Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Értem, tehát nem az én böngészőm fordítja, ezért nem tudtam másra állítani.
persze at írhatom .de-re
Magyar nyelven keresve sokszor dob fel orosz oldalakat rossz fordítássál, sosem értettem, miért. Es nem kérdezi a böngésző, hogy lefordítsa-e? Tehát eleve magyar oldalnak jelzi magát?
On:
mivel sok elírás nincs róla, ez meg elég részletes, ezért gondoltam érdekesnek. Ez a virágeldobás fajtajelleg lehet, hogy így kitér rá?
Ha kitörlöd a nyelvre vonatkozó '/hu' végződést, akkor az alapoldal ékes cirill írással jön be. Csak voltak olyan kedvesek a lekérés országa szerinti fordítást programozni.
Nálunk is csak esőcskék vannak, illetve kis sávokban megy el. Vasárnap délután mielőtt indultunk haza, leszakadt az ég. Vartunk is kicsit hogy csillapodjon, ne ázzak el, mire becsukok mindent. 3km távolságra száraz volt az aszfalt.
Tegnap este itt kint nálam szakadt egy rövid ideig, bent a faluban csak csepergett.
Nyáron a nagy meleg meg a pára azért gyilkos, mert a meleg miatt sokkal gyorsabb az inkubációs idöszuak, azaz amikor a frissen fertözött növényen a megtelepedett gomba maga is fertözövé válik. Ott kell fokozottan figyelni a növényvédelemre, ahol tavaly összel nagy volt a fertözés, ill. ahol sok tavalyi levél maradt meg a törzsek zugában vagy a talajon.
Nem lemosózás miatt írtam, főleg nem azért, hogy más döntsön helyettem bármiben, és nem is kérdeztem , hogy lehet e bazi nagy szélben permetezni, mert sejtettem a választ, de azért köszi mégegyszer:-)
(Tényleg van egy furcsa stílusod, mondjuk engem annyira nem zavar, meg érzem mögötte a tudást is).
Azt akartam kérdezni, csak bizonyára rosszul fejeztem ki magam, hogy már ilyenkor is fokozott kockázat az esős időszak? mert nyáron a sok eső+ meleg, azt még én is tudom, hogy gyilkos kombó. De most nagy meleg azért nem várható, szóval, hogy ilyenkor is minél hamarabb fújjunk valamit, vagy nem annyira vészes a helyzet mint nyáron, és inkább örüljünk az esőnek?
Rügypattanáskor kén+olaj hatóanyagú lemósóval kell/lehet/érdemes menni, igény szerint. Azt ne várd el, hogy más mondja meg helyetted, hogy nálad kell-e lemosózni, mivel innét rajtad kívül jó eséllyel senki nem látta tavaly ill. most a szölödet, ill. nem tudja, hogy a szomszédaid hogy gondozták a sajátjukat.
Ahhoz túl drága mulatság a lemosózás, hogy bárki helyetted gondolkodjon, ill. vedd figyelembe, hogy 10 m/s fölötti szél esetén tilos permetezni az elsodródás veszélye miatt és ez a tilalom érvényes a kiskertekben is. (Holnapra erös szelet jósolnak.)
Ha mégsem lemosóztál, akkor 4-6 leveles állapotnál kénnel menj , méghozzá a megengedett legmagasabb dózissal (ha lemosóztál, akkor is, de akkor picit csökkentve a töménységét). Ez a kén nem a lemosózáshoz használt kén!.
Nálam most van a rügypattanas a szőlőben. Most aztán pár nap, és megindul.
Tekintettel a (szerencsére) "rendkívül" esős időjárásra, az előrejelzések szerint ezt követő felmelegedésre, szerintetek is indokolt az azonnali gomba elleni védekezés?
Van_Persil légyszíves áruld el hogy mikor és hogy lehet találkozni ezzel a mocsok hernyóval. Még egy tőkét lenullázott és egy harmadikat elkezdett. Valamivel próbálkozni kellene.