Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Köszi az infót, most már tudom miért állt ott annyi kínai a telek végében. Reklámfogásként rendelted őket oda. Látom terjeszkedni akartok a céggel Kínába is. Igen, működik a kút. Ajánlom Hori urat a forrásfakasztót, mindenkinek, ahol szorulás, dugulás van, valamint nem jön ki. :-DDDD
Az analóg kapcsolópultot el lehet felejteni. A kiállításon már tilitoliztuk a füszért előtt, miközben a fővágányon ment a forgalom. De szombaton majd megbeszéljük.
Szombaton meg kellene beszélni a füszérti részhez kialakítandó analóg kapcsolópultról, mivel ha pl. megint egy analóg üzemű kiállításra mennénk akkor ott a nyíltvonal üzemétől függetlenül lehetne tili-tolizni, rendezgetni, állítani a váltókat stb.
Ezért mondtam, hogy a felezett modulhossz 4500 + a két félkör 2 x 500 = 5500.
Az általam felajánlott ívek r=434,5. Azaz Roco R3, amit kiállításokon nem igazán ildomos használni. Ez igazából csak a klubban megfelelő, meg ha valahol csak a mi moduljainkat akarjuk bemutatni. Ha megtartjuk az 500 mm szélességet, akkor a fal mellé nem fér be a klubban, csak ferdén. Ha leveszem 450-re, akkor igen, viszont akkor elveszítjük a 90°-os szép mudulcsatlakoztatás lehetőségét. Szerintem fel kellene vállalni a ferde elhelyezést. Vélemény?
Mivel az az érzésem, hogy többen szeretnének játszani rajta, ezért ezt a lehetőséget mihamarabb meg kell teremteni. Attila, mennyire pontos az az 5400 mm?
A kettéválasztott modulvonal klubban történő körré zárását szolgálná.
Első nekifutásra egy negyedkör 684,5 x 500. (A 684,5-ös rész csatlakozik az 500-as modulvégünkhöz.) A két negyedkör 200 mm-es lépéssel húzható el egymástól. Mennyi elhúzás legyen benne, vagy legyen-e benne egyáltalán?