Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ateeska Creative Commons License 2017.01.14 0 0 779

Írtam mailt!

Köszi előre is!

Előzmény: Zolysys (777)
ateeska Creative Commons License 2017.01.13 0 0 778

Koszi az infot! Navi miatt mar ment is a mail!

Előzmény: sbojan (775)
Zolysys Creative Commons License 2017.01.13 0 0 777

Naviban tudok segíteni ha gondolod majd

Előzmény: ateeska (774)
sbojan Creative Commons License 2017.01.12 0 0 776

Hopp, a képek kimaradtak a "mi" kicsijainkról. :-)

Előzmény: sbojan (775)
sbojan Creative Commons License 2017.01.12 0 0 775

Sziaateeska!

Ebben a topicban a 2013 után gyártott Picassokról esik szó:

Neked az alábbi fórumban tudnak segíteni:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9166197&la=142409803

Üdv,
sbojan

Előzmény: ateeska (774)
ateeska Creative Commons License 2017.01.12 0 0 774

Sziasztok! Akarok venni egy c4 grand picassot 1,6 hdi kezi valtos, 2008as, tudnatok mondani egy par mellette ellene ervet. 

Illetve nezegettem nagyon sokban van navi, amit kineztem abban nincs, utolag lehet benne cserélni? Ha igen hol lehet beszerezni?

koszi az infokat!

biga156 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 773

Visszavonom. A hibajelzés újra megjelent....

Előzmény: biga156 (768)
f4ndroid Creative Commons License 2017.01.06 0 0 772

Odáig el se jutottunk. Nem igazán értem mire volt ez jó nekik.  Annyira ismernek, hogy egy 6000 Ft-os futóműállításon nem fog múlni semmi. Na mindegy.

Előzmény: sbojan (771)
sbojan Creative Commons License 2017.01.06 0 0 771

A "márkaszervíz" garanciában nem akarta megnézni, vagy esetleg a fizetős munkát utasították el?

Előzmény: f4ndroid (770)
f4ndroid Creative Commons License 2017.01.05 0 0 770

@Ludy67 Postai levélben kaptam az értesítést.

@snow.dog Én sem tudom miért csak most hívtak vissza ezzel, mert van olyan ismerősöm, akinek már régen kicserélték, de tudok olyanról is, akit szintén most értesítettek. Tehát nem egyedül vagyok ezzel.

Újabb probléma is jelentkezett: két fél téli szezon alatt kukára kopott az egyik téli gumim (a másik 3 teljesen jó). A márkaszerviz hallani sem akart a futóműellenőrzésről, mondván, hogy úgysincs semmi baja, biztos, hogy nem fog kimutatni semmit. Vegyek két új gumit oszt jó' van.
Azért elvittem egy független szervizbe futóműállításra, hát persze hogy elöl el volt menve (hátul nem is állítható). Nem nagyon, de a kopáshoz pont elegendő mértékben.

Előzmény: snow.dog (769)
snow.dog Creative Commons License 2017.01.03 0 0 769

Ma voltam visszahíváson: futóműcsavarokat cseréltek. 

Érdekes hogy ezzel még csak most jutottak el a kocsidhoz, mert nekem másfél éve végezték el ezeknek a csavaroknak a cseréjét.

Recall Details

Vehicle Details:
Reference: R/2015/101
Manufacturer Ref: NHA
Make: CITROEN
Model: C4 Picasso
Launch Date: 26/05/2015
Numbers Involved: 23025
Build Start Date: 26/03/2013
Build End Date: 20/11/2014

Recall Details:
Concern: POSSIBILITY OF LOSS OF CONTROL
Description: The fixing bolts of the front suspension wishbones may not be to the correct specification. This could lead to the bolts failing and the security of the wishbones being compromised. If this occurs, there is a possibility that the directional control of the vehicle could be adversely affected.
Remedial Action: Recall the vehicle that are likely to be affected and replace all the fixing bolts of the front suspension wishbones.
Vehicle Id: VF7******DJ602364 to VF7******EJ854626

Előzmény: f4ndroid (766)
biga156 Creative Commons License 2017.01.03 0 0 768

Na kiderült, hgy ennek a hibajelzésnek nem volt köze az előzőhöz. EGR szelep okozta. Kicserélték.

A karbantartási szerződés azt hiszem már kifizetődött :)

Előzmény: biga156 (763)
Ludy67 Creative Commons License 2017.01.03 0 0 767

Köszi,hogy megírtad! Külön kaptál értesítést a visszahívásról? Vagy te jártál utána?  Eddig nekem a nagy LCD kijelzőt cserélték, de azt is csak úgy tudtam meg, hogy a szervizben voltam az egy hónapos olajcsere keretében, és akkor mondták hogy azt is kicserélik. De értesítést nem kaptam róla.

Előzmény: f4ndroid (766)
f4ndroid Creative Commons License 2017.01.02 0 0 766

Ma voltam visszahíváson: futóműcsavarokat cseréltek. Az egész első futóművet szét kellett szedniük, közel 3 órás normaidő van rá, úgyhogy viszonylag nagy meló. De van még egy visszahívási akció a kijelzőcsoportra (a felső nagy LCD display), de nekem már nem kellett, mert kicserélték. Már 2x is :(

Előzmény: Ludy67 (762)
msqueen Creative Commons License 2017.01.02 0 0 765

Sziasztok! Most decemberben vettünk egy külföldről behozott 2013/06-os grand picassot, 173ezer km-re. Nem sokat mentünk vele, de kivillant bal oldalon a sárga ABS lámpa és jobb oldalon a Service is. Kérdésem, hogy ilyen esetben mi a teendő? Egyből szervízbe kell vele rohanni? Előre is köszönöm :)

Trox-2015 Creative Commons License 2017.01.01 0 0 764

Nekünk volt 2 dolog ami miatt visszahívták a kocsit most (előtte a "nyikorgás" probléma), egyszerre cserélték: adblue adagoló kábelkötegcsere, vezérmű fogaskerék (?) + vezérműszíj csere... kb 5 óra alatt kész volt.

biga156 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 763

Visszahívtuk, de nem lettünk okosabbak.Feleségem beszélt velük, és azt mondta, kb a kötőszavakat értette :) Nem a francia tudásával van baj, egyszerűen az autós szakkifejezések nincsenek a szókészletünkben...

Viszont a hibajelzés újra megjelent :( És az is fura, hogy bár üa. problémára hivatkoztak, meg hogy átmosták a tankot, mégis tele a tank. Visszatették volna az elvileg rossz gázolajat? És vajon ha új üzemanyag kerül bele eltúnik a hibajelzés?

Előzmény: Ludy67 (762)
Ludy67 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 762

Ha valamit megtudtok milyen új visszahívások vannak és kiket érint, írjátok meg légyszíves!

köszi!

GSdriver Creative Commons License 2016.12.29 0 0 761

"ha minden igaz ma még visszahívjuk őket"

így gyűrűzik tovább a visszahívási kampány ... ;)

Előzmény: biga156 (759)
Zolysys Creative Commons License 2016.12.28 0 0 760

bocs de nem droid fut rajta

Előzmény: Trox-2015 (758)
biga156 Creative Commons License 2016.12.28 0 0 759

Én nem tudok ilyenről.

Más:

A hétvégén egyszercsak rendszertelenül megjelent a szervizlámpa és a környezetvédelmi hibajelzés. Semmi más írásos üzenet nem jelent meg vele és olyan is volt hogy a fordulatszám emelésével a szervizlámpa eltűnt és csak a másik jelzés maradt. Tegnap bevittük szervizbe. A hiba mint kiderült pusztán annyi volt hogy valószinüleg szennyezett üzemanyag került a tankba (mindig kizárólag hivatalos benzinkutaknál tankoltunk csak). Üzemanyagtank átmosása, üzemanyagszűrő csere úgy néz ki megoldotta a problémát. Ami viszont a szerviz látogatás során érdekes volt és ami miatt most írok is nektek az az hogy kiderült hogy a kocsira van 2 visszahívási kampány is folyamatban. Este mikor átvettük jelezték hogy ezeket is megcsinálták de akkor nem volt idő és alkalom részletezni hogy mik voltak ezek, ha minden igaz ma még visszahívjuk őket és kiderítjük. Egyébként az összes hibát - természetesen - a karbantartási szerződés keretében ingyen csinálták.

Előzmény: Trox-2015 (758)
Trox-2015 Creative Commons License 2016.12.20 0 0 758

Sziasztok,

létezik bármilyen megoldás az autó CARPLAY-esítésére? A jelenlegi android alapú rendszerrel nem vagyok megelégedve.

köszi

sbojan Creative Commons License 2016.12.19 0 0 757

Szia!

Bár én senkit nem tudok ajánlani, de ha a kocsid 2013 előtti gyártású, akkor a másik C4 Picasso-s fórumon nagyobb eséllyel tudnak segíteni.

Üdv,
sbojan

Előzmény: Ilona65 (756)
Ilona65 Creative Commons License 2016.12.17 0 0 756

Üdv Mindenkinek! Vásároltunk egy citroen c4 grand picasso 1.6 hdi-t, átnézéséhez, előforduló hibák javításához keresek hozzáértő, lelkes szerelőt Bp-en vagy környékén. Tudnátok valakit ajánlani?

Biztosan van itt a fórumban már erre vonatkozólag info, de most nem tudok visszaolvasni, de ígérem pótolni fogom :-)

GSdriver Creative Commons License 2016.12.07 0 0 755

Én nem is szoktam usb-t betenni. Még hajdanán feltöltöttem róla a zenéket a jukeboxba és azóta nem volt benne.

Előzmény: Zolysys (753)
sbojan Creative Commons License 2016.12.07 0 0 754

Állítólag az sem mindegy, hogy melyik aljzatban van az az USB drájv, s még jobban lassíthatja a rendszert, ha nagyon sok fájl van rajta.

Nekem van benne egy 1GB-s, ami ma már említésre sem méltóan kicsinek számít, ráadásul mindössze vagy 3 tucatnyi válogatott szám van "csak" rajta, így én nem érzem, hogy ezt bedugva lassabban állna fel a rendszer, de lehet benne valami.

Előzmény: Zolysys (753)
Zolysys Creative Commons License 2016.12.07 0 0 753

Ha USB stick van a rendszerbe dugva sokkal nehezebben bootol be

Előzmény: GSdriver (751)
szepnorbee Creative Commons License 2016.12.07 0 0 752

Sziasztok! Hol talalok arrol listat, hogy milyen visszahivasi akciok voltak eddig amik esetleg ram is vonatkoznak? Illetve meg tudom azt valahol nezni, hogy velemelyiken atesett e mar az autom? Ezek egyebkent ugye a garanciaidö lejarta utan ervenyesek es a citroen altal ingyenesen javithato dolgok? Egyebkent nincs semmi gondom, csak jo lenne tudni, hogy nyugodtan aludjak :) Ugy hallottam az elsö futomuvel volt valami, leginkabb az erdekelne. En egy citroen kereskedestöl vettem 20.000 km-el ausztriaban, ahol az ottani fönök hasznalta valameddig. Köszönöm!

GSdriver Creative Commons License 2016.12.03 0 0 751

Természetesen kitöltöttem a kérdőívet, aminek csak a szabad szöveges részébe tudtam mindezt beírni, mert a problémát leíró kérdés egyáltalán nem szerepelt, de még azzal összefüggésbe hozható is alig. Emellett se nagyon stabil a fedélzeti computer szoftvere, elég sokszor indításkor az első gombnyomásra nem történik semmi, a másodikra fekete marad a képernyő és beindul a motor, majd jóval ezután (4-5 másodperc múlva) megjelenik a Citroen embléma a monitoron és betölt a rendszer. Mindez akkor kifejezetten idegesítő, ha "útközben" (például vasúti átjáróban motor leállítás, és újraindítás) és nem a reggeli startnál történik. Aztán időszakosan előfordul, hogy kifagy a navigációs program, vagy belassul a rendszer (másodpercekkel később reagál az érintőképernyő). Szóval várom a CH döntését. 

Előzmény: sbojan (750)
sbojan Creative Commons License 2016.12.03 0 0 750

Szerintem a jelenlegi szoftver egyes működésbeli hiányosságai vagy problémái alátámaszthatják a csere iránti igényt.

Ilyen indok lehet, amikor például bluetooth-os telefonálás után, a beszélgetést befejeztével - hirtelen s akár teljes hangerőn - elkezd üvölteni a rádió. Ez igen komoly közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, s amit az újabb szoftververziókban ezt javították.

Ha ennek ellenére nem cserélik, akkor akár az autó árát is vissza lehetne rajtuk perelni, mondván, hogy te így nem vagy hajlandó közlekedni a kocsival, mert életveszélyt hordoz magában a funkcionális hiba.

De persze mindenki maga dönti el, hogy kitartóan csapkodja az asztalt, vagy belenyugszik a "változtathatalanba", esetleg keres "más megoldást".

Előzmény: GSdriver (748)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!