativizmus a hivatalos tudomány. Hivatásos tudós nem támogathat mást. Ha egy tekintélyes szaklapban akarnám megjelentetni a műveimet, akkor ezt hivatásos szakértők bírálnák el, akik sohasem adnának jó véleményt róla. Akkor sem, ha tudják, hogy igazam van. 

Előzmény: Patreides (75)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 87

"Megértjük egymást. Nem gond sem a hindi, sem a japán, török, de más nyelvek sem."

.

A "megértjük egymást" és a hiteles, minőségi angol nyelvű publikáció közötti különbség "ég és föld".

"Én lenni tarzán akar megbaszni dzsént!" - Jane meg fogja érteni, de azért ez nem egy "Kisasszony, ön gyönyörű! felkérhetem egy táncra?"

Előzmény: Cleaning Cloths (83)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 86

Ha az angol megvan, a többi már csak ráadás, és nem tilos.

Előzmény: szuperfizikus (85)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 85

"Amúgy ez maga a 0-dik alapkövetelmény egy komolyan vehető publikáció esetében. Az, hogy angol nyelvű legyen."

Én úgy tervezem, hogy kétnyelvűek lesznek a publikációk. Magyar és angol. 

Erről mi a véleményed?

Előzmény: Patreides (82)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 82

Amúgy ez maga a 0-dik alapkövetelmény egy komolyan vehető publikáció esetében.

Az, hogy angol nyelvű legyen.

(Régen a tudomány nyelve a latin volt, később a német, most pedig már régóta az angol. Aki ezt az alapkövetelményt sem ugorja meg, ne számítson arra, hogy bárki is komolyan veszi.)

Előzmény: Cleaning Cloths (79)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 80

"Hiába csak magyarul írtam ... az applikációk lefordítják és más nyelven fel is olvassák neki. "

.

Így aztán teljesen midegy, mit írsz, mert a magyarról fordítás után a végeredmény úgyis teljes blőd összevisszaság lesz. :)

Angolról más nyelvre még - már - elfogadhatóan fordítanak ezek, de magyarról...?

Előzmény: Cleaning Cloths (79)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 78

Az újabb és újabb kozmológiai elméletek egy (multiverzum stb.) része ezért is inkább a filozófia területére sorolhatók, nem a fizikáéba.

Előzmény: Cleaning Cloths (77)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 76

"A publikálás amolyan szerzői jogvédő dolog. Amolyan szellemi szabadalomféle. Igazolva van, hogy te akkor már leírtad"...

.

Valójában egyáltalán nem csak ennyi a jelentősége.

Sokkal inkább a tudományos pályára lépett kutatók állandó, sokszor nyomasztó kötelessége a publikálás, és a minél több "idézés" begyűjtése.

Minél többet publikál valaki, amiből minél többen idézik őt más publikációkban, annál többre tartja őt a tudományos közélet, de ami számára még fontosabb, a főnökei, illetve annál nagyobb esélye lesz elnyerni egy újabb pályázaton egy újabb adag pénzt a továbi munkája finanszírozására.

Előzmény: Cleaning Cloths (74)
Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 75

Nyilván előzetes bírálat nélkül ilyen helyre nem kerülhet fel egy anyag.

De nem értem, miért nem azon dolgozol, hogy a "hivatalos tudomány" képviselőivel elfogadtasd az eredményeidet.

Egy ilyen "publikálni, mindegy, hol" akciónak csak az lehet az értelme, hogy ha később valaki más, a "hivatalos tudomány" elfogadott művelői közül hasonlót publikál, rámutathass, hogy "na, ezt én már jóval előbb közzétettem, én vagyok a jani".

De addig, ha egyáltalán ez megtörténik, az ilyen "publikálás" olyan, mintha nem is lenne.

A tudománynak egy alaptulajdonsága az, hogy önellenőrző, önkorrigáló, és már ahhoz kell egy hitelességi tőke, hogy valakitől bírálatra elfogadjanak valamit, azután jön maga a bírálat.

Ezt kikerülni értelmetlen, mert az eredmény úgy csak annyi lesz, mint egy bulvár-fanzazy kiadványnak... csak ezt még csak el sem olvassa senki.

Tudós azért nem, mert ő csak komoly helyen megjelent komoly anyagokat olvas, másra ideje  és energiája sincs, nem tudós meg azért nem, mert őt magát meg csak a saját maga kis nyünyükéje érdekli, az, hogy azt a nagyközönség elá tárhassa, és a másik hasonló cucca nem nagyon izgatja.

A publikálás rendes, bírálat utáni megjelentetést jelent.

Szerintem a "bárhol, csak tegyék közzé" értelmetlen, mert az olyan, mintha nem is lenne.

Kivéve, mondom, a későbbi "de én voltam az első" hivatkozási alap képzését. Ha igazából ez a cél...

Előzmény: szuperfizikus (72)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 72

"A kérdés az, hogy az adott helyen azt ki olvassa el."

És tudsz ajánlani olyat, ahol sokan olvassák?

Előzmény: Patreides (66)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.17 0 0 71

És ha felteszik a saját honlapjukra, akkor bárki számára korlátozás nélkül elérhető lesz?

Előzmény: Cleaning Cloths (70)
újszuper Creative Commons License 2023.08.17 0 0 69

"egy google-keresést sem vagy képes önállóan elintézni?"

Nem csak erről van szó valójában, hanem egy pótcselekvésről. Sok év óta hantázik itt a megjelenő könyveiről. Amelyek majd teljes paradigmaváltást hoznak a fizikába. Ebből láthatóan nem lesz semmi, ezért most azzal vigasztalódik, és azt próbálja itt elhinteni, hogy könyveket kinyomtatni már korszerűtlen dolog. Ám szuperfizikus olyan ordítóan dilettáns, hogy a valódi újdonságok publikálására szolgáló lektorált szakfórumokon semmi esélye.  Így évek óta azzal eteti magát, hogy az egész szakmai nyilvánosságot klikkérdekek szerint cenzúrázzák.

Így nincs más választása, mint efféle dumapartikkal mímelni, hogy ő publikál.

Előzmény: Oldskin (64)
gépelőember Creative Commons License 2023.08.17 0 0 68

Nagyon aránytévesztés magát a kifejezést is használni a szuperfizikus esetére. Publikálni - közzétenni valamit a szélesebb (szakmai) közönség érdeklődésére eleve esélyesen.

Szerepjáték ez is nála, máshoz mozgástere nincs, nem is lehet.

Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 67

Mississippi, de mit számít? Hülye amcsi nevek.

Patreides Creative Commons License 2023.08.17 0 0 66

Publikálni bármit lehet... valahol. A kérdés az, hogy az adott helyen azt ki olvassa el.

Ha ott leginkább csak "publikál" mindenki, de senki nem jár oda olvasni, mi értelme van?

Az ember a saját lelkét lenyugtathatja vele, hogy na, publiálva van, de a tudomány világában az nem basz... izé, számít egy öltést se.

A Duna is, a Jangce is, a Missisipi is  folyik tovább, mint eddig.

Oldskin Creative Commons License 2023.08.17 0 1 65

szvsz. a researchgate.net nem az ő terepe! 

https://www.researchgate.net/terms-of-service

In connection with using or accessing the Service, you shall not:

• Post false, inaccurate, dishonest, misleading, manipulative, deceptive, defamatory or libelous content;
Előzmény: cseik (49)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.17 0 1 64

Nem bántásból mondom, de hogy akarsz te publikálni, ha egy google-keresést sem vagy képes önállóan elintézni?

Előzmény: szuperfizikus (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!