Ha jól sejtem Joy Feketepanda féle bocigyerek és talán Borcsa is:-)
Sőt akkor Borcsa az én Lorikámmal félig meddig rokon is:-)
Nagyon szépek mind a ketten.
Élmény lesz bocigyerekkel kiállításra járni.......mint a hímes tojásra úgy kell rá vigyázni hogy tiszta maradjon.
Én ma jelentettem be Hekit a kozmetikushoz a szeptemberi kiállításra.
Én kecskeméti vagyok de sajna felém sincs másik fundis csak Lorka tesója de ő is Bugacon.
Kecskemétre Hekit és Korit szeretném nevezni..........de reménykedem benne hogy Korikám addigra már kismama lesz:-)
Tervben van még Jászberény és Szentes is.
Képzeld ma láttam egy barna fundit az utcán persze nem kecsón ..........nem tartozik a kedvenc szineim közé de olyan jó volt látni és úgy meggyúrtam volna:-)
Jó lesz ismerőssel talizni Kecskeméten! Mindenféleképpen szeretnénk ott lenni, mi most kezdtük el a kiállításokat a kutyikkal. Joy- 5 hónapos, Borcsa 15 hónapos.
Lentebb találsz róluk képeket.
Viszont nagyon remélem, hogy vasárnap nem ázunk el. Holnap szépen kikozmetikáztatom a Baby-t, jó lenne, ha szép maradna. Mi is baby osztályba indulunk, már nagyon várom. Statisztika szerint összesen 5 újfoundlandi nevezett, mi egyetlen baby-ként. Jó lesz ütközni más fundissal, sajnos a környékünkön mi vagyunk az egyetlenek, így nem volt lehetőségem élőben megcsodálni másikat. Na majd most...
A minap a párom kinnt árkot ásott mondván, hogy tuti jó bejárót fog csinálni. A kislányom természetesen mindig a szélére áll és onnan kukucskál a mély gödörbe, nekem meg a hajam is égnek áll. Nem győzök szaladgálni, nehogy beleessen. Mephi nem jöhet ki a ház elé, tudja már, hogy a kapu vonaláig tart az ő birtoka. Ami megdöbbentett, hogy Mephi egyszercsak kilépett az utcára megfogta a kislányom kapucniját, hátrahúzta, majd visszament a kapu vonalába és lefeküdt. El sem tudom mondani mit éreztem, ha más mondja nem hiszem el.
Jövő héten lesz nálunk is CAC kiállítás és szomorúan néztem, hogy csak egy szuka fundi nevezett, pedig abban bíztam, hogy sok-sok szép macit látok. Nem baj, azért kimegyek, addig még változhat a lista.
Na végre lorka*...kimásztál a mákgubódból:) Repussza a fórumon.
És kornél88 kedvéért mégegy sztori:
Most 9 éves Darianyómmal fiatal osztályban indultunk Székesfehérváron, gyönyörű és sikeres kiállítás után hová is mehetne az ember...Velencei tó!! Kerestünk kutyás barátainkkal egy eldugott stéget és hajrá!! Két 16 hónapos kutyalány és egy fiatal kan társaságában nekivetkőztem a TESCO rózsaszín egyberészes fürdőruhámnak, amit kiállítás után - utolsó darabként - sikerült megcsípnem:)) A lilásat a másik kuttyok gazdija elébb érte el a tecsóban...
A kutyák sose láttak addig ekkora vizet és érdeklődve figyelték, ahogy óvatosan belépünk a torzsákkal és iszappal tömény undorító vízbe a másik szuka gazdinénijével együtt...a fiúk aktív röhögése közepette...mondván nem vagyunk normálisak.
Miután hősiesen beküzdöttük magunkat a derékig érő vízbe, melynek a fele iszap volt - közben végrendeletünket soroltuk a parton maradtaknak - rájöttünk, hogy ebeink a parton röhögnek. Vissza...partközelből: "gyere mamihoz Dari babaaaa!" ... de csak erőteljes pofarázás és megjegyzések, hogy ne nézzem hülyének a kutyát.
Na...erre ölbekaptuk őket...fél óra alatt átverekedtük az iszapon magunkat és boldogan vízretettük a két csajt...szőrhegyek a szájban, nyakra fonódó mancsok és levegő nulla...aztán csoda történt. A két babalány - akik egyébként tesók - felszabadultan elkezdett úszni. Óvatosan, maradék erőnkből visszacuppogtunk a partra...szagunk elviselhetetlen volt...tuti az egyhetes döglött bálna elveselhetőbb, de kutyáink órákig önfeledten pancsoltak, kergetőztek...és - ugyan hiába - de próbáltak becsalni a vízbe:) Darinka nagyanyó - sőt dédi - azóta is imádja a vizet...megérte.
Vettünk buvárruhát , hogy ne karmoljon szét a kutya és most igy bármilyen időben be tudok vele menni. Még ha esik, zuhog, hideg van....nem számit.
A lényeg , hogy mielött kettesbe megyek uszni a kutyával szólnom kell elötte valakinek családból, mert ha nem jövök akkor megfulladtam és keressék a kutyát a tóparton.:-))))
Salgótarjánban lesz a kiállítás vasárnap, a Kempingtelep út végi sportpályán.
A kicsimet viszem Joy-t. Első megmérettetése lesz.
Borcsával ugyan akkor, vasárnap vizsgáznánk, de így sajna nem fog menni. Majd a köv. csoporttal, meg egy kicsit le is maradtunk. Olvass vissza, tenyésszemlénk volt.
Lorka! Kecskemét nekem is tervben van. Szeptemberben talán már nem lesz olyan meleg. Ti hogy álltok a nyári kiállításokkal? Én veszélyesnek tartom., ezért néztem ki a tavaszi, őszi kiállításokat.
OMSE is rendez a közeljövőben, oda Borcsát szeretném nevezni.
Én úgy, de úgy szeretem ezt a fórumot olvasni...Főleg akkor mikor valaki valamit ír! Tök jó dolog:)
Lorka üdv újra a fórumon! Ekkor írtál utoljára a fórumra::)2008.12.26 11:16:38 :D Jó rég volt:)
Kutyusaid nagyon szépek, mint itt mindenkinek:)
A fundik pancsolásánál mi is abba a csoportba tartozunk, hogy addig megy be a vízbe amíg leér a lába! Bár nálunk lehet, hogy csak az iszap a gond. Mert szerintünk kicsit megsüllyed benne és nem mer tovább jönni! Ám tervezzük, hogy nyáron visszük magunkal Bobyt a Balcsira és akkor majd ott van olyan rész ahol szokták a kutyusokat fürdetni és kavicsos az alja:) Majd ott úszkálhat:)
Macipofa sztoriján jót nevettem és megfordult a fejembe, hogy maga normális???? 15 fokos hideg vízbe belemenni:)
Borcsának pedig sok-sok 1. helyet kívánok!!!!
És mégegyszer köszönöm a sok szavazatot amit leadtatok a Bobyra:)
Nagyon tetszett a megmentős történet, de legalább már van előttünk valaki aki kitaposta az utat. :) Én is megpróbálok ezen haladni.
Felháborodva vettem tudomásul, hogy angol nyelven jobbnál jobb fundis könyvet lehet venni, de magyarul sehol sem találtam. Aki tud ilyenről kérem ossza meg velem is.
FeketePanda te már igazán írhatnál egy ilyet, tök jók a monológjaid és van elég háttéranyagod, még ha nem is 100 év :)) (én tudom hogy nem is vagy öreg)!!!
Lányos izgalmamban felhívtam az egyesületet és megkérdeztem, hogy mi is neveztünk e?!
Ott van a papírom úgyhogy megyünk. (mindent túl izgulok-tudod :)
Hatalmas mobil kennelt vettem, látnod kéne- majd jól jön később is ha megnő alapon. De most, beférünk mi hárman meg a két kutya. :) Lehet hogy kizavarnak vele, de a kényelem az első nem igaz?
Gumipipi eltávolítva, mert sok kicsi darab lett belőle, és veszélyes tárgynak nyilvánítottam.
Annó...100 évvel ezelőtt ... Thomast vittem kipróbálni a vízbe. 3 éves volt, hatalmas és nyugodt...nem úszott addig.
Én bikinire vetkőztem, beúsztam a tóba (jól úszok) és pancsoltam...bajt "szimulálva". Thomas bevetődött a vízbe, mint egy cápa odahasított, lenyomott, fogott, hajam tépte nagy igyekezetében mire belekapaszkodtam végre prüszkölve a szőrébe. Lelkesen kihúzott....félig megfulladva, köhögve kicaplattam a vízből...és azonnal feltűnt, hogy érdeklődő szemekkel összesúgnak a jelenlévő idegenek. Na, ezek sem láttak még fundit menteni...gondoltam...rosszul:)) Mikor a törölközővel a combomig értem már rájöttem, hogy nem a kutya teljesítménye varázsolta el őket, hanem a combomon csordogáló vörös csík...villámgyors mozdulattal magamra tekertem a törit és terra kapacitással zakatoló agyammal, pírban fürdő arccal kerestem a megoldást a szörnyű helyzetből....mire valaki odakiáltott: "hölgyem! vérzik a háta nagyon!!"
Tomi a mellső lába körmeivel frankón leszántotta csupasz hátam, a hideg vízben nem is éreztem....és lányos zavaromban még akkor sem.
Míg gyógyult a hátam volt időm végiggondolni...elsőre egy élethű fulladást adtam elő, Thomas elhitte. Ösztönösen és azonnal cselekedett...DE!!...képzetlen kutya és tapasztalatlan gazdi páros voltunk. Nekiálltam információt gyűjteni...hatalmas lebacásokat kaptam tettemért:) Jogosan...
Elsőre a kutyát sekély vízben szabad csak vízhez szoktatni, pláne ha a gazdi nem rutinos úszó. Mély vízbe vinni csak akkor szabad együtt, ha tudjuk irányítani.
Nagy gratuláció itt is:) Mélyen hajtom fejem Borcsa szocializációjáért tett munkátok előtt.
Kiállítás előtti visszaigazolások az utóbbi időben kicsit később érkeznek. A kiállítást megelőző hét "valamely" napján egyszer csak hopp...megérkezik.
Oka, hogy szinte valamennyi kiállítás nevezési határidejét hosszabbítják, emiatt rövidül a nevezés és a kiállítás időpontja közötti idő. Később zárják a nevezést, készítik össze a katalógus nyomdai anyagát....intézik a visszaigazolásokat...stb. Kicsit fejetlen néhol a dolog:(( ...sajnos.
Ha időben nevezted a kutyót és mégsem kapsz visszaigazolást, akkor is nyugodtan menj a kiállításra, csak legyen veled a nevezés befizető igazolása (csekk, bankkivonat...) a kutya nevezése érvényes. A kiállításokon van egy "információ" sátor, ott jelezd és igazold az időben történő nevezést érkezésetekkor azonnal.
Legyen veled az oltási könyv, tagsági, törzskönyv...na és a költöző "babszoba"...gumicsirke maradványa pl:))
Éééééés szorítok..mi több..izgulok:)) Pussza a kis első bálos babafiú poffancsára!!
Elősször is gratulálok Kornélnak és Bobynak. Az 5. helyezés is nagyon szép.
Vízben az én Borcsám is csak "térdig" megy bele és pancsol.
Hatvanban a hétvégén megcsináltuk vele a tenyésszemlét. Sok dícséretet kaptunk a bírótól, elmondta mire kéne még rágyúrni.
A tapasztalt kiállítóktól kérdezném: mikor kapunk a kiállítás előtt visszaigazolást? Hétvégén lesz, és még nem tudom elfogadták e a nevezésünket vagy sem. Telefonáljak oda? Úgy tudom mindig kéne visszaigazolást küldeniük.
Nekem épp ellenkező tapasztalataim vannak Dadlyt alig tudom a vízből kiparancsolni a Csepeli bányatavaknál volt úgy hogy már be kellett ülnöm a kocsiba elindultam, persze akkor már rohant utánam. Meg volt az idei első vízre szállás, de ez a Lágymányosi öbölben történt. Sajnos a Duna eléggé szennyezett, úgy hogy utána fürdés egy kis kozmetika, timmelés és szárítás. Közel öt évembe tellett megtanulnom, hogy hogy kell felkészíteni a kiállításokra, persze most már nem megyünk mert itthon már mindent megszereztünk, és ki is öregedett Dadly a kiállításokból nemrég múlt öt éves.
Létezik,hogy egy fundi nem szeret uszni? Már 3-szor voltunk uszni, de olyan , mintha csak miattam jönne be....
Elöször olyan boldog voltam , hogy sikerült becsalnom a 15 okos vízbe....esküszöm, mint mikor, anyák napjára a lányom verset mondott. Az én kutyám tud uszni.......Hiába dobáltam be a vizbe a játékát, juti falatot...csak addig ment mig leért a lába. Következőnap már vittem a nagylányom segitségnek, de csak úgy jött be a vizbe,ha mi is belementünk. Délegyházi bányatóhoz vittük. A viz gyönyörű, tiszta, hideg. Én nem tudok uszni,max kutyauszásba....Végre elkezdett uszni felém,de mint kiderült ,ö rám akart mászni megpihenni....kicsit karmolt csak össze. végére azért belejött. Ma vettünk a párommal buvárruhát, hogy tudjunk a hidegbe is uszni vele... megint elmentünk uszni. Tisztán látszott, nem akar uszni, senkit nem ment ki....
Csak akkor jött be, ha beusztam és hivtam. DE se a gyerekhez, se a páromhoz nem ment be. Mára megtanulta, hivom ...bejön,elöttem megfordul, én belekapaszkodom a hátán a szörbe és kihúz. Tök jó játék szerintem. Szerinte nem....Az 5.forduló után hiába hivtam csapkodtam a vizet...inkább rázta a fejét és ugatott. Megunta? Elfáradt?
Végül megszánt,mégegyszer kihuzott. Imádtam. Nagyon büszke voltam, hogy a vizimentőkutyám tud uszni.....
Hát lezárult ez a majd 1 hónapig tartó szavazó verseny, direkt nem szépségversenynek írtam... 5. lett a boby! A héten én már nemszavaztam, csak a saját felhasználó nevemmel! Így is jött rá héten kb 300 szavazat! Nekem ez mindent elárult, hogy melyik volt a mezőny legszebb kutyusa:)
Köszönöm szépen mindazoknak akik szavaztak, hogy kitartottak velünk!