Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2012.11.03 0 0 2076

Egyetértek, én is azt hiszem, hogy "csak" mese. Azért tettem idézőjelbe, mert a meséket, legendákat kedvelem és szívesen olvasom, csak nem tévesztem össze a valósággal. Előfordulhat viszont, hogy a mesének van valami alapja, csak a következtetés hibás. Olyasmire gondolok, mint az erdélyi barlangokból előkerülő sárkánykoponyák, amik barlangi medve koponyának bizonyultak. Miután nagy volt a kereslet irántuk, minden elérhető darabot el is adtak. Száz évvel később már azt írta egy szkeptikus, hogy biztosan a mészköveket nézték koponyának. 

Előzmény: C.Miki (2073)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.03 0 0 2075

Igen, a tiltott gyümölcs mindig édesebb! Emlékszem, mekkora sikerélmény volt eljutnom Keviczky Kálmán ufológus előadására, még akkor is, ha javarészt sületlenséget beszélt. Most elmehetek az UFO magazin vagy a Hihetetlen által rendezett előadássorozatra, semmi pláne nincs benne. Időnként érdekesebb dolgokat hallani az előtérben, mint a nagyteremben.

Előzmény: C.Miki (2072)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 2074

Most itt a Szűcs Robira gondolsz, a főszerkesztőére?:) írd le nyugodtan, kíváncsi vagyok melyik cikkre gondolsz

Előzmény: C.Miki (2062)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2073

Igen, sanszos hogy ez mese. 

Előzmény: Csimpolya (2070)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2072

Az embereket már akkoriban is érdekelték az efféle dolgok, csak az uralkodó materialista szemléletbe nem fértek bele. :-)  Emlékszem amikor a "rendszerváltás" után szinte ránkszakadtak az UFO-kkal kapcsolatos dolgok, egyre több ilyen könyv jelent meg, később az újságok, ( Ufómagazin, NTT, Színes UFO..... ) Én igazából a Déri János Nulladik Típúsú Találkozások műsorának a hatására kezdetem érdeklődni a para dolgok iránt, persze nem hardcore módon, csak úgy szimplán érdekelt a téma.  Meg gyerek voltam akkor, és a mai napig megborzongok ha eszembe jut a műsor zenéje, féltem tőle. De a kíváncsiság erősebb volt. :-)

Előzmény: Csimpolya (2068)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2071

Ismerem, de sajnos nincs meg. 

Előzmény: eguzki (2067)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2070

Idézet Benedek István: Szirt a habok között c. könyvéből.

A történet szerint a feleségével együtt nászúton vannak Erdélyben, 1941-ben. Végül is hová máshová mehetne egy Benedek? Visznek egy kis sátrat, és ahol jó helyet találnak, ott megalszanak. Elértek a Szent Anna tóhoz, ahol István úszott egyet. Ettől egy idős székely férfi halálra rémült.

- Belé ne menjenek, az istenért, úrfi!

- Miért ne mennénk?

- A viziborjak, vizitehenek mind lehúzzák a mélybe, többé fel sem eresztik.

- Bolondot beszél, öreg. Szép tiszta tó ez, nincs benne semmiféle viziborjú.

- Itt süllyedjek el, ha a saját szememmel nem láttam, olyan igaz.

- Aztán miféle az a viziborjú?

Ahhoz képest, hogy saját szemével látta, nagyon bizonytalan választ adott.

- Düllyedt szeme van, meg halfarka. Ennél többet nem is akart róla beszélni, mert emlegetni sem jó őket.

Arra gondoltam, hogy pár száz évvel ezelőtt talán élt a tó környékén egy nagyobb méretű gőte vagy szalamandra. Az idők során pedig a mérete úgy nőtt, mint a horgászok zsákmánya. A „düllyedt szem” stimmelne, a halfarok viszont nem. Ezért valószínű, hogy mese az egész, úgy, ahogy van. De legalább érdekes.

Csimpolya Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2069

Az sajnos nincs meg, de majd megpróbálok vadászni rá, hogy ezzel a stílszerű képpel éljek.

Előzmény: eguzki (2067)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.02 0 0 2068

Rájöttem, hogy te írtad jól tényleg Rejtelmes óceánok a helyes cím.

Egyébként rút hálátlanság Nemerétől, amit ír. Annak idején jól lehúzták a tisztes tudósok a tévében a könyveit, mire is mindenki rohant a legközelebbi könyvesboltba megvenni. Mint ahogy a legtöbb ember azt a filmet nézte meg, a mit a kritikusok szidtak, csak sajna, a vége felé már ez sem volt megbízható mérce. Egyszóval: több millió (akkori) forintért sem kapott volna ekkora reklámot.

Előzmény: C.Miki (2066)
eguzki Creative Commons License 2012.11.01 0 0 2067

A Jeti-Jeti című könyve is nagyon jó, ráadásul témába vágó.

Előzmény: C.Miki (2066)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.01 0 0 2066

Nekem most sikerült potom pénzért jópár para dolgokkal fogalkozó könyvre szert tennem, van köztük 3 darab Neme István könyv, a Tények és Talányok, a Titkok Könyve 3, és a Rejtelmes Óceánok.  Még csak átfutottam őket de tetszenek, jó stílusa van, közérthető.  Abban az időben amikor ezen könyvek íródtak, ( kivéve a Titkok Könyve 3, mert az 97'-es ) még nem igazán engedték ezeket a témákat, tiltották.  Egy külön fejezetben ír ezekről a dolgokról, meg a "köztiszteletben álló" tudósok aknamunkájáról.   

Előzmény: Csimpolya (2065)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.01 0 0 2065

Az biztos, hogy valamilyen könyvben, de azért nem nézem át az összes ilyen tárgyú írást, előbb-utóbb úgyis a kezembe akad.

Nemere István is írt egy könyvet a rejtélyes eltűnésekről, ebben főleg hajók "köddé válásával" foglalkozik, egy fejezetet enneka témakörnek is szentel a Tenger titkai c. könyvében is. Kb. három éve találkoztam vele, és rákérdeztem, nem akar-e hasonló témában írni, csak éppen a szárazföldről. Azt felelte, hogy nem rajta múlik, de a kiadókat nem túlzottan érdekli. 

Előzmény: C.Miki (2063)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.01 0 0 2064

Igen, lehetséges, hogy van telepátia, de ezt az adott cikk alapján nem látom bizonyítottnak. Azonkívül méltányolnám, ha időnként közölnék, honnan is vették az anyagot.

Előzmény: C.Miki (2062)
C.Miki Creative Commons License 2012.10.31 0 0 2063

Igen, az már nekem se volt új.  Én személy szerint egy blogban olvastam már róla. 

Előzmény: Csimpolya (2061)
C.Miki Creative Commons License 2012.10.31 0 0 2062

Egyetértek.  Annak a telepátiás cikknek se füle se farka, szerintem azért tették be hogy valamivel kitöltsék az oldalakat.  Meg van benne még nagyon egy kamu cikk, pl. azé a szerzőé ( nevet szándékosan nem írok ) aki kórosan földönkívülieket lát mindenhol, mindenbe azt magyarázza bele.  Attól is a falra tudok mászni, nem is olvasom el.  Igazából 2-3 nagyon gyenge és röhejes cikk mindig van az újságban.  De a többsége olyan amit te is írsz.  Érdekesnek érdekes, aztán mindenki azt gondol róla amit akar, hiszi vagy sem...  

Előzmény: Csimpolya (2060)
Csimpolya Creative Commons License 2012.10.31 0 0 2061

Bár nem tartozik a témánkhoz, az eltűnt eszkimó faluról szóló cikk is nagyon érdekes. Valahol már olvastam erről, csak nem tudok rájönni, hol is. Nagyjából-egészéből ugyanezt írtál.

Csimpolya Creative Commons License 2012.10.31 0 0 2060

Elolvastam, érdekesnek érdekes, de egyes részeit kissé kétesnek tartom.

Egy rövid cikk szól egy új, kanadai big foot észlelésről,  a derék jószég békésen eszegetett néhány marék bogyót. A telepátiáról szóló részben pedig azt írják, hogy a csupakabra egyfajta telepátiát alkalmaz, hogy azokat, akik ártani próbálnak nekik, megnyugtassa. Ez iránt is a legkomolyabb kételyeim vannak.   

Előzmény: C.Miki (2059)
C.Miki Creative Commons License 2012.10.28 0 0 2059

Az ehavi Hihetetlen magazinban egy nagy cikk van az Óriás Lajhárról.

C.Miki Creative Commons License 2012.10.28 0 0 2058

Jó egy nagy hülyeség az egész.  A tudósokat azért szépen elrugdalnám az indulók közül, mert állandóan szajkózzák hogy nincs Bigfoot, akkor ilyenkor se sorakozzanak ott, amikor ennyi pénzt lehet nyerni.  Az ilyen dolgokkal egyébként csak lejáratják az amúgy is ostorozott kriptozoológiát. 

Előzmény: emem (2055)
Csimpolya Creative Commons License 2012.10.28 0 0 2057

Tartok tőle, hogy egy elsőrangú preparátort. Valamivel jobb esetben életfogytiglani börtönbüntetést.

Előzmény: Törölt nick (2056)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 2056

A Nagylábnak mennyit adnak, ha meglesz? ;-)

Előzmény: emem (2055)
emem Creative Commons License 2012.10.27 0 0 2055

Tízmillió dolláros fődíj egy reality-ben

"Az amerikai reality műsorokban a magyar társakhoz képest elképesztő fődíjakat osztogatnak. Ötmillió dollárt ér az amerikai X Factor első helye, a Survivor nyertese egymillió dollárt kap egyedül, ugyanennyin osztozkodik a The Amazing Race befutó párosa, és még a Big Brother-győzelem is félmillió dollárral jár. Olyan viszont eddig még nem volt, hogy egy reality-ben tízmillió dollárt lehessen nyerni.

A Spike Tv nevű kábeladó most belecsap a lecsóba, és tízrészes berendelést adott a 10 Million Dollar Big Foot Bounty, azaz Tízmilló dolláros fejpénz Big Footért című műsornak, amiben a tévétörténelem legnagyobb készpénzes fődíját lehet elvinni, már ha a jelentkezők be tudják bizonyítani Bigfoot (Nagyláb), a legendás amerikai yeti létezését. A lóvét a londoni Lloyd's biztosítótársaság ajánlotta fel a műsor készítőinek, tulajdonképpen biztosra menve, hiszen szőrös majomemberek nem nagyon mászkálnak az erdőben.

A versenyzők között zoológusok, tudósok és tessék megkapaszkodni, főállású Bigfoot-vadászok is vannak, akik hétről hétre igyekeznek majd a Bigfoot-szakértőkből (ez sem rossz állás azért) álló zsűrit meggyőzni igazukról. A tíz epizódban a csapatok különböző módszerekkel igyekeznek rálelni a mitikus lényre, mi meg majd röhögünk teli szájjal, bizony."

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 2054

már megtörtént sajnos :'D a hundákó pont az XD egy pteroszaurusz XDDD

Előzmény: keresem28 (2053)
keresem28 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 2053

az lenne a csúcs, ha magyar dinoszaurusz észlelésekről érkeznének hírek:D

Előzmény: Irbisz (2051)
Irbisz Creative Commons License 2012.10.11 0 0 2052

3. verzió. Optikai trükk, sokkal közelebb van a fotomasinához mint a háttérben botorkáló katonák.

Komoly összegben mernék erre fogadni :))))

Előzmény: keresem28 (2042)
Irbisz Creative Commons License 2012.10.11 0 0 2051

Lássuk be, a mai technika (és sok-sok kiderült hamisítás) mellett sokkal reálisabb manipuláláltnak tartani bármilyen képet, mint azt elhinni, 2-2,5 méteres ismeretlen humanoidok élnek Amerikában, szaporodásképes populációban.

Erdészek, vadőrök, túristák, vadászok tízezrei nem leltek még soha egy tetemet sem? Kissé nehezen hihető, én sem hinném el  kézzelfogható test(maradadvány) vagy élő egyed híján hogy nem nem humbug az egész, pedig még zoológus sem vagyok.

A hundraco meg fanyűvő meg egyenesen nonszensz, a túlcivilizált magyar "erdőségekben" már 100, de inkább 200 éve sem volt semmi esélye ilyen ilyen lény létezésének és fel nem fedezésének ...

Előzmény: C.Miki (2030)
janos 77 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 2050

Jól be van halva az oldal...:(Pedig jónak tünt mikor beleolvasgattam..

Előzmény: janos 77 (2046)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2049

(valamint érdemes-e az Index cikkeiből is forrásmegjelölés nélkül lopó oldalt az Indexen reklámozni ;-)

Előzmény: Törölt nick (2048)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2048

működik, csak törölni kell a Üdvözlettel szót... ;-)

(az más kérdés, hogy érdemes-e megjelent híreket átemelő, azokat a szerzői jog megsértésével bemutató oldalt nézegetni, ahol semmi személyes hozzáfűzés, kommentár, vélemény nincs... ;-)

Előzmény: keresem28 (2047)
keresem28 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2047

szia, nem jön be az oldal:( nem működik a link

Előzmény: Törölt nick (2045)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!