A hasítőt viszont át kell gondolnom, mert ma is letépte az andrasolást. :D Szóval van benne kakaó rendesen. Moat már úgy fejezem be ezt a szezont, hogy 8-as lánccal van felhúzatva a talpja, az tartja az alját. Jövőre át kell terveznem kicsit. Sztem fekvő lesz belőle mint Kardos doktornak, a talp helyére megy a kés és a munkahengerre pedig a tolólap...
szállítójegyzékkel küldi amin ki van köbölve minden darab egyenként, sofőr átadja ellenőrzöm a jegyzéket és billenthet, ha valami nem stimmel lehet reklamálni, de elmondta nem érdekük, ha már kihozták, hogy ne stimmeljen
Itt 4-5m szálBan van. Legjobb ha szállitás elott lejossz a telepre, előtted erdészeti könyvből szálanként leköbölitek és mehet az autóra. Engem egyszer sem csapott be.
Évek óta innen veszem, mindig korrekt elszámolás volt. Szálköbölve méri, utána kuglizza.. Korábbi képeken láthatod a minőséget, itt 17cm alatt gallyfa minden. MajD az idei télre, de maradt tavalyról is úgy hogy már csak január után kerül be a kazánba. Mindig így április-május körül veszem, eddig mindig kiszáradt a bükk. Idén szerencsére sikerül majd átbillenteni, így a fogyással párhuzamosan egyből tudom majd pótolni már a télen is.
Amikor meghirdették, akkor volt egy keret mennyiség, azt írták is az újságok. A kis mennyiség nem az én "hobbim", én elhoztam volna a 4 em3-t egyszerre. 2, vagy 10 a választék.
Most már békén hagyom őket, mert ezzel tele lesz a tárolóm, ezért is kérdeztem az őszre vonatkozóan.
Azt is kérdeztem, ha nem rezsicsökkentet veszek, akkor is érvényes-e a 2, vagy 10, amire azt mondták, akkor vihetek más mennyiséget és más fuvarossal.
Ki van ez a rezsicsökkentés találva. Olcsóbb a fa, drágább a fuvar, ha még beleszámítanám, hogy be kell mennem befizetni, ugyanott vagyok, mintha a telefonon megrendelem.
Mivel ingyen buszozhattam, 2 óra alatt "kerestem kemény 1000- ft-ot". A pozitívum, hogy a tölgynek mondott, az tényleg tölgy és a mennyiség is meg volt. (nem úgy, mint a múltkori "fószer" kihozta 2 em3 gyanánt a 2,20 x 1 m mennyiséget, fele botfával. (vissza is ült és elhajtott, mikor mondtam, hogy erre a mennyiségre 25 e-nél többet nem adok)
-19,5 rönkbe köbölt 3m-es átm 20-40cm bükk szálfa erdészettől a maszek fuvaros 2x-re tud kihozni 4m3-t +12e
-19e erdészettől méteres átm 20-30cm egy pár darab vékonyabb és vastagabb, de a 80% közepes méret vegyes bükk-tölgy-gyertyán-juhar 10m3 egybe mert valakinek nem tetszett és visszaküldte +fuvar ?? ez már likviditási problémát is okoz :( meg az elhelyezése is legalább is a nejem nem nézné jó szemmel ahová tenni tudnám
-110e 6em3 méteres erdészeti dolgozó juttatása +fuvar ??
az utolsó lesz azt hiszem, vagy megalkudok a 10em3-re őszi fizetéssel elszállítással :)