Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4261

Mit nem érttel ?

A kérdésedre a Biblia idézetek választ adtak .

1 Atya 2 Jézus, 3 Szent Szellem. A 144-ezer lehet  Felkent, Kiválasztottak,  

fenti irányítással megy, Mennyei  ajándék , de még a földi vagyok testi.

Az  Angyalok közvetítők.  És a többi , hűséges Földi.

Előzmény: fhrfl (4246)
11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4260

4252

Emlékszem amikor én szóltam először  megdicsértelek,

de nem itten .. Megérzés és a dicséret fentről jött!

2022.03.16.  A válaszod ez volt.

Nem segítenek engem az ilyen hozzászólásaid.

Engem Isten Szent Szelleme irányít  világosság, ami neked is van.

A  Biblia idézeteket dátumra kapom.

Előzmény: fhrfl (4252)
11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4259

Emlékszem amikor én szóltam először  megdicsértelek,

de nem itten .. Megérzés és a dicséret fentről jött!

2022.03.16.  A válaszod ez volt.

Nem segítenek engem az ilyen hozzászólásaid.

Engem Isten Szent Szelleme irányít  világosság, ami neked is van.

A  Biblia idézeteket dátumra kapom.

Előzmény: 11_11 (4256)
11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4258

Igen  az Apácák is tudnak nem?

Előzmény: polária (4257)
polária Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4257

Ha nő vagy tudsz főzni ?

Előzmény: 11_11 (4256)
11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4256

Nem valamelyik felekezet tagja lenni, annak hittételeit elfogadva, hanem a Bibliát elfogadva Jézus Krisztus egyházának tagja lenni.

Most már értem ! ÉN kiléptem az egyházból, ne kérdezd miért ? Én nő vagyok, és tudják hogy,144 ooo. tagja, de nem pofázhatok érted már ? Jézus példaképe, titokba vettem fel egyedül az emlékjegyet ,de kiderült támadtak miatta . Jézus nem a vallásnak adta át magát hanem az Atyának  és így győztem le őket!

A vallás tanít, mint Jézus is , és mi történt ??? 

Márpedig mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogy Isten mondja:

Kézzel csinált ???? Nem ! Közöttük lakom majd és közöttük járok,

az Istenük  leszek, ők meg a népem.

A fény benned van   én tudom  ők is tudják, Máté: 6:  tegnap kaptam,

Előzmény: fhrfl (4252)
rhénai Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4255

Egy katolikus elmélyülten imádkozik, és egyszer csak Szent Péter előtt találja magát. Megörül  és  felteszi a kérdést:
"Péter! Ugye ide kerülnek a katolikusok!"
"Nem, fiam, itt egy katolikus sincs."
"Ugh. Akkor a protestánsok?"
"Nem, az sincs."
"Őööö... általános kereszténység? Presbiter?"
"Hmmm..."
"Muzulmán? Buddhista? Krisnatudatú?"
"Nem nyert."
"Akkor kik vannak itt?"
"Fiam, itt csak e m b e r e k vannak."

Előzmény: fhrfl (4254)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4254

Lehet, hogy ez a Római Katolikus egyház álláspontja, de én szabad akaratomból szeretnék megkeresztelkedni. Nem valamelyik felekezet tagja lenni, annak hittételeit elfogadva, hanem a Bibliát elfogadva Jézus Krisztus egyházának tagja lenni.

A Biblia szerint nem csak az pap, akit a katolikus egyház kinevez.

Előzmény: polária (4253)
polária Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4253

A romai katolikus egyház szerint a keresztség szentsége EGYSZER vehető fel.

A gyermek korban megkereszteltség lehetetlenné teszi hogy te ugymond felnőttként kérjed a paptol !

CSAK pap keresztelhet.

A gyermekkori megkeresztelés tégedet SEMMIRE nem kötelez !

Az égi itélet alapja az ember ÉLETE TELJESSÉGE  minden.Attol hogy valaki megkeresztelt nem feltétlanül kap jobb döntést és valláson kivüli emberek ateisták is érvényesülnek a jótettel sokat számitanak például önkéntes véradó gyerek felnevelése ilyenek.

Ne foglalkozz a " keresztelés" témával :)))

Előzmény: fhrfl (4242)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4252

Ha tanulok, akkor megértem, hogy miért nem válaszolsz egyenesen a kérdésemre?

Gyakorta idézel a Bibliából.

Azt kérdeztem, hogy megkeresztelsz-e, mint keresztény ember.

Találsz bibliai idézetet arra, hogy miért nem teszed meg? Vagy arra, hogy nem mondod ki, hogy megteszed-e?

A harmadik ember vagy, akitől megkérdeztem.

A harmadik leszel, aki nem teszi meg?

Jöhet a Biblia, mint hivatkozás. (Nem rosszallón  mondom.)

Előzmény: 11_11 (4247)
11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4251

Timóteusnak írt II. levél 3. fejezet: 1-17

( 1-5, 8, 10-11, versek,)

Az igehirdetés nehézségei.

1 Tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők következnek. 2 Az emberek önzők, kapzsik, elbizakodottak, kevélyek, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, istentelenek, 3 szeretetlenek, összeférhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, kegyetlenek, lelketlenek, 4 árulók, vakmerők és felfuvalkodottak lesznek. Inkább az élvezetet keresik, mint az Istent; 5a jámborságnak a látszatát még megtartják, de a lényeget megtagadják. Kerüld az ilyen embereket.

8 Mint ahogy Jannesz és Jambresz ellenszegültek Mózesnek, úgy ezek is szembeszállnak az igazsággal – romlott agyú, ingadozó hitű emberek. Kitartás az apostoli munkában.

10 Te követtél a tanításban, életmódom és életcélom tekintetében, a hitben, a kitartásban, a szeretetben, a türelemben, 11 az üldöztetésekben és a szenvedésekben, amelyek Antióchiában, Ikóniumban és Lisztrában értek. Mi minden üldöztetést magamra vállaltam! De az Úr mindig kimentett.

11_11 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 4250

>>>>>  !!!!! 2022.6. 4-> 5. > 6 ,napok   óra de 11-du óra 21,=24  !!!

Máté evangéliuma 6. fejezet: 1-34 versek

( 1-14, 16-22, 32, versek )

Az alamizsnálkodás. 1 Ügyeljetek, hogy a jót ne az emberek szeme láttára tegyétek, azért, hogy lássanak benneteket. Így semmi jutalom nem vár rátok mennyei Atyátoknál. 2 Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógában és az utcán, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. 3 Te úgy adj alamizsnát, hogy ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb. 4 Így alamizsnád titokban marad, és Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.

Az imádság. 5 Amikor imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik az emberek szeme láttára szeretnek imádkozni a zsinagógában meg az utcasarkon, hogy mutogassák magukat! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. 6 Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.

A Miatyánk. 7 Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt hiszik, hogy ha ömlik belőlük a szó, nyomban meghallgatásra találnak! 8 Ne utánozzátok hát őket! Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek. 9 Ti így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a neved, 10 jöjjön el az országod, legyen meg az akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. 11 Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, 12 s bocsásd meg a vétkeinket, amint mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek. 13 És ne vigy minket kísértésbe, hanem szabadíts meg a gonosztól. 14 Ha megbocsátjátok az embereknek, amit vétettek ellenetek, mennyei Atyátok is megbocsát nektek. 15 De ha nem bocsáttok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg bűneiteket.

A böjt. 16 Amikor böjtöltök, ne öltsetek olyan ábrázatot, mint a képmutatók, akik komorrá változtatják arcukat, hogy lássák böjtölésük! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. 17 Te, amikor böjtölsz, kend meg fejedet és mosd meg arcodat, 18 hogy ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van! Akkor Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.

A kincsgyűjtés. 19 Ne gyűjtsetek magatoknak kincset a földön, ahol moly rágja és rozsda marja, s ahol betörnek és ellopják a tolvajok! 20 A mennyben gyűjtsetek kincset, ahol nem rágja moly és nem marja rozsda, s ahol nem törnek be és nem lopják el a tolvajok!  21 Ahol a kincsed, ott a szíved is.

A világosság. 22 A test világa a szem. Ha szemed ép, egész világos. ?

A gondviselés. 32 Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van.

Köszönöm  az idézeteket , Pünkösdi meglepetések  !!!!

Előzmény: 11_11 (4249)
11_11 Creative Commons License 2022.06.04 0 0 4249

Péter I. levele 3. fejezet: 1-22.

(1-10, 12, 17, 19, 21-22, versek. )

A házastársak. kötelességei

1 Ugyanígy az asszonyok is engedelmeskedjenek férjüknek, hogy ha némelyek közülük nem is hisznek Isten szavának, a feleségük magaviselete szavak nélkül is megnyerje őket, 2 amikor látják tiszteletet érdemlő, tiszta életeteket. 3 Ékességüket ne külsőségekben keressék, abban, hogy hullámos a hajuk, arany ékszereket aggatnak magukra vagy drága ruhákat viselnek. 4 Isten szemében a rejtett ember az értékes, romolhatatlan szelídségével és nyugodt lelkével. 5 Hajdan így ékesítették magukat a szent asszonyok is: reméltek Istenben és engedelmeskedtek a férjüknek. 6 Így engedelmeskedett Sára is Ábrahámnak, akit urának nevezett. Az ő leányai vagytok, ha jót tesztek, és semmiféle fenyegetéstől nem ijedtek meg. 7 Hasonlóképpen, ti férjek, megértően éljetek együtt az asszonyokkal mint a gyengébb nemmel; adjátok meg nekik a tiszteletet, mint az élet kegyelmében örököstársatoknak, hogy az imádságnak ne legyen bennetek akadálya.

A hívek kötelességei egymás iránt.

8 Végül mindnyájan legyetek egyetértők, együtt érzők, testvériesek, irgalmasok, alázatosak. 9 Ne fizessetek a rosszért rosszal, se a szidalomért szidalommal. Mondjatok inkább áldást, mert arra kaptatok meghívást, hogy az áldás legyen az örökségetek. 10 Mert aki az életnek örülni szeretne, és jó napokat látni, az óvja nyelvét a rossztól, ajkát a hamis szótól.

12 Mert az Úr szeme az igazakon, hallja imádságukat, s a tekintete a gonosztevő ellen fordul.

17 Jobb ugyanis, hogy ha Isten úgy akarja, akkor inkább a jótetteitekért szenvedjetek, mintsem gonoszságaitokért.

19 Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik.

21 Az előképnek megfelelően most titeket is ugyanígy megment a keresztség, hiszen az nem a test szennyének a lemosása, hanem könyörgés Istenhez, hogy adjon tiszta lelkiismeretet Jézus Krisztus feltámadása által, 22 aki azután, hogy az angyalok, hatalmasságok és erősségek uralma alá kerültek, fölment a mennybe, és Isten jobbján foglal helyet.

11_11 Creative Commons License 2022.06.04 0 0 4248

Jakab levele 5. fejezet:1-20.

(1-2, 4-9, 12-13,  16-18, versek. )

A hitetlen gazdagok. 1 Rajta, gazdagok, jajveszékelve sírjatok a rátok törő nyomorúság miatt! 2 Vagyonotok oda, ruhátokat megette a moly.

4 Nos, a bér, amelyet a földeteket learató munkásoktól levontatok, felkiált, és az aratók szava felhatolt a Seregek Urának fülébe. 5 Bőségben éltetek a földön és tobzódtatok, hizlaltátok szíveteket a leölés napjára. 6 Az igazat elítéltétek, megöltétek, s ő nem tanúsított ellenállást.

A türelem. 7 Legyetek hát türelemmel, testvérek, az Úr eljöveteléig! Lám, a földműves türelemmel vár a föld drága termésére, míg a korai és a késői eső meg nem érkezik. 8 Legyetek türelemmel ti is, erősítsétek meg szíveteket, mert az Úr eljövetelének ideje közel van! 9 Testvérek, ne panaszkodjatok egymásra, nehogy ítéletet vonjatok magatokra. Nézzétek, a bíró már az ajtóban van.

Az eskü. 12 Testvéreim, először is ne esküdjetek se az égre, se a földre, se egyébre ne tegyetek esküt. Legyen körötökben az igen: igen, a nem: nem, nehogy ítélet alá essetek.

A szentkenet szentsége. 13 Szenved valaki közületek? Imádkozzék! Jókedve van? Énekeljen zsoltárt!

16 Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése. 17 Illés hozzánk hasonlóan esendő ember volt, de esedezve imádkozott, hogy ne essék az eső, s nem is esett a földön három évig és hat hónapig. 18 Majd ismét imádkozott, és esőt adott az ég, mire a föld termést hozott.

ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4247

Ha tanulsz megérted !

Neked is jó éjt !

Előzmény: fhrfl (4246)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4246

Nem értelek, és talán az én hibám ez.

Jó éjt!

Előzmény: 11_11 (4245)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4245

Áldott legyen a fény mely rád világít és amely benned van, de először tanulj amit dátumra én kaptam,

Jakab levele  4. fejezet.8 Közeledjetek Istenhez, s majd ő is közeledik hozzátok.

Előzmény: fhrfl (4244)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4244

Ez igent jelent, vagy nemet?

Előzmény: 11_11 (4243)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4243

Korintusiaknak írt II. levél 6. fejezet: 16

16 Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal?

Márpedig mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogy Isten mondja: Közöttük lakom majd és közöttük járok, az Istenük leszek, ők meg a népem.

Előzmény: fhrfl (4242)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4242

Igen,  de azt helyettem döntötték el.

Én még nem keresztelkedtem meg.

Előzmény: 11_11 (4241)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4241

Gyerekkorodba megkereszteltek?

Előzmény: fhrfl (4240)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4240

Megkeresztelsz?

Nekem egyszer is elég lesz.

Előzmény: 11_11 (4238)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4239

Megnéztem ,jó ! 436

Előzmény: 11_11 (4238)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4238

Igen 2-x

Előzmény: fhrfl (4237)
fhrfl Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4237

Te megkeresztelt vagy?

Elnézést kérek, ha úgy találod, hogy hirtelen módon kérdezlek!

Előzmény: 11_11 (4236)
11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4236

Pál levele a galatákhoz Gal 3,28;5,6;6,15.1Kor;12,13

28 Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. 6 Mert Krisztus Jézusban nem számít sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség, csak a szeretet által munkálkodó hit. 6 1Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. 15 Mert a Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem számít, sem a körülmetéletlenség; hanem csak az új teremtés.

Az apostolok cselekedetei10. fejezet 34 Erre Péter beszélni kezdett, és ezt mondta: „Most kezdem igazán megérteni, hogy nem személyválogató az Isten, 35 hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik.

Pál levele a rómaiakhoz 10. fejezet 12Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja;

Pál levele az efezusiakhoz 2. fejezet 14 Mert ő a mi békességünk, aki a két nemzetséget eggyé tette, és az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést, 

11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4235

Tesszalonikaiaknak írt I. levél 5. fejezet: 1-28

(1-5,  7,  9-10,  13, 22-23,versek. )

Az Úr eljövetelének ideje bizonytalan.

1 Ami az időt és az órát illeti, testvérek, arról nem szükséges írnom. 2 Magatok is pontosan tudjátok, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. 3 Amikor azt mondogatják: „Béke és biztonság”, akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom, és nem lesz menekvés számukra. 4 De ti, testvérek, nem jártok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módjára lepjen meg benneteket. 5 Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok. Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.

7 Az alvók éjjel alszanak, a mulatozók éjjel részegeskednek.

9 Hiszen Isten nem a haragra szánt minket, hanem az üdvösség elnyerésére Urunk, Jézus Krisztus által, 10 aki meghalt értünk, hogy akár élünk, akár meghalunk, vele együtt elnyerjük az életet.

11_11 Creative Commons License 2022.06.03 0 0 4234

Korintusiaknak írt II. levél 6. fejezet:1-18.

(1,  4-10, 16, versek )

Az apostol áldozatos élete.

1 Az ő munkatársaként figyelmeztetünk titeket is: ne vegyétek hiába az Isten kegyelmét. 

4 Ehelyett mindenben úgy viselkedünk, mint Isten szolgája: nagy türelmet tanúsítva a megpróbáltatásban, a szükségben, a szorongattatásban; 5 ha vernek, fogságba vetnek, fellázadnak, ha elfáradunk, virrasztunk, böjtölünk; 6 tisztaságban, megértőn, béketűrőn és jóságosan, a Szentlélekben és az őszinte szeretetben megmaradva; 7 az igazság hirdetésében kitartva, az Isten erejével, az igazság támadó és védő fegyverzetében, 8 akár dicsőség, akár megszégyenülés, akár gyalázat, akár jó hírnév jut osztályrészül; mint csalók, mégis igazat mondók, 9 mint ismeretlenek, mégis jól ismertek, mint akiket halálra szántak, mégis élnek, mint megkínzottak, de belé nem haltak; 10 mint szomorúak, mégis mindig vidámak, mint szűkölködők, mégis sokakat gazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, mégis mindenük megvan.?

16 Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Márpedig mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogy Isten mondja: Közöttük lakom majd és közöttük járok, az Istenük leszek, ők meg a népem.

11_11 Creative Commons License 2022.06.02 0 0 4233

Korintusiaknak írt I. levél 9. fejezet:1-27.!!!!!!!!!!!!

(1-12,  14, 20, 26-27, versek .) 

Az apostol példája és önzetlensége.

1 Vajon nem vagyok szabad ember? Nem vagyok apostol? Nem láttam Urunkat, Jézust? Nem vagytok-e az én művem az Úrban? 2 Ha másoknak nem volnék is apostola, nektek az vagyok, hiszen apostolságomnak ti vagytok a pecsétje az Úrban. 3 Ezzel igazolom magam azok előtt, akik felelősségre vonnak. 4 Nincs jogunk az evéshez és iváshoz? 5 Nincs jogunk ahhoz, hogy asszony nővért magunkkal vigyünk, mint a többi apostol és az Úr testvérei vagy Kéfás is teszi? 6 Csak nekem és Barnabásnak nincs jogunk mentesülni a kétkezi munkától? 7 Ki katonáskodik saját költségén? Ki ültet szőlőt, és nem eszik a terméséből? Ki legeltet nyájat, és nem issza a nyáj tejét? 8 Talán csak emberi megfontolásból mondom ezeket, nem így nyilatkozik a törvény is? 9 Hiszen Mózes törvényében ez áll: „Nyomtató ökörnek ne kösd be a száját!” Talán az ökörre van az Istennek gondja, 10 s nem inkább értünk mondja ezt? Kétségtelenül értünk írták meg, hogy aki szánt, reménykedve szántson, s aki csépel, abban a reményben csépeljen, hogy részesedik a termésből. 11 Ha lelki javakat vetettünk köztetek, nagy dolog az, hogy majd anyagi javaitokat aratjuk? 12 Ha mások rendelkezhetnek veletek, nekünk nincs több jogunk hozzá? De nem élünk jogunkkal, hanem elviselünk mindent, csak hogy gátat ne vessünk Krisztus evangéliumának.

14 Éppen így rendelte az Úr is, hogy az evangélium hirdetői az evangéliumból éljenek.

20 A zsidók előtt zsidóvá váltam, hogy megnyerjem a zsidókat. A törvény alá rendeltek között a törvény alárendeltje lettem – noha magam nem vagyok a törvénynek alárendelve –, csak hogy megnyerjem azokat, akik a törvény alárendeltjei.

26 Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, 27 és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak. Intő példák az Ószövetségből.

11_11 Creative Commons License 2022.06.01 0 0 4232

Sirák fia könyve  36. fejezet :1-27.

(1-4, 6-9, 12, 21, 24. versek.)

Ima Izrael megszabadításáért

1 Irgalmazz, ó Uram, irgalmazz nekünk, te, aki a mindenség uralkodó Istene vagy, tekints le ránk, ültesd félelmedet minden pogány népbe! 2 Az idegen népek ellen emeld föl kezedet, hogy ők is lássák hatalmas tetteidet. 3 Ahogy irányunkban szentnek mutatkoztál előttük, mutatkozz most nagynak előttünk velük szemben, 4 hogy ők is megtudják, amit mi már tudunk: nincsen más Isten, Urunk, rajtad kívül. 6 Szítsd fel haragodat, engedj szabad folyást indulatodnak, alázd meg, s pusztítsd el ellenségeinket. 7 Siettesd az időt, és gondolj a végükre, hogy megemlegessék csodás tetteidet. 8 Tűz eméssze meg az élve maradtakat, s néped elnyomóit érje utol a vég. 9 Üsd le az idegen fejedelmek fejét, akik így beszélnek: „Nincs más rajtunk kívül.”

12 Légy könyörülettel szent városod iránt, Jeruzsálem iránt, hol a hajlékod van.

Az asszony kiválasztása

21 Az asszony elfogad akármilyen férfit, de a lányok közt akad jobb is, mint a többi.

24 Aki jó asszonyt talál, boldogságot talál, neki megfelelő segítséget, támaszt.

A Wikipédiából.

Sirák így nevezi magát, a görög nyelven írt szövegben: "Jézus, Sirák fia, Eleazár unokája, Jeruzsálemből". A könyv eredetileg héber nyelven keletkezett, a szerző unokája fordította görögre. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!