2/24, 2/28, vagy 2,8/28 AIS. Lenyeges, hogy ne az AI valtozat legyen, hanem az AIS, mert ket kulonbozo objektivrol van szo. Ugy egyszerubb megkulonboztetni oket, hogy az AIS 0,2 meterig fokuszalhato, a masik 0,3-ig.
Az optika kozelre korrigalja magat, CRC rendszeru, bitang eles 20 centi tavolsagnal, amihez hozzajon a nagy latoszog, eleg izgalmas kepet ad. Ez persze 24x36 millimeterre igaz, de elobb-utobb majdcsak belevagsz valami ilyesmibe. Addig meg jo alapobjektivnek.
Felraktam a 105-öst és rákattintottam mindenre , válogatás nélkül ami elém került aznap délután , Sukorón.
Csak az utolsó kép készült előtte való nap Egerben a Dobó téren , egy padról próbáltam észrevétlenül lekapni mindenkit aki a tér másik oldalán álló templomból kijött.
Csináltam egy rakás fotót de egy idő után kiszúrtak még ilyen távolságról is a böhöm d200-al.
Nem megy vele a kesipuskázás , mindenki fotózhat nyugodtan akármit telefonnal vagy kisebb géppel , engem nagy ívben kikerülnek ha felemelem a böszmét.
Hasznaltam egy 4/80-200 AIS Nikkort, arra emlekeztet. Vagy csak hasonlo fenyben fotoztam vele. mosoly Minden esetre ezzel a vilagitassal nagyon kellemes a hatasa. Foleg a pohar tetszik.
Ugyanezek az objektivek felmennek egy D700, 600, 610- es vazra. Ha pedig autofokusszal kenyelmesebb, akkor ezek AF, vagy AFD verzioi, leszamitva a ketszazast. Ha meg trendi akarsz lenni akkor ezeknek az optikaknak a G verzioi johetnek szoba.
Na meg persze ott vannak a filmes vazak fillerekert. Ha pedig kisebben kellene valami hasonlo szett, akkor Pentax, vagy Olympus, filmmel. Ha meg megsem filmmel, akkor ott vannak a Canon vazak, kisebb, vagy nagyobb lapkaval.
Odde volt mar igen baba kondiciokkal 50 ezer forintert, igaz vagy ot percbe telt mire eladta a gazdaja. Sok Canonra felmegy a Magic Lantern meghajto, amitol megtaltosodik a gep, olyanokat tud, amire a gyarto nem is gondolt, pld. focus peaking, amivel konnyebb elesseget allitani a mindenfele kicsi es konnyu objektivvel, ami mind felmegy a Canon vazakra, akar a Nikkorok is. Szoval manapsag barmi barmivel osszehazasithato, nem is annyira penz kerdese, mint nyitottsage. Hasznaltan 300 €-tol lehet venni Sony A7-es vazat az elso szeriabol, amire aztan tenyleg minden lofasz felmegy a filleres orosz vackoktol 30000 euros Leica premium optikaig.
Volt 35/1.8 DX objektívem , rövid használat után eladtam.
Kicsi könnyű műanyag szar rekeszgyűrű nélkül , használhatatlan manuális élességállítási lehetőséggel holott a pontatlan af miatt inkább azt használtam volna.
Egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle.
Milc kell , nincs mese.
Ott pontos az autofókusz és általában könnyebb a kézi élességállítás is.
És azt rakok rá amit akarok , akár contax-g üvegeket is vágyálmaimban.
Nem tervezem eladni, viszont nem beszelnelek le rola. Nalam ez a standard alapobjektiv. Biztosan vannak jobbak, de en ezzel nem foglakozom. Ha neked van ebbol egynyolcasod, az legalabb olyan jo. Canonon is gyakran a Nikon alapotikakat hasznalom.
Köszke. Nem emlékszem, de ahogy a fényből visszafejtem, egy bjutidiss lehetett szembőlfentrőlkicsitbalról (orrárnyékból látszik az iránya), meg valami kevéske a háttérre, ez általában egy alapreflektor szokott lenni, vagy mögötte, vagy mellette. A bjutira szoktam tenni fehér bugyogót és/vagy méhsejtrácsot, de szerintem itt csak az előbbi volt, mert különben a kezén nem lett volna ennyi fény sem.