Keresés

Részletes keresés

Hedo Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2636

na mesélj csak, azt meg hogy kell? Nincs valami jó leírásod erről? Mármint hogyan válhat az ember őstermelővé, mit kell tenni, hol, mikor? Előre is köszönet

Előzmény: gergerg (2628)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2635

Vagy az a régi jól bevált szerszám amit ekének hívnak?!

Előzmény: tgwh3 (2633)
gergerg Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2634

Vagy vess bukfencet, azt fűbe is lehet. :-)

Előzmény: tgwh3 (2633)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2633

Köszönet. Tehát ha én nem szeretek ásni, rotáljak? Valami behemóttal, ami jól lemegy :D

Előzmény: gergerg (2632)
gergerg Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2632

Ez a pontos megfogalmazás. Helyettesíti. Olyan soha nem lesz, nálunk ősszel nem is bir elég mélyre menni a rota pedig nem kicsi, de jóval könnyebb rotálni mint ásni. :-)

Előzmény: tgwh3 (2631)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2631

Csak itt merem halkan megkérdezni: akkor most a rotakapa helyettesíti az ásást vagy nem?

gergerg Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2630

Nem, de bátran hirdethetek, piacilhatok. Márha lesz mit. Így igazából mindig jó. Ha lesz bőven meló, akkor nem lesz időm eladhatót termelni, de ha nem lesz akkor lesz időm, és tudok pénzt csinálni.

Előzmény: tgwh3 (2629)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2629

Hát addig csak nem hajt ki a paprika, szóval érthető a ráérőssége...

És ez most akkor jó vagy rossz? Kevesebett fogsz adózni?

Előzmény: gergerg (2628)
gergerg Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2628

Híreket mondunk.

Ma voltam a NAV-nál, már van adószámom az őstermelői igazolványhoz. A falugazdász viszont csak decemberre igéri az igazolványt.

tgwh3 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 2627

Ne is mondd, minden a szemétbe, vagy égetni, rosszul vagyok az ilyen hozzáállásoktól... dehogy válogatják, úgyis összeöntik a szelektívet. Amúgy az elején össze is öntötték, lehet még most is, de utána már válogatják, legalábbis lehetett látni a kukásoknál külön kupacokat.

A komposztálóért is harcoltam, aztán most meg a levél meg a rózsa megy a kukába, mert bök, vagy mérgező - dió -, vagy mer úgyis lesz még elég...

Előzmény: Laci/Zápolya (2626)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.11.07 0 0 2626

Nyáron volt egy fellángolása valamelyik hulladékban utazó zöld szervezetnek, hogy családi házanként kellene két tyúk. Ha megkapnák a szemetet, átkapirgatnák, kicsipkednék belőle az ehetőt és csak a visszamaradó anyag kerülne a kukába. Igy az elszállitandó szemét mennyisége a felére csökkenne.

Ha tényleg megcsinálják, hogy lesz a kukásautón egy mérleg és azzal mérik minden ház szemét mennyiségét és csak annyit kell majd kifizetni, akkor biztos megcsináljuk. Jelenleg a legkissebb edény legritkább szállitásával megy a szemét, ami rendeletileg lehetséges.

Előzmény: tgwh3 (2625)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 2625

Nem erre gondoltam, hanem hogy most kezdik megérteni, hogy a tyúk tartható, és tojik tojást, meg  bele lehet főzni sok ételbe... ez, mint valami világcsodája, úgy járja körbe az országot...

Meg a másik, az öntözés. Hát de jó lenne ha a magyar paraszt tudná öntözni a földjét mert az aszály, de meg az árvíz... Hát könyörgöm, több száz éve ott vannak az öntözőcsatornák, csak használni kéne, meg előtte kitisztítani, kiásni, mert sokat betemettek, mondván minek az...

Ebből is látszik, hogy a magyar paraszt csak a támogatásért tartja a földet, termelni azt nem tud... tisztelet a kivételnek.

A cikkhez: Angliában is trágyával etetik a halakat, most jön divatba! Viszont nem a szart eszi meg a hal, hanem a trágyán felnő egy egész tápláléklánc, és ennek kb. negyedik vagy ötödik eleme a hal... Tehát a hal nem szart eszik...

Hát hülye lenne az a hal megenni amitől megdöglik? Ha az embernek nem jó, akkor a halnak sem... a csirke sem szart eszik, hanem amit talál...

Különben sem pusztultak bele őseink a ,,szar''evésbe...

Emlékszem, egy kisgyerek földet evett. Azt mondta az anyja, hadd egye, ha az esik jól neki, majd kijön...

Ha hiszik a nagy szakértők, ha nem, a Föld és a természet egy önfenntartó rendszer, pótolja magát, úgy alakítja a környezetet, hogy megfeleljen a számára, nem könnyű megölni. Fák Csernobilban is nőnek, az embert bőven túléli a környezete.

Nem szar kerül a földbe, hanem érett trágya, ami már földnek mondható. Hogy a sok paraszt ezt nem bírja megérteni, az az ő baja, majd tönkremegy, a föld kiheveri, és maximum tíz éven belül újra lehet művelni, ha értenek hozzá, előbb...

Előzmény: Laci/Zápolya (2624)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.11.07 0 0 2624
Előzmény: tgwh3 (2623)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 2623

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121105-mar-mindenki-tarthat-disznokat.html

Újabb érdekes cikk.

,,Eddig ez úgy ment, hogy ha együtt tartottál disznóölést a szomszédoddal, tarthattál állatot, ha nem, állandóan hadakozhattál" - szűrte le eddigi tapasztalatait. 

,,például, hogy egy 110 kilónál nehezebb sertésnek legalább egy négyzetméteres férőhely kell, a kocáknak pedig több, mint a kétszerese. Meg van határozva, hogy a padozat mekkora része legyen tömör, amely rész pedig rácsos, ott a nyílások szélessége hány milliméter lehet. Szabályozva van, hogy az ólban a fényerőnek napi nyolc órában legalább 40 luxnak kell lennie, és azt is biztosítani kel, hogy a turkáláshoz és a játékhoz elég anyag legyen. A tojótyúkoknak legalább 15 centiméternyi ülőrudat kell biztosítani, a rudak közti távolságnak pedig legalább 30 centiméteresnek kell lennie.''

A kutya sem nézi... mondjuk a disznónak is jobb lenne, és talán nem is lenne olyan büdös, ha az erdőbe engednék ki...

Megint ez a nem éri meg duma... sebaj, egyszer majd csak feltalálják a spanyol viaszt... ha régen ment, most is mennie kéne...

atandi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 2622

Hát majdnem...de tényleg mégsem. :) ÉPp ideje is, hogy vége már a szedésnek, (bár hetek óta ezt mondom), de nagyon untam már.

Előzmény: tooommm0013 (2620)
tgwh3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 2621

Hogy legalább a hangulat ne legyen fagyos :D

Mai kívánságműsorunkban először gergergnek küldtek dalt:

De hogy tudjatok válogatni, talán mindenki íze-kedve-szája szerinti igényekeit eltalálom :D

Meg mégy egy:

tooommm0013 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 2620

Na ebből semlekvár lesz!

Előzmény: atandi (2613)
inmi Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2619

Őszinte hálám üldözőbe vesz tetégedet:) Publikus az e-mail címed az indexen?

Előzmény: gergerg (2618)
gergerg Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2618

2-2,5 zsák. 6-7 helyett. Neked azért jut a bejglibe.

Előzmény: inmi (2617)
inmi Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2617

Ide bele a tepsimbe:)

Lett diód? Úgy értettem, hogy nyáron a vihar kiverte a fádat és one dió....

Előzmény: gergerg (2616)
gergerg Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2616

Akkor a diót hova küldjem majd?

Előzmény: inmi (2614)
gergerg Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2615

Főzés idején meg megint nem lehet majd birni veled. :-)

inmi Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2614

Jó kései szilva:)

Ma adtam át az ingatlant a bérlőnek. Szimpatikus család. Hulla vagyok....

atandi Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2613

Gyönyörű időnk volt ma, öröm volt kint dolgozni! Nem is unatkoztam...:)

Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.10.30 0 0 2612

Köszönöm! Az alapozásról mit kell tudni? Ugyanolyan alapot kell csinálni, mint a téglaházaknak, vagy abból is "környezetbarát" variációt?

Előzmény: Hedo (2611)
Hedo Creative Commons License 2012.10.28 0 0 2611

Vagyok, vagyok, csak ritkán. Hajkurászom az egereket :)

Viccet félretéve: Ha építésnél nem megy bele akkor utána már nehézkes, mivel az egész minimum 5 cm vályogvakolatot kap, amit ugyan át tud kaparni/rágni, de csak idővel. Az én házamnál kívül-belül 14 cm vályogtéglafalat kapott, amit még utána vakoltam 2-5 cm vályoggal (ki kellett hozni függőlegesebe, derégszöget ivott a kőműves is). Alapszabály, hogy szalmából csak körbejárhatóan építkezz, így ha havi 1-2-szer körbejárod, meglátod, hogy megkezdte-e az egér avagy sem. Valaki fémhálót tesz a külső vakolatba az alsó részen, de láttam már teljes felületű hálóborítást is. Mondjuk vakolattartás miatt ez praktikus lehet. Én nem tettem. A bálát nem kell kezelni (én sem tettem), de lehet, pl boraxszal.

Rovarok: hát ez jó kérdés. max reménykedni, na meg irtani ha észreveszed a támadást. De ha jól van bevakolva ugyanolyan mint bármelyik másik ház. Én a hangyáktól félek egyedül, de szerencsére még nem támadtak.

Magok: én nézegetem állandón a bálákat, de eddig nem nagyon sikerült benne magot találnom. Szerintem elég jól kicsépelik. Mondjuk a födémszigetelésnél megáztak kicsit a báláim, és később az egyiknél láttam, hogy kihajtott :)

Milyen szalma jó? Hát szerintem bármelyik, amelyiket elég tömörre összebáláztak, és nem penészedés/dohosodásveszélyes. Amit tutira tudok, hogy jó az a búza és a rozs. Az enyém rozs.

Pont a minap kellett kibontanom egy 4 éve lezárt szalmafalat, és a kíváncsiság miatt beleszagoltam. Friss szalmaillat áradt kifelé. Egy jó évtizede csőtörés volt egy Gárdonyi szalmaházban, a fal kibontása, kiszellőztetése után kiderült, semmi baj nincs, simán visszavakolható, talán 1 bálát ha kicseréltek, mert vizes lett. És az még nem is vályoggal (páraáteresztő) lett vakolna, hanem cementvakolattal.

Előzmény: Laci/Zápolya (2580)
agicza Creative Commons License 2012.10.24 0 0 2610

Ha nem stresszeled magadat rajta, akkor még legalább plusz tíz évig lehet élvezni... :D

Előzmény: tgwh3 (2608)
agicza Creative Commons License 2012.10.24 0 0 2609

A minek-re tudok neked választ: a mész valamennyire fertőtleníti a környékét, tehát kórokozók elleni védelemre való, a színe meg segít visszaverni a fény egy részét, hogy a téli nagy hőmozgásban ne repedjen meg a törzs: a napi hőingás a +10 -25 tartományban kissé megterhelő tud lenni ilyenkor.

Előzmény: inmi (2606)
tgwh3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 2608

Kínomban lehet én is nekivágok, aztán az egész erdőt lekenem... amennyi hülyeséget ma olvastam a megemlékezésekkel kapcsolatban... szar világ lesz, ha tényleg 400 ezer birka örült viktornak :D

Egy jó kis nyugodt élethet már nem csak a tv-t, de a netet is ki kéne köttetni :) vagy legalábbis szigorúan öncenzúrázni...

Előzmény: gergerg (2607)
gergerg Creative Commons License 2012.10.23 0 0 2607

Tavasszal szoktam, de igazából ilyenkor kellene. Egy ideig mésszel csináltam, utóljára már csaltam és diszperzitet használtam, az tartósabb. Nem szoktam haparni, de ha zúzmós, drótkefével meghúzhatod.

Előzmény: inmi (2606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!