Keresés

Részletes keresés

Construkt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12066

Mi az, ennyire megijedtél!

Nincs erről semmi saját elgondolásod, csak a wikire tudsz hivatkozni?

Pedig ha nem tudsz meggyőződni a folyamat pontosan periodikus voltáról, akkor ez is csak üres csacsogás:

"valójában nem az időt mérjük, hanem a mérendő folyamat hosszát hasonlítjuk össze a választott periodikus jelenség periódusainak számával"

Előzmény: destrukt (12065)
destrukt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12065

Nézz utána a vikin. 

Előzmény: Construkt (12064)
Construkt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12064

Erre bezzeg nem tudsz válaszolni:

"Beszélj inkább valami létező dolog fizikai tulajdonságairól. Mondjuk egy periodikus jelenségről!

Mondd el, honnan tudod, hogy egy adott jelenség tényleg pontosan periodikus!"

Ez értelmes és konkrét, nem úgy, mint a te fecsegéseid.

Előzmény: destrukt (12062)
destrukt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12063

A térre és az időre vonatkozó elvek tisztázása fontos a fényterjedés miatt. Ugyanis az üres térben nem terjedhetnek hullámok, mert a semmi nem tud hullámozni. 

A fényterjedésre vonatkozó új elvek:

1. Az üres tér nem alkalmas hullámok közvetítésére, a fény közegben terjed. 
  2. Fotonok nem léteznek. (senki sem tudja, hogyan kellene kinézni a fotonoknak, Einstein: „Ötven év tűnődés sem hozott közelebb ahhoz, hogy rájöjjek, mi a fény kvantumja”)
  3. A fény hullámokból áll, de nem folyamatos, hanem időben impulzusos, térben szakaszos hullámokból
  4. A véges hosszúságú hullámdarabok egy-egy meghatározott mennyiségű energiaadagot szállítanak. Ez adja a fény kvantumos természetét, ami nem jelenti azt, hogy az energia általában is adagos lenne.
  5. A fény haladó elektromágneses rezgés, a fényközeg elektromos és mágneses állapotának periodikus váltakozása.
  6. A fényközeg az égitestek közelében követi az égitest mozgását, együtt halad vele, de nem forog vele együtt. (összhangban az MM és MG kísérlettel)
  7. A fény a saját közvetítő közegéhez viszonyítva halad fénysebességgel, és csakis abban terjed minden irányban ugyanazzal a sebességgel 
  8. A fény sebessége nem függ a fényt kibocsátó fényforrás mozgásától. (kettőscsillagok megfigyelése)
  9. A fény sebessége vákuumban a fényközeg mágneses permeabilitásától és elektromos permittivitásától függ Maxwell képlete szerint: c=1/gyök(mű*epszilon).
  10. A fénysebesség nem egyetemes állandó, még csak nem is állandó.
  11. Egy mozgó megfigyelő által mért fénysebesség függ a megfigyelő mozgásától. A fénysugárral szembemozgó megfigyelő nagyobb sebességet mér, a fénysugárral egyirányban mozgó pedig kisebb sebességet. Ez okozza a Doppler hatást.
  12. A fénysebesség nem felső sebességhatár, elérhető és átléphető.

Előzmény: destrukt (12060)
destrukt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12062

Valami értelmes konkrét kérdésed nincsen esetleg?

Előzmény: Construkt (12061)
Construkt Creative Commons License 2024.07.08 0 0 12061

Szuperfizikus jövőfizikájának alapelvei:

"A tér fizikailag nem létezik. Nincsenek fizikai tulajdonságai"

"Az idő fizikailag nem létezik. Nincsenek fizikai tulajdonságai"

Ha ezek nem fizikai létezők, akkor ugyan miért ezekről gajdolsz tíz év óta?

A fizikának létező dolgok fizikai tulajdonságairól kellene szólnia.

Te viszont azzal akarod megalapozni a fizikádat, hogy a szerinted nem létező dolgok szerinted nem létező fizikai tulajdonságairól papolsz itt napról napra.

Beszélj inkább valami létező dolog fizikai tulajdonságairól. Mondjuk egy periodikus jelenségről!

Mondd el, honnan tudod, hogy egy adott jelenség tényleg pontosan periodikus!

Mert ez az imamalom, már nagyon unalmas, ezzel soha senkit nem tudsz meggyőzni. Mindenki csak azt látja, hogy valami zakkant próféta kántálja itt a rögeszméjét.

.

Előzmény: destrukt (12060)
destrukt Creative Commons License 2024.07.08 -3 0 12060

Térjünk vissza a jövő fizikájához!

Azt már tisztáztuk, hogy a jövő fizikája már nem lesz relativista. 

Ezek után lássuk a térre és az időre vonatkozó új elveket!

A térre vonatkozó új elvek:

1. A tér egy fogalom, az emberi gondolkodás terméke. A tér fogalmát az ember alkotott meg elvonatkoztatással, a fizikai testek kiterjedéséből, távolságából és elhelyezkedési rendjéből, eltekintve más fizikai tulajdonságoktól.
  2. A tér fizikailag nem létezik. Nincsenek fizikai tulajdonságai, nem tud görbülni, sem tágulni vagy összehúzódni, sem felcsavarodni.
  3. A tér önmagában, fizikai testek nélkül nem létezik (nem tartály)

Az időre vonatkozó új elvek:

1. Az idő az emberi gondolkodás terméke, egy összetett fogalom, amelyet az események egymásutániságából, az események lezajlásából, elmúlásából, a múlt, jelen, jövő fogalmaiból alakult ki.
  2. Az idő fizikailag nem létezik. Nincsenek fizikai tulajdonságai, nem tud görbülni. Nincs sebessége, így nem képes lelassulni.
  3. A valóságban csak események és folyamatok léteznek, ami az anyagi mozgás következménye.
  4. Kétféle időfogalom létezik:
  • a hétköznapi (filozófiai) időfogalom,
  • a fizikában használt időtartam, mint mérhető mennyiség.
  1. Az „idő” periodikus jelenségekkel mérhető. (valójában nem az időt mérjük, hanem a mérendő folyamat hosszát hasonlítjuk össze a választott periodikus jelenség periódusainak számával)
  2. Az „idő irányát” az ok-okozati összefüggésben álló események sorrendje jelöli ki. Az ok mindig megelőzi az okozatot.
  3. A múltba történő időutazás elvi lehetetlenség, mert múlt eseményei már nem változtathatók meg. A múltba utazás sértené az okság törvényét és az időhurok lehetetlenségének törvényét is.
Construkt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12059

Ezek szerint te már azt se tudod, mikor mit akarsz írni. De azért az egész világ ostoba csaló, egyedül te vagy a propeller.

Előzmény: destrukt (12058)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12058

"Akkor elismered, hogy puszta elírás volt, amikor rám akartad értelmezni a magad szűk korlátait?"

Nem, az nem volt elírás. Valóban nagyon szűkek a korlátaid. 

Előzmény: Construkt (12057)
Construkt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12057

Elíráson?

Akkor elismered, hogy puszta elírás volt, amikor rám akartad értelmezni a magad szűk korlátait?

De te tíz éve egyfolytában ezt a hárítást műveled itt.

Ezek szerint az mind csak gépelési hiba.

Előzmény: destrukt (12052)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12056

Ne siess szuperfizikus, fújd ki magad. Fogalmad sincs, időnként miért nézünk be ide.

Bár újabban egész szórakoztatóak vagytok a halandzsafizikussal, amikor egymást gyepáljátok a semmivel.

Előzmény: destrukt (12055)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 -3 0 12055

Hamarosan folytatódik az újfizika ismertetése.

overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 2 12054

A oénzkereset a mindenki számára indírekt bizonyíték arra, hogy az illetőnek hasznos tudása van.

Előzmény: destrukt (12050)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12053

De bizony, és a mérnökfajta tudja, hogy nem elég a rutin, néha elő kell venni, (újra)megérteni az elméleti alapokat, azok folyományait, megérteni mások eredményeit a hasznosításhoz stb.

szuperfizikus, tényleg azt mondtad korábban, neked gépészmérnöki végzettséged van ?

Előzmény: destrukt (12049)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12052

Tovább rugózol az elíráson?

Megnyugtató, hogy másba már nem tudsz belekötni.

Előzmény: Construkt (12051)
Construkt Creative Commons License 2024.07.07 0 1 12051

Ezek bizony nagyon árulkodó freudi elírások voltak, bárhogy is kapálódzol.

Te a saját képességed szűk korlátait nem vagy képes felismerni, helyette inkább az egész világot vádolod.

Előzmény: destrukt (12043)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 -1 0 12050

Neked folyton csak a pénzen jár az eszed?

Vannak más dolgok is, hidd el. 

Előzmény: overdog (12048)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 -2 0 12049

Amit te dolgozol, ahhoz nem kellhet semmi szellemi megerőltetés. 

Előzmény: overdog (12048)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12048

Akkor nem tudnék dolgozni, pénzt keresni vele, szuperfizikus.

Előzmény: destrukt (12046)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12047

Attól te csak menekülsz, szuperfizikus.

Előzmény: destrukt (12044)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12046

A tiéd meg nulla. 

Előzmény: overdog (12045)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12045

szuperfizikus, amit te "felépítettél", az a legfeljebb 10-15 mondat, amiket ismételgetsz ki tudja, hány éve.

(A cseik-féle halandzsafizika még ennél is kevesebb, minden látszat ellenére.)

Előzmény: destrukt (12034)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12044

A fizikához mikor szólsz hozzá?

Előzmény: overdog (12042)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12043

Elírtam, helyesen így hangzik:

Nyugodj meg, az én értékelő képességemmel nincs semmi baj.

Még a te felfogóképességed szűk korlátait is el tudom fogadni. 

Már odáig süllyedték, hogy az elírásokon kötözködsz? 

Előzmény: Construkt (12041)
overdog Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12042

" ... kancsalúl, festett egekbe néz."

Előzmény: destrukt (12040)
Construkt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12041

"az én ékelő képességemmel nincs semmi baj. Még azt te felfogóképességed . . ."

Ezek az ideges mondatroncsok árulkodó bizonyítékai a leépülésednek.

Előzmény: destrukt (12038)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 -3 0 12040

"Azt már tudom, hogy milyen ember vagy..."

Legfeljebb annyit tudhatsz, hogy makacs ember vagyok, aki nem hagyja magát lenyomni. 

Olyan, aki nem rémül meg, ha át kell lépni a mai tudomány határait.

Olyan aki szereti a felfedezés izgalmát, de nem száll el a fantáziák világába. 

Aki újat akar alkotni, az nem is lehet másmilyen. 

"A te számodra fontos, hogy milyen néven adod ki a könyveidet, Újfizika címszó alatt..."

Az 5 könyvet magába foglaló sorozat a "Tudomány tabuk nélkül" címet fogja viselni. 

"...a valódi tudományos közösség megítélése szempontjából."

Előre borítékolható a "valódi" tudományos közösség megítélése. Elmondom (csak neked), hogy mit fognak tenni. 

Először megpróbálják elhallgatni, vagyis nem lesz semmi reakció. 

Ha ez nem működik, akkor ádáz támadást fognak indítani ellene, 100 hivatásos relativista fizikus fogja egyöntetűen állítani, hogy hülyeség az elméletem. 

Ha ez sem válik be, akkor majd engem akarnak lejáratni, mondván, hogy nem is vagyok fizikus, csak egy kókler. He ez sem elég, akkor majd csúnyább rágalmakat találnak ki. 

De ezzel párhuzamosan egyre többen lesznek, akik megértik és értékelni is fogják az elméletemet.

Előbb-utóbb akad majd hivatásos fizikus is, aki az elmélet mellé áll. 

A régi fizikusok lassan kihalnak és a fiatalok már az újfizika ismeretében nőnek fel

Ez persze lassú folyamat, nem egy-két év. 

Előzmény: őszszakál (12035)
őszszakál Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12039

„De arra, hogy ténylegesen mi a fényközeg, arra még nem jöttek rá. Én igen. „

Na és miből áll a fényközeg??

A 3 méter hosszú hullámszakaszok, meg az átléphető fénysebesség, a nem létező fotonk, igazolás nélkül csak mese a részedről. Gyakorlati hasznot hozó újításod az nincs.:-(

Előzmény: destrukt (12037)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12038

Nyugodj meg, az én ékelő képességemmel nincs semmi baj.

Még azt te felfogóképességed szűk korlátait is el tudom fogadni.  

Előzmény: Construkt (12036)
destrukt Creative Commons License 2024.07.07 0 0 12037

"Elő a farbával!!!"

A legfontosabb felismerés az, hogy létezik fényközeg.

Ez önmagában nem lenne eredeti felismerés, mert sokan rájöttek már. Egy kis késéssel még maga Einstein is. De arra, hogy ténylegesen mi a fényközeg, arra még nem jöttek rá. Én igen. 

A másik fontos felismerés, hogy a fény nem folyamatos hullámokból áll, hanem rövid (kb. 3 méteres) hullámdarabokból. Ehhez kapcsolódik az a felismerés, hogy fotonok nem léteznek.

Egy harmadik felismerés, hogy a fénysebesség átléphető, vagyis nincs felső sebességi korlát. Ez alapján nagyon érdekes jelenségek jósolhatók meg előre, amelyeket  rajtam kívül még senki nem írt le. Neked már elmondtam, de nem figyeltél. 

Előzmény: őszszakál (12035)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!