Kissé meglepő,hogy Orbánt merték már személyében támadni?
Külömben minden személyes támadást saját maga mondataival vívta ki. Ő adta fel a labdát Gy.-nak, Ő csak a maga szokatlan módján most le is csapta kegyetelenül.
Ez most nem tetszik azoknak akik ahhoz voltak szokva, hogy még az ellenzék sem támadta ilyen erővel a Vezért.
Meddig rágjuk még a gittet? A legtöbb ide beírkáló - tisztelet a kivételnek - elkötelezett valamelyik oldal felé, tehát mindenképpen elfogult, így saját véleményét, prekoncepcióját vetíti bele a vita értékelésébe. Tényleg csak szócséplés.
Az üzenetei pedig célcsoportosak voltak a ballib térfélről
EÜ privatizáció. -nyugdíjasok és EÜ alkalmazottak Budapest Minisztérium (fejlesztési pénz) -pestiek 100k minimálbér -társadalom alsóbb harmada Regisztrációs adó - mobil fiatalok lakástámogatás visszaállítása - vidéki házépítő fiatalok
Gyurcsány: Egy dühöngő és agresszív ember, egy ország, egy program. Orbán: Nemzeti konzultáció 3,2 millió emberrel, gazdasági vállalkozói konzultációk...
SZerintem valahol elkeveredtünk, én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy valaki abból vezeti le a magyarságot, hogy egy pártrendezvényen osztogatott zászlót eldobnak-e, vagy eltesznek a vitrinbe ereklyének...
Ez álláspontok kifejtése volt abban a témában amiben előzekben a pártok képviselő megegyeztek.
Ha most ezt így nézzük a két jelelöltnek volt ideje felkészülni erre.
Gyurcsány tényadatokal, számokkal a racionalitás felé mozdulva és Orbán már orszglását ezek tükrében próbálta meg felvázolni jövő elképzelését.
Orbán(sajnos)szerintem túl könnyedén vette ezt a "megmérettetést", talán ott számította el magát, hogy nem a hívek előtt kellett beszélnie ami neki az erőssége.
Nerm számított Gyurcsány eddig nem tapasztalt agresszívabb kijelentéseire.
Előző ismeretei alapján készült fel és úgy gondolta,hogy elég lesz a már eddig is hallott és ismételt szólamok hangoztatása.
Látni lehetett meglepetését már az első percekben. Zavarban volt és a tőle szokatlan módon bár Ő volt pozíció előnyben, nem találta meg az ellenszerét Gyurcsány kemény racionális számokkal alátámasztott stílusára.
Ráadásul sok "labdát adott fel" amit most Gyurcsány azonnal keményen le is ütött.
Nem mellékesen felhívnám az olvtársak figyelmét, hogy Gyurcsány esetében -így a kampány végén legalább is kezd világos lenni- tudatos építkezésről van szó. (Gyorsan kijelentem, hogy nyilván ez az ellenhíveknek marhára unszimpatikus építkezés.)
Azért gondoljatok csak bele. Az a szavazó, aki most netán Gyurcsányt egy kötekedő otromba embernek tartotta, korábban láthatta őt táncolni, családja körében naon sokszor, idős emberek közt, gyerekekkel, megnyilatkozott az édesanyjáról. Szal, a mostani pokróc viselkedésnek rengeteg ellenpontja van a Gyurcsány kampányban, szereplésekben. Nehéz róla komolyan gondolni, hogy ő egy valóságosan marha goromba fráter.
A Fidesz hívők ezt egész másképpen gondolják. Mikor meg bizonygatni kezdik micsoda egy goromba alak, akkor felötlik sokféle Gyurcsány kampánykép, és sokan nem Gyurcsányt fogják otrombámak gondolni, hanem azt aki ezt állítja róla.
Most utólag ebbe a képbe bőven beleférnek a szaudi focistákról, öregecskedő feleségekről szóló elszólásai, még akkor is ha véletlen volt.
Az emberek többsége ugyanis mond hasonlókat és persze az ellenzéknek ezt támadni kell, de lehet, hogy attól még a támadás kontraproduktív.
lássuk be a vita tartalmi részében jobb volt fletyó!
azért van ez az agreszív duma, mert más negatívot nem lehet rá mondani. fletyó biztos erősitette a táborát, én ebben biztos vagyok. az meg ,h a bizonytalanokat megmozgatja valami vagy nem, hát az bizonytalan :))
"Kár, hogy a másik oldalon is vannak dolgok, szomszédom, aki eddig Orbánra szavazott, nagyon komolyan megingott, meghallva a Mikola-Semjén páros verbális ámokfutásait..."
Hmm, valóban sokan lehetnek, akik az elmúlt időszakban, a Mikola-Semjén duó előtérbe kerülése előtt elkezdtek a Fidesz felé húzni. Kevesebbet paláverkednek mint régen, az mszp-kormány töketlen, nem is olyan rossz gyerekek ezek - gondolhatta jó néhány választó - aztán elővágtat a ködből ez a két paprikajancsi, és gallyra vágja azt, mit a Fidesz az utóbbi hónapokban elért. Lehet hogy pár ezer hardcore-fideszest megacéloztak a kemény odamondásaikkal, de azoknak a száma akiket elriasztottak az min. tízezrekben mérhető. SZVSZ. :)
Hogy a mai Gyurcsány-attacknak mi volt a hatása a bizonytalanok körében? Ez nekem annyira azért nem kristálytiszta... Ő azért nem szólt be annyira direkt módon senkinek sem (mármint Orbánt és vezérkarát leszámítva). Nem szólt fenyegetően az ateistákhoz, a szinglikhez, de még csak a techno-rajongókhoz sem.
Orbán nem pipogyának tűnt, hanem pontosan annak, "ami": olyan embernek, aki maga sem tudja fölidézni, mikor volt számára utoljára fontos, hogy higgye is, amit mond...
Egy dolgot firtatok itt, ezen a forumon. Nem minket kell meggyőznie a két államférfinak. Én jól tudtam eddig is kire szavazok. A polforumosok 99%-a pontosan képben van, hogy kire szavaz. Nem minket kellett meggyőzniük a miniszterelnök-jelölteknek. Ennyi. Ezt beszélgetem itt.
Mindkét embernek volt stratégiája: teljes pályás letámadás vs. szenvedő én. Vasárnapig senki sem tudja megmondani, hogy melyik lesz a nyerő. Mondhatnám, hogy az MSZP, 50% esélyem van rá, de ezt a témát nem csak az én szavazatom fogja eldönteni.
Olyannyira, hogy 4 éve már Mikola ki is nézte magának az egyik vidéki kórházat (ov fel is ujitotta neki állami pénzen) , amit ha nyernek Mikola persze nem saját pénzéből, hanem nagyon kedvező törlesztésü állami hitleből tette volna magáévá.
Csak hogy ez nem jött össze, kitört rajtuk a "akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is" effeketus jó magyar szokás szerint.