Akkor már csak abban kell konszenzusra jutnunk, hogy egy kettős (vagy többes) állampolgárság esetén az érintett maga dönti el, hogy számára a magyar vagy a másik (izraeli, román, amerikai stb.) identitása a fontosabb. Talán el sem kell döntenie. Mindenesetre kivülállónak ebbe nincsen beleszólása. Ad absurdum még úgy is lehet valaki jó magyar, hogy nem állampolgára a Magyar Köztársaságnak.
miért félsz ennyire hogy kiderül hogy mégis azok? ennyire nem mered előre definiálni? elég árulkodó nem gondolod ? szerinted is fasiszták ebből csak ennyit lehet levezetni.:)
"Ha viszont valaki ilyen szavakat használ valakire, akit nem is ismer, akkor semmivel sem különb a náciknál."
Ezt azért vitatnám. Cseréld ki "nagypofájú ifjú hölgy"-re, ha ez jobb.
Teljesen nyilvánvaló, hogy Szálasi egykori lakóházát akarják nyilas zarándokhellyé tenni, és ehhez kellett némi publicitás. A Szálasi lakóházában lévő zsidó üzlet felgyújtása és a tulajdonos megfélemlítése ennek lett volna a nyitánya, csak belefutottak pár ezer emberbe, aki ennek nem örült.
átlátszó vagy mint az ablaküveg kisfiam. én nem fogok veled szórakozni azzal hogy a bemásolt szövegemhez találod ki a definícót. ha ennyi gerinced nincsen akkor salom.
Lehet mohamedán arab (palesztin) is, aki Kádár alatt itt menedékjogot és magyar állampolgárságot kapott, de megmaradt neki az izraeli is. Ilyen is van.
nyuszikám ha nem tudod hogy mi az a fasiszta akkor hogyan akarod eldönteni arról amit bemásolok hogy az-e ? vagy olyan ovis vitát szeretnél folytatni hogy én másolgatok te meg mondogatod: "hát ez nem az" ? :) definiáld szépen, aztán én meg keresgélek neked :)
jah párszor nekem se akarták felváltani a tízezresem a rohadt antimagyaristák a boltokban. de most már tudom hogy ezentúl ilyenkor az igaz turbómagyarok molotovkoktélt dobnak rá bosszúból, és nekem is így kell cselekednem meg csókolgatnom a turul seggét különben kirekesztődök a magyarságból :)))
A fasizmus be van tiltva MO-n. Ha az együttes fasiszta lenne akkor már nem működhetne. Az üzlet vezetője nincs abban a helyzetben, hogy másokról ítélkezzen. Ez bizony antimagyarizmus volt.
Ami a hitleres pólót illeti, az alatt volt szöveg is, ha jól tudom az, hogy a Che Guevara pólóm mosásban van. Mint tudjuk a náci jelkép nem számít jelképnek, ha tiltott jelkép ellen tiltakozunk vele (pékdául kukába repülő horogkereszt). De a félig eltakart kommunista csillag sem. Azt hiszem aki akarja az érti, hogy miről van szó. Gyurcsány különösen érthetné.
"Azt hiszem a Magyar, Izraeli kettősállampolgár az egyértelműen izraeli. Ezen nincs mit megvitatni."
Nem én akarok ilyen hülyeségeket megvitatni. Én nem rekeszteném ki a magyarságból a Fidesz Angyalföldi elnökét csak azért, mert izraeli állampolgársága is van, de ha te igen, lelked rajta.
"Ha nem vallja magyarnak magát akkor rasszista az indíték, súlyosabb büntetést kap."
Ha magyarnak vallja magát, akkor is rasszista az indíték. Az indítéknál nem a származás számít. Mortimer se úszta meg a cigányölési kísérletét, csak mert az ügyvédje kitalálta, hogy vallja magát cigánynak. Az Olaszliszkai rasszista gyilkosok se jobbak attól, hogy nemzeti identitásulat tekintve magyarok és megöltek valakit csak azért, mert az nem volt cigány.
"Ettől lesz magyar?"
Szerinted mi a franctól magyar valaki, ha nem attól, hogy magyarul tud és magyarnak vallja magát?
vezesd már le miért nem vagyok magyar? magyarnak kötelező hajbókolni bálványok előtt mint neked? meg hasraesni a csíkos nyilas zászlótól? neonyilasnak lennie? meg antiszemitának? hát hagynemár :D
Helyes az észrevétel. Tehát iraeli zsidó ÉS magyar, ahol helyes mérlegelni, hogy inkább zsidó (izraeli zsidó) vagy inkább magyar. Persze nem azért, hogy utána elkövessünk valamit ellene, hanem csak azért hogy megfigyeljük az általános ellenszenv kultúrális eredetű-e vagy valóban a magyarság szeretete mondatja vele...