Keresés

Részletes keresés

circum Creative Commons License 2016.05.16 0 0 1378

Üdv mindenkinek!

Van itt valaki, aki élőben, egymás mellett hallott CLP-240 és CLP-340 zongorákat? CLP-240-em volt anno, és tudom, milyen a hangja (jó :) ), de jelenleg egy CLP-340-et látok, amit meg tudnék venni. A neten egyetlen bejegyzést találtam egy fórumon, ahol a kettőt valaki összehasonlította, és azt írta, hogy a 340-nek határozottan rosszabb a hangja.

Önmagában a 340-est nem nagyon fikázták, szóval tudom, h abszolút értékben nem lehet nagyon rossz, de jó lenne tudni, mire számíthatok, mert a 240-esem már nincs meg, így összehasonlítani nem tudom, sőt, elég messze van az eladó 340 is...

Köszi!

Bayoog1984 Creative Commons License 2016.05.05 0 0 1377

Sziasztok! Itt is közzéteszem, ha valakit érdekelne állok rendelkezésre. Gyári garanciával, újszerű állapotban, gyönyörű, életteli hangzással. Üdv!

http://www.jofogas.hu/budapest/Yamaha_P_35_digitalis_zongora_48741423.htm?first=1

djuice Creative Commons License 2016.05.02 0 0 1376

Jav.!

P80, P90, P120, P140 - GH

P35, P45, P85, P95, P105, P115, DGX630, DGX 640, DGX650, DGX660 - GHS

stb...

djuice Creative Commons License 2016.05.02 0 0 1375
Előzmény: gacsiz (1374)
gacsiz Creative Commons License 2016.05.02 0 0 1374

Üdvözlet Mindenkinek!

Keresek 8 oktávos Yamaha zongorát (GH, GHS...) 100eFt közelében.

Minden választ megválaszolok!

gacsi55@gmail.com

djuice Creative Commons License 2016.04.07 0 1 1373

A supernatural szintézis, fizikai modellező hibrid technológia a Roland V-piano hangszerben látott napvilágot olyan bő 10 éve sacc per kb. Ez egy másfél milkós hangszer, s mára tartunk ott hogy ennek a technikának egy lényegesen átdolgozott és leegyszerűsített változatát már megkaphatjuk egy olcsón, kevésbé hardverigényes elektronikával szerelt alsó kategóriás digitális zongorában is. Gyakorlatilag ez itt egy mérföldkőnek is tekinthető, mert nem az van mint eddig, hogy 2 új gombbal van több meg 3 hangszínnel és ebből áll az újítás, hanem úgymond piacvezető módon a Roland nagy lépést tesz mások előtt ezzel, noha egy 10 éves technológiát most enged meg az alsó termékosztályban, hogy lényegesen másabb hangkeltést alkalmaz részben és egy vadonat új csendes, könnyű mechanikával fejeli meg a kínálatát.

Szóval nem azt kell várni mint az egykori milliós csúcsmodelltől, de mindenképp ajánlott kipróbálni több modell mellett fej-fej ezeket a Zenegaliban Pesten! :)

Előzmény: nymark (1372)
nymark Creative Commons License 2016.04.07 0 0 1372

Szia!

Köszi a válasz. F-140R lassan szállítás alatt lesz :)
Picit furi , hogy  relatíve nem olyan régi f130 után szinte azonos eszközt dobnak piacra. Dobják a Wifi-t, és hozzá saját APP támogatásukat is. (Partner), a Bluetooth midi-ért.
Abban nem voltam biztos , hogy emiatt a F140 nem -e régebbi hangmintával, processzorral rendelkezik -e mint a F30., de mindenhol az az infó, hogy gyakorlatilag ez minden eszközben ua, csak a finom beállítások, és a fizikai (hangszoró, test, ház) jellemzően ami más érzést adhat.
Bár valahol állítják, hogy a a SuperNatural-nak is igazából három fokozata van, jelentsen ez bármit...

Köszi az infót.

Előzmény: MidiTom (1371)
MidiTom Creative Commons License 2016.04.07 0 1 1371

Ami a legfontosabb, mindkettőben ugyanaz a billentyűzet van, PHA-4. Ez egy igen jól játszható mechanika.
Alapvető különbség a kialakításban van: az F-140 "egyben" zongora, vagyis igazából csak az állványzattal, pedál egységgel, felhajtható billentyűzet fedéllel, ami egyben kottatartó is.

Az FP-30 megvásárolható külön is, ez esetben van egy könnyen hordozható színpadi zongoránk, persze akkor alkalmas állvány szükséges hozzá. A különálló pedálboard is külön megvásárolható egységet képez. Billentyűfedél nincs. Tehát ez elsősorban a kis helyigénye és a könnyű hordozhatósága miatt tűnik ki. Az F-140-nek testesebb a háza, így a beépített hangszórók is tömörebb, erőteljesebb hangot adnak, ami különösen a mély tartományban tűnik ki. De a hangszórók és az erősítő egység mindkét hangszerben hasonlók, és az FP-30 is meglepőn jól szól a kicsi mérethez képest.
SMF formában tud mindkét eszköz pendrive-ra menteni.
A PC-s adatkapcsolat (MIDI) mindkét hangszernél USB-n történik.

Szóval: gusztus szerint, kinek a pap, kinek a papné :)

Előzmény: nymark (1369)
djuice Creative Commons License 2016.04.06 0 0 1370

Szerintem ezekkel a kérdésekkel inkább a Roland  Zenegalériához fordulj!

Előzmény: nymark (1369)
nymark Creative Commons License 2016.04.06 0 0 1369

Sziasztok!

Tudnátok nekem Pro/Contra érveket a Roland FP-30.Set  és a F-140R közötti különbségekre. Első sorban tanulásra kell.
Úgy gondolom a hangzás, és a keyboard rész ugyan az lehet, erősítsetek meg :)
A Bluetooth mindkét esetben használható Midi adatok továbbítására, vagy csak lapozásra?

A felvett játék menthető USB-re? vagy csak USB kábelen küldhető át (PC, Win10 x64), 
Van olyan érv amiben a FP30 netán technikailag  JOBB mint a F140R? (áron kívül)

Köszi

bigenzo Creative Commons License 2016.03.31 0 0 1368

Köszönöm a tanácsot! :) Megfogadom... :)

Előzmény: djuice (1367)
djuice Creative Commons License 2016.03.31 0 0 1367

Hát először is ne a fórum olvasgatása után indulj el rögtön vásárolni, hanem próbáld ki a nagyobb boltokban (pl. Tajti-Music stb.) és kérj az eladóktól is tanácsot.

Amúgy a Yamahával jól jársz annyiért (P45+állvány...), a Roland FP30-al is. Használtban az RD170 nem egy lapon említhető előbbiekkel, sokkal régebbi és gyengébb modell!

Előzmény: bigenzo (1366)
bigenzo Creative Commons License 2016.03.31 0 0 1366

Sziasztok!

Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget. Én is abban a cipőben járok , mint itt többen, hogy szeretnének megtanulni zongorázni, és ehhez egy digitális zongorát szeretnék vásárolni. Napok óta olvasom a hozzászólásokat, és már annyi információ kavarok bennem, hogy nem tudom eldönteni milyen zongorát vegyek. 

Addig eljutottam, hogy mivel panelban lakok így mindenképp digitális zongorában gondolkodok és, hogy a CASIO kilőve, marad a yamaha és a roland, illetve a korg-ot is nézegetem. 

A hangszerker.hun van egy yamaha p45 szett /állvánnyal és fejhallhatóval/ 149900-ért. Erről a tipusról mi a véleményetek?

A másik amit kinéztem az egy használt roland rd170 --159000 ft. / ez még lehet alku képes is :) / 

A kérdésem az is lenne hogy a kettő közül Ti melyiket választanátok egy teljesen kezdőnek? 

Válaszokat előre is köszönöm.

zmilaner01 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 1365

Köszi a választ! Ezt találtam egyébként: http://zeneszapro.hu/hirdetesek/yamaha-np-v60-digitalis-zongora-0

Sajnos egyelőre nem lesz lehetőségem sokkal többet költeni, nagyon jó esetben 90-100ig tudok elmenni kis türelemmel. Eddig laptoppal + midi billentyűvel dolgoztam, csak színpadon nem az igazi, meg macerás is úgy, hogy a laptop sem a legmegbízhatóbb.

Nem vagyok/leszek zongorista, csak a gitárok melletti plusz hangszín és kíséret a cél, főleg, hogy több dalban más hangszeren játszom épp emiatt nem is nagyon szeretném bővebbre nyitni a tárcám. És természetesen azt sajnos fel kellett fognom, hogy ebben az árszegmensben nem fogok teljesen élethű akusztikus hangzást találni. A Yamaha E-szériát nézegettem először az volt a terv, ki is próbáltam a 443-mat csak nekem színpadra annál valami kompaktabb kellene ezért tetszettek meg az előzőekben említettek. Nyilván, ha azt mondod, hogy ezekkel nem illene kiállni színpadra akkor igyekszem spórolni még :) 

Előzmény: djuice (1364)
djuice Creative Commons License 2016.03.21 0 0 1364

A Piaggero 120e. Ft, nem hinném hogy 60-ért hirdetnék, vagy csak nagyon leharcoltan és ugyebár nem is zongora. (Nagyon nem!) A komolyabb szintik, ha már arról beszélünk, nem itt kezdődnek sajnos! Ez a piac legalja amit írsz.

Ha kicsit még hozzáspórolsz vagy kölcsönkérsz, inkább ilyenben gondolkodj, ez még bővíthető is később hangszínek terén! http://zeneszapro.hu/hirdetesek/roland-xp80-1

Ha a hordozhatóság is számít: Korg X50, Roland Juno-D

Ha mindenképp a pénztárca diktál, nézegess próbálgass Yamaha PSR-E szériás cuccokat a boltokban! Zongora, orgona fronton, már használhatóbb dolgokat is találni némelyikbe + arrangert, ízlés függvényeként.

Sajna a minőség 100-150 felett kezdődik alap hangon! :(

Előzmény: zmilaner01 (1363)
zmilaner01 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 1363

Sziasztok! Mostanában szeretnék billentyűt venni, az anyagi lehetőségek miatt mindenképp használtan. Kettőt néztem ki a piacról: Yamaha NP-V60 és Roland E-09. Elsősorban zongora és orgona hangszíneket használok, ez lenne az első "komolyabb" szintim, fontos, hogy könnyen hordozható legyen, illetve - természetesen az ár miatt kompromisszumokkal, de - megállja a helyét koncerten is. Max 60-65ezer forintot tudok ráfordítani. Szerintetek a kettő közül melyik a jobb vétel illetve ha egyik sem akkor milyet keressek? Köszi!

djuice Creative Commons License 2016.03.16 0 0 1362

Felejtsd el ezeket a noname tákolmányokat!

Yamaha P45, vagy picit hozzá spórolva Roland FP30 amivel jól jársz és ha mégse megy a zenebona, eladáskor sem buksz rajta annyit mint a belinkelt förmedvénnyel, amit senkinek nem fogsz tudni eladni. De hallgassd meg a tanárod is, mert pl. ha klasszikus zenét akarsz tanulni, arra 10-ből 8-an pianínót fognak javasolni. Szomszéd topikban pont hirdeti magát egy főiskolás zongoratanításra! Fiatalabbakkal talán könnyebb is a téma, mint egy nyugdíjas vaskalapos tanárnővel mondjuk. :)

Előzmény: favre4prez (1361)
favre4prez Creative Commons License 2016.03.16 0 0 1361

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy digitális zongorát, de nem értek hozzá, és tanácsra van szükségem.

Nem tudok zongorázni, de nagyon szeretnék megtanulni. Tömblakásban lakok, így rendes zongora nem jöhet szóba, csak digitális zongora.

Kinéztem egyet aminél egész jó a leírás, és sok mindent tud, illetve még szép is, Ti akik értetek hozzá tudnátok véleményezni?

http://www.hangszerdiszkont.hu/billentyus/digitalis-zongorak/pianonova-hp-1-r-digitalis-zongora

Ezt találtam, ez a nagyon maximum keret ami van rá, de ez nekem nagyon tetszik elsőre.

Meglehet tanulni digitális zongorán rendesen játszani?

Mivel nem értek hozzá, így valószínűleg tanár lesz belőle. Tanár esetleg nem fogja azt mondani, hogy dobjam a kukába, ezzel nem lehet semmit sem csinálni?

Remélem tudtok segíteni, köszönöm.

Üdv!

djuice Creative Commons License 2016.03.02 0 0 1360

Gratula! Sok örömet hozzá és várjuk a későbbi tapasztalatokat is!

Az F20-al szemben (a mechanikák különbségét még nem ismervén), gyakorlatilag elenyészőek a különbségek, de majd minden inkább az FP30 javára, főleg a kimenő hangteljesítményt és a normális 6,3-as kimenő csatlakozást nézve! A hangszínek viszont ugyanazok mindkettőben a speckó szerint, de nyilván egy jobb elektronika másképp adja ki ua. az FP30-ban.

Itt egy összefoglaló, csak a különbségekről:

Én személy szerint már egy jobb SuperNatural e.piano + Clavinet hangszínt is beletettem volna, ha a fő zongora így müxik, de az árát így is megéri. Amit viszont nagyon hiányolok és filléres dolog volna:

1. normális hangerőszabályzó
  2. legalább egy 7-szegmens kijelző tempó kijelzésre és a hangolás, transzponálás végett
  3. 1 szem nyavajás MIDI DIN kimenet
Előzmény: Balázs Balassa (1359)
Balázs Balassa Creative Commons License 2016.03.02 0 0 1359

Helló!

Múlt csütörtökön gazdagodtam egy Roland FP-30 - cal. Nagyon ütős. Most nehogy valaki F20-at vegyen, mert a különbség égbekiáltó. Bokámlefosom feeling az első hallásra. Hozzá kell tennem, hogy két nagy esélyesem volt, az egyik a Kawai es100, a másik ő. Akusztikus megszólalásban elsőre a Kawai kicsit tisztább volt, de a Rolandnak jóval nagyobb volt a tere, egy helységet betölteni 100 jobb. Fejhallgatós hangban a Róólandba pedig belekötni sem tudtam. Pedig nem egy drága fülessel használom, azt hiszem Sony MDR XD 150 az alany. Mindenkinek ajánlom legalább meghallgatni. 

Vajon milyen hangja lehet egy combosabb külső moniroton....?

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.25 0 0 1358

Sziasztok!

Van két eladó GEM digitális zongorám:

http://www.jofogas.hu/budapest/GEM_RP200_digitalis_zongora_44299332.htm

http://www.jofogas.hu/budapest/GEM_RP220_digitalis_zongora_44390817.htm

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok a zongorákkal kapcsolatban, akár itt, akár privát üzenetben.

Üdv,

Csabi

De.Marco Creative Commons License 2016.02.24 0 0 1357

1979Balázs Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1356

Szuper, köszönöm. Karácsonyig van időm gondolkodni és nézelődni, addigra biztos kitudom próbálni az új modelleket.

djuice Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1355

Még annyi, ha már az újdonságoknál tartunk és a minőségnél, hogy pár, a Roland volt európai, olaszországi gyárából kivált mérnök egy vadonatúj márkát alaptott DEXIBELL néven!

Esetleg érdeklődésre tarthatnak számot az ők termékeik is! Itthon talán a Tajti-Music fogja forgalmazni őket. www.dexibell.com

Előzmény: 1979Balázs (1353)
djuice Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1354

Ezt az RD szériára értettem, szemben a Kurz. sp4-el, ami előbbi egy professzionális stage piano kategória.

A Rolandoknak amúgy valóban jó billentyűzetük van. Az alsó kategória náluk nem igazán volt jellemző sokáig, tehát ami a Yamaha oldalán akár fél milliós árszintig a GHS mechanika, a Rolandnál az Ivory-feel G volt legutóbb.

Az FP30 viszont most egy teljesen új hangszer és új szegmens is a kínálatukban, amiben egy új fejlesztésű PHA4 Standard nevű billentyűzet van. Ezt én még nem próbáltam, de állítólag eléggé fejlett, jól sikerült mechanika. Inkább a rejtett mini hangszórós megszólalástól tartok az FP30-ban hogy a gyenge pontja lesz, viszont már ebben is a Roland legmodernebb Super Natural zongora hangkeltés található, úgyhogy legjobb tippem szerint is csak tüzetes, személyes kipróbálását javaslom a hangszereknek részetekre, mi az ami a gyerkőcöknek is jobban tetszene.

Természetesen nem kizárt hogy a szempontjaitoknak inkább az FP30 lesz a megfelelőbb! Próbáljátok ki ha majd tartani fogják a boltok, ezek még nagyon új modellek.

Előzmény: 1979Balázs (1353)
1979Balázs Creative Commons License 2016.02.23 0 0 1353

Szia Djuice!

Azt írtad:

"Ha csak zongora a felhasználási cél ha nem, torony magasan a Rolandok!!! Mind hangzásban, mind kalapácsmechanikában!"

A fenti szempontok alapján a DGX 660-nál jobb mondjuk a Roland FP 30-as? 

Ezt csak azért kérdezem, mert nekem ez egy fontos szempont, mert ha a gyerekeim zongorázni tanulnak majd és a Roland jobb mechanikában és hangzásban, akkor nem gondolkozom a DGX 660-ban, bármennyire is többet tud. 

Persze erről a kategóriáról beszélünk, azaz max. 300 ezer Ft.

Tudom azt is, hogy DGX 660-ban jó oktató program van, biztos jobban élveznék a gyerekek, de nekem fontos a hangzás és a billentés is. 

A legjobb persze az igazi zongora lenne, de az egyéb okok miatt kizárva.

djuice Creative Commons License 2016.02.22 0 0 1352

Ha csak zongora a felhasználási cél ha nem, torony magasan a Rolandok!!! Mind hangzásban, mind kalapácsmechanikában! Az SP4-8-at felejtsd el azt ajánlom! Ráadásul pl. az RD700sx 2 db SRX bővítőkártyával is tovább tornázható tudásilag és a legjobb mechanikái a nagy RD zongiknak vannak az összes digital pianok közzül. Használtan meg elég jó áron vannak már ezek.

Előzmény: fonzzi (1351)
fonzzi Creative Commons License 2016.02.22 0 0 1351

Sziasztok!

Melyik hangszert ajánlanátok? Roland rd700sx/rd300sx vagy Kurzweil sp4-8?

djuice Creative Commons License 2016.02.22 0 0 1350

Ez valóban elég bosszantó hogy manapság egy filléres 5 pin DIN midi aljzaton spórolnak a gyártók. Nyugodtan elférne még az usb-B aljzat mellett, ha már a computer összeköttetés került ennyire előtérbe a szokványossal szemben.

Előzmény: mighty salsero (1349)
mighty salsero Creative Commons License 2016.02.22 0 0 1349

Szia, igen tudom, USB to host - csak pont a printerhez is ilyen kábel kell... :) Nagyon köszönöm a gyors választ, ez esetben inkább eladom az iRig-emet. 

Előzmény: Törölt nick (1348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!