Köszönöm mindenkinek a feliratozást és a szép képeket. A három fajtám, amit még mindig nem tudok beazonosítani, sajnos a képeitek alapján sem megy. Esetleg valaki meg tudná biztosan mondani, hogy melyik másik? (Evelyn, Abraham Darby, Elle) Vagy tud egyértelmű jegyet a kizárásra?
Jelentkezem idén is, még nem teljes a nyílás, mert nem mindenki nyílik még, de lassacskán mindenki kibontakozik teljesen. A sort idén is az Edennel kezdem, megunhatatlan. Szépsége fertőz. Már van nagymamámnak, és a barátainknak is. :)
Sunblest:
Graham Thomas:
Pigalle:
Margo:
Még nem nyílik a La Passionata, az Imperative Farah, és egy an evét nem tudom, hatalmas virágú, illatos rózsaszín.
Sziasztok! Kérlek, segítsetek! Mitől van az, hogy egy rózsának rengeteg óriási bimbója van, amik nem nyílnak ki? Ilyen fajta? Vagy valami betegség, tápanyaghiány?
Ha valaki meg tudná mondani, hogy mi van az utolsó képen, nagyon örülnék neki. Nem emlékszem hogy ezt ültettem. Hatalmas, majdnem olyan magas, mint a gyűszűvirágok, és a virágai is szép nagyok. A rózsák esetében is kezdő vagyok, de az évelő növényekkel még csak most kezdek ismerkedni.
A Wollerton Old Hall-os első képet Robidának ajánlom. Kicsiben kipróbáltam a betonvasas támasztékot. Nagyon praktikus, többet is fogok csinálni. Köszönöm az útmutatást. Nagyszerű ez a fórum.
Szívesen csatlakoznék egy ilyen klubhoz. Nálam egyre több cserépben sorakoznak a rózsák. Valahogy meg kell ezt állítani, de a sok szépség láttán nagyon nehéz. Mindig van na ez lesz az utolsó.
Úgy látom tegnap már egy kicsit fáradt voltam amikor a képeket feliratoztam! Nem is tudom, hogy miért írtam Blue for You-t? Tehát helyesen Eyes for You van a képen.
Nagyon szépek a rózsáitok. Az enyémek sajnos meglehetősen gyengén muzsikálnak, az időjárás alaposan megtépázta őket. Az utolsó nagy fagyban megfáztak a bimbók, aztán jött a sok eső, szél, hideg, minden. Talán majd a későbbi virágzás szebb lesz.
Nagy öröm viszont, hogy kinyílt az azóta már eltűnt pusztáról, Ferenctelepről származó rózsám. Bárcsak tudnám, hogy ki ő!
Nálam a karók hossza 1,6 m, a közöttük lévő tartópálcák pedig 60-65 cm . A karók háromszögben vannak leverve. Ez a méret jórészt eltűnik a rózsabokorban, de ad neki tartást.
A rózsáidat pedig nyugodtam mutogasd, hisz szépek. Büszke lehetsz rájuk!
Köszi :) A ti (Rózsaromantika, P Petronella, Ametiszt és még sokan mások, elnézést, hogy nem írok hosszabb listát) csodáitok mellett kicsit félve teszem fel őket de a kezdő kertészek öröme hajt, hogy én is mutogassak :).
Kérdés, milyen magas és széles a rózsatámasztékod az angol rózsák mellett? emlékszem régen tettél is fel róla képet, nagyjából emlékszem a szerkezetre de méretileg nem tudom mi az ami már elég. Nem akarok nagyon katonás rendet, természetes hatást szeretnék elérni anélkül, hogy a földön feküdne a fele bokor.
Ametiszt, a Csábító:) Hát ellen tudott volna valaki állni ilyen csodáknak? Ugye, hogy nem. Máris nyugodt a lelkiismeretem, én nem tehetek semmiről, a te hibád, hogy ennyi rózsa van a kertemben.