Keresés

Részletes keresés

Dorinesz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22087
Ez idióta volt. Kezdve azzal, hogy ugye a maci rárohant egy 4 fős csoportra, mindenki elkezdte ütni. Egy maci druidnak nincs olyan hű de über szuper területre hatója, ami csoportos sebzést produkál az legfeljebb a swipe (bár nem tudom azóta hogy megy, mert patch óta nem voltam feralra talentozva), ami valljuk be, nem valami nagy szám. Ha ilyen körülmények közt elnyöm egy aoe-t a DK, a 4 emberből 3 biztosan ráuszul, mert azt az egyet tudja tartani a tank akit éppen üt, a többit viszont nem. De volt olyan is, hogy ehte mást ütött, mert ő elbír egy elittel is. Mondjuk legtöbbször elbírt, de volt olyan is, hogy nem.
Előzmény: Zka (22085)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22086
Hát ja! A végefelé már nem is nagyon sietett, csak akkor, amikor már az egész szintet kipucoltuk. :D
Előzmény: Lord Sage (22084)
Zka Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22085
Az a jobbik eset ha azért húzza le mert állati durva a DPSe, de ha azért mert rossz célpontot üt akkor az idióta :) Retadin tulajdonosként tudnék mesélni, kevés osztályt ismerek ami ennyire önveszélyes DPSt tud szintezés alatt kék-zöld szar cuccokban :D
Előzmény: Dorinesz (22082)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22084
a druid volt a hülye, hogy feltámasztotta :)
Előzmény: Dorinesz (22082)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22083
Hál istennek nem kell újat kezdeni, legfeljebb a moonkint áttalentozom. :DDD Nem, csak vicceltem. Meg az a helyzetkép is hülyeség, amit elképzeltem, mert Chaina szavaival élve, nem valószínű az, hogy két tank legyen egy instában. Legfeljebb, ha raidelünk, de az teljesen más tészta.
Előzmény: Zka (22079)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22082

Igen, én is azt vettem észre, hogy rohadt sok ember ész nélkül játszik. Pl. van a guildünkben egy DK, hál istennek ritkán játszik. Azt mondja, hogy tankra van talentozva, nem tudom, nem ismerem a DK-t, eddig még nem próbáltam ki, és nagyon kevés az esélye, hogy valaha is komolyabban foglalkoznék vele. Olyan 60+osok lehettünk, amikor egy 80-as feral druid megkérdezte, ne húzzon-e minket itt-ott instában. Mi kapva kaptunk az alkalmon, és elmentünk. Attól kezdve a DK meghülyült. Ő akart a main tank lenni, mert hogy ő milyen fasza csávó. A maci druid többször is mondta neki, hogy ne aoe-zzon, meg azt üsse, akit ő, mert meg fogunk halni. A DK nem is hallgatott rá, többször meg is halt. Persze a druid fel tudta támasztani, de így kínkeserv volt, mert folyton arra a hülyegyerekre kellett figyelni, és ha a druid kivált maciból, eltűnik a rage-e, stb stb. Aztán eldöntöttem, hogy vele soha többet nem megyek sehova.

Más alkalommal is többször megfigyeltem már, hogy a dps versenyzik a többivel, mekkora agro-t bír csinálni, és ki a májer legény. Legtöbbször még azon is versenyzik, hogy a tankról mikor tudja leszedni. Sajna ilyen volt az a csapat is, akit írtam, akik átmentek másik szerverre. Mindenki össze-vissza ütött mindenkit, és nem használta az eszét.

De most már kezdem  kapisgálni, hogy azon múlik, mennyire jól megy az insta, hogy milyen a csapat. Ha meg se várják, hogy a tank üssön először, valszeg hal a banda. Csak nehogy úgy jöjjön le, hogy én vagyok a béna.

Ja, omenem van, de valamiért nem működik. Hiába vagyunk csapatban, nem mutatja, kinek milyen az agrója.

Előzmény: Chaina (22081)
Chaina Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22081
Feleslegesen izgulsz előre, viszont jól teszed h tájékozódsz :-)

Sajnos sokan az alapokat nem óhajtják megérteni, az, hogy adott dps lehúzza-e a tankról a mobot, az nem kizárólag a tankon múlik. Mint tudjuk a WoW nem atomfizika, de azért egy insta, de még egy együtt questelés is igényel némi összmunkát. Ha a mélyen tisztelt dps előbb üt/lő a mobba, mint hoyg a tank megfogja, akkor majdnem mindegy mit csinál a tank, le fogja rángatni. Sokat segít az Omen, tessék vizslatni mind neked mind a kedves dps-nek.
Előzmény: Dorinesz (22078)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22080
jobb felül a minimapon megjelent egy kis levél ikon, ez jelzi hogy új leveled érkezett. Keress egy postaládát, általában a bankok mellett biztosan van, de amúgy is található a városokban itt-ott, ezt használva megnézheted mit kaptál, amennyiben tárgy érkezett, azt innen ki is veheted :)
Előzmény: Törölt nick (22076)
Zka Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22079
Hát ha aggódsz hogy mi jobb és mi rosszabb annak nincs sok értelme mert warriorod van, most akkor újat kezdesz ha nem az a jobbik? :) Meg ezek a dolgok változnak.

A konkrét kérdésre, hogy melyik a jobb aggróban arra azt mondom hogy gear és skill kérdése :) Amit a warrior tud az bőven elég a legtöbb helyzetben. Aoe tankolásnál (sok kis mob) a pala és a DK jobb nála. A különféle tankosztályok aggrója nagyon hasonló, ha nem így volna akkor gyakran nem volna értelme a gyengébbeket használni, nem?
Előzmény: Dorinesz (22078)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22078
Nem, én csak azon izgulok, hogy én hogy fogom megállni a helyemet egy komolyabb instában. És ezért kérdeztem, hogy melyik a jobb, a maci druid, vagy a prot warri. Persze biztos nem lesz olyan, hogy két tank, de a rémálmom, hogy még a cica is leagróz rólam mindent... Szóval csak annyit akartam megkérdezni, hogy félre téve a gyakorlati részt, ha egymás mellé állítanak egy varrit és egy druidot, melyik győz könnyedén agró tekintetében. Persze ez is egy hülye kérdés, mert minden viszonylagos. Gondolom cucc és talent függő erősen, szal erre nem is lehet olyan nagyon mit válaszolni.
Előzmény: Chaina (22075)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22077
a postaládádban.
Előzmény: Törölt nick (22076)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.11 0 0 22076
Nem olyan rég kezdtem játszani WoWal és lenne egy kérdésem.

Vásároltam az aukciós házban. A pénzemet levonta és a listáról is eltünt, de nálam nem jelent meg.

Hol találom az aukciós házban vásárolt dolgokat?
Chaina Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22075
Nem kötözködni akarok, de feral druid maci formában az tank és nem dps. A dps az macskaforma, és még a talentezése sem egyezik meg egy tankdruidáéval. Szóval most azon megy a verseny, hogy ki tankol egy questelés alatt és/vagy ötfős instában (mert mindkét helyre hülyeség két tank), vagy ez valami újdonság a dps maciformában? (Vagy én nem értem amit írtál, az is egy opció persze.)
Előzmény: Dorinesz (22071)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22074

Azért tíz másodperc, mert baromira laggolok. :DDD

Előzmény: Lord Sage (22073)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22073
10 másodperc mobonként az épp nem túl jó, lehet annál jobban is :) Amúgy sokat javult a warrior proton, a korábbi 1 perc / mobokhoz képest :D
Előzmény: Dorinesz (22071)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22072
jó, de nekem a mainem 76-os :D Mondjuk kb. kéthetente játszom...
Előzmény: Doktor Toka (22070)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22071

A guildben kérdezték tőlem egy páran, hogy hogy a fenébe bírtam ilyen "gyorsan" felhúzni egy varrit, és ráadásul már mindjárt 80. Hogy volt hozzá ennyi türelmem? Én meg néztem, mint rozi a moziban, hogy hát miért kell ehhez tennyi türelem? Én úgy érzem, hogy mindig is jól ölt, és most is jól öl ahhoz képest, hogy prot varri, én sokkal rosszabbra számítottam. Ami a egyértelműen a legjobb sebzés az a revenge, ez viszonylag sokszor bejön, egy mobnál akár háromszor is, mellette a shield slam még ami egész jól bír osztani. Mást már időm sincs rájuk pakolni. Persze összehasonlítani nem lehet pl a moonkinommal, mert ott kb 10 másodperc egy mob, és nem is full epic.

Ezt a rejt jeles makrós dolgot nem értem egészen, de majd feltöröm a kódot. :D Legalábbis megkérdezem a haveromat, mert ő ért ilyenekhez is. Nekem az volt a legtöbb, hogy billentyűkre rá bírtam rakni parancsokat. De itt ki is merültem. Gyanítom ez is az, csak még egyet csavarva rajta.

A feral druid maci formában volt/lesz. Esélytelen elhalászni az orra elől az aggrót? Vagy ahhoz kb Nax szintű cuccok kellnének?

Egyik rémálmom az, hogy valamit elszúrok tankolás közben, és behal az egész banda miattam. Mondjuk azt mondják egész jól csinálom, de nem vagyok magammal megelégedve. Majd a fury varrit is ki fogom próbálni valamikor, de csak azért mert kíváncsi vagyok a titan's grip-re. :D A törékeny kis nightelf csajom elég jól nézne ki közben. :D

Előzmény: Zka (22069)
Doktor Toka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22070

Úgy látszik itt a lvlup time, én hunter húzok. (70 most) Ajánlom figyelmedbe, hogy sok szép epixxet be lehet előre gyűjteni: crafted, naxxban eső boe, darkmoon trinketek, 60 valor tokenes boe bracer vásárlásával. Én 8 epixxet fogok equippelni, rögtön amikor elérem a 80-at.

Előzmény: Lord Sage (22064)
Zka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22069
Nyugodtan rakj a dodgera, amit linkeltem az lvl68-on rakható ki tehát van 5 pontod arra amire jól esik. A dodge meg a parry természetesen jó solozásra is, mert kevesebbet sebződsz illetve tudsz gyakrabban revengelni, ami az egyik fő sebzésforrás.

Nem tudom hogy ilyen questelt prot cuccal milyen proton nyomulni, én T4-T6ös DPS geart (sok str meg crit) használtam szintezésre T6os pajzzsal és fisttel, elég gyorsan öltem és az alacsony dodge/parry ellenére alig sérültem. A shieldslamre érdemes rámakrózni a shield blockot, hogy CDre legyen nyomva. Az magasabb SS sebzés és a block alatt normál mobok nem tudnak megütni. Gyengébb elitek se.

#show Shield Slam
/cast Shield Block
/cast Shield Slam

Így. Ez a SS makró, amit érdemes használni. Ez így a blokkolás miatt procolja a revenget is ráadásul.

80as feral druidot le lehet tankolni 7X warriorral ha nem maciformában nyomja :)

Heroic strike majd akkor lesz fontos ha valódi tankolást csinálsz instákban ahol lesz rá raged, nagyon nem lepkefing mert tisztességes plusz aggrót ad. Fontos, hogy a heroic az nem egy instant képesség mint pl a shieldslam hanem ha benyomod akkor a következő autoattackod helyett lesz egy heroic és KÖZBEN használhatod az instant képességeket, tehát a HS használata nem zárja ki a többi képességet, így ez extra aggrót és sebzést adó képesség ha van rá rage.

Last stand +30% maxhp ÉS aktuális HPt is ad 20 másodpercre, kvázi ingyen healing poti ha gáz van. Érdemes solozásra is, komoly tankolásra meg kötelező.
Előzmény: Dorinesz (22065)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22068
hát ez raid szempontjából nem hangzik túl rózsásan, tankként meg nem akkora élvezet egy pug healer jellemzően :) Feign death for the pug win
Előzmény: Dorinesz (22066)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22067
Most az enyémre is azt mondja, hogy nem jeleníthető meg.
Előzmény: Zka (22063)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22066
Hát igen, ez jó kérdés! Én csak abban reménykedem, hogy majd egyszer talán megadatik, hogy eljussak valami raidbe, vagy valami komolyabb helyre, hogy lássam legalább mit kell csinálni és hogyan. A legnagyobb raid amibe voltam, az kara. :D Szóval addig nem szeretnék meghalni, míg valami fullos kis prot varrit ki nem gyúrok, és el nem jutunk valami olyasmi helyre, ami tényleg embert próbáló. Az a baj, hogy én angolokkal nem nagyon szeretek játszani, mert egyrészt soha nem bírom magam 100%-osan megértetni velük, másrészt meg ismeretlenekkel nagyon nem szeretek még instába se elmenni, mert valami mindig vagy közbe szól, vagy van egy hülye a csapatban, aki miatt mindig wipe van, vagy fikázás van, de valami mindig van. Csináltunk egy magyar guildet, de van kb 5 ember, aki napi szinten játszik, és építeni lehet rájuk, a többiek nagyon lagymatagon űzik. De ez az öt ember, is mindig más időpontban jön, szóval 5 fő nagyon nehezen jön össze emiatt. Sajna nincs sok magyar a szerveren se, mert már mind elmentek innen, és a többiekkel abban maradtunk, hogy hülyeség lenne utánuk menni, mert csak nyüglődés volt velük, nem figyeltek oda soha semmire, és kínkeserv volt velük még egy sima instát is végig csinálni. Egyetlen egy embert sajnálok, egy prot warrit, aki baromi jól nyomta, ha ő volt a tank, soha nem haltunk meg, csak ő abbahagyta. Na mindegy. Szóval a remény még él bennem! :DD
Előzmény: Lord Sage (22064)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22065

Egész jól hangzik ez a talent. Igen, lehet a spell reflectiont hülyeség volt kirakni, ellenben a dodge-ra mindenképp rá szeretnék tenni 5-öt, mert az hasznos sztem. A last stand-re azért nem raktam rá, mert úgy ítéltem meg, hogy nem sokat ér. De akkor kipróbálom mégegyszer, hátha én szabtam el valamit. :D

Mi a karid neve? És melyik szerver? Mert akkor megpróbálok rákeresni később.

Még azt akartam kérdezni, hogy egy druidát aggro tekintetében le bír nyomni egy warri? Mert az egyik druida buzi ismerősöm azt mondja, hogy rohadt nehéz, én viszont párszor bírtam tartani az agrót egy 80-as feral druiddal szemben, amikor kveszteltünk, csak nem tudom, hogy én vagyok marha jó, vagy ő bénázott valamit el. :D

Egyébként pont így csinálom, ahogy te elmondtad. Shield slam, revenge, és devastate, meg a stun két fajtája, amit te is említettél. Aztán ennél többet nem is tudok rátenni, mert ez is bőven elég, tekintve, hogy a revenge-t elég sokszor lehet használni, és többet is ér, mint a heroic strike pl, mert ahogy én néztem, az is annyi, mint a lepkefing. Persze nem talentoztam rá, ezt a megállapítást akkor tettem, amikor összepróbáltam a revenggel még ifjú koromban. Persze ez azért lehetett, mert protra vagyok talentezve, egy arms-os varri biztos jól bírja használni. Szóval most megint oda lukadtam vissza, hogy a heroic strike nekem tök felesleges. :D És ezt miért is veséztem ki ennyire?... Már magam se tudom!

Előzmény: Zka (22063)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22064
de ha most nincs időd instára, akkor később honnan lesz? :) Én is csak leveluppal szórakozom, nem is nézem hogy raidből mi jöhet, nem érint :) Talenttel meg szerintem megintcsak úgy érdemes, hogy levelupra használsz valamit, aztán 80-on ha tankolni szeretnél valahol, az megint másik ügy. Solora tök felesleges már most threates talenteket pakolászni, ha te vagy egyedül a mezőn a mobok körül :)
Előzmény: Dorinesz (22062)
Zka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22063
Jónak néz ki, soloban shieldslam, revenge és ha ezek CDn vannak vagy nincs rage akkor devastate, kb ennyi a történet. Conc blow és shockwave is mehet 1 célpontra is, elég jól sebez és stunol.
Shield spec úgy általában szar, improved spell reflect meg pvpre jó, last stand viszont kéne, azt rakd ki. Szóval szintezésre ebből indulnék ki aztán ízlés szerint több dodge és parry belerakható pl.
80ra a klasszikus 15/5/51 aggró spec.

Linkelném az enyémet (amúgy profilban ott van) csak az armory most azt mondja hogy nincs ilyen karakter, ratyi szar.
Előzmény: Dorinesz (22062)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22062

Ok, akkor itt egy link armory-ra:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bronze+Dragonflight&n=Sarkif%C3%A9ny

Cuccaimat ne nézzétek, tudom, hogy összevissza szarság az egész, sajna nincs lehetőségem instázni, főleg idő és partnerek híján. Most a legfontosabb az, hogy a talentfámat ha valaki megszakértené, az baromi jó lenne. :D Sajna nagyobb raidbe eljutnom tényleg lehetetlennek látszik, nincs időm játszani, csak napi másfél-két órát. Na mindegy, nem ragozom, egyelőre az a cél most, hogy végigrohanjak Northrenden, és elérjem a 80-at, utána kigyúrom magam cucc ügyileg is, ahogy lehetőségeim engedik. Ja, meg mindenképp meg akarom majd csinálni a csoppert is, de tudom, hogy az baromi sok lóvé lesz. :DD

Kösz a segíccséget előre is!

Előzmény: Lord Sage (22060)
Doktor Toka Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22061
Nálunk az egyik sámán 2 gyors fegyverrel és FT/FT-vel nyomja. Életképes dps-t tol. (Hizori-Defias Brotherhood.) Azt mondja, hogy a spelldmg is komolyan buffolja most a cement sámánt. Nemtom, az enyém lvl 70-en megrekedt.
Előzmény: Yoshi (22059)
Lord Sage Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22060
igazából az a gond, hogy hiába nézel egy 80-as epic raider talentet, ha neked mondjuk nincs raid lehetőséged, azok a cuccok úgyis elérhetetlenek. Valamint a talent jellemzően valamilyen szinten követi is a geart, csak egy egyszerű példát említve, ha gearből hitcapen vagy, akkor nem kell rá talentelned, de még ezer ilyen létezik, ami adott gear meg raid felállás mellett érdekes, amúgy nem biztos.
Mondanám, hogy nézegess ismert neves guildekből warriorokat, de kb. ugyanoda jutsz, egyszerűbb, ha zka pl. mond valami tippet, amúgyis levelingre más általában a hasznos, mint 80-on raidre, még ha talent ágon belül is maradsz
Előzmény: Dorinesz (22058)
Yoshi Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22059
volt - és valamiylen szinten most is létezik - egy másik opció, egyrészt a "lightning knives" talentezés - amit blizz tűzzel-vassal kiírtott, iletve a gyors OH opció, amit deklaráltan ki fog :)

szóval bár jelenelg is "életképes" a gyors OH, a jövőt tekintve semiképpen sem lesz az, pláne, hogya szándékokat is ismerjük
Előzmény: crockl (22055)
Dorinesz Creative Commons License 2009.03.10 0 0 22058

Azért lenne érdekes a 80-as talent és cucc, mert akkor lenne előttem egy példa, amin elindulhatok. Úgy érzem, hogy a prot talentot elég jól kiraktam, de talán túl sok pontot raktam rá, és így nem marad másra. Lehet, hogy valamire nem kellett volna rakni, ezért akarnám összehasonlítani pár talenttel. Úgy is jó, ha titeket kérdezlek, de mivel vizuális típus vagyok, kissé össze fogok zavarodni. :D

Előzmény: Zka (22057)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!